Vă veți bucura de aceste citate Flannery O’Connor care vă vor oferi înțelepciune despre frumusețea scrisului.
Mary Flannery O’Connor a fost o romancieră și scriitoare de nuvele americane. În 1945, a absolvit Georgia State College for Women cu o diplomă în sociologie și literatură engleză.
Ea și-a concentrat scrierile pe credința ei romano-catolică și pe percepțiile ei despre moralitate. Citiți colecția noastră de mai jos pentru a vedea lumea și credințele ei.
Să începem.
Și nu uitați să verificați aceste citate de Ernest Hemingway.

Cele mai bune citate Flannery O’Connor

1. „Scriu pentru că nu știu ce cred până nu citesc ceea ce spun.”
2. „Oricine a supraviețuit copilăriei sale are suficiente informații despre viață pentru a-i rezista restul zilelor.”
3. „Adevărul nu se schimbă în funcție de capacitatea noastră de a-l suporta.”
4. „Scriitorului nu ar trebui să-i fie niciodată rușine să se holbeze. Nu există nimic care să nu-i solicite atenția.”
5. „În tine, chiar acum, este tot locul pe care îl ai.”
6. „O poveste este o modalitate de a spune ceva care nu poate fi spus în alt mod și este nevoie de fiecare cuvânt din poveste pentru a spune care este sensul.”
7. „Oriunde merg, sunt întrebat dacă cred că universitatea înăbușă scriitorii. Părerea mea este că nu le înăbușă suficient. Există multe best-selleruri care ar fi putut fi prevenite de un profesor bun.”
8. „Toată natura umană rezistă cu putere harului pentru că harul ne schimbă și schimbarea este dureroasă.”
9. „În acest moment, întreaga lume pare să treacă printr-o noapte întunecată a sufletului.”
10. „Scriu pentru a descoperi ceea ce știu.”
11. „L-ai fi găsit pe Hristos când te preocupă suferințele altora și nu ale tale.”
12. „Convingerea fără experiență duce la asprime.”
13. „Cred că nu există suferință mai mare decât cea cauzată de îndoielile celor care vor să creadă.”
14. „Oameni fără speranță – le lipsește curaj.”
15. „Oricine supraviețuiește unei copilării sudice are suficient material pentru a rezista o viață.”

Citate celebre Flannery O’Connor

16. „Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face ciudat.”
17. „Manera directă este rareori egală cu complicațiile subiectului bun. S-ar putea să nu fie niciodată ceva nou de spus, dar există întotdeauna un nou mod de a-l spune și, din moment ce, în artă, modul de a spune un lucru devine o parte din ceea ce se spune, fiecare operă de artă este unică și necesită o atenție nouă. .”
18. „Scriitorul serios a luat întotdeauna ca punct de plecare defectul naturii umane, de obicei defectul unui personaj altfel admirabil.”
19. „Când un cititor citește un roman, își dorește fie simțul chinuit, fie spiritul ridicat. Vrea să fie transportat, instantaneu, fie pentru a-și bate joc de condamnare, fie pentru a-și bate joc de inocență.”
20. „Sudicul este de obicei tolerant cu acele slăbiciuni care provin din inocență.”
21. „Credința este ceea ce cineva știe că este adevărat, fie că crede sau nu.”
22. „Astăzi, romanele sunt considerate a fi în întregime preocupate de forțele sociale, economice sau psihologice pe care le vor manifesta în mod necesar, sau de acele detalii ale vieții de zi cu zi care sunt pentru bunul romancier doar mijloace pentru un scop mai profund.”
23. „Un Dumnezeu pe care l-ai înțeles ar fi mai puțin decât tine însuți.”
24. „Nereținerea totală a împiedicat educația mea să fie o povară pentru mine.”
25. „Romanierului i se cere să creeze iluzia unei lumi întregi cu oameni credibili în ea, iar diferența principală dintre romancierul care este creștin ortodox și romancierul care este doar un naturalist este că romancierul creștin trăiește într-o zonă mai mare. univers.”
26. „Se uita la tineri drăguți de parcă le-ar simți mirosul prostia.”
27. „Ceea ce oamenii nu realizează este cât costă religia. Ei cred că credința este o mare pătură electrică, când, desigur, este crucea.”
28. „Nu merit niciun merit pentru că întorc celălalt obraz, deoarece limba mea este mereu în el.”
29. „Eroul modern este străinul. Experiența lui este fără rădăcini. El poate merge oriunde.”
30. „Arta nu răspunde niciodată dorinței de a o face democratică; nu este pentru toată lumea; este doar pentru cei care sunt dispuși să facă efortul necesar pentru a o înțelege.”

Citate inspiraționale Flannery O’Connor

31. „Împotriva epocii la fel de tare cum împinge împotriva ta.”
32. „Există ceva în noi, ca povestitori și ca ascultători de povești, care cere actul mântuitor, care cere ca ceea ce cade măcar să i se ofere șansa de a fi restaurat.”
33. „Pot, cu un ochi miji, să iau totul ca pe o binecuvântare.”
34. „A te cunoaște pe tine însuți înseamnă, înainte de toate, a ști ceea ce îți lipsește. Este să te măsori față de Adevăr, și nu invers. Primul produs al cunoașterii de sine este smerenia.”
35. „O cunoaștere funcțională a diavolului poate fi obținută foarte bine dacă îi împotriviți.”
36. „Este treaba artistului să descopere ciudățenia adevărului.”
37. „Credința vine și pleacă. Se ridică și coboară ca mareele unui ocean invizibil. Dacă este îndrăzneață să crezi că credința va rămâne cu tine pentru totdeauna, este la fel de îndrăzneață să crezi că necredința va rămâne cu tine”.
38. „Dacă ne uităm trecutul, nu ne vom aminti viitorul și va fi la fel de bine pentru că nu vom avea unul.”
39. „Nu suntem judecați după ceea ce suntem în principiu. Suntem judecați după cât de greu folosim ceea ce ni s-a dat. Succesul nu înseamnă nimic pentru Domnul.”
40. „Cei care nu au valori absolute nu pot lăsa relativul să rămână doar relativ, îl ridică mereu la nivelul absolutului.”
41. „Folosesc grotescul așa cum o fac pentru că oamenii sunt surzi și muți și au nevoie de ajutor pentru a vedea și a auzi.”
42. „Acceptarea de sine nu exclude o încercare de a deveni mai bun.”
43. „Dacă nu îl vânezi și nu îl ucizi, te va vâna și te va ucide.”
44. „Se pare că trebuie să suferi la fel de mult din partea Bisericii, dar dacă crezi în divinitatea lui Hristos, trebuie să prețuiești lumea în același timp în care te lupți să o înduri.”
45. „De unde vii a dispărut, locul unde credeai că vei ajunge nu a fost niciodată acolo și locul în care ești nu este bun decât dacă poți scăpa de el. Unde este un loc în care să fii
Niciun loc.”

Citate Flannery O’Connor despre scris

46. „Ori de câte ori sunt întrebat de ce scriitorii din sud au în mod deosebit o înclinație pentru a scrie despre ciudați, spun că este pentru că suntem încă capabili să recunoaștem unul.”
47. „Amintește-ți că nu scrii o poveste pentru că ai o idee, ci pentru că ai un caracter credibil.”
48. „Scrisul este ca și cum ai da naștere lateral unui pian. Oricine perseverează este ori talentat, ori nebun.”
49. „Spuneți o poveste pentru că o afirmație ar fi inadecvată. Când cineva întreabă despre ce este o poveste, singurul lucru potrivit este să-i spui să citească povestea. Sensul ficțiunii nu este un sens abstract, ci un sens experimentat.”
50. „În fiecare dimineață între 9 și 12 mă duc în camera mea și mă așez în fața unei foaie de hârtie. De multe ori, stau doar trei ore fără să-mi vină nicio idee. Dar știu un lucru. Dacă o idee vine între 9 și 12, sunt acolo gata pentru ea.”
51. „În majoritatea poveștilor bune, personalitatea personajului este cea care creează acțiunea poveștii. Dacă începi cu o personalitate reală, un personaj real, atunci se va întâmpla ceva.”
52. „Scriitorul operează la o răscruce ciudată în care timpul și locul și eternitatea se întâlnesc cumva. Problema lui este să găsească acea locație.”
53. „Scrierea unui roman este o experiență teribilă, în timpul căreia părul cade adesea și dinții se cari.”
54. „Manierele sunt de o consecință atât de mare pentru romancier, încât orice fel va face. Proastele maniere sunt mai bune decât nici un fel de maniere și, pentru că ne pierdem manierele obișnuite, probabil că suntem prea conștienți de ele; aceasta pare a fi o condiție care produce scriitori.”
55. „Nu mă tem că cartea va fi controversată, mă tem că nu va fi controversată.”
56. „Există două calități care fac ficțiune. Unul este simțul misterului, iar celălalt este simțul manierelor. Obțineți manierele din textura existenței care vă înconjoară. Marele avantaj de a fi un scriitor sudic este că nu trebuie să mergem nicăieri să căutăm maniere; rele sau bune, le avem din belșug. Noi, cei din Sud, trăim într-o societate bogată în contradicții, bogată în ironie, bogată în contrast și deosebit de bogată în vorbirea ei.”
57. „Dacă nu poți face ceva dintr-o mică experiență, probabil că nu vei reuși să faci ceva din multe. Treaba scriitorului este să contemple experiența, nu să se îmbine în ea.”
58. „Am constatat, pe scurt, din citirea propriei mele scrieri, că subiectul meu în ficțiune este acțiunea harului pe teritoriul deținut în mare măsură de diavol. De asemenea, am constatat că ceea ce scriu este citit de o audiență care pune puține rezerve fie în grație, fie în diavol. Îți descoperi publicul în același timp și în același mod în care îți descoperi subiectul, dar este o lovitură în plus.”
59. „Presupun că jumătate din scris învinge repulsia pe care o simți atunci când te așezi.”
60. „Sunt scriitor pentru că scrisul este lucrul pe care îl fac cel mai bine.”

Citate Flannery O’Connor despre Dumnezeu și chestiuni spirituale

61. „Satisface-ți cererea de rațiune, dar amintește-ți întotdeauna că caritatea este dincolo de rațiune și că Dumnezeu poate fi cunoscut prin caritate.”
62. „Pentru mine, nașterea fecioara, Întruparea, învierea sunt adevăratele legi ale trupului și ale fizicului. Moartea, decăderea, distrugerea sunt suspendarea acestor legi. Sunt mereu uimit de accentul pe care Biserica îl pune pe trup. Nu sufletul, spune ea, va învia, ci trupul, slăvit.”
63. „Cei mai mulți dintre noi vin la biserică printr-un mijloc pe care biserica nu le permite.”
64. „Odată ce procesul de convertire este început și continuă, te întorci continuu spre Dumnezeu și te îndepărtezi de propriul tău egocentrism – trebuie să vezi această latură egoistă a ta pentru a te îndepărta de ea. Îl măsoară pe Dumnezeu prin tot ceea ce nu sunt. Încep cu asta.”
65. „Sunt unii dintre noi care trebuie să plătească pentru credința noastră la fiecare pas și care trebuie să stabilească în mod dramatic cum ar fi fără ea și dacă a fi fără ea ar fi în cele din urmă posibil sau nu.”’
66. „Singurul lucru care face ca Biserica să fie suportabilă este că ea este într-un fel trupul lui Hristos și că cu aceasta suntem hrăniți.”
67. „Mintea slujește cel mai bine atunci când este ancorată în Cuvântul lui Dumnezeu. Atunci nu există niciun pericol de a deveni un intelectual fără integritate.”
68. „Chiar și în viața unui creștin, credința se ridică și coboară ca mareele unei mări invizibile. Este acolo, chiar și atunci când nu o poate vedea sau simți dacă vrea să fie acolo. Îți dai seama, cred, că este mai valoroasă, mai misterioasă, cu totul mai imensă decât orice poți învăța sau decide. Te va menține liber – nu liber să faci orice îți place, ci liber să fii format din ceva mai mare decât ta. propriul intelect sau intelectul din jurul tău.”

Citate filosofice Flannery O’Connor despre viață
69. „Unul dintre efectele protestantismului liberal modern a fost acela de a transforma treptat religia în poezie și terapie, de a face adevărul mai vag și mai vag și din ce în ce mai relativ, de a alunga distincțiile intelectuale, de a depinde de sentiment în loc de gândire și, treptat, de a am ajuns să credem că Dumnezeu nu are nicio putere, că nu poate comunica cu noi, că nu se poate revela nouă, într-adevăr nu a făcut acest lucru și că religia este propria noastră invenție dulce.”
70. „Iubesc o mulțime de oameni, nu înțeleg niciunul dintre ei.”
71. „Majoritatea dintre noi am învățat să fim nepăsători față de rău, să-l privim în față și să găsim, de câte ori nu, propriile noastre reflecții rânjitoare cu care nu ne certăm, dar binele este o altă chestiune.”
72. „Este greu să-ți faci adversarii oameni adevărați dacă nu te recunoști în ei – caz în care, dacă nu ai grijă, ei încetează să mai fie adversari.”
73. „Nu poți bătuți niciun cititor în timp ce el se uită. Îi distragi atenția, apoi îl lovești și nu știe niciodată ce l-a lovit.”
74. „Nu sunt un necredincios în scopul spiritual și nici un credincios vag. Văd din punctul de vedere al ortodoxiei creștine. Aceasta înseamnă că pentru mine sensul vieții este centrat în Răscumpărarea noastră de către Hristos și ceea ce văd în lume văd în legătură cu asta.”
75. „Du-te să-i avertizeze pe copiii lui Dumnezeu de viteza teribilă a milei.”
76. „Când poți presupune că publicul tău are aceleași convingeri pe care le ai tu, te poți relaxa și folosi mijloace mai normale de a vorbi cu ea; când trebuie să presupui că nu, atunci trebuie să-ți faci vizibilă viziunea prin șoc – pentru cei cu auzul greu strigi, iar pentru cei aproape orbi, desenezi figuri mari și uimitoare.”
77. „Un paradox superior confundă atât emoția, cât și rațiunea și există perioade lungi în viața noastră a tuturor și a sfinților când adevărul revelat prin credință este hidos, tulburător emoțional, de-a dreptul respingător.”
78. „Într-un fel, boala este un loc, mai instructiv decât o călătorie lungă în Europa, și este întotdeauna un loc în care nu există companie, unde nimeni nu poate urmări. Boala înainte de moarte este un lucru foarte potrivit și cred că celor care nu o au ratează una dintre îndurările lui Dumnezeu.”
79. „Profesorul de engleză din liceu își va îndeplini responsabilitatea dacă îi oferă elevului o oportunitate ghidată, prin cea mai bună scriere a trecutului, de a ajunge, în timp, la înțelegerea celei mai bune scrieri din prezent. Va preda literatură, nu studii sociale sau mici lecții de democrație sau obiceiurile multor țări. Și dacă studentul constată că acest lucru nu este pe gustul lui
Ei bine, este regretabil. Cel mai regretabil. Gustul lui nu trebuie consultat, se formează.”
80. „Numai dacă suntem în siguranță în credințele noastre putem vedea partea comică a universului.”

Citate interesante Flannery O’Connor care vă vor face să gândiți

81. „Nimic nu mai este ca înainte, doamnă. Lumea este aproape putreda.”
82. „Când ești la Roma, fă așa cum ai făcut în Milledgeville.”
83. „Baza artei este adevărul, atât în ​​materie, cât și în mod.”
84. „Realitatea morții a venit peste noi și o conștiință a puterii lui Dumnezeu ne-a rupt complacerea ca un glonț în lateral. Un sentiment al dramaticului, al tragicului, al infinitului a coborât asupra noastră, umplându-ne de durere, dar chiar mai presus de durere, de mirare. Planurile noastre au fost atât de frumos prezentate, gata să fie puse în practică, dar cu o certitudine magnifică, Dumnezeu le-a lăsat deoparte și a spus: „Tu l-ai uitat – pe al meu
””
85. „A te aștepta la prea mult înseamnă a avea o viziune sentimentală asupra vieții și aceasta este o blândețe care se termină în amărăciune.”
86. „Omul de știință are obiceiul științei; artistul, obiceiul artei.”
87. „Ea nu a putut fi niciodată o sfântă, dar a crezut că poate fi o martiră.”
88. „Puțini s-au uitat la atât de mult încât să accepte că fața lui este grotesc, că în noi binele este ceva în construcție. Modurile răului primesc de obicei o expresie demnă. Modurile de bine trebuie să fie satisfăcute cu un clișeu sau o netezire care le va înmuia aspectul real.”
89. „M-am săturat să citesc recenzii care numesc „Un om bun” brutal și sarcastic. Poveștile sunt grele, dar sunt grele pentru că nu există nimic mai greu sau mai puțin sentimental decât realismul creștin – când văd aceste povești descrise ca povești de groază, sunt întotdeauna amuzat pentru că recenzentul ține întotdeauna groaza greșită.
90. „Cea de a dispera este să refuzi să ai orice fel de experiență, iar romanul, desigur, este o modalitate de a avea experiență.”
91. „În subiectul afacerilor feministe, pur și simplu nu mă gândesc niciodată la calități care sunt în mod specific feminine sau masculine. Presupun că împart oamenii în două clase – cei irksome și cei neirksome, indiferent de sex. Da, și există Irksome mediu și Irksome rar.”
92. „Bătrâna era genul care nu tăia un copac bătrân mare, pentru că era un copac bătrân și mare.”
93. „Critica ta mi se pare că ai citit prea multe cărți critice și ai fi prea inteligent într-un mod artificial, distructiv și foarte limitat.”
94. „A iubit-o pentru că era firea lui să facă acest lucru, dar au fost momente când nu a putut îndura dragostea ei pentru el. Au fost momente când nu a devenit altceva decât un mister pur idiot.”
95. „Dacă trăiești astăzi, respiri nihilism – este gazul pe care îl respiri. Dacă n-aș fi avut Biserica cu care să mă lupt cu ea sau să-mi spună necesitatea de a o lupta, aș fi cel mai puturos pozitivist logic pe care l-ai văzut vreodată acum.”

Citate pasionate de Flannery O’Connor
96. „Vin dintr-o familie în care singura emoție respectabilă de arătat este iritația. La unii această tendință produce stupi, la alții literatură, la mine ambele.”
97. „Toate poveștile mele sunt despre acțiunea grației asupra unui personaj care nu este foarte dispus să o susțină, dar majoritatea oamenilor consideră aceste povești ca fiind dure, fără speranță și brutale.”
98. „Dacă a fost vreo Cădere, uite acolo, dacă a fost vreo Răscumpărare, uită-te acolo, iar dacă te aștepți la vreo Judecată, uită-te acolo, pentru că toate trei vor trebui să fie în timpul tău și trupul tău și unde în timpul tău. iar corpul tău poate fi ei

99. „Romanierul catolic din Sud va vedea multe imagini distorsionate ale lui Hristos, dar cu siguranță va simți că o imagine distorsionată a lui Hristos este mai bună decât nicio imagine.”
100. „Există tot felul de adevăruri, dar în spatele tuturor există un singur adevăr și acesta este că nu există adevăr.”
101. „Credințele tale vor fi lumina prin care vezi, dar nu vor fi ceea ce vezi și nu vor fi un substitut pentru a vedea.”
102. „Copiii știu din instinct că iadul este o absență a iubirii și o pot alege pe a lor fără să o rateze.”
103. „Ea observase că cu cât au primit mai multă educație, cu atât mai puține au putut să facă. Tatăl lor a mers la o școală cu o singură cameră până în clasa a opta și putea face orice.”
104. „O credință care doar acceptă este credința unui copil și este în regulă pentru copii, dar în cele din urmă trebuie să crești religios ca în orice alt mod, deși unii nu o fac niciodată.”
105. „Nu există nicio scuză ca cineva să scrie ficțiune pentru consumul public decât dacă a fost chemat să facă acest lucru prin prezența unui cadou. Este natura ficțiunii să nu fie bun pentru mult decât dacă este bun în sine.”
106. „Mai târziu, l-a văzut pe Isus trecând din copac în copac în mintea lui, o siluetă sălbatică zdrențuită făcându-i semn să se întoarcă și să coboare în întuneric unde ar putea merge pe apă și să nu știe asta și apoi deodată. cunoaște-o și te îneci.”
107. „Vârsta noastră nu numai că nu are un ochi foarte ascuțit pentru intruziunile aproape imperceptibile ale harului, ci nu mai simte prea mult natura violențelor care le preced și le urmează.”
108. „Funcţionarea Bisericii este în întregime pusă la punct pentru păcătos; ceea ce creează multe neînțelegeri în rândul celor îngâmfați.”
109. „Când există tendința de a compartimenta spiritualul și de a-l face rezident doar într-un anumit tip de viață, spiritualul este susceptibil să se piardă treptat.”
110. „Viața pe care o salvezi poate foarte bine să fie a ta.”

Citate Flannery O’Connor pentru a-ți extinde imaginația

111. „Chiar și un copil cu picioare normale era îndrăgostit de lume după ce și-a luat o pereche nouă de pantofi.”
112. „A nu scrie este mult mai rău decât a scrie.”
113. „Sensul poveștii este povestea.”
114. „Liberul arbitru nu înseamnă o singură voință, ci multe voințe aflate în conflict într-un singur om. Libertatea nu poate fi concepută simplu.”
115. „Arta își transcende limitările doar rămânând în ele.”
116. „Consider că majoritatea oamenilor știu ce este o poveste până când se așează să o scrie.”
117. „A avut senzația că tot ceea ce vedea era o bucată ruptă dintr-un lucru uriaș gol pe care uitase că i s-a întâmplat.”
118. „Nu cred că literatura ar fi posibilă într-o lume determinată. S-ar putea să trecem prin mișcări, dar inima ar fi în afara ei. Nimeni nu putea „zâmbi întunecat și ignora urletele.”
119. „Exista deja o convingere profundă și neagră fără cuvinte în el că modalitatea de a-L evita pe Isus era evitarea păcatului.”
120. „Atât de mulți oameni pot scrie acum povești competente, încât nuvela este în pericol de a muri de competență.”
121. „Nu îi slujiți lui Dumnezeu spunând: „Biserica este ineficientă”. Nu voi avea nimic din el. Durerea ta la lipsa ei de eficacitate este un semn al apropierii tale de Dumnezeu. Ajutăm la depășirea acestei lipse de eficacitate pur și simplu suferind din cauza ei.”
122. „Un dar de orice fel este o responsabilitate considerabilă. Este un mister în sine, ceva gratuit și complet nemeritat, ceva ale cărui întrebuințări reale probabil ne vor fi mereu ascunse.”
123. „Sunt foarte la îndemână cu sfaturile mele și atunci când cineva pare să-l urmeze, mă enervez.”
124. „Dogma este gardianul misterului. Doctrinele sunt semnificative din punct de vedere spiritual în moduri pe care nu le putem înțelege.”
125. „A noastră este prima vârstă din istorie care l-a întrebat pe copil ce ar tolera el să învețe.”

Citate Flannery O’Connor despre percepțiile ei

126. „Experiența de bază a fiecăruia este experiența limitării umane.”
127. „Trebuie să renunți să confundi o nebunie cu o misiune.”
128. „Este un semn de maturitate să găsești explicații în caritate.”
129. „Se pune întrebarea dacă credința poate sau se presupune că este satisfăcătoare din punct de vedere emoțional. Trebuie să spun că gândul că toată lumea se trântește într-o credință satisfăcătoare din punct de vedere emoțional îmi respinge. Cred că în cele din urmă suntem îndreptați către Dumnezeu, dar că această călătorie este adesea împiedicată de emoție.”
130. „Politica și politica sunt în general contrare principiului.”
131. „Trăim acum într-o epocă care se îndoiește atât de fapte, cât și de valoare. Este viața acestei epoci pe care dorim să o vedem și să judecăm.”
132. „Întotdeauna este greșit, desigur, să spui că nu poți face asta sau nu poți face asta în ficțiune. Poți să faci orice cu care poți scăpa, dar nimeni nu a scăpat vreodată cu multe.”
133. „Ar trebui să poți descoperi ceva din poveștile tale. Dacă nu o faci, probabil că nimeni altcineva nu o va face.”
134. „Inadaptabilitatea este adesea o virtute.”
135. „Scrisul este un bun exemplu de abandon de sine. Nu mă uit niciodată complet decât atunci când scriu și nu sunt niciodată mai complet eu decât atunci când scriu.”
136. „Nu am încredere în frazele evlavioase, mai ales când ies din gura mea. Încerc militant să nu fiu niciodată afectat de limbajul evlavios al credincioșilor, dar iese mereu când te aștepți mai puțin. Spre deosebire de limbajul evlavios al credincioșilor, liturghia este frumos plată.”
137. „A început să plouă și a dat drumul la ștergătoarele de parbriz; au făcut un zgomot mare ca doi idioți care bat din palme în biserică”.
138. „Este mai ușor să sângerezi decât să transpiri, domnule Motes.”
139. „Nu trebuie să fug de nimic pentru că nu cred în nimic.”
140. „Cred că este sigur să spun că, deși Sudul nu este centrat pe Hristos, cu siguranță este bântuit de Hristos.”

Citate înțelepte Flannery O’Connor
141. „Sunt mereu iritat de oamenii care sugerează că a scrie ficțiune este o evadare din realitate. Este o plonjare în realitate și este foarte șocant pentru sistem.”
142. „Este mai bine să fii tânăr în eșecurile tale decât bătrân în succesele tale.”
143. „Orice persoană care vine pe acest pământ se naște dulce și plină de iubire. Un copil mic îi iubește pe toată lumea, prietenii, iar natura lui este dulceața – până când se întâmplă ceva. Se întâmplă ceva, prieteni, nu trebuie să le spun unor oameni ca voi care pot gândi singuri.”
144. „Nu era corect să crezi ceva ce nu puteai să vezi sau să ții în mâini sau să testezi cu dinții.”
145. „Le poți spune oamenilor mai bine cât de groaznic este păcatul dacă știi din propria experiență personală.”
146. „Scrisoarea ta mi-a dat senzația că nu poți munci dacă te vezi cum lucrezi. S-ar putea să mă înșel, dar dacă se întâmplă asta, este timpul să părăsesc Walden Pond și să caut societatea.”
147. „Artistul își folosește rațiunea pentru a descoperi un motiv de răspuns în tot ceea ce vede.”
148. „Dă-mi curajul să suport durerea pentru a obține harul.”
149. „Numele ei era Maude și a băut whisky toată ziua dintr-un borcan cu fructe de sub blat.”
150. „Succesul înseamnă să fii auzit și să nu stai acolo și să-mi spui că ești indiferent să fii auzit. Poți să scrii din bucuria, dar actul de a scrie nu este complet în sine. Trebuie să se termine în publicul său.”

Citate Flannery O’Connor la care să reflecteze
151. „Traiul trebuia să fie un astfel de obicei pentru el, încât nu putea concepe nicio altă condiție.”
152. „Ar fi fost o femeie bună dacă ar fi fost cineva acolo care să o împuște în fiecare minut al vieții ei.”
153. „Am putea fi cu toții distruși de un uragan. Întotdeauna găsesc ceva pentru care să fiu recunoscător.”
154. „Dacă știi cine ești, poți merge oriunde.”
155. „Trupul, doamnă, este ca o casă: nu se duce nicăieri; dar spiritul, doamnă, este ca un automobil – mereu în mișcare.
156. „Medicii cred întotdeauna că oricine face ceva ce nu este este un șarlatan; de asemenea, ei cred că toți pacienții sunt niște idioți.”
157. „Nu este un suflet din această lume verde a lui Dumnezeu în care să ai încredere.”
158. „Poziția Bisericii în ceea ce privește controlul nașterii este cea mai absolut spirituală dintre toate pozițiile ei și, având în vedere că toți suntem materialiști la inimă, nu este de mirare că provoacă neliniște.”
159. „Sunt catolic, nu așa cum ar fi altcineva baptist sau metodist, ci așa cum altcineva ar fi ateu.”
160. „Când o carte părăsește mâinile tale, ea aparține lui Dumnezeu. S-ar putea să-l folosească pentru a salva câteva suflete sau pentru a încerca alte câteva, dar cred că pentru scriitorul să-și facă griji înseamnă să preia treburile lui Dumnezeu.”
161. „Fie practică reținerea, fie fii pregătit pentru aglomerație.”
162. „Copacii erau plini de lumina soarelui alb-argintiu, iar cei mai meschini dintre ei scânteiau.”
163. „Nimeni cu o mașină bună nu trebuie să fie justificat.”
164. „Binele și răul par a fi îmbinate în fiecare cultură la nivelul coloanei vertebrale.”
165. „Sunt mult mai tânăr acum decât eram la 12 ani sau oricum, mai puțin împovărat.”

Alte citate Flannery O’Connor

166. „Este popular să crezi că pentru a vedea limpede nu trebuie să crezi nimic. Acest lucru poate funcționa suficient de bine dacă observați celulele la microscop. Nu va funcționa dacă scrii ficțiune. Pentru scriitorul de ficțiune, a crede nimic înseamnă a nu vedea nimic.”
167. „Ei bine, dacă este un simbol, la naiba cu el.”
168. „Singura cale către adevăr este prin blasfemie”.
169. „Nu am aproape nicio capacitate de închinare. Ceea ce am este să știu că este de datoria mea să mă închin și să mă închin numai ceea ce cred că este adevărat.”
170. „Creștinismul este o religie ciudat de veselă.”
171. „Este mult mai ușor pentru majoritatea oamenilor să enunțe o idee abstractă decât să descrie și astfel să recreeze un obiect pe care îl văd de fapt.”
172. „Ajungeți acolo jos o persoană adevărată și vorbirea lui va avea grijă de la sine.”
173. „Simt că orice virtuți pe care le-ar avea romanul sunt strâns legate de limitările pe care le menționezi. Nu scriu un roman convențional și cred că calitatea romanului pe care îl scriu va deriva tocmai din particularitatea sau singurătatea, dacă vreți, a experienței din care scriu.”
174. „Cu cât ești mai puțin conștient de ceea ce faci, cu atât mai bine într-un fel, adică din punct de vedere tehnic. Trebuie să-l bagi în sânge, nu în cap.”
175. „De asemenea, v-am dus în rătăcire vorbind despre tehnică ca și cum ar fi ceva care ar putea fi separat de restul poveștii. Tehnica nu poate funcționa deloc, desigur, decât pe material credibil.”
176. „Scriitorul de ficțiune trebuie să se angajeze într-un continuu examen de conștiință. El trebuie să fie conștient de ciudatul din el însuși.”
177. „Când folosești dialectul, folosește-l ușor. Un cuvânt de dialect aici și colo este suficient. Tot ce vrei să faci este să sugerezi. Nu-l lăsa niciodată să atragă atenția asupra lui însuși.”
178. „Dacă faci același lucru în fiecare zi, la aceeași oră, pentru aceeași perioadă de timp, te vei salva de multe chiuvete. Rutina este o condiție a supraviețuirii.”
179. „În ceea ce privește afacerea cu sânge și cap, sângele și capul lucrează împreună și ceea ce nu este primul în sânge poate ajunge uneori la el trecând primul prin cap și ceea ce este greșit în sânge poate fi uneori temperat de cap.”
180. „Este întotdeauna dificil să le spui oamenilor care nu sunt scriitori profesioniști că un talent de a scrie nu înseamnă un talent de a scrie nimic.”

Care sunt concluziile tale din această colecție

Flannery O’Connor a fost o scriitoare celebră, dar a fost cunoscută mai ales pentru colecția ei de nuvele. Ea a scris într-un stil gotic sudic plin de umor.
Deși nu se considera cinică, majoritatea lucrărilor ei conțin elemente deranjante. În ciuda acestui fapt, ea a încercat să-și înfățișeze personajele ca oameni care erau deschiși la intervenția divină.
Dar, scrierile ei au și multe lecții de viață revelatoare la care ne putem raporta cu toții. Subliniind realitățile vieții și ale societății, ea a atins inimile și mințile cititorilor din întreaga lume.
Care dintre citatele ei a avut cel mai mare impact asupra dvs.
Aveți alte citate pe care doriți să le adăugați la listă
Vă rugăm să lăsați un comentariu mai jos.