Această listă cu cele mai bune citate Audre Lorde vă va oferi curajul să vorbiți și să declanșați schimbarea!
Audre Lorde a fost o scriitoare și poetă americană prolifică, care a rămas ferm pe credințele și susținerile ei. Ea a fost, de asemenea, o activistă, un lider, un schimbător de jocuri, dar, mai ales, o inspirație pentru toți cei care au auzit-o vorbind și i-au citit lucrările.
Cele mai multe dintre scrierile ei s-au concentrat pe feminism, rasism, discriminare, comunitate și dragoste. Datorită naturii lucrărilor ei, există multe lecții de viață pe care le puteți prelua din scrierile ei.
Așadar, pentru a vă oferi o privire asupra pentru ce a luptat și în ce a crezut, asigurați-vă că nu ratați niciunul dintre citatele de mai jos!
Continuați să citiți aici.
Și nu uitați să consultați aceste citate de Toni Morrison și citate de James Baldwin.

Cele mai bune citate Audre Lorde

1. „Mi-e deliberat și îmi este frică de nimic.”
2. „Când îndrăznesc să fiu puternic – să-mi folosesc puterea în serviciul viziunii mele – atunci devine din ce în ce mai puțin important dacă îmi este frică.”
3. „Nu diferențele dintre noi ne despart. Este incapacitatea noastră de a recunoaște, accepta și sărbători aceste diferențe.”
4. „A avea grijă de mine însumi nu este îngăduință de sine. Este auto-conservare și acesta este un act de război politic.”
5. „Dacă nu m-aș defini pe mine, aș fi strâns în fanteziile altora pentru mine și m-aș mânca de viu.”
6. „Pentru fiecare cuvânt adevărat rostit, pentru fiecare încercare pe care am făcut-o vreodată de a spune acele adevăruri pe care încă le caut, am luat contact cu alte femei în timp ce examinam cuvintele pentru a se potrivi cu o lume în care credeam cu toții, punând o punte. diferențele noastre.”
7. „Sentimentele noastre sunt căile noastre cele mai autentice către cunoaștere.”
8. „Durerea este importantă – cum o evităm, cum cedăm în fața ei, cum o facem față, cum o transcendem.”
9. „Uneori suntem binecuvântați să putem alege timpul, arena și maniera revoluției noastre. Dar, de obicei, trebuie să ne luptăm acolo unde suntem.”

Citate celebre Audre Lorde

10. „Tăcerile mele nu mă protejaseră. Tăcerea ta nu te va proteja.”
11. „Dacă nu poți schimba realitatea, schimbă-ți percepțiile despre ea.”
12. „Viața este foarte scurtă. Ceea ce trebuie să facem trebuie făcut acum.”
13. „Numai învățând să trăiești în armonie cu contradicțiile tale poți menține totul pe linia de plutire.”
14. „Într-o lume a posibilităților pentru noi toți, viziunile noastre personale ne ajută să pună bazele acțiunii politice.”
15. „Căci uneltele stăpânului nu vor demonta niciodată casa stăpânului. Ne vor permite să-l învingem temporar la propriul său joc, dar nu ne vor permite niciodată să aducem o schimbare reală.”
16. „Există multe feluri de putere – folosită și nefolosită, recunoscută sau nu.”
17. „Nu există nimic ca o luptă cu o singură problemă pentru că nu trăim vieți cu o singură problemă.”
18. „Cum practicați ceea ce predicați – orice ați predica și cine vă ascultă exact

19. „Diferența este acea conexiune brută și puternică din care se formează puterea noastră personală.”
20. „Încerc să devin cea mai puternică persoană pe care pot să devin pentru a trăi viața care mi-a fost dată și pentru a contribui la schimbarea către un viitor viabil pentru acest pământ și pentru copiii mei.”
Citește și: Citate celebre, Citate femei puternice Citate

Audre Lorde care te vor inspira să faci o diferență

21. „Nu sunt liberă în timp ce orice femeie este neliberă, chiar și atunci când cătușele ei sunt foarte diferite de ale mele.”
22. „Am trăit cu acea furie, ignorând-o, hrănindu-mă cu ea, învățând să o folosesc înainte de a-mi distruge viziunile, pentru cea mai mare parte a vieții mele.”
23. „Am fost crescuți să ne temem de da din noi înșine – cele mai profunde pofte ale noastre.”
24. „Am ajuns să cred din nou și din nou că ceea ce este cel mai important pentru mine trebuie să fie rostit, făcut verbal și împărtășit, chiar și cu riscul de a fi învinețit sau înțeles greșit.”
25. „Devii puternic făcând lucrurile pentru care trebuie să fii puternic.”
26. „Nu diferența ne imobilizează, ci tăcerea.”
27. „Între aceia dintre noi care împărtășim obiectivele eliberării și un viitor funcțional pentru copiii noștri nu pot exista ierarhii de opresiune.”
28. „În munca noastră și în viața noastră, trebuie să recunoaștem că diferența este un motiv pentru sărbătoare și creștere, mai degrabă decât un motiv pentru distrugere.”
29. „Știu că poporul meu nu poate profita de opresiunea oricărui alt grup care urmărește dreptul la o existență pașnică.”
30. „Putem învăța să muncim și să vorbim când ne este frică, în același mod în care am învățat să muncim și să vorbim când suntem obosiți.”
Citește și: Citate inspiraționale, Citate motivaționale

Scurte, dar profunde Citate Audre Lorde

31. „Femeile sunt puternice și periculoase.”
32. „Avem nevoie de o mișcare care să ne încurajeze pe tine și pe mine să ne definim.”
33. „În lumea noastră, împărțiți și cuceriți trebuie să devină definitori și să devină putere.”
34. „Nu vreau să fiu tolerat, nici numit greșit. Vreau să fiu recunoscut.”
35. „Mânia, folosită, nu distruge. Ura face.”
36. „Toți suntem în curs de a deveni.”
Citește și: Citate scurte, Citate semnificative Citate

înțeleaptă Audre Lorde la care să te gândești
37. „Dacă îți vorbesc cu mânie, măcar ți-am vorbit”.
38. „Supraviețuirea noastră viitoare se bazează pe capacitatea noastră de a relaționa în egalitate.”
39. „Unitatea implică reunirea elementelor care sunt, pentru început, variate și diverse în natura lor particulară.”
40. „Am datoria să spun adevărul așa cum îl văd și să împărtășesc nu doar triumfurile mele, nu doar lucrurile care m-au simțit bine, ci și durerea. Durerea intensă, adesea neatenuată. Este important să împărtășesc cum știu că supraviețuirea este supraviețuire și nu doar o plimbare prin ploaie.”
41. „Vinovația nu este un răspuns la furie; este un răspuns la propriile acțiuni sau lipsă de acțiune. Dacă duce la schimbare, atunci poate fi utilă, deoarece atunci nu mai este vinovăție, ci începutul cunoașterii.”
42. „Suntem puternici pentru că am supraviețuit și despre asta este vorba: supraviețuire și creștere.”
43. „Și când vorbim, ne este frică. Cuvintele noastre nu vor fi auzite și nici binevenite. Dar când tăcem, încă ne este frică. Așa că este mai bine să vorbim amintindu-ne că nu am fost niciodată menți să supraviețuim.”
44. „Desigur, mi-e teamă, pentru că transformarea tăcerii în limbaj și acțiune este un act de auto-revelație, iar asta pare întotdeauna plin de pericol.”
45. „Toți suntem mai orbi la ceea ce avem decât la ceea ce nu avem.”
46. ​​„În războiul pe care îl purtăm cu toții cu forțele morții, subtile și altfel, conștienți sau nu – nu sunt doar o victimă, sunt și un războinic.”
Citește și: Citate despre viață Citate

Audre Lorde despre dragoste, comunitate și sine
47. „Dragostea exprimată între femei este deosebită și puternică pentru că a trebuit să iubim pentru a trăi; iubirea a fost supraviețuirea noastră.”
48. „Sunt cea mai bună lucrare a mea – o serie de hărți rutiere, rapoarte, rețete, doodle-uri și rugăciuni din primele linii.”
49. „Fără comunitate, nu există eliberare.”
50. „Supraviețuirea este cel mai mare dar al iubirii.”
51. „Mâine aparține celor dintre noi care îl concepem ca aparținând tuturor; care îi împrumută tot ce este mai bun din noi și cu bucurie.”

Citate Audre Lorde despre feminism, rasism și discriminare

52. „Rasismul și homofobia sunt condiții reale ale tuturor vieții noastre în acest loc și timp.”
53. „Revoluția nu este un eveniment unic.”
54. „Poporelor asuprite li se cere mereu să se întindă puțin mai mult, să reducă diferența dintre orbire și umanitate.”
55. „Dacă nu trăiești și iubești în tranșee, este greu să ne amintim că războiul împotriva dezumanizării este neîncetat.”
56. „Diferențele de clasă nerecunoscute le fură femeilor de energia și perspicacitatea creativă reciprocă.”
57. „Mânia este o reacție adecvată la atitudinile rasiste, la fel ca furia când acțiunile care decurg din acele atitudini nu se schimbă.”
58. „Când vorbesc de schimbare, nu mă refer la o simplă schimbare de poziții sau la o scădere temporară a tensiunilor, nici la capacitatea de a zâmbi sau de a te simți bine. Vorbesc despre o modificare fundamentală și radicală a acelor presupuneri care ne subliniază viețile.”
59. „Ura este furia celor care nu împărtășesc scopurile noastre, iar obiectul ei este moartea și distrugerea. Furia este o durere a distorsiunilor între semeni, iar obiectul ei este schimbarea.”
60. „Opresiunea este la fel de americană ca plăcinta cu mere.”

Aceste citate Audre Lorde ți-au făcut să urlă inima și mintea cu toate lucrurile pe care vrei să le spui

Lumea în care trăim astăzi a devenit atât de critică și dureroasă încât este greu să fii sincer în ceea ce crezi. În schimb, rămâneți tăcuți decât vorbiți, deoarece oamenii tind să judece ceea ce aud și văd fără să cunoască mai întâi pe cineva sau problema.
Dar, potrivit Audre Lorde, tăcerea nu va fi niciodată răspunsul. Dacă vrei cu adevărat schimbare și vrei să faci o diferență, trebuie să-ți faci vocea să fie auzită. Stați în picioare și ferm și lăsați-vă gândurile și opiniile să răspundă în întreaga lume.
Amintiți-vă că nimic din viața aceasta nu vă va veni fără efort; trebuie să lupți pentru ceea ce vrei. Pe lângă faptul că vorbești, asigură-te că toate acțiunile tale sunt intenționate și deliberate. Nu acționați de dragul de a juca; în schimb, îndreptați-vă activ spre obiectivele dvs. și spre schimbarea pe care doriți să o realizați.
Pot exista nenumărate cazuri de oameni sau lucruri care încearcă să te oprească și să te doboare. Dar, amintiți-vă că este în voi să continuați și numai prin credința în puterea voastră veți putea reuși. Deci, ori de câte ori aveți nevoie de un memento, nu ezitați să revizuiți lista noastră cu cele mai bune citate Audre Lorde de mai sus!
Ai învățat ceva din această colecție pe
care Audre Lorde, citat de tine, te-a inspirat să fii o scânteie care începe schimbarea
Ne-ar plăcea să auzim de la tine, așa că comentați mai jos!