Aceste citate de Harriet Tubman îți vor deschide ochii către noi realități și te vor inspira să lupți pentru ceea ce este corect.
Harriet s-a născut sclav și a crescut pe coasta de est a Marylandului. Ea, ca majoritatea sclavilor, a fost abuzată și separată de familia ei, iar viitorul ei părea sumbru. În momentele ei cele mai de jos, părea că nu există nicio speranță, nici lumină și nicio cale pentru un viitor mai bun.
Dar, experiențele ei îngrozitoare au inspirat-o să lupte pentru libertate. Voința ei de a lupta pentru independență a dat speranță celorlalți care se confruntă cu aceleași lucruri.
Pentru a înțelege mai bine viața ei, consultați lista noastră completă de mai jos!
Începeți să citiți aici.
Și nu uitați să verificați aceste citate Benjamin Franklin și citate George Washington.

Cele mai bune citate de Harriet Tubman
1. „Când am descoperit că am depășit acea linie, m-am uitat la mâinile mele pentru a vedea dacă sunt aceeași persoană. A fost o asemenea glorie peste tot.”
2. „Orice vis măreț începe cu un visător. Amintește-ți mereu că ai în tine puterea, răbdarea și pasiunea de a ajunge la stele pentru a schimba lumea.”
3. „Am fost conducătorul căii ferate subterane timp de opt ani și pot spune ceea ce majoritatea conductorilor nu pot spune – nu mi-am scos trenul niciodată de pe șină și nu am pierdut niciodată un pasager.”
4. „Aș lupta pentru libertatea mea atâta timp cât îmi vor dura puterea și, dacă ar veni timpul să plec, Domnul i-ar lăsa să mă ia”.
5. „Domnul care mi-a spus să am grijă de poporul meu a vrut să fac asta atâta timp cât voi trăi, și așa am făcut ceea ce mi-a spus El.”

Citate celebre Harriet Tubman
6. „Majoritatea celor care vin de pe continent sunt foarte săraci, aproape goi. Încerc să găsesc locuri pentru cei capabili să muncească și să le asigur cât pot de bine, astfel încât să ușureze
cât mai mult povara Guvernului, în timp ce în același timp ei învață să se respecte pe ei înșiși, câștigându-și singuri existența. ”
7. „Nu răni niciodată un șarpe; omoara-l.”
8. „Am crescut ca o buruiană neglijată – ignorant în privința libertății, fără experiență în ea. Atunci nu am fost fericit sau mulțumit.”
9. „Nu pot muri decât o singură dată.”
10. „Sunt în pace cu Dumnezeu și cu toată omenirea.”

Citate inspirate de Harriet Tubman

11. „Nu mai căutați fericirea în același loc în care ați pierdut-o.”
12. „Schimbarea nu înseamnă demontarea vechiului, ci construirea noului.”
13. „Soarele a răsărit ca aurul printre copaci și m-am simțit ca în rai.”
Citește și: Citate inspiraționale, Citate celebre Citate

Harriet Tubman care vorbesc despre credința ei în Dumnezeu

14. „Și m-am rugat lui Dumnezeu să mă facă puternic și capabil să lupt și pentru asta m-am rugat mereu de atunci.”
15. „I-am zis Domnului: „Mă voi ține de tine și știu că mă vei trece.”
16. „Nu am fost eu, a fost Domnul! Întotdeauna I-am spus: „Am încredere în tine. Nu știu unde să merg sau ce să fac, dar mă aștept să mă conduci, și El a făcut-o întotdeauna.”
17. „Timpul lui Dumnezeu este întotdeauna aproape. El mi-a dat puterea mea și El a așezat Steaua Nordului în ceruri. El a vrut să spun că ar trebui să fiu liber.”

Citate Harriet Tubman despre sclavie și libertate
18. „Sclavia este următorul lucru în iad.”
19. „Dacă aș fi putut convinge mai mulți sclavi că sunt sclavi, aș fi putut elibera alte mii.”
20. „Depășisem limita. eram liber; dar, nu era nimeni acolo care să mă urmeze în țara libertății. Eram străin într-un pământ străin.”
21. „Dacă auzi câinii, continuă. Dacă vezi torțe în pădure, continuă. Dacă sunt strigăte după tine, continuă. Nu te opri niciodată. Continuă. Dacă vrei un gust de libertate, continuă.”
22. „Acum am fost liber, știu ce stare îngrozitoare este sclavia. Am văzut sute de sclavi scăpați, dar n-am văzut niciodată pe unul care să fie dispus să se întoarcă și să devină sclav.”
23. „Mi-am gândit asta în mintea mea; era unul dintre cele două lucruri la care aveam dreptul, libertatea sau moartea; dacă nu aș putea avea una, aș avea-o pe cealaltă; căci nimeni nu trebuie să mă ia în viață.”
24. „Le-am auzit gemetele și suspinele și le-am văzut lacrimile și aș da fiecare picătură de sânge în venele mele pentru a-i elibera.”

Mai multe citate Harriet Tubman

25. „În mintea mea, văd o linie. Și peste acea linie, văd câmpuri verzi și flori minunate și frumoase femei albe cu brațele întinse spre mine peste acea linie, dar se pare că nu pot ajunge acolo în niciun fel. Se pare că nu pot trece peste această linie.”
26. „Noi am văzut fulgerul și acestea au fost tunurile și apoi am auzit tunetul și ăsta au fost tunurile mari, apoi am auzit ploaia căzând și ăla a fost sângele căzând; iar când am venit să intrăm în recoltă, am secerat oameni morți.”
27. „Cred că mulți proprietari de sclavi vor ajunge în Rai. Ei nu știu mai bine. Acţionează conform luminii pe care o au.”
28. „Quakerii sunt aproape la fel de buni ca și colorați. Ei se numesc prieteni și poți avea încredere în ei de fiecare dată.”
29. „Dacă o persoană ar trimite pe altul în robie, mi se pare că ar fi suficient de rău încât să-l trimită în iad dacă ar putea.”
30. „Vei fi liber sau vei muri!”

Ai găsit eforturile lui Harriet Tubman de a pune capăt sclaviei mișcătoare și inspiratoare
Harriet Tubman este recunoscută drept unul dintre cei mai cunoscuți conducători de căi ferate subterane. În timpul războiului civil, ea a servit și ca spion pentru Armata Uniunii. Cu experiențele ei, nu există nicio îndoială că a fost capabilă să contribuie enorm la istorie.
Dar, spre deosebire de copiii din zilele noastre, copilăria ei a fost plină de adversitate. Violența fizică a fost o întâmplare zilnică pentru Tubman și familia ei. Rănile ei fizice au lăsat cicatrici permanente, atât în ​​interior, cât și în exterior, care au făcut-o să fie liderul care era.
Mai mult, obținerea propriei ei libertăți a fost doar începutul pentru Harriet Tubman. Apoi s-a întors pentru a ajuta la abolirea a mii de sclavi în sud.
Ea a lăsat într-adevăr o moștenire incredibilă a drepturilor civile, iar curajul ei a schimbat lumea. Cu asta, ea este cu siguranță o figură istorică de mare admirație și o icoană americană. Sperăm că citatele de mai sus să facă lumină asupra contribuțiilor ei la lume.
Așadar, care dintre citatele ei sunt preferatele tale
Pune-le în secțiunea de comentarii de mai jos!