Bucurați-vă și învățați multe lecții de la autorul cărții O serie de evenimente nefericite prin aceste citate Lemony Snicket.
Lemony Snicket este un pseudonim creat de Daniel Handler. A folosit numele pentru un proiect de carte și l-a reînviat pentru a preda romanul pentru copii.
La început, manuscrisele sale au fost respinse de multe ori, dar dragostea lui pentru a spune povești l-a împins să continue să scrie. Lucrările lui Lemony Snicket te pregătesc pentru realitățile îngrozitoare ale vieții. Aruncă o privire în lumea lui citind colecția noastră de mai jos.
Începeți să citiți aici.
Și nu uitați să consultați aceste citate Chuck Palahniuk și Molly Ivins.

Cele mai bune citate Lemony Snicket
1. „Soarta este ca un restaurant ciudat, nepopular, plin de chelneri ciudați care îți aduc lucruri pe care nu le-ai cerut niciodată și nu îți plac întotdeauna.”
2. „Oricine crede că stiloul este mai puternic decât sabia nu a fost înjunghiat cu ambele.”
3. „Este un sentiment de singurătate când cineva la care ții devine străin.”
4. „Nu ai încredere niciodată în nimeni care nu a adus o carte cu ei.”
5. „Oamenii răi nu au niciodată timp de citit. Este unul dintre motivele răutății lor.”
6. „Fă mai întâi lucrul înfricoșător și te sperii mai târziu.”
7. „În cazul meu, singurul lucru care dădea sens lumii erai tu și fără tine, lumea va părea la fel de confuză și tragică ca o mașină de scris nefuncțională9.”
8. „Dacă așteptăm până când suntem gata, ne vom aștepta tot restul vieții.”
9. „Lectura este o formă de evadare. A alerga pentru viața ta este altceva.”
10. „Totul nu poate fi pierdut când încă se găsesc atât de multe.”
11. „Dar trebuie să recunosc că mi-e teribil de dor de tine. Lumea este prea liniștită fără tine în apropiere.”
12. „Uneori, lumea poate părea un loc neprietenos și sinistru, dar credeți că în ea există mult mai mult bine decât rău. Tot ce trebuie să faci este să cauți suficient de bine și ceea ce ar putea părea a fi o serie de evenimente nefericite poate fi, de fapt, primii pași ai unei călătorii.”
13. „Oamenii nu sunt nici răi, nici nobili. Sunt ca salatele bucătarului, cu lucruri bune și rele tocate și amestecate într-o vinegretă de confuzie și conflict.”
14. „Toate nopțile sunt zile întunecate, deoarece noaptea este pur și simplu o versiune prost luminată a zilei.”
15. „A fi singur este în regulă și nu trebuie să te placă tuturor. Nu te poți baza întotdeauna pe oameni.”

Citate inspirate de Lemony Snicket

16. „A fost o zi lungă și nu mă deranjează să spun că am plâns puțin. Nu este nimic rău să plângi la sfârșitul unei zile lungi.”
17. „Toate secretele lumii sunt cuprinse în cărți. Citiți pe propriul risc.”
18. „Este adesea dificil să recunoști că cineva pe care îl iubești nu este perfect sau să iei în considerare aspectele unei persoane care nu sunt decât admirabile.”
19. „Va trebui să te ajuți.”
20. „Uneori viața se simte ca o poveste tristă prezentată ca distracție de un autor crud și invizibil. Nu este un mod plăcut de a simți, dar ce alegere avem

21. „Poate că ar trebui să mă îngrop și să devin un diamant după mii de ani de presiune intensă.”
22. „Minunile sunt ca chiftelele pentru că nimeni nu poate fi de acord cu exactitate din ce sunt făcute, de unde provin sau cât de des ar trebui să apară.”
23. „Sunt cei care spun că viața este ca o carte, cu capitole pentru fiecare eveniment din viața ta și un număr limitat de pagini pe care să-ți petreci timpul. Dar prefer să cred că o carte este ca o viață, mai ales una bună, care merită să stai treaz toată noaptea pentru a termina.”
24. „Doar pentru că nu înțelegi ceva nu înseamnă că este o prostie.”
25. „Este dificil când te confrunți cu o situație pe care nu o poți controla, să recunoști că nu poți face nimic.”
26. „Dacă toți s-ar lupta cu focul cu focul, întreaga lume s-ar arde în fum.”
27. „Oricât de ciudat ar părea, încă sper să fie bine, chiar dacă ceea ce este mai bun, ca o poștă interesantă, ajunge atât de rar și, chiar și atunci când apare, poate fi pierdut atât de ușor.”
28. „Se spune că în fiecare bibliotecă există o singură carte care poate răspunde la întrebarea care arde ca un foc în minte.”
29. „A fost un sentiment curios, că ceva putea fi atât de aproape și atât de îndepărtat în același timp.”
30. „Minunile sunt ca niște coșuri pentru că odată ce începi să le cauți, găsești mai mult decât ai visat vreodată că vei vedea.”

Citate Wise Lemony Snicket pentru a ne adânci gândirea

31. „Când lucrurile nu merg bine, mergeți la stânga.”
32. „O bibliotecă bună nu va fi niciodată prea îngrijită sau prea prăfuită, pentru că cineva va fi mereu în ea, luând cărți de pe rafturi și stă până târziu să le citească.”
33. „Toată lumea îți spune că este în regulă să plângi, dar nu destui oameni spun că este în regulă dacă nu vrei ca oamenii să știe.”
34. „Se pot întâmpla miracole, chiar și celor care sunt mici, inflamabili și îmbrăcați în negru.”
35. „Când cineva plânge, desigur, lucrul nobil de făcut este să-l consolezi. Dar dacă cineva încearcă să-și ascundă lacrimile, poate fi de asemenea nobil să te prefaci că nu le observi.”
36. „Nu te repeta. Nu este doar repetitiv, este redundant și oamenii au auzit-o înainte.”
37. „Dacă ești alergic la un lucru, cel mai bine este să nu-ți bagi acel lucru în gură, mai ales dacă este vorba despre pisici.”
38. „Doar pentru că ceva este tradițional nu este un motiv pentru a face asta, desigur. Pirateria, de exemplu, este o tradiție care se desfășoară de sute de ani, dar asta nu înseamnă că ar trebui să atacăm cu toții navele și să le furăm aurul.”
39. „Totul. O literă poate fi codificată, iar un cuvânt poate fi codificat. O reprezentație de teatru poate fi codificată, iar un sonet poate fi codificat și există momente când pare că întreaga lume este în cod. Unii cred că lumea poate fi decodificată efectuând cercetări într-o bibliotecă.”
40. „Circumstanțele proaste au un mod de a distruge lucruri care altfel ar fi plăcute.”
41. „Toată lumea ar trebui să poată face un truc cu o carte, să spună două glume și să recite trei poezii, în cazul în care sunt vreodată prinși într-un lift.”
42. „Poți inventa lucruri precum floricele automate de porumb. Puteți inventa lucruri precum mașini de spălat geamuri alimentate cu abur. Dar nu poți inventa mai mult timp.”
43. „A sta cu prietenii, a vorbi despre ceva important este una dintre cele mai puternice și necesare forțe din lume. Este modul în care încep atât de multe organizații nobile, cu o conversație între asociați sau chiar frați.”
44. „Nu e nimic rău să te uiți ocazional pe fereastră și să gândești prostii, atâta timp cât prostiile sunt ale tale.”
45. „Uneori, lucrurile pe care le-ai pierdut pot fi găsite din nou în locuri neașteptate.”

Citate Lemony Snicket despre viață

46. „Unele lucruri din viață sunt greu de înțeles, chiar și după ani și ani de gândire la ele în timp ce rătăcim singur prin peisaje pustii, de obicei în afara sezonului.”
47. „Unul dintre adevărurile particulare ale vieții este faptul că oamenii spun adesea lucruri despre care știu pe deplin că sunt ridicole.”
48. „Poate că cea mai grea parte a vieții pe care le-ai făcut este că trebuie să continui să te miști, adesea într-o direcție care pare greșită, periculoasă sau o combinație chinuitoare a ambelor.”
49. „De multe ori, atunci când oamenii sunt nefericiți, vor dori să-i facă și pe alții nefericiți. Dar nu ajută niciodată.”
50. „Ei nu au înțeles, dar ca atâtea evenimente nefericite din viață, doar pentru că nu înțelegi nu înseamnă că nu este așa.”
51. „Este un lucru curios, moartea unei persoane dragi. Știm cu toții că timpul nostru în această lume este limitat și că în cele din urmă, toți vom ajunge sub un cearșaf, să nu ne trezim niciodată. Și totuși, este întotdeauna o surpriză când i se întâmplă cuiva cunoscut. Este ca și cum ai urca scările către dormitorul tău în întuneric și te gândești că mai există o scară decât există. Piciorul tău cade prin aer și există un moment bolnăvicios de surpriză întunecată în timp ce încerci să reajustezi felul în care ai gândit lucrurile.”
52. „Lacrimile sunt lucruri curioase, căci precum cutremurele sau spectacolele de păpuși, ele pot apărea oricând, fără niciun avertisment și fără niciun motiv întemeiat.”
53. „Expresia „în întuneric”, după cum sunt sigur că știți, se poate referi nu numai la împrejurimile întunecate, ci și la secretele întunecate de care cineva ar putea să nu fie conștient.”
54. „Dacă ești interesat de poveștile cu final fericit, atunci ți-ar fi mai bine în altă parte. În această poveste, nu numai că nu există un sfârșit fericit, nu există un început fericit și foarte puține lucruri fericite la mijloc.”
55. „Nu-ți petreci viața stând în jurul cărților fără să înveți ceva sau două.”
56. „Uneori, o poveste se termină înainte de a se termina cu întrebări fără răspuns, intrigi nerezolvate, suspans persistent, acoperind lumea ca zăpada sau ca fumul dintr-un incendiu suspect.”
57. „Accidentele de furie, oricât de distractive ar fi să le arunci, rareori rezolvă orice problemă le cauzează.”
58. „Adevărul trist este adevărul este trist.”
59. „A avea o idee genială nu este la fel de ușor ca să aprinzi o lumină. Dar, așa cum un singur bec poate ilumina chiar și cele mai deprimante încăperi, ideea potrivită poate face lumină asupra unei situații deprimante.”
60. „Diferența dintre o casă și o casă este ca diferența dintre un bărbat și o femeie. Ar putea fi jenant de explicat, dar ar fi foarte neobișnuit să-i încurci.”

Citate lemony Snicket de dimensiuni mici când ai nevoie de sfaturi

61. „Cutezajul cere adesea un preț.”
62. „Cea mai bună modalitate de a păstra un secret este să-l spui tuturor celor pe care îi cunoști, dar pretinde că glumești.”
63. „Presupun că va trebui să adaug forța gravitației pe lista mea de inamici.”
64. „Cheia unei bune interceptări este să nu fii prins.”
65. „Gramatica este cea mai mare bucurie din viață, nu găsești

66. „Ceaiul ar trebui să fie la fel de amar ca pelinul și la fel de ascuțit ca o sabie cu două tăișuri.”
67. „Există puține priveliști mai triste decât o carte ruinată.”
68. „Drept, binele învins temporar, este mai puternic decât răul triumfător.”
69. „Uneori, chiar și în cele mai nefericite vieți, vor apărea un moment sau două de bine.”
70. „Cum poate cineva atât de minunat să facă ceva atât de îngrozitor

Citate Lemony Snicket despre dragoste

71. „Dragostea poate schimba o persoană în felul în care un părinte poate schimba un bebeluș – stângaci și adesea, cu multă mizerie.”
72. „Te voi iubi așa cum un hoț iubește o galerie și precum o cioară iubește o crimă, așa cum un nor iubește liliecii și așa cum o gamă iubește sutienele. Te voi iubi așa cum nenorocirea iubește orfanii, precum focul iubește inocența și așa cum justiției îi place să stea și să privească în timp ce totul merge prost.”
73. „Lucru cu dorința inimii tale este că inima ta nici măcar nu știe ce își dorește până când apare.”
74. „Te voi iubi așa cum aisbergul iubește nava, iar pasagerii iubesc barca de salvare, iar barca de salvare iubește dinții cașalot, iar cașalot iubește aroma uniformelor navale.”
75. „Unul dintre lucrurile remarcabile despre iubire este că, în ciuda faptului că oamenii foarte iritanți scriu poezii și cântece despre cât de plăcută este, este într-adevăr destul de plăcută.”
76. „Viața nu se termină niciodată când ești în ea.”
77. „În locul cuvântului „dragoste”, a existat o inimă enormă, un simbol folosit uneori de oamenii care au dificultăți în a înțelege diferența dintre cuvinte și forme.”
78. „Pentru Beatrice, dragostea mea pentru tine va trăi pentru totdeauna. Tu, însă, nu ai făcut-o.”
79. „Când te gândești la mine, a spus ea încet, gândește-te la o mâncare pe care o iubești foarte mult.”
80. „Te voi iubi până când fiecare foc va fi stins și reconstruit din cel mai frumos și mai susceptibil dintre păduri. Te voi iubi până când pasărea urăște un cuib și viermele urăște un măr. Te voi iubi pe măsură ce ne aflăm din ce în ce mai departe unul de celălalt, acolo unde cândva am fost atât de aproape. Te voi iubi până când fața ta va fi aburită de amintirea îndepărtată.”
81. „Vara pare atât de rece fără tine. Iarna este și mai rece.”
82. „Mi-aș strica orice zi, toate zilele mele, pentru acele nopți lungi cu tine, și am făcut-o.”
83. „Pentru Beatrice, dragostea noastră mi-a frânt inima și a oprit-o pe a ta.”
84. „Cineva îți poate frânge inima, te poate lăsa mort pe gazon și totuși nu înveți niciodată ce să spui pentru a opri totul din nou.”
85. „Aceasta este dragoste, să stai cu cineva pe care l-ai cunoscut de veci într-un loc în care ai vrut să mergi și să privești cum i se întâmplă viața până când te ridici și este timpul să pleci.”

Citate Deep Lemony Snicket
86. „Dacă simți că oamenii citiți sunt mai puțin probabil să fie răi și o lume plină de oameni care stau liniștiți cu cărți bune în mână este de preferată lumii pline de schisme, sirene și alte lucruri zgomotoase și supărătoare, apoi, de fiecare dată când intri într-o bibliotecă, s-ar putea să-ți spui: „Lumea este liniștită aici”, ca un fel de angajament care proclamă că lectura este binele mai mare.”
87. „Este unul dintre cele mai amare adevăruri ale vieții că ora de culcare vine atât de des atunci când lucrurile devin cu adevărat interesante.”
88. „Ceea ce se întâmplă într-un anumit loc vă poate păta sentimentele pentru acea locație, la fel cum cerneala poate păta o foaie albă. Poți să o speli și să o speli și totuși să nu uiți niciodată ce s-a întâmplat – un cuvânt care aici înseamnă „sa întâmplat și i-a întristat pe toți”.
89. „Nimeni nu vrea să cadă într-o plasă de siguranță pentru că înseamnă că structura în care a trăit este într-o stare de colaps și nu au de ales decât să se prăbușească în jos. Cu toate acestea, bate alternativa.”
90. „Marea nu este altceva decât o bibliotecă a tuturor lacrimilor din istorie.”
91. „Ceea ce este o veste proastă pentru o persoană poate fi o veste bună pentru altcineva și, uneori, ceea ce pare a fi o veste bună poate fi de fapt ceva plin de tristețe, mizerie și durere.”
92. „Când apar probleme, mergi la bibliotecă. Fie vei putea rezolva problema, fie pur și simplu vei avea ceva de citit în timp ce lumea se prăbușește în jurul tău.”
93. „Unul dintre cele mai dificile lucruri la care să te gândești în viață este regretele cuiva. Ți se va întâmpla ceva și vei face un lucru greșit, iar ani de zile după aceea, îți vei dori să fi făcut ceva diferit.”
94. „Toată lumea va muri, dar foarte puțini oameni vor să li se amintească acest fapt.”
95. „Se spune adesea că, dacă ai o cameră cu vedere, te vei simți liniștit și relaxat, dar dacă camera este o rulotă care se prăbușește pe un drum abrupt și întortocheat, iar priveliștea este un lanț muntos ciudat care se îndepărtează înapoi. de la tine, în timp ce vânturile răcoroase de munte te ustură fața și îți aruncă praf în ochi, atunci nu vei simți nici măcar pace și relaxare.”
96. „Nu există sunet mai rău în lume decât cineva care nu poate cânta la vioară, dar insistă să facă asta oricum.”
97. „Dacă ai pierdut vreodată un prieten, știi că îți face lumea să pară incompletă, ca un puzzle cu o piesă lipsă sau jumătate dintr-o lunetă spartă.”
98. „Este util să simți frică pentru că te pregătește pentru evenimente urâte, sau este inutil pentru că vor avea loc evenimente urâte indiferent dacă ești speriat sau nu

99. „Era mai întunecat decât o panteră neagră, acoperită de gudron, mâncând lemn dulce negru chiar în fundul celei mai adânci părți a Mării Negre.”
100. „Sunt momente în care să rămâi pe loc, și ceea ce îți dorești va veni la tine și sunt momente în care să ieși în lume și să găsești așa ceva pentru tine.”

Citate Lemony Snicket pentru a te însoți în singurătate
101. „Este întotdeauna trist când cineva pleacă de acasă, cu excepția cazului în care pur și simplu merge după colț și se va întoarce în câteva minute cu sandvișuri cu înghețată.”
102. „Necazurile și cearta pot acoperi această lume ca întunericul nopții sau ca fumul dintr-un foc suspect. Și când se întâmplă asta, toți oamenii buni, adevărați și cumsecade știu că este timpul să se ofere voluntar.”
103. „Deprimat este un cuvânt care descrie adesea pe cineva care se simte trist și sumbru, dar în acest caz, descrie un buton secret, ascuns într-o statuie de ciobă, care se simte bine, mulțumesc.”
104. „După cum sunt sigur că știi, ori de câte ori examinezi bunurile altcuiva, ești obligat să înveți multe lucruri interesante despre persoana de care nu erai conștient anterior.”
105. „Dacă unui optimist i s-ar fi mestecat brațul stâng de un aligator, ar putea spune cu o voce plăcută și plină de speranță: „Ei bine, asta nu e prea rău, nu mai am brațul stâng, dar cel puțin nimeni. mă va întreba vreodată dacă sunt stângaci sau dreptaci”, dar cei mai mulți dintre noi ar spune ceva mai mult de genul „Aaaaaa! Brațul meu! Brațul meu!”
106. „Nu trebuie să ignori niciodată bătăușii. Ar trebui să-i oprească.”
107. „Sunt momente când întreaga lume pare greșită. Modul în care o cameră de reptile fără reptile pare greșit. Modul în care un raft fără cărți pare greșit, sau casa unei persoane dragi fără persoana iubită.”
108. „Prietenii te pot face să simți că lumea este mai mică și mai puțin furioasă decât este în realitate pentru că cunoști oameni care au experiențe similare.”
109. „Toți, la un moment dat în viața lor, se trezesc în miezul nopții cu sentimentul că sunt singuri pe lume și că nimeni nu-i iubește acum și că nimeni nu-i va iubi vreodată și că ei nu vor mai avea niciodată o noapte decentă de somn și își vor petrece viața rătăcind încurcată printr-un peisaj lipsit de iubire, sperând cu disperare că circumstanțele lor se vor îmbunătăți, dar bănuind, în inima lor, că vor rămâne neiubiți pentru totdeauna. Cel mai bun lucru de făcut în aceste circumstanțe este să trezești pe altcineva, astfel încât și ei să se simtă așa.”
110. „Distea, un tip de tristețe care apare cel mai adesea atunci când ai pierdut pe cineva pe care-l iubești, este un lucru ascuns, deoarece poate dispărea pentru o lungă perioadă de timp, iar apoi să apară înapoi când te aștepți mai puțin.”
111. „Poate că, dacă am vedea ceea ce era înaintea noastră și am întrezări nebunile și nenorocirile care ne vor veni mai târziu, am rămâne cu toții în pântecele mamei noastre și atunci n-ar fi nimeni pe lume decât un mare număr. de femei foarte grase, foarte iritate.”
112. „A-ți risca cuiva este ca și cum ai face o baie pentru că uneori ajungi să te simți confortabil și cald, iar uneori, este ceva teribil care pândește în jur, pe care nu îl poți vedea până nu este prea târziu și nu poți face altceva decât să țipi și să te agăți. la o rață de plastic.”
113. „Prezumțiile sunt lucruri periculoase de făcut și, la fel ca toate lucrurile periculoase de făcut, bombe, de exemplu, sau prăjitura cu căpșuni, dacă faci chiar și cea mai mică greșeală, te poți găsi în necazuri groaznice.”
114. „În mod normal, nu este politicos să intri în camera cuiva fără să ciocăni, dar poți face o excepție dacă persoana este moartă sau se preface că este moartă.”
115. „A auzi expresia „singura noastră speranță” îl face mereu îngrijorat, deoarece înseamnă că, dacă singura speranță nu funcționează, nu mai rămâne nimic.”

Citate Lemony Snicket despre lectură și literatură

116. „Indiferent cine ești, indiferent unde locuiești și indiferent câți oameni te urmăresc, ceea ce nu citești este adesea la fel de important ca ceea ce citești.”
117. „Este probabil să mor lângă o grămadă de lucruri pe care voiam să le citesc.”
118. „Dacă scriitorii au scris la fel de neglijent precum vorbesc unii oameni, atunci adhasdh asdglaseuyt[bn[ pasdlgkhasdfasdf.”
119. „Dacă ești student, ar trebui să dormi întotdeauna bine, cu excepția cazului în care ai ajuns la partea bună a cărții tale, apoi ar trebui să stai treaz toată noaptea și să-ți lași temele de școală pe margine, o expresie care înseamnă „Funk.”
120. „Citește despre lucruri care nu te-ar ține treaz toată noaptea, plângând și rupându-ți părul.”
121. „Nu sunt un străin. Sunt cineva care citește aceiași autori pe care îi citești.”
122. „Rânjitul este ceva ce faci când te distrezi într-un fel, cum ar fi să citești o carte bună sau să privești pe cineva de care nu-ți pasă vărsând peste el sifon de portocale.”
123. „Mă culc devreme și mă trezesc târziu și simt că abia aș fi dormit, probabil pentru că am citit aproape tot timpul.”
124. „Cei trei frați nu s-au născut ieri. Nici tu nu ai fost, cu excepția cazului în care, desigur, mă înșel, caz în care, bine ai venit pe lume, puiule, și felicitări că ai învățat să citești atât de devreme în viață.”
125. „Desigur, este plictisitor să citești despre lucruri plictisitoare, dar este mai bine să citești ceva care te face să căsci de plictiseală decât ceva care te va face să plângi necontrolat, să-ți lovești pumnii pe podea și să lași pete de lacrimi peste tot. fețe de pernă, cearșafuri și colecție de bumerang.”
126. „O bibliotecă este ca o insulă în mijlocul unei mari mari de ignoranță, mai ales dacă biblioteca este foarte înaltă și zona înconjurătoare a fost inundată.”
127. „Sunt dependenți de cărți.”
128. „Când citești un număr enorm de cărți, vei învăța o mulțime de informații care s-ar putea să nu fie utile pentru o lungă perioadă de timp. Dar apoi, brusc, ca o lovitură de fulger sau un pian de cotă care cade pe o fereastră, apare o oportunitate de a folosi informațiile culese chiar și din cea mai improbabilă bucată de lectură.”
129. „Pentru unele povești, este ușor. Morala din „Cei trei urși”, de exemplu, este „Nu pătrunde niciodată în casa altcuiva”. Morala lui „Albă ca Zăpada” este „Nu mânca niciodată mere”. Morala Primului Război Mondial este „Niciodată să nu-l asasinați pe Arhiducele Ferdinand.”
130. „Literatura nu are tocmai un istoric puternic de sănătate mintală.”

Citate Dark Lemony Snicket despre care să râzi
131. „Uneori, doar a spune că urăști ceva și a avea pe cineva de acord cu tine te poate face să te simți mai bine în legătură cu o situație îngrozitoare.”
132. „Cu excepția cazului în care ești un criminal sau un taxidermist, este rar să ai schelete reale în dulap, spre deosebire de cele metaforice.”
133. „Frații care spun că nu se luptă niciodată ascund cu siguranță ceva.”
134. „Dacă nu ai fost foarte, foarte norocos, fără îndoială ai trăit evenimente în viața ta care te-au făcut să plângi. Deci, dacă nu ai fost foarte, foarte norocos, știi că o sesiune bună și lungă de plâns te poate face adesea să te simți mai bine, chiar dacă circumstanțele tale nu s-au schimbat deloc.”
135. „Dacă coaceți o plăcintă pentru prietenii dvs. și citiți un articol intitulat „Cum să construiți un scaun” în loc de o carte de bucate, plăcinta dvs. va ajunge probabil să aibă gust de lemn și cuie în loc de crustă și umplutură cu fructe. ”
136. „Acesta este cuțitul meu. Este foarte ascuțit și foarte dornic să te rănească.”
137. „Este întotdeauna crud să râzi de oameni, desigur, deși uneori, dacă poartă o pălărie urâtă, este greu să te stăpânești.”
138. „Căsătoria este ca și cum ai împărți o plutire de bere de rădăcină sau ai accepta să fii jumătatea din spate a unui costum de cal. Chiar și atunci când se întâmplă pe scenă, ar trebui să o faci doar cu oamenii pe care îi iubești.”
139. „A avea o filozofie personală este ca și cum ai avea un animal de companie marmoset, deoarece poate fi foarte atractiv când îl achiziționezi, dar pot exista situații în care nu îți va fi deloc util.”
140. „După cum sunt sigur că știți, când oamenii spun „Este plăcerea mea”, de obicei înseamnă ceva de genul „Nu există nimic pe Pământ, aș prefera să fac mai puțin.””

Citate Lemony Snicket care sunt pline de lecții

141. „Uneori cuvintele nu sunt suficiente.”
142. „Nu știu dacă ați observat vreodată acest lucru, dar primele impresii sunt adesea complet greșite.”
143. „Există două feluri de frici – raționale și iraționale sau, în termeni mai simpli, frici care au sens și frici care nu au sens.”
144. „Este atât de rar în această lume să întâlnești o persoană de încredere care dorește cu adevărat să te ajute, iar găsirea unei astfel de persoane te poate face să te simți cald și în siguranță, chiar dacă te afli în mijlocul unei văi cu vânt sus munţi.”
145. „Sunt multe lucruri dificile pe lumea asta de ascuns, dar un secret nu este unul dintre ele.”
146. „Modul în care funcționează tristețea este una dintre ghicitorile ciudate ale lumii. Dacă ești lovit de o mare tristețe, s-ar putea să te simți ca și cum ai fost incendiat, nu numai din cauza durerii enorme, ci și pentru că tristețea ta s-ar putea răspândi peste viața ta, ca fumul dintr-un incendiu enorm.”
147. „Arderea unei cărți este o priveliște tristă, tristă, căci, deși o carte nu este altceva decât cerneală și hârtie, se simte ca și cum ideile conținute în carte dispar pe măsură ce paginile se transformă în scrum și coperta și legarea. , care este termenul pentru cusăturile și lipiciul care ține paginile împreună, se înnegrește și se ondulează în timp ce flăcările își fac treaba rea. Când cineva arde o carte, arată un dispreț total față de toată gândirea care a produs ideile ei, toată munca care a intrat în cuvintele și propozițiile ei și toate necazurile care s-au întâmplat cu autorul.”
148. „Dacă ai pierdut vreodată o persoană dragă, atunci știi exact cum te simți. Și dacă nu ai făcut-o, atunci nu ți-o poți imagina.”
149. „Fericirea este un gust dobândit, precum cordial de nucă de cocos sau ceviche, cu care te poți obișnui în cele din urmă, dar disperarea este ceva surprinzător de fiecare dată când o întâlnești.”
150. „Chiar dacă nu există modalități de a ști cu siguranță, există modalități de a ști cu siguranță.”
151. „Puteți rămâne în viață mult peste data obișnuită a dezintegrarii dacă nu vă este frică de schimbare, nesățios de curiozitate intelectuală, interesat de lucruri mari și fericit în moduri mici.”
152. „Sunt unii oameni care cred că acasă este locul în care cineva își atârnă pălăria, dar acești oameni tind să locuiască în dulapuri și pe cuie mici.”
153. „Nimeni nu știe ce va face o idee când se va distra, mai ales dacă ideea vine de la un răufăcător sinistru.”
154. „Mai devreme sau mai târziu, povestea fiecăruia are un eveniment nefericit sau două. Soluția, desigur, este să stai cât mai departe posibil de lume și să duci o viață sigură și simplă.”
155. „Este adevărat, desigur, că nu există nicio modalitate de a ști cu siguranță dacă poți sau nu să ai încredere în cineva, din simplul motiv că circumstanțele se schimbă tot timpul. S-ar putea să cunoști pe cineva de câțiva ani, de exemplu, și să ai încredere completă în el ca prieten, dar circumstanțele s-ar putea schimba și i-ar putea fi foarte foame și, înainte de a-ți da seama, s-ar putea să fiarbă într-o oală de ciorbă pentru că nu ai cum. de a ști sigur.”

Citate Lemony Snicket care provoacă gânduri

156. „A te certa cu cineva nu este niciodată plăcut, dar uneori este util și necesar să faci asta.”
157. „Așteptarea este una dintre greutățile vieții.”
158. „Banii sunt ca un copil – rareori neînsoțiți. Când dispare, uită-te la cei care ar fi trebuit să-l supravegheze în timp ce erai la magazin. S-ar putea să cauți și pe cineva care are o mulțime de copii în plus, cu explicații lungi și suspecte despre cum a ajuns acolo.”
159. „Este un lucru curios, dar pe măsură ce omul călătorește prin lume îmbătrânind din ce în ce mai mult, se pare că fericirea este mai ușor să te obișnuiești decât cu disperarea.”
160. „Nu contează dacă nu mai vezi pe cineva, mi-am spus. Există milioane de oameni în lume și cei mai mulți dintre ei nu se văd niciodată. Sperai să-l cunoști pe Ellington Feint pentru totdeauna, dar nu există așa ceva pentru totdeauna, într-adevăr. Totul este mult mai scurt decât atât.”
161. „Este foarte frustrant să nu fii înțeles în această lume. Dacă spui un lucru și tot ți se spune că vrei să spui altceva, te poate face să vrei să țipi. Dar undeva în lume, există un loc pentru noi toți, fie că ești o formă electrică de decor, un dulce cu parfum de mentă, o sursă de cherestea sau o clătită de cartofi.”
162. „A decide dacă să ai sau nu încredere într-o persoană este ca și cum ai decide dacă să te cațări sau nu într-un copac pentru că s-ar putea să obții o priveliște minunată de la cea mai înaltă ramură sau s-ar putea să te acopere pur și simplu cu seva și, din acest motiv, mulți oameni aleg să petrec timpul singur și în casă, unde este mai greu să obții o așchie.”
163. „Pe lângă faptul că primești mai multe tăieturi de hârtie în aceeași zi sau primești vestea că cineva din familia ta te-a trădat dușmanilor tăi, una dintre cele mai neplăcute experiențe din viață este un interviu de angajare. Este foarte deranjant să explici cuiva toate lucrurile pe care le poți face în speranța că te va plăti pentru a le face.”
164. „Este teribil de nepoliticos să le spui oamenilor că necazurile lor sunt plictisitoare.”
165. „Opinia ta inițială despre aproape orice se poate schimba în timp.”
166. „Într-o lume atât înspăimântătoare, cât și cu ghinion, există câteva mângâieri. Unul dintre ei își face noi prieteni.”
167. „Lucru în care speri că nu ți se va întâmpla niciodată s-ar putea să se întâmple altcuiva, care și-a petrecut viața temându-se de lucrul care ți se va întâmpla.”
168. „A distra o noțiune, cum ar fi distracția unui verișor sau a distra unui haită de hiene, este un lucru periculos de refuzat. Dacă refuzi să distrezi un verișor, acesta se poate plictisi și se poate distra rătăcindu-se și căzând într-o fântână.”
169. „Furtul, desigur, este o crimă și un lucru foarte nepoliticos. Dar, ca majoritatea lucrurilor nepoliticoase, este scuzabil în anumite circumstanțe. Furtul nu este scuzabil dacă, de exemplu, ești într-un muzeu și decizi că un anumit tablou ar arăta mai bine în casa ta și pur și simplu iei tabloul și îl duci acolo. Dar dacă ți-ar fi foarte, foarte foame și nu ai avea de unde să obții bani, ar fi scuzabil să iei tabloul, să-l duci acasă și să-l mănânci.”
170. „În fiecare zi, soarele apune peste toate aceste secrete, așa că toată lumea este în întuneric într-un fel sau altul.”

Citate romantice Lemony Snicket care vă vor încălzi inima

171. „Te voi iubi pe măsură ce îmbătrânim, ceea ce tocmai s-a întâmplat și s-a întâmplat din nou, și s-a întâmplat acum câteva zile, în mod continuu și apoi cu câțiva ani înainte de asta și va continua să se întâmplă așa cum acționările care se învârt ale fiecărui ceas și paginile răsturnate ale fiecărui calendar marchează trecerea timpului, cu excepția ceasurilor pe care oamenii au uitat să le vânteze și a calendarelor pe care oamenii au uitat să le plaseze într-o zonă foarte vizibilă.”
172. „Nu vreau să mai fiu niciodată departe de tine, decât la serviciu, la toaletă sau când unul dintre noi este la un film, celălalt nu vrea să vadă.”
173. „Te voi iubi fără a ține cont de acțiunile dușmanilor noștri sau de geloziile actorilor. Te voi iubi fără a ține cont de indignarea anumitor părinți sau de plictiseala anumitor prieteni.”
174. „În dragoste, ca și în viață, un cuvânt auzit greșit poate fi extrem de important. Dacă îi spui cuiva că îl iubești, de exemplu, trebuie să fii absolut sigur că a răspuns „Te iubesc înapoi” și nu „Îți iubesc spatele” înainte de a continua conversația.”
175. „Te voi iubi așa cum un sertar iubește un compartiment secret și precum un compartiment secret iubește un secret și așa cum un secret iubește să facă o persoană să sufle.
176. „Pentru Beatrice, iubirea mea a zburat ca un fluture până când moartea a căzut ca un liliac.”
177. „Te voi iubi dacă nu te vei căsători niciodată și nu ai niciodată copii și nu-ți petreci anii dorind să te fi căsătorit cu mine, și trebuie să spun că în nopțile târzii și reci, prefer acest scenariu dintre toate scenariile pe care le-am menționat. Așa, Beatrice, te voi iubi chiar și atunci când lumea merge pe calea ei rea.”
178. „Oricine îți dă un rulou de scorțișoară proaspăt scos din cuptor este un prieten pe viață.”
179. „Eu însumi m-am îndrăgostit de o femeie minunată, care era atât de fermecătoare și inteligentă încât am avut încredere că va fi mireasa mea, dar nu era de unde să știu sigur și prea curând, circumstanțele s-au schimbat și ea a ajuns să fie să se căsătorească cu altcineva, totul din cauza a ceva ce a citit în The Daily Punctilio.”
180. „Te voi iubi dacă îți tunzi părul și te voi iubi dacă vei tunde părul altora. Te voi iubi dacă renunți la baticeer și te voi iubi dacă te retragi din teatru pentru a te ocupa de o altă ocupație, mai puțin periculoasă.”

Citate Lemony Snicket pentru a te ajuta să înțelegi mai bine realitatea

181. „S-a spus că cea mai grea muncă din lume este să crești un copil, dar oamenii care spun asta probabil că nu au lucrat niciodată la o fabrică de piepteni sau au capturat pirați în marea liberă. ”
182. „Astăzi a fost o zi foarte rece și amară, la fel de rece și amară ca o ceașcă de ciocolată fierbinte dacă la ceașcă de ciocolată fierbinte se adaugă oțet și s-ar pune la frigider pentru câteva ore.”
183. „Timiditatea este un lucru curios pentru că, la fel ca nisipurile mișcătoare, poate lovi oamenii în orice moment și, de asemenea, ca nisipurile mișcătoare, de obicei își face victimele să privească în jos.”
184. „După părerea mea, copiii ar trebui să fie văzuți și nu auziți. Sunt adult, așa că ar trebui să fiu auzit și nu văzut. De aceea lucrez exclusiv prin interfon.”
185. „Unul dintre cele mai populare distracții din lume este un pachet de cărți, care conține câte treisprezece din cele patru costume, evidențiate de regi, regine și valeți care sunt posibil iubiții mai tineri și mai atrăgători ai reginei.”
186. „Nu este foarte politicos să întrerupi o persoană, desigur, dar uneori, dacă persoana este foarte neplăcută, cu greu te poți opri.”
187. „A-ți dori, cum ar fi să sorbi un pahar de punch sau să dai deoparte un covor din piele de urs pentru a accesa o trapă ascunsă în podea, este doar o modalitate liniștită de a-ți petrece timpul înainte ca lumânările să se stingă pe tortul de ziua cuiva.”
188. „Ai alerga mult mai încet dacă ai trage ceva în spatele tău, cum ar fi un rucsac sau un șerif.”
189. „A lua obiecte pentru oamenii cărora le este prea lene să le aducă singuri nu este niciodată o sarcină plăcută, mai ales când oamenii te insultă.”
190. „Este mereu plictisitor când cineva îți spune că, dacă nu te oprești din plâns, îți va da ceva de plâns, pentru că dacă plângi, atunci ai deja de ce să plângi și deci nu există niciun motiv. pentru ca ei să-ți ofere ceva în plus pentru care să plângi, mulțumesc foarte mult.”
191. „Sunt unii care spun că ar trebui să ierți pe toți, chiar și pe cei care te-au dezamăgit nemăsurat. Sunt alții care spun că nu ar trebui să ierți pe nimeni și că ar trebui să scapi în picioare, indiferent de câte ori își cer scuze. Dintre aceste două filosofii, a doua este, desigur, mult mai distractivă, dar poate deveni, de asemenea, obositor să călcați în picioare de fiecare dată când cineva v-a dezamăgit, deoarece toată lumea îi dezamăgește pe toată lumea în cele din urmă și nu se poate opri. o bufnitură în fiecare minut al zilei.”
192. „Nu are rost să amânăm plânsul. Tristețea este ca și cum ai avea un aligator răutăcios în preajmă. Îl poți ignora doar atât de mult înainte să înceapă să devoreze lucruri și trebuie să fii atent.”
193. „Este foarte deranjant să ți se dovedească că este greșit, mai ales atunci când ai dreptate cu adevărat și persoana care greșește cu adevărat îți dovedește că ai greșit și se dovedește, greșit, dreptate.”
194. „Un pașaport, după cum sunt sigur că știi, este un document pe care cineva îl arată oficialilor guvernamentali de fiecare dată când ajunge la o graniță între două țări, astfel încât oficialul să poată afla cine ești, unde te-ai născut și cum arăți. când sunt fotografiate în mod nemăgulitor.”
195. „Cea mai bună strategie pentru un interviu de angajare este să fii destul de sincer, deoarece cel mai rău lucru care se poate întâmpla este că nu vei primi slujba și îți vei petrece restul vieții căutând hrană în sălbăticie și căutând adăpost sub un copac sau copertina unei alei de bowling care și-a încetat activitatea.”

Mai multe citate și replici ale lui Lemony Snicket din cărțile sale celebre

196. „Este inutil să vă descriu cât de groaznic s-au simțit Violet, Klaus și chiar Sunny în timpul care a urmat.”
197. „Cine va avea grijă de noi acolo afară

198. „Carne de vită. Da, friptură de vită. Este termenul suedez pentru carnea de vită care este prăjită.”
199. „Ca casa mobilă cu aer cald care ar putea călători și supraviețui singură.”
200. „Un răufăcător de succes ar trebui să aibă toate aceste lucruri la îndemână sau să renunțe cu totul la ticăloșie și să încerce să ducă o viață de decență, integritate și bunătate, care este mult mai provocatoare și nobilă, dacă nu întotdeauna destul de la fel de incitant.”
201. „Acest toast se simte crud. Este sigur să mănânci pâine prăjită crudă

202. „„Pur și simplu nu înțeleg”, a spus Klaus, ceea ce nu a fost ceva pe care îl spunea foarte des.”
203. „Nu putem dormi încă 10 minute
. Am avut un vis minunat despre strănut fără să-mi acopăr gura și să ofer germeni tuturor.”
204. „Aproape orice în această lume este mai ușor de spus decât de făcut, cu excepția „asistarii sistematice a surorii ascunse, predispusă la chisturi a lui Sisif”, care este mai ușor de făcut decât de spus.”
205. „A fost confuz să te prefaci a fi oameni complet diferiți, mai ales pentru că trecuse atât de mult timp de când soții Baudelaire au fost capabili să fie oamenii care erau cu adevărat. Violet, Klaus și Sunny nu se considerau genul de copii care s-au ascuns în portbagajul mașinilor sau care purtau deghizări sau care încercau să obțină un loc de muncă la casa ciudaților.
206. „Frații cu greu își puteau aminti când au fost capabili să se relaxeze și să facă lucrurile pe care le plăcea să le facă cel mai mult. Păreau de ani de când Violet a fost în stare să stea și să se gândească la invenții în loc să construiască frenetic ceva pentru a le scoate din necazuri.”
207. „Este un puzzle pe care nu sunt sigur că îl putem rezolva.”
208. „A avea o aură de amenințare este ca și cum ai avea o nevăstuică de companie pentru că rar întâlnești pe cineva care are una, iar când o faci, te face să vrei să te ascunzi sub măsuța de cafea.”
209. „Va trebui să avem grijă de noi. Va trebui să ne autosusținem.”
210. „Poate fi greu de crezut, dar, în orice moment, cineva, undeva, se află într-o situație periculoasă, iar alți oameni din alt loc dansează și se distrează. Lumea este adesea așa. O sărbătoare aici, probleme groaznice chiar în fața ușii.”

V-au ajutat aceste citate de la Lemony Snicket să vă reevaluați așteptările în viață

Romanele lui Lemony Snicket reflectă temerile pe care le-am simțit cu toții cel puțin o dată în viața noastră. Lucrările lui ne fac să ne simțim văzuți și să dezvăluie falsa dihotomie a moralității.
Adesea, cărțile pentru copii arată întotdeauna cum binele învinge întotdeauna împotriva celor răi. Cu toate acestea, în realitate, știm cu toții că nu se întâmplă. Lemony Snicket dezvăluie, de asemenea, modul în care oamenii nu sunt împărțiți în răi și nobili, dar arată cum acțiunile se bazează pe gândire și conflict.
În copilărie, am crescut alături de adulți care ascundeau unele dintre adevărurile amare și dure ale vieții. Lemony Snicket ne pregătește pentru părțile nefericite și dure ale luptei cu demonii și fricile noastre în creștere.
Care citat despre Lemony Snicket credeți că este cel mai bun
. Aveți povești de frică pe care ați dori să le împărtășiți
Să vă auzim în secțiunea de comentarii de mai jos!