Rupe lanțurile rasismului prin aceste citate de top Jane Elliott.
Jane Elliott este activistă, educatoare pentru diversitate și profesoară de școală. De asemenea, este mamă a cinci copii și soție.
Jane a devenit cunoscută pentru experimentul ei Blue Eyes/Brown Eyes pentru a explica prejudecățile elevilor ei de clasa a treia.
Este o femeie curajoasă și împuternicită care vrea să oprească discriminarea.
Sperăm că aceste citate vă vor motiva să luptați pentru ceea ce este corect.
Aflați mai multe despre cauzele și efectele inegalității rasiale citind colecția noastră de mai jos.
Să începem.
Și nu uitați să verificați aceste citate Timothy Leary și citate Steve Irwin.

Cele mai bune citate despre Jane Elliott
1. „Dacă culoarea ochilor unei alte persoane are vreo legătură cu felul în care o tratezi

2. „Nu te-ai născut rasist. Te-ai născut într-o societate rasistă și, ca orice altceva, dacă poți să o înveți, o poți dezînvăța. Dar unii oameni aleg să nu-l dezvețe pentru că le este frică că vor pierde puterea dacă împărtășesc cu alți oameni. Ne este frică să împărțim puterea. Despre asta este vorba.”
3. „Îi convingeți pe cei care sunt analogi cu oamenii cu ochi căprui că sunt superiori, că sunt perfecți, că au dreptul de a conduce și îi convingeți pe cei care iau locul elevilor cu ochi albaștri că sunt mai puțin decât. Dacă faci asta o viață întreagă, ce crezi că le face asta
4. „Am vești pentru tine – vor fi și alți oameni decât creștinii în viața de apoi. Ce ai de gând să faci în privința asta
Nu vei merge

5. „Vârsta este modul în care stabilim cât de valoros ești.”
6. „Oamenii care sunt rasiști ​​nu sunt proști. Sunt ignoranți, iar răspunsul la ignoranță este educația.”
7. „Nu știm nimic despre rasism. Nu am experimentat-o ​​niciodată. Dacă cuvintele pot face o diferență în viața ta timp de șapte minute, cum te-ar afecta dacă ai auzi asta în fiecare zi din viața ta
8. „Încă condiționăm oamenii din această țară și, într-adevăr, de pe tot globul la mitul superiorității albilor. Ni se spune constant că nu mai avem rasism în această țară, dar majoritatea oamenilor care spun asta sunt albi. Oamenii albi cred că nu se întâmplă pentru că nu li se întâmplă lor.”
9. „În urmă cu aproximativ 10.000 de ani, bărbații și femeile se comportau în mod echitabil și se tratau unul pe altul ca egali, iar apoi bărbații au preluat puterea pentru că au putere fizică și putere fizică.”
10. „Ce ați aflat astăzi, cei care purtați guler albastru, acum

Legat de: Citate Florence Nightingale Citate

Jane Elliott despre rasism
11. „Este timpul să insistăm ca educatorii să recunoască mitul, să învețe despre mit, dar să învețe adevărul că există o singură rasă – este rasa umană.”
12. „Rasismul este o suferință învățată și orice lucru învățat poate fi neînvățat.”
13. „Libertatea numărul unu a oamenilor albi, în Statele Unite ale Americii, este libertatea de a fi total ignorant pe cei care nu sunt albi. Nu trebuie să învățăm despre cei care nu sunt albi, iar libertatea noastră numărul doi este libertatea de a nega că suntem ignoranți.”
14. „Oamenii albi din această țară sunt modificați. Suntem crescuți să credem un mit al superiorității albilor. Malcolm X, în The Autobiography of Malcolm X, a spus că „credința oamenilor albi că sunt superiori” într-un fel este atât de adânc înrădăcinată încât aceste lucruri se află în subconștientul național alb.”
15. „Oameni care spun: „Nu suntem cu toții rasiști”, dacă ai absolvit liceul în Statele Unite ale Americii și nu ai învățat să fii rasist, trebuie să reluezi întregul program pentru că asta este programul – cum să fii un american bun.”
16. „Nu avem nevoie de o criză în țara asta, oameni buni. Avem nevoie de un bol de salată. Într-un castron de salată, pui diferite lucruri. Vrei ca legumele — salata verde, castraveții, ceapa, ardeii verzi — să-și mențină identitatea. Apreciezi diferențele.”
17. „Mișcarea Black Lives Matter este cel mai important lucru care sa întâmplat pe acest continent de la Martin Luther King Jr.”
18. „Aceasta este cea mai hitleriana administrație pe care am văzut-o vreodată. Acest om vorbește despre curățarea rasială.”
19. „Rasismul are doar, așa cum îl practicăm, vreo 500 de ani. Am putea să-l distrugem dacă am alege. Dar asta ar necesita educație.”
20. „Educația în această țară este despre cum să menținem status quo-ul și să perpetuăm rasismul.”

Citate despre Jane Elliott care vă vor încuraja să luați măsuri

21. „Nimeni nu se naște bigot. Trebuie să înveți bigotismul. Fanatul este un răspuns învățat.”
22. „Nu vreau să merg în mormântul meu știind că nu am făcut o diferență.”
23. „A sta pe loc și a nu face nimic înseamnă a coopera cu asupritorul.”
24. „Patru sute cincizeci de mii de copii irakieni au murit de foame și lipsă de medicamente ca urmare a embargoului nostru. Dacă crezi că Dumnezeu îi iubește pe copiii mici – și sute de mii de copii irakieni vor muri dacă va fi război – trebuie să crezi că Dumnezeu ne va judeca foarte aspru pentru asta.”
25. „Cineva trebuie să poarte pălăria neagră și să ofere publicului pe cineva la care să-și scuture pumnii. Ei vor să urască pe cineva, iar dacă pentru asta vrei să mă plătești, sunt bucuros să o fac!”
26. „Când îi spui unei persoane de culoare: „Când te văd, nu te văd negru”. Doar că îi văd pe toți la fel. Gandeste-te la asta. Nu ai dreptul să spui unei persoane: „Nu te văd așa cum ești. Vreau să te văd așa cum mi-ar fi mai confortabil să te văd.”
27. „Când se va sfârși acest rasism – când este această situație – pentru oamenii de culoare din această țară
Și când se va termina antisemitismul pentru oameni care sunt de credință evreiască în această țară
Și când se va sfârși ura față de musulmani pentru oamenii care sunt musulmani în această țară

28. „Așa ar trebui să fie această țară – un loc în care oamenii sunt apreciați pentru ceea ce sunt.”
29. „Sunt absolut împotriva corectitudinii politice. Nu te poți confrunta cu discursul instigator la ură până când nu l-ai experimentat. Trebuie să auzi fiecare parte a problemei, nu doar una.”
30. „Am văzut niște copii creștini albi, străluciți, cu ochi albaștri, care deveneau timizi, speriați, furioși și incapabili să învețe.”

Împuternicirea Jane Elliott Citate

31. „Rasismul nu este genetic. Are totul de-a face cu puterea.”
32. „Niciun grup alb nu a fondat o religie majoră pe această planetă. Principalele religii au început în Orient și Orientul Mijlociu, nu în Grecia și Roma. Întotdeauna am știut că voi, rasiștii, nu aveți o rugăciune.”
33. „Trebuie să începem să-i vedem pe toți oamenii ca pe rudele noastre. Ești un membru al familiei mele. Nu voi permite să fii abuzat din cauza ignoranței altcuiva cu privire la culoarea pielii tale.”
34. „Mi-am văzut studenții devenind ceea ce le-am spus că sunt. Am văzut niște oameni minunați, albi, cu ochi căprui și minunați, care deveneau oameni vicioși, urâți, urâți, discriminatori, dominatori în decurs de 15 minute.”
35. „Sunt un creștin practicant și voi continua să exersez până când voi înțelege bine, dar nu simt că toată lumea trebuie să practice aceeași religie pe care o fac eu. Ai dreptul să te închini pe cine alegi și cum alegi să faci.”

Mai multe citate de Jane Elliott despre convingerile ei
36. „Trebuie să realizeze că unul dintre lucruri, una dintre forțele motrice ale acestor alegeri a fost cunoștințele pe care oamenii o au că în 30 de ani oamenii albi își vor fi pierdut majoritatea numerică în Statele Unite ale Americii.”
37. „Mi-a plăcut să-mi cresc copiii. Mi-a plăcut procesul, murdăria, lacrimile, frustrarea, Crăciunul, Paștele, zilele de naștere, diagramele de creștere, programările la pediatru. Mi-a plăcut totul.”
38. „Cred că sunt singura actriță de 65 de ani din Los Angeles care nu a suferit o operație plastică, așa că cineva trebuie să joace rolul bătrânei!”
39. „Nu-mi place nimic mai bun decât să scot toate piulițele și șuruburile din drum, să apar la timp cu replicile învățate, să explic ce așteaptă regizorul de la mine cu nasturii mei cu nasturi și bijuteriile puse corect, apoi eu angajați-vă complet în actorie.”
40. „Să mă prezint pentru premii se simte ca un fel ciudat de suflare de corn care nu este confortabil pentru mine. Sunt foarte fericit când cuiva îi place munca mea, dar nu-mi place să mă marketing, să mă expun.”
41. „Nimic nu mă emoționează mai mult decât să fiu bun la ceva. Este foarte plină de satisfacții și mă simt recunoscător și binecuvântat și nu o iau niciodată de la sine înțeles.”
42. „Nu am cont de Twitter. Nu merg la adunările cluburilor de fani.”
43. „Plăcerea mea vinovată este Răzbunarea. L-am văzut încă de la primul episod.”
44. „Obțin aceleași rezultate cu exercițiul din Berlin sau în Țările de Jos pe care le fac în SUA sau Australia sau Curacao și ceea ce este și mai supărător este faptul că am obținut aceleași rezultate folosind exercițiul cu adulți în Scoția și Australia în anul 2002, când am făcut exercițiul cu copii în Riceville, Iowa, în 1968.”
45. „Nu vindec cancerul și nici nu conduc un județ mic. Nu am dezvoltat o mașină mai ecologică. Eu doar joc actor.”
46. ​​„Îmi place să joc inteligent și dur și să am replici amuzante.”
47. „Nu sunt unul dintre acei actori care petrec mult timp interacționând cu publicul.”
48. „Nu scriu pe Twitter și nu fac nicio altă rețea de socializare, așa că nu știu ce se spune acolo.”
49. „Dacă pot oferi oamenilor un moment de distracție și ușurare în viața lor, ei bine, asta este câștigul.”
50. „Florile pădurii sunt treaz.”

Ce citat de Jane Elliott te împinge să lupți împotriva discriminării

Jane Elliott a lăsat o moștenire pentru că a deschis ochii multor oameni din lume. Ea a amplificat vocile celor discriminați și continuă să o facă până astăzi.
Ea a apărut la The Tonight Show, White House Conference și The Oprah Winfrey Show. Atenția pe care a primit-o demonstrează cum susținerile ei au ajuns la inimile oamenilor.
Impactul ei asupra societății este doar primul pas către schimbare. Culegerea de citate de mai sus este o lecție pentru mulți dintre noi pentru a începe să luăm măsuri împotriva violenței și abuzului din lume.
Ai urmărit documentare despre experimentul ei
Ce părere aveți despre metodele ei
Alăturați-vă discuției din secțiunea de comentarii de mai jos!