Iată primele 80 de citate Roberto Clemente care te vor împinge să-ți urmezi visele în ciuda durerii!
Roberto Clemente a fost un jucător de baseball portorican care a avut 3.000 de lovituri în cariera sa.
El a pledat, de asemenea, pentru egalitatea rasială și pentru drepturile jucătorilor în baseball.
Baseball-ul a fost viața lui Roberto și și-a dedicat cea mai mare parte a timpului exersării și practicării acestui sport.
Era un om bun și muncitor care a inspirat mulți oameni.
Sperăm că aceste citate servesc ca un memento să fii amabil și curajos în a-ți atinge aspirațiile în viață!
Citiți mai jos colecția completă.
Și nu uitați să verificați aceste citate de baseball și citate de Yogi Berra.

Cele mai bune citate Roberto Clemente
1. „Sunt convins că Dumnezeu a vrut să fiu jucător de baseball.”
2. „Eu sunt din oamenii săraci. Reprezint oamenii săraci. Îmi plac muncitorii.”
3. „M-am născut să joc baseball.”
4. „M-am simțit cam timid când fanii au înnebunit. Sunt o persoană foarte tăcută, timidă, deși voi, scriitorii, s-ar putea să nu credeți pentru că strig uneori.”
5. „Sunt mai valoros pentru echipa mea să lovesc .330 decât să swing pentru home runs.”
6. „Aș fi pierdut fără baseball. Nu cred că aș suporta să fiu departe de asta atâta timp cât am fost în viață.”
7. „De fiecare dată când ai ocazia să faci o diferență în această lume și nu o faci, atunci îți pierzi timpul pe Pământ.”
8. „Când îmi pun uniforma, simt că sunt cel mai mândru om de pe Pământ.”
9. „Nu mi-aș putea cere colegi de echipă mai buni, iar fanii Piratelor sunt cei mai mari din baseball.”
10. „Bobby, nu contează cum stai. Contează unde ajungi!”
11. „Vreau să fiu amintit ca un jucător de minge care a dat tot ce a avut de dat.”
12. „Dacă aș fi fericit, aș fi un jucător prost. Cu mine, când mă enervez, pune energie în corpul meu.”
13. „Nu există nicio diferență între mine și tine. Ai nevoie de ceva, o mănușă, un loc în care să locuiești. Anunță-mă.”
14. „De ce toată lumea vorbește despre trecut
Tot ce contează este jocul de mâine.”
15. „O națiune fără eroi nu este nimic.”
Înrudit: Citate Hank Aaron Citate

inspirate Roberto Clemente
16. „A fost o emoție mult mai mare să joc într-o echipă câștigătoare în 1960 decât pentru mine să câștig titlul de bataie în 1961, când am terminat pe locul șase. Când ești cu o echipă proastă, nu ai stimulentul să continui. A câștiga este atât de distractiv.”
17. „M-au doborât tot sezonul în Liga Națională și încă am primit partea mea de lovituri de bază.”
18. „Le-am cumpărat părinților mei casa lor din Puerto Rico și le-am dat bunuri pe care nu credeau că le vor vedea vreodată.”
19. „Aș dori să obțin 3.000 de accesări.”
20. „Într-un fel, m-am născut de două ori. M-am născut în 1934 și din nou în 1955 când am venit la Pittsburgh. Sunt recunoscător să spun că am trăit două vieți.”
21. „Am dedicat hit-ul fanilor din Pittsburgh și oamenilor din Puerto Rico, și unui bărbat în special – acel om care m-a purtat săptămâni întregi, căutând un cercetaș care să mă semneze.”
22. „Mi-a plăcut jocul atât de mult încât, deși terenul nostru de joc era noroios și aveam mulți copaci pe el, obișnuiam să joc multe ore în fiecare zi.”
23. „După ce nu am reușit să câștig premiul pentru cel mai valoros jucător în 1960, m-am hotărât că voi câștiga titlul de bataie în 1961 pentru prima dată.”
24. „Când eram băiat, mi-am dat seama ce oameni drăguți sunt mama și tatăl meu. Am fost tratat foarte bine. Am învățat modul corect de a trăi.”
25. „Cred că fanii din Pittsburgh sunt cei mai buni din baseball. Ei au fost întotdeauna de partea mea, chiar și atunci când merg prost. Mi-am făcut mulți prieteni și nu i-aș schimba pe acești oameni pentru nimeni și nicăieri.”
26. „Mă voi odihni. Dacă durerea este încă acolo, nu mă voi întoarce la antrenamentele de primăvară. Nu vreau să joc așa cum joc acum. Nu pot face nimic. E ca și cum eu fur bani de la club.”
27. „Am crezut că MVP-ul este ceva de care clubul de minge ar putea fi mândru, deoarece a oferit recunoaștere întregii noastre echipe.”
28. „Nimeni nu face nimic mai bun decât mine în baseball.”
29. „Dacă aș putea dormi, aș putea atinge .400.”
30. „Nu este o minge rea dacă o pot lovi.”
Înrudit: Tommy Lasorda Citate Citate

Roberto Clemente despre Baseball
31. „Pune-mă afară — voi lovi .400. Aruncă-mă înăuntru și nu vei găsi mingea.”
32. „Voi atinge .450 dacă îmi dai picioarele lui Ralph Garr, vârsta lui Johnny Bench și tăiați programul de călătorie.”
33. „Baseball-ul a fost foarte bun cu mine.”
34. „Dodgers mi-au spus că un bonus mare nu este bun și au spus că alți jucători le-ar fi supărat. Mai bine să iau o sumă mică de bani și să-mi fac drumul.”
35. „Mama are același fel de braț, chiar și astăzi la 74 de ani. Ar putea arunca o minge de la baza secundă pe platoul de acasă cu ceva pe ea. Mi-am luat brațul de la mama mea.”
36. „Dacă un jucător latin este bolnav, spuneau ei, totul este în capul lor. M-am săturat de oamenii ăștia care fac aceste afirmații. Ei îmi spun „Jake”. Este Roberto. Roberto Walker Clemente.”
37. „Dacă mă arunci înăuntru, îi voi lovi mingea lui McKeesport.”
38. „Ferg, arunc, mă mișc. Doare. Pleacă și se întoarce. Într-o zi, m-a durut. Într-o zi, nu. Dacă nu se vindecă, renunț la baseball. Fără prosti.”
39. „Mulți oameni îmi spun că vreau să joc ca Wheelie. Nu joc ca Mays. De la băiețel în sus, mereu joc așa.”
40. „Spuneau că trebuie să fii cu adevărat ceva ca să fii ca Babe Ruth, dar Babe Ruth a fost un jucător american. Ceea ce aveam nevoie era un jucător portorican despre care să poată spune asta, cineva la care să-l admirăm și să încerce să egalăm.”
41. „Am avut oferte de la Dodgers, Giants și Braves. Braves oferă aceeași sumă ca Dodgers, dar am mulți prieteni în echipa Brooklyn. Acolo mă simt mai ca acasă și semnez.”
42. „Obișnuiam să mă uit la Monte Irvin jucând când eram copil. L-am idolatrizat. Obișnuiam să aștept în fața stadionului doar să treacă pe lângă el ca să-l pot vedea.”
43. „Dacă mă arunci înăuntru, voi lovi 43 de home run-uri pe an, 37 dintre ele de la tine!”
44. „Cred că a avut cel mai bun ochi, cea mai bună poziție și cea mai ascuțită tăietură dintre toți jucătorii din Big League care joacă în Puerto Rico. De asemenea, a jucat foarte bine și aruncă ca un glonț.”
45. „Vreau să le mulțumesc colegilor mei de echipă pentru că sunt o grămadă de băieți umflați. Vreau să-i mulțumesc lui Branch Rickey pentru că mi-a oferit oportunitatea de a juca baseball. Mai presus de toate, vreau să le mulțumesc oamenilor din Pittsburgh a căror încurajare m-a ajutat să câștig acest premiu. Ei merită tot ce este mai bun.”
Înrudit: Citate Jackie Robinson Citate

progresive Roberto Clemente despre cursă
46. ​​„Cred că toate ființele umane sunt egale, dar trebuie să lupți neîncetat din greu pentru a menține această egalitate.”
47. „Uită-te la pielea mea – eu nu sunt dintre oamenii albi”.
48. „Cu cât stați mai departe voi, scriitorii, cu atât îmi place mai bine, știți de ce
Pentru că încercați să vă creați o imagine proastă despre mine. O faci pentru că sunt negru și portorican, dar sunt mândru că sunt portorican”.
49. „Pentru oamenii de aici, suntem străini – străini.”
50. „Unii oameni se comportă de parcă ar crede că locuiesc în junglă undeva.”
51. „Când a murit Martin Luther King, ei vin și îi întreabă pe jucătorii de culoare dacă ar trebui să jucăm. Eu zic, dacă trebuie să întrebați jucătorii de culoare, atunci nu avem o țară grozavă.”
52. „În prima zi în care am ajuns la Fort Myers, era un ziar acolo jos. Ziarul spunea: „Hotdog-ul portorican sosește în oraș.”
53. „Tatăl meu a fost al 87-lea latino care a fost în ligile majore, dar a fost primul care a putut să vorbească și să devină un activist împotriva prejudecăților— nu numai în baseball, ci și în societate și asta a fost nevoie de mult pentru a putea face asta.”
54. „Nu locuiesc atât de departe de Miami.”
55. „Îmi plac oamenii care suferă pentru că acești oameni au o abordare diferită a vieții față de oamenii care au totul și nu știu ce este suferința.”

Citate Roberto Clemente despre călătoria sa către succes
56. „Tatăl meu obișnuia să spună: „Vreau să fii un om bun. Vreau să înveți să lucrezi și vreau să fii o persoană serioasă. Am crescut cu asta în mintea mea.”
57. „Jamie este unul dintre cei mai reușiți pitcheri din istoria Mariners, conducând ligile majore în procente de câștiguri în ultimii opt ani, dar este angajamentul său de a face diferența în viața celor aflați în nevoie prin Fundația Moyer. a făcut oamenii să te vadă ca un mare jucător de baseball și un mare umanitar.”
58. „Eu lansez și joc pe teren scurt. Nu joc pe teren până la mingea profesională.”
59. „Acesta este terenul meu. Fiecare joc se joacă la lumina zilei, văd bine mingea și pot ajunge în tribune în orice direcție. Sper să nu fiu tranzacționat niciodată, dar dacă sunt, aș vrea să fie pentru Cubs. Știu că mă descurc bine acolo în 77 de meciuri.”
60. „Poate să-mi arate cum să lansez și să arunc. Învăț să mă lovesc. Nimeni nu-mi arată.”
61. „Îmi place vremea caldă, foarte caldă. Nu alerg repede pe vreme rece, nu mă încălzesc în frig. Nu te încălzești, nu te joci. Vezi.”
62. „Îmi place prea mult jocul ca să renunț, dar în acest moment nu pot să alerg sau să bat prea bine o bâtă. Mi-au scos amigdalele acum două săptămâni în Pittsburgh și asta m-a ajutat, dar încă am dureri. Studiez să fiu inginer civil în Puerto Rico, așa că asta voi face dacă trebuie să renunț la baseball.”
63. „Nu mi-a plăcut comerțul. Santurce este aproape de orașul meu natal și îmi plac fanii de acolo. Sunt buni cu mine și mă înveselesc tot timpul. S-ar putea să nu mă întorc. S-ar putea să lucrez în Pittsburgh.”
64. „Am căutat un teren interior. Nu știu dacă a fost o minge rapidă sau nu, dar a intrat puțin înăuntru și am fost gata pentru asta. Știu că a ieșit repede de aici. Anul trecut, am lovit mai tare unul de la gradele din stânga – a fost o minge de zbor înalt, dar aceasta a fost un drive line. Și mi-a plăcut mai mult acest hit pentru că a câștigat jocul.”
65. „Câștigi singur titlul de bataie. Ei nu pot lua asta de la tine.”
66. „Mă îmbolnăvesc când văd pe cineva jucând și nu pot să joc.”
67. „Unele zile, durere atât de mult încât cred că poate am renunțat la baseball, dar am nevoie de bani, așa că joc baseball.”
68. „Încerc doar să mă sacrific, așa că ajung alergător pe locul al treilea. Dacă o fac, mă simt bine. Dar sunt lovit și Willie înscrie și mă simt mai bine decât bine. Ceea ce mă face să mă simt cel mai bine este că comandantul m-a lăsat să joc întregul joc. Cred că, poate, mă scoate după câteva reprize pentru Aaron, dar nu, mi-a făcut un mare compliment. Rămân în joc și asta mi-a dat încredere. Cred că nu-l dezamăgesc, nu

69. „Nu eram pregătit pentru competiții majore când m-am alăturat Piraților în 1955. Eram prea tânăr și nu știam cum să merg.”
70. „Întotdeauna încerc să duc o viață curată.”

Citate Roberto Clemente care vă vor spune mai multe despre el

71. „Brooklyn a fost o echipă faimoasă. Am vrut să joc pentru Dodgers.”
72. „Sunt un mare susținător al armatei și poliției noastre, iar protestatarii nu au dreptul să obstrucționeze oamenii așa cum sunt ei.”
73. „Am avut motive întemeiate să-mi pierd capul. A fost a doua oară când m-au chemat la o piesă pe care credeam că am bătut-o. Este suficient pentru a înnebuni pe oricine.”
74. „M-am săturat să mă joc în umbră. Tot ceea ce fac, se compară cu Paul Waner. Nu sunt umbra lui Paul Waner. Încerc să nu mă deranjeze, dar m-am săturat de lucrurile pe care le spun unii.”
75. „Văd o mulțime de tipi care arată stilați la farfurie, dar nu lovesc mingea foarte des.”
76. „Voi încerca să joc în acest sezon, apoi să mă odihnesc puțin. Apoi, voi juca baseball de iarnă și, dacă încă mă doare spatele, o să renunț.”
77. „Puteai să pui sare și piper pe mine și să mă prăjești în câmpul din dreapta.”
78. „Nu îmi pasă de home runs. Terenul este întotdeauna departe de mine și este o prostie să încerc să trag acest teren pentru un home run. Urciorul nu își dorește așa, și nu încerc. Nu sunt prost.”
79. „Swing ușor, iar mingea merge pe locurile din centru. A doua zi, swing ușor din nou, iar mingea trece peste peretele câmpului stâng. Acum, swing prea tare, încearcă să lovești home run la fiecare leagăn. Greșiți, nu aveți timp, pierdeți mingea.”
80. „Numai în Philadelphia, cred, poate voi încerca pentru home run, dar nu cred. Chiar și în LA, fac loviturile pe care aruncătorul nu le poate opri și asta este mai bine decât să-l alung și îl va alunga și pe țincător.”

Această colecție v-a inspirat să vă urmăriți obiectivele
Roberto Clemente a fost o victimă a discriminării din cauza rasei sale. Cu toate acestea, luptele sale nu l-au oprit din dragostea pentru baseball și să-și împlinească visurile.
Și-a folosit chiar platforma pentru a vorbi pentru colegii săi negri și latino. Mai mult, a fost un umanitar care și-a dedicat timpul liber pentru caritate și pentru a ajuta alți oameni.
Pasiunea și angajamentul de neclintit au fost lucruri pe care ni le-a învățat în această colecție. Și chiar dacă a trecut deja mai departe, el continuă să ne reamintească că durerea și greutățile merită odată ce îți atingi visele.
Care citat de Roberto Clemente este preferatul tău personal.
Există alte citate pe care ai dori să le adăugăm
Comentează-ți părerile mai jos!