Dacă sunteți în căutarea citatelor Bell Hooks care vă vor împuternici și vă vor aminti de valoarea dvs., atunci această listă este pentru dvs.!
Gloria Jean Watkins este o autoare, conferențiar, feministă și activistă socială americană. Ea poartă numele de stilou „bell hooks”, inspirat de numele bunicii ei.
În lucrările ei, ea a explicat de ce unii oameni se comportă în moduri specifice.
Ea are, de asemenea, o influență semnificativă asupra mișcării de împuternicire a femeilor. Ar trebui să verificați lista completă de mai jos pentru mai multe citate perspicace de la această femeie grozavă.
Începeți să citiți aici.
Și nu uitați să consultați aceste citate Audre Lorde și Angela Davis.

Cele mai bune citate Bell Hooks

1. „Dragostea este o combinație de grijă, angajament, cunoaștere, responsabilitate, respect și încredere.”
2. „Dacă prima femeie pe care au iubit-o cu pasiune – mama – nu a fost fidelă legăturii ei de dragoste, atunci cum pot avea încredere că partenerul lor va fi fidel în dragoste

3. „Pentru că am învățat să credem că negativitatea este mai realistă , pare mai real decât orice voce pozitivă.”
4. „Dacă vrem o comunitate iubită, trebuie să susținem dreptatea.”
5. „Voința implică și alegere. Nu trebuie să iubim. Alegem să iubim.”
6. „Când ne confruntăm cu dureri în relații, primul nostru răspuns este adesea să rupă legăturile, mai degrabă decât să ne menținem angajamentul.”
7. „Politica feministă își propune să pună capăt dominației, să ne elibereze să fim ceea ce suntem – să trăim vieți în care iubim dreptatea, unde putem trăi în pace.”
8. „Dacă orice femeie simte că are nevoie de ceva dincolo de ea însăși pentru a-și legitima și a-și valida existența, ea își renunță deja puterea de a se autodefinire, agenția ei.”
9. „Nu poate exista iubire fără dreptate.”
10. „Onestitatea și deschiderea sunt întotdeauna temelia unui dialog perspicace.”
11. „Pentru mine, iertarea și compasiunea sunt întotdeauna legate – cum îi tragem oamenii la răspundere pentru fapte greșite și totuși, în același timp, rămânem în contact cu umanitatea lor suficient pentru a crede în capacitatea lor de a fi transformate

12. „Fetele tinere se simt adesea puternice, curajoase, extrem de creative și puternice până când încep să primească mesaje sexiste subminatoare care le încurajează să se conformeze noțiunilor convenționale de feminitate. Pentru a se conforma, ei trebuie să renunțe la putere.”
13. „Dar dragostea este într-adevăr mai mult un proces interactiv. Este vorba despre ceea ce facem, nu doar despre ceea ce simțim. Este un verb, nu un substantiv.”
14. „Ceea ce facem este mai important decât ceea ce spunem sau ceea ce spunem că credem.”
15. „Dacă le dăm copiilor noștri dragoste de sine sănătoasă, ei vor putea face față oricărei lucruri le pune viața în față.”

Citate celebre Bell Hooks

16. „Există lumină în întuneric. Trebuie doar să-l găsești.”
17. „Abuzul și neglijarea nega dragostea. Grija și afirmarea – opusul abuzului și umilinței – sunt fundamentul iubirii. Nimeni nu poate pretinde pe drept iubitor atunci când se comportă abuziv.”
18. „Dacă nu vorbesc într-o limbă care poate fi înțeleasă, există puține șanse pentru un dialog.”
19. „Speranța este esențială pentru orice luptă politică pentru schimbare radicală atunci când climatul social general promovează deziluzia și disperarea.”
20. „Oamenii cu o stimă de sine sănătoasă nu trebuie să-și creeze identități pretinse.”
21. „Tânjim să punem capăt lipsei de iubire care este atât de răspândită în societatea noastră.”
22. „Când numim doar problema, când formulăm o plângere fără o concentrare sau o soluție constructivă, ne luăm speranța. În acest fel, critica poate deveni doar o expresie a cinismului profund, care apoi lucrează pentru a susține cultura dominatorului.”
23. „Inima dreptății este a spune adevărul, ne vedem pe noi înșine și lumea așa cum este, mai degrabă decât așa cum ne dorim să fie.”
24. „Pentru a construi o comunitate necesită o conștientizare vigilentă a muncii pe care trebuie să o facem continuu pentru a submina toată socializarea care ne determină să ne comportăm în moduri care perpetuează dominația.”
25. „Dragostea autentică este rareori un spațiu emoțional în care nevoile sunt satisfăcute instantaneu. Pentru a cunoaște iubirea, trebuie să investim timp și angajament – ​​„a visând că dragostea ne va salva, ne va rezolva toate problemele sau ne va oferi o stare constantă de fericire sau de siguranță, ne face doar blocați în fantezie plină de dorințe, subminând puterea reală a iubirii – care este să ne transforme.’ Mulți oameni doresc ca dragostea să funcționeze ca un drog, oferindu-le un high imediat și susținut. Ei vor să nu facă nimic, doar să primească pasiv senzația bună.”
26. „Nu voi avea viața mea îngustată. Nu mă voi închina în fața capriciului altcuiva sau în fața ignoranței altcuiva.”
27. „Cuvântul „dragoste” este cel mai adesea definit ca un substantiv, dar cu atât teoreticienii mai aspriți ai iubirii recunosc că toți am iubi mai bine dacă l-am folosi ca verb.”
28. „Practica iubirii este cel mai puternic antidot împotriva politicii dominației.”
29. „Îmi place foarte mult să stau în cuibul meu și să nu mă mișc. Călătoresc în mintea mea și aceasta este o stare riguroasă de călătorie pentru mine.”
30. „De obicei, bărbații adulți care nu sunt capabili să facă legături emoționale cu femeile cu care aleg să aibă intimitate sunt înghețați în timp, incapabili să-și permită să iubească de teamă că persoana iubită le va abandona.”

Citate Motivaționale Bell Hooks

31. „Ceea ce nu ne putem imagina nu poate să apară.”
32. „Abilitatea de a se critica pe sine și de a se schimba și de a auzi critica de la alții este condiția de a fi care ne face capabili de responsabilitate.”
33. „Miezul politic al oricărei mișcări pentru libertate în societate trebuie să aibă imperativul politic de a proteja libertatea de exprimare.”
34. „Uneori, oamenii încearcă să te distrugă, tocmai pentru că îți recunosc puterea – nu pentru că nu o văd, ci pentru că o văd și nu vor să existe.”
35. „Furia celor asupriți nu este niciodată aceeași cu furia celor privilegiați.”
36. „A preda într-o manieră care să respecte și să aibă grijă de sufletele elevilor noștri este esențial dacă dorim să oferim condițiile necesare în care învățarea poate începe cel mai profund și mai intim.”
37. „În momentul în care alegem să iubim, începem să ne îndreptăm spre libertate, să acționăm în moduri care să ne eliberăm pe noi înșine și pe ceilalți.”
38. „Pentru a contracara fixarea pe o retorică a victimizării, oamenii de culoare trebuie să se angajeze într-un discurs de autodeterminare.”
39. „Când iubim copiii, recunoaștem prin toate acțiunile noastre că ei nu sunt proprietate, că au drepturi – că le respectăm și le susținem drepturile.”
40. „Pe măsură ce căutăm ca națiune modalități constructive de a contesta rasismul și supremația albă, este absolut esențial ca vocile feminine progresiste să fie ascultate.”
41. „Imaginați-vă cât de ușor ne-ar fi să învățăm cum să iubim dacă am începe cu o definiție comună.”
42. „Deoarece ideea că ar trebui să renunțăm cu toții la atașamentul față de rasă și sau identitate culturală și să fim „doar oameni” în cadrul supremației albe a însemnat, de obicei, că grupurile subordonate trebuie să-și renunțe la identitățile, credințele, valorile și să se asimileze adoptând valorile și credințele albilor din clasele privilegiate, mai degrabă decât promovarea armoniei rasiale, această gândire a creat un protecționism cultural aprig.”
43. „Înțelept, Baldwin a insistat că suntem întotdeauna mai mult decât durerea noastră. Nu numai că a crezut în capacitatea noastră de a iubi, dar a simțit că oamenii de culoare au o situație unică pentru a risca să iubească pentru că noi am suferit.”

Citate scurte, dar profunde Bell Hooks

44. „Feminismul este pentru toată lumea”.
45. „Patriarhia nu are gen.”
46. ​​„Dragostea este o acțiune, niciodată pur și simplu un sentiment.”

Citate Bell Hooks despre identitate și valoare de sine

47. „A trăi pur și simplu face să iubești simplu.”
48. „Izolarea și singurătatea sunt cauzele centrale ale depresiei și disperării.”
49. „Unul dintre cele mai bune ghiduri despre cum să ne iubim de sine este să ne dăruim iubirea pe care visăm adesea să o primim de la alții.”
50. „Spre deosebire de ceea ce am fost învățați să gândim, suferința inutilă și nealeasă ne rănește, dar nu trebuie să ne cicatrice pe viață. Ne marchează. Ceea ce permitem semnului suferinței noastre să devină este în propriile noastre mâini.”
51. „Cred că stresul este orice se întâmplă în viața noastră care afectează capacitatea noastră de a avea o bunăstare optimă.”
52. „M-am gândit cum trebuie să îi facem pe copii să simtă că există momente în viața lor când au nevoie să fie singuri și liniștiți și să poată accepta singuratatea lor.”
53. „În fapta de a fi nevoit să faci lucruri pe care nu le dorești, înveți ceva despre trecerea dincolo de sine. Dincolo de ego.”
54. „Singura persoană care nu ne va părăsi niciodată, pe care nu o vom pierde niciodată, suntem noi înșine. A învăța să ne iubim sinele feminin este locul în care trebuie să înceapă căutarea dragostei.”
55. „Femeile sunt adesea disprețuite pentru că încearcă să-i învie pe acești bărbați și să-i readucă la viață și să iubească.”
56. „Dacă un individ nu reușește să se paralizeze emoțional, el poate conta pe bărbați patriarhali pentru a pune în aplicare ritualuri de putere care îi vor ataca stima de sine.”
57. „Cred că adevărul este că a ne regăsi pe noi înșine aduce mai multă emoție și bunăstare decât orice are de oferit romantismul și undeva știm asta.”
58. „Inima rănită învață iubirea de sine depășind mai întâi stima de sine scăzută.”
59. „Când putem să ne vedem așa cum suntem cu adevărat și să ne acceptăm, construim fundația necesară pentru iubirea de sine.”
60. „Nu te aștepta să primești dragostea de la altcineva pe care nu ți-o oferi ție.”
61. „Când lucrăm cu dragoste reînnoim spiritul; acea reînnoire este un act de iubire de sine, ne hrănește creșterea. Nu este ceea ce faci, ci cum o faci.”
62. „Copilul rănit din interiorul multor bărbați este un băiat care, atunci când și-a spus pentru prima dată adevărurile, a fost redus la tăcere de sadismul patern, de o lume patriarhală care nu dorea ca el să-și revendice adevăratele sentimente.”

Citate Bell Hooks despre dragoste

63. „Dragostea este un act de voință – și anume, atât o intenție, cât și o acțiune.”
64. „Dragostea ca „voința de a se extinde pe sine în scopul de a-și hrăni propria creștere spirituală sau a altuia.”
65. „Încă sperăm că iubirea va predomina. Încă credem în promisiunea iubirii.”
66. „Practica iubirii nu oferă niciun loc sigur. Riscăm pierderi, răni, dureri. Riscăm să fim acționați de forțe în afara controlului nostru.”
67. „Dragostea adevărată este o altă poveste. Când se întâmplă, indivizii se simt de obicei în contact cu identitatea de bază a celuilalt.”
68. „O parte majoră a iubirii este angajamentul. Dacă suntem dedicați cuiva, dacă mă angajez să te iubesc, atunci nu este posibil pentru mine să „căd din dragoste”.
69. „De prea multe ori, femeile cred că este un semn de angajament, o expresie a iubirii, a îndura nebunătatea sau cruzimea, a ierta și a uita. De fapt, atunci când iubim pe bună dreptate, știm că răspunsul sănătos și iubitor la cruzime și abuz ne pune pe noi înșine în afara pericolului.”
70. „Îmi iubesc familia, chiar dacă le critic disfuncționalitățile.”
71. „Oamenii pe care îi iubesc, mă angajez să îi iubesc pentru tot restul vieții.”
72. „Dragostea este profund politică. Cea mai profundă revoluție a noastră va veni când vom înțelege acest adevăr.”
73. „Dragostea adevărată are puterea de a răscumpăra, dar numai dacă suntem gata pentru răscumpărare. Dragostea ne salvează doar dacă vrem să fim mântuiți.”
74. „Persoanele care vor să creadă că nu există împlinire în dragoste, că dragostea adevărată nu există, se agață de aceste presupuneri, deoarece această disperare este de fapt mai ușor de înfruntat decât realitatea că iubirea este un fapt real al vieții, dar este absentă din viețile lor.”
75. „Când alegem să iubim, alegem să ne mișcăm împotriva fricii, împotriva înstrăinării și separării. Alegerea de a iubi este o alegere de a ne conecta, de a ne regăsi în celălalt.”
76. „Răscumpărată și restaurată, iubirea ne întoarce la promisiunea vieții veșnice. Când iubim, ne putem lăsa inimile să vorbească.”
77. „Lumina iubirii este mereu în noi, oricât de rece ar fi flacăra. Este mereu prezent, așteptând ca scânteia să se aprindă, așteptând ca inima să se trezească.”

Citate Bell Hooks care vă vor oferi o perspectivă asupra adevărului
78. „Puterea patriarhatului a fost de a face bărbății de temut și de a-i face pe oameni să simtă că este mai bine să fie temut decât să fie iubit. Indiferent dacă pot mărturisi acest lucru sau nu, bărbații știu că pur și simplu nu este adevărat.”
79. „Minciunile îi pot face pe oameni să se simtă mai bine, dar nu îi ajută să cunoască dragostea.”
80. „Fiecare regim terorist din lume folosește izolarea pentru a rupe spiritele oamenilor.”
81. „Când bărbații și femeile se pedepsesc unul pe altul pentru că spun adevărul, întărim ideea că minciunile sunt mai bune.”
82. „Pentru a fi iubitori, auzim de bunăvoie adevărul celuilalt și, cel mai important, afirmăm valoarea spunerii adevărului.”

Bell Hooks Citate despre relații și angajamente
83. „Dacă doar o parte din relație lucrează pentru a crea dragoste, pentru a crea spațiul de conexiune emoțională, modelul dominatorului rămâne pe loc și relația devine doar un loc pentru o luptă continuă pentru putere.”
84. „Ca femei într-o cultură patriarhală, nu eram sclave ale iubirii; cei mai mulți dintre noi am fost și suntem sclavi ai dorului – tânjind după un stăpân care să ne elibereze și să ne pretindă pentru că nu ne putem pretinde pe noi înșine.”
85. „A iubi bine este sarcina în toate relațiile semnificative, nu doar în legăturile romantice.”
86. „Gândește-te la toate femeile pe care le cunoști și care nu își vor lăsa să fie văzute fără machiaj. Mă întreb adesea cum se simt despre ei înșiși noaptea când se urcă în pat cu parteneri intimi. Sunt copleșiți de rușine secretă că cineva îi vede așa cum sunt cu adevărat
Sau dorm cu furie că cine sunt ei cu adevărat poate fi celebrat sau îngrijit doar în secret

87. „În mod semnificativ, prieteniile romantice pot coexista cu faptul căsătoria partenerilor, deoarece rațiunea lor de a fi nu este aceea de a înlocui căsătoria, ci de a deschide posibilitatea existenței unei iubiri adevărate susținute și angajate între prieteni și nu doar prieteni de același sex.”
88. „Deoarece a iubi înseamnă a cunoaște, avem relații de dragoste mai semnificative atunci când ne cunoaștem și este nevoie de timp pentru a ne cunoaște.”
89. „Cred că este imposibil pentru doi indivizi care nu sunt dedicați bunăstării lor și a celuilalt să mențină o relație sănătoasă și de durată.”
90. „În timp ce băiatul adolescent respins își închipuie că nu mai poate primi dragostea mamei sale pentru că nu este vrednic, ca bărbat matur el poate acționa în moduri nedemne și totuși cere femeii din viața lui să i-o ofere. iubire neconditionata.”
91. „Această testare nu vindecă rana trecutului, ci doar o reacționează, pentru că în cele din urmă femeia va deveni obosită să fie testată și va pune capăt relației, reacționând astfel abandonul. Această dramă confirmă pentru mulți bărbați că nu își pot pune încrederea în dragoste. Ei decid că este mai bine să-și pună încrederea în a fi puternici, în a fi dominanti.”
92. „Revenind literatura despre dragoste am observat cât de puțini scriitori, bărbați sau femei, vorbesc despre impactul patriarhatului, despre modul în care dominația masculină a femeilor și copiilor stă în calea iubirii.”
93. „Relațiile sunt tratate ca cupele Dixie. Sunt la fel. Sunt de unică folosință. Dacă nu funcționează, aruncați-l, aruncați-l, luați altul.”
94. „A ști să fii solitar este esențial pentru arta de a iubi. Când putem fi singuri, putem fi alături de ceilalți fără a-i folosi ca mijloc de evadare.”
95. „Cei mai mulți dintre noi nu sunt clar ce să facă pentru a proteja și întări legăturile de îngrijire atunci când nevoile noastre centrate pe sine nu sunt satisfăcute.”
96. „Să ne întoarcem la iubire, să obținem dragostea, ne-am dorit întotdeauna, dar nu am avut-o niciodată, să avem dragostea pe care o dorim, dar nu suntem pregătiți să o dăruim, căutăm relații romantice.”

Citate Bell Hooks care vă vor ajuta să înțelegeți violența
97. „Nu există viață de găsit în violență. Fiecare act de violență ne aduce mai aproape de moarte. Fie că este vorba despre violența banală pe care o facem corpului nostru prin consumul excesiv de alimente sau băuturi toxice sau violența extremă a abuzului asupra copiilor, războiul domestic, sărăcia care pune viața în pericol, dependența sau terorismul de stat.”
98. „Ei descoperă că se pot angaja în violență intimă cu parteneri care răspund la acțiunea lor încercând mai mult să se conecteze emoțional cu ei, în speranța că dragostea oferită în prezent va vindeca rănile trecutului.”
99. „Orice societate bazată pe dominație sprijină și tolerează violența.”
100. „Când scăpăm de frică, ne putem apropia de oameni, ne putem apropia de pământ, ne putem apropia de toate creaturile cerești care ne înconjoară.”
101. „Într-o cultură a dominației, toată lumea este socializată pentru a vedea violența ca un mijloc acceptabil de control social.”
102. „Ori de câte ori dominația este prezentă, dragostea lipsește.”

Deep Bell Hooks Citate despre feminism

103. „Feminismul vizionar este o politică înțeleaptă și iubitoare. Este înrădăcinată în dragostea ființelor masculine și feminine, refuzând să se privilegieze una față de alta.”
104. „Abordarea situației economice a femeilor poate fi în cele din urmă platforma feministă care atrage un răspuns colectiv.”
105. „Când bărbații îmbrățișează gândirea și practica feministă, care subliniază valoarea creșterii reciproce și a autoactualizării în toate relațiile, bunăstarea lor emoțională va fi îmbunătățită.”
106. „Conștientizarea sporită dă adesea iluzia că o problemă se diminuează. Cel mai adesea nu este cazul. Poate însemna pur și simplu că o problemă a devenit atât de răspândită încât nu mai poate rămâne ascunsă sau ignorată.”
107. „Feminista militantă radicală consideră că femeile de culoare și femeile negre, în special, au scris teoria de ultimă oră și au fost într-adevăr indivizii care au explodat teoria feministă în direcțiile care au făcut-o mai puternică. Așa că ne văd ca lideri nu doar ai oamenilor de culoare și ai femeilor de culoare în ceea ce privește feminismul, ci și în ceea ce privește mișcarea în ansamblu.”
108. „Femeile vor fi cu adevărat eliberate sexual doar atunci când ajungem într-un loc în care ne putem vedea ca având valoare și acțiune sexuală, indiferent dacă suntem sau nu obiectul dorinței masculine.”
109. „Feminismul ca întreprindere teoretică este abordat diferit de femeile de culoare, în funcție de locul în care ne aflăm. Există mai multe femei negre reformiste care tind să folosească expresia „feminism negru.”
110. „Mase de oameni cred că feminismul este întotdeauna doar despre femeile care caută să fie egale cu bărbații. Neînțelegerea lor asupra politicii feministe reflectă realitatea pe care majoritatea oamenilor o învață despre feminism din mass-media patriarhală.”
111. „Sufletul politicii feministe este angajamentul de a pune capăt dominației patriarhale asupra femeilor și bărbaților, fetelor și băieților.”
112. „Feminismul de putere este doar o altă înșelătorie în care femeile ajung să se joace de patriarhi și să pretindă că puterea pe care o căutăm și o dobândim ne eliberează.”
113. „Ne arată că, indiferent cât de greșite au fost gânditorii feministe în trecut, voința de a se schimba, voința de a crea contextul pentru luptă și eliberare, rămâne mai puternică decât nevoia de a se ține de credințe și presupuneri greșite.”
114. „Copilul rănit din multe femei este o fată care a fost învățată încă din copilărie că trebuie să devină altceva decât ea însăși, să-și renunțe adevăratele sentimente, pentru a-i atrage și pe placul altora.”
115. „Dacă îmbunătățirea condițiilor la locul de muncă pentru femei ar fi fost o agendă centrală pentru mișcarea feministă, împreună cu eforturile de a obține locuri de muncă mai bine plătite pentru femei și de a găsi locuri de muncă pentru femeile șomeri de toate clasele, feminismul ar fi fost văzut ca o mișcare care se adresează preocupările tuturor femeilor.”
116. „Pentru a menține și a satisface lăcomia, trebuie să susținem dominația. Și lumea dominației este întotdeauna o lume fără iubire.”
117. „Apelul feminist a fost ca femeile să îmbrățișeze moduri de a vedea frumusețea și de a ne împodobi, care sunt sănătoase, care afirmă viața și nu consumă prea mult timp.”

Citate interesante Bell Hooks despre educație

118. „Sunt atât de deranjat când elevele mele se comportă ca și cum ar putea citi doar femei, sau elevii de culoare se comportă ca și cum ar putea citi doar negri, sau elevii albi se comportă ca și cum s-ar putea identifica doar cu un scriitor alb.”
119. „Am creat un stil de viață care susține contemplarea, slujirea cuvintelor.”
120. „Este foarte important să ai strategii de viață și o parte din asta este să știi unde vrei să ajungi, astfel încât să poți avea o hartă care te ajută să ajungi acolo. Și modul tradițional ne spune că intrăm la școală și altcineva ne sfătuiește, ne ajută, dar asta adesea nu funcționează pentru afro-americanii, femei și bărbați. Pentru că ceea ce funcționează pentru cultura dominantă adesea nu funcționează pentru noi.”
121. „Una dintre cele mai subversive instituții din Statele Unite este biblioteca publică.”
122. „Sărbătoresc învățătura care permite încălcările – o mișcare împotriva și dincolo de granițe. Este acea mișcare care face din educație practicarea libertății.”
123. „Orice femeie care își dorește să fie intelectuală, să scrie non-ficțiune, să se ocupe de teorie, se confruntă cu o mulțime de discriminări în calea ei și poate chiar cu îndoială de sine, pentru că nu sunt atât de mulți dintre cei care au trecut înaintea ta . Și cred că cel mai puternic instrument pe care îl putem avea este să fim clari cu privire la intenția noastră. Să știm ce vrem să facem, mai degrabă decât să intrăm în instituții crezând că instituția ne va încadra.”
124. „Academia nu este paradisul. Dar învățarea este un loc în care poate fi creat paradisul.”
125. „Fie că vorbim despre rasă, gen sau clasă, cultura populară este locul în care este pedagogia, este locul unde este învățarea.”
126. „Ideile care transformă viața mi-au venit întotdeauna prin cărți.”
127. „Totul poate fi explicat oamenilor, cu condiția ca tu să vrei să înțeleagă.”
128. „Clasa este mai mult decât bani. Clasa este, de asemenea, despre cunoștințe.”
129. „Știam că vreau să le urmez exemplul și să devin un profesor care să-i ajute pe elevi să devină elevi auto-dirijați.”
130. „Adevăratul profesor este în noi. Un profesor bun este cineva care te poate ajuta să te întorci și să-l atingi pe adevăratul profesor dinăuntru pentru că ai deja înțelegerea în tine.”

Bell Hooks citate pentru a opri rasismul și inegalitatea
131. „Procesul începe cu acceptarea individuală a femeii că femeile americane, fără excepție, sunt socializate pentru a fi rasiste, clasiste și sexiste, în diferite grade, și că a ne eticheta feministe nu schimbă faptul că trebuie să lucrăm în mod conștient pentru a ne scăpa de noi înșine. a moștenirii socializării negative.”
132. „Lucrătorul alb care a fost strămutat la General Motors are mai multe în comun cu muncitorul negru strămutat decât cei mai mari CEO albi și acei oameni de pe Wall Street care le determină soarta — a căror hoție și lăcomie le determină soarta.”
133. „Dacă femeile de culoare sunt puternice și angajamentul nostru este de a pune capăt dominației, știu că îi susțin pe bărbați de culoare — copii negri, bărbați și femei, vârstnici de culoare — pentru că linia de bază este lupta pentru a pune capăt dominației în toate formele sale.”
134. „Nici o scriitoare de culoare din această cultură nu poate scrie „prea mult”. Într-adevăr, nicio scriitoare nu poate scrie „prea mult”. Nicio femeie nu a scris vreodată suficient.”
135. „Rușinea este unul dintre cele mai profunde instrumente ale patriarhatului imperialist, supremacist alb, capitalist, deoarece rușinea produce traume, iar trauma produce adesea paralizie.”
136. „Sunt pasionat de orice în viața mea – în primul rând, pasionat de idei. Și aceasta este o persoană periculoasă să fii în această societate, nu doar pentru că sunt femeie, ci pentru că este o societate atât de fundamental anti-intelectuală, cu gândire anti-critică.”
137. „Niciun alt grup din America nu și-a socializat atât de mult identitatea ca femeile de culoare. Când se vorbește despre oameni de culoare, accentul tinde să fie pus pe bărbații de culoare, iar când se vorbește despre femei, accentul tinde să fie pus pe femeile albe.”
138. „Cu siguranță că putem pune capăt rasismului cu dragoste. Putem cere guvernului federal să-și schimbe accentul pe distincția rasială.”
139. „În general, mass-media ne spune că negrii nu iubesc, că viețile noastre sunt atât de pline de violență și agresiune încât nu avem timp să iubim.”
140. „Hip-hop-ul este divers. Dar producătorii și distribuitorii de hip hop albi, capitaliști, sunt cei mai interesați de hip-hop-ul care este misogin, care este ură negru, care este pugilistic, adică totul despre luptă și război, ucidere și gangsterism.”
141. „Pentru mine, feminismul nu este doar o luptă pentru a pune capăt șovinismului masculin sau o mișcare pentru a se asigura că femeile vor avea drepturi egale cu bărbații; este un angajament de a eradica ideologia dominației care pătrunde în cultura occidentală la diferite niveluri – sex, rasă și clasă, pentru a numi câteva – și un angajament de a reorganiza societatea americană, astfel încât autodezvoltarea oamenilor să poată avea întâietate față de imperialism. , expansiunea economică și dorințele materiale.”
142. „Știam că nu ar putea exista o adevărată fraternitate între femeile albe și femeile de culoare dacă femeile albe nu ar fi capabile să renunțe la supremația albă dacă mișcarea feministă nu ar fi fundamental antirasistă”.
143. „Judecăm în funcție de cum arată cineva, culoarea pielii, dacă credem că este frumos sau nu. Acel spațiu de pe Internet vă permite să conversați cu cineva fără niciunul dintre aceste lucruri implicate.”
144. „Atâta timp cât femeile folosesc puterea de clasă sau rasă pentru a domina alte femei, fraternitatea feministă nu poate fi pe deplin realizată.”
145. „Intervențiile critice în jurul rasei nu au distrus mișcarea femeilor; a devenit mai puternic.”
146. „Mulți dintre acești bărbați au fost gânditori radicali care au participat la mișcări pentru dreptate socială, vorbind în numele muncitorilor, al săracilor, vorbind în numele justiției rasiale. Cu toate acestea, când a fost vorba de problema de gen, ei au fost la fel de sexisti ca și cohortele lor conservatoare.”

Citate Bell Hooks despre comunitate și familie
147. „O mare majoritate a părinților folosesc o anumită formă de agresiune fizică sau verbală împotriva copiilor. Întrucât femeile rămân principalele îngrijitoare ale copiilor, faptele confirmă realitatea că, având în vedere un sistem ierarhic într-o cultură a dominației care dă putere femeilor prea des, ele folosesc forța coercitivă pentru a menține dominația.”
148. „Unul dintre cele mai vitale moduri prin care ne susținem este construirea de comunități de rezistență, locuri în care știm că nu suntem singuri.”
149. „Comunitatea iubită este formată nu prin eradicarea diferenței, ci prin afirmarea ei, prin revendicarea fiecăruia dintre noi identitățile și moștenirile culturale care modelează cine suntem și felul în care trăim în lume.”

Citate Bell Hooks despre justiție socială și realitate
150. „În acel câmp al posibilităților, avem ocazia să muncim pentru libertate, să cerem de la noi și tovarășii noștri o deschidere a minții și a inimii care ne permite să înfruntăm realitatea chiar și atunci când ne imaginăm colectiv modalități de a trece dincolo de granițe, de a transgrese.”
151. „A fi oprimat înseamnă absența opțiunilor.”
152. „’Ca să te iubesc, trebuie să-ți fac altceva.’ Despre asta înseamnă dominația, că, pentru a fi aproape de tine, trebuie să te stăpânesc, să te refac și să te refac.”
153. „Prea des, în societatea noastră, se presupune că se poate ști tot ce este de știut despre oamenii de culoare doar auzind povestea vieții și opiniile unei persoane de culoare.”
154. „Sexismul nu a făcut niciodată femeile fără putere. Fie le-a suprimat puterea, fie a exploatat-o.”
155. „Criza cu care se confruntă bărbații nu este criza masculinității, ci criza masculinității patriarhale.”
156. „Majoritatea grupurilor feministe au început cu femeile care vorbeau despre cum ne-am văzut pe noi înșine și despre alte femei, cum ne-am comportat. Ne-am mărturisit deschis temerile și ura față de alte femei. Am vorbit despre cum să combatem gelozia, politica invidiei și așa mai departe.”
157. „Toate tăcerile noastre, în fața atacurilor rasiste, sunt acte de complicitate.”
158. „Pentru a fi cu adevărat vizionari, trebuie să ne înrădăcinăm imaginația în realitatea noastră concretă, în timp ce imaginăm posibilități dincolo de această realitate.”
159. „Imaginați-vă să trăiți într-o lume în care nu există dominație, în care femeile și bărbații nu sunt la fel sau chiar întotdeauna egali, dar în care o viziune a reciprocității este etosul care modelează interacțiunea noastră.”
160. „Trebuie să criticăm în mod constant cultura patriarhală imperialistă albă supremacist, deoarece este normalizată de mass-media și făcută fără probleme.”
161. „Cel mai elementar activism pe care îl putem avea în viața noastră este să trăim conștient într-o națiune care trăiește în fantezii. A trăi în mod conștient înseamnă a trăi cu un nucleu de stima de sine sănătoasă. Te vei confrunta cu realitatea, nu te vei amăgi.”
162. „Cea mai mare mișcare pentru justiția socială pe care țara noastră a cunoscut-o vreodată este mișcarea pentru drepturile civile și a fost total înrădăcinată într-o etică a dragostei.”

Citate Bell Hooks despre puterea mass-media și a artelor

163. „O afirmație adesea repetată în corpul criticii de film pe care am scris-o este afirmația că filmele nu doar oglindesc cultura unui moment dat; și ei o creează.”
164. „Folosirea pseudonimelor a fost o parte a mișcării feministe timpurii. Nu am vrut să avem acest sistem stelar. Am vrut atenție asupra ideilor, nu asupra personajului scriitorului.”
165. „Unii oameni se comportă ca și cum arta destinată unui public de masă nu ar fi o artă bună și cred că acesta a fost un lucru foarte negativ. Știu că mi-am dorit foarte mult să scriu cărți care să fie accesibile celui mai larg public posibil.”
166. „Deoarece indivizii anti-rasi nu controlau mass-media, mass-media a devenit instrumentul principal care va fi folosit și este încă folosit pentru a convinge telespectatorii de culoare și pe toți ceilalți de inferioritatea negrilor.”

Citate Bell Hooks pentru a vă reaminte de importanța libertății
167. „Bărbaţii nu rănesc femeile doar atunci când acţionează violent şi abuziv. Ne rănesc atunci când nu reușesc să ne protejeze libertatea în fiecare aspect al vieții noastre de zi cu zi.”
168. „O politică feministă autentică ne aduce întotdeauna de la robie la libertate, de la lipsă de iubire la iubire.”
169. „Libertatea noastră este dulce. Va fi mai dulce când vom fi cu toții liberi.”

Citate Bell Hooks despre scriere și citire

170. „Am început să scriu o carte despre dragoste pentru că am simțit că Statele Unite se îndepărtează de dragoste.”
171. „Am scris 18 cărți, în cea mai mare parte tratând probleme de justiție socială, punând capăt rasismului, feminismului și criticii culturale.”
172. „Le-am spus părinților mei când aveam 12 ani, că voi fi scriitor.”
173. „Ideea mea de o perioadă delicioasă este să citesc o carte minunată. Dar pasiunea dominantă a vieții mele este să fiu în căutarea adevărului și a divinului.”

Bell Hooks citate pentru a te ajuta să te schimbi în bine

174. „Poți realiza schimbarea doar dacă trăiești simplu. Odată ce oamenii își doresc un exces enorm, cu greu poți face schimbări sociale.”
175. „Privilegiul nu este rău în sine; ceea ce contează este ceea ce facem cu privilegii.”
176. „Adevărata rezistență începe cu oamenii care se confruntă cu durerea – și doresc să facă ceva pentru a o schimba.”
177. „Gândirea feministă ne învață pe toate, în special, cum să iubim dreptatea și libertatea în moduri care încurajează și afirmă viața.”
178. „Vreau să existe un loc în lume în care oamenii să se poată angaja în diferențele celorlalți într-un mod care este răscumpărător, plin de speranță și posibilități.”
179. „A trăi fixat pe viitor înseamnă a te angaja în negare psihologică.”
180. „Odată ce elimini ideea oamenilor ca entități fixe, statice, atunci vezi că oamenii se pot schimba și există speranță.”

Ce crezi despre egalitatea de gen și despre restul ideilor lui Bell Hooks

Termenul „feminism” acoperă o gamă largă de subiecte. Dar Bell Hooks a oferit o explicație detaliată a feminismului și a obiectivelor acestuia. Contribuția ei la discuția despre rasism, capitalism și gen este remarcabilă.
Feminismul este o mișcare angajată să pună capăt sexismului, exploatării și nedreptății. Femeile sunt considerate slabe și incapabile să conducă. De aceea, unii oameni văd feminismul ca pe un instrument prin care femeile dobândesc dominația asupra bărbaților.
Prin intermediul Bell Hooks, învățăm să ne respectăm unii pe alții și să umplem lumea cu dragoste și încredere. Lăsați aceste citate să vă împuternicească și să vă reamintească de valoarea și drepturile dvs. ca persoană.
Care dintre citatele lui Bell Hooks v-a motivat să vă atingeți obiectivul
Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.