Dacă ești un scriitor sau un scriitor aspirant, ai găsit locul potrivit, deoarece am compilat cele mai bune citate Neil Gaiman pentru a te menține inspirat și motivat.
În această colecție, am adunat 150 dintre cele mai inspirate citate ale sale despre cărți, biblioteci, povești și multe altele.
Sperăm că veți învăța multe din gândurile și ideile lui.
Neil Richard Gaiman, cunoscut în mod obișnuit ca Neil Gaiman, este un autor, creator de benzi desenate, scenarist și actor de voce, care a fost autorul mai multor cărți din genurile fantasy, horror, science fiction și dark fantasy comedie.
De asemenea, este primul autor care a câștigat atât medaliile Newbery, cât și medaliile Carnegie.
Să le verificăm.
Și asigurați-vă că citiți aceste citate Elisabeth Elliot și James Joyce.

Cele mai bune citate Neil Gaiman
1. „Când ți-e frică, dar oricum faci asta, e curajos.”
2. „Uneori, te trezești. Uneori, căderea te omoară. Și uneori, când cazi, zbori.”
3. „Ai fost vreodată îndrăgostit
îngrozitor, nu-i
așa că te face atât de vulnerabil. Îți deschide pieptul și îți deschide inima și înseamnă că cineva poate intra în tine și te poate încurca.”
4. „Toată lumea are o lume secretă în interiorul lor. Adică toată lumea. Toți oamenii din întreaga lume, mă refer la toți — indiferent cât de plictisitori și plictisitori sunt în exterior. În interiorul lor, toate au lumi de neimaginat, magnifice, minunate, stupide, uimitoare – nu doar o lume. Sute dintre ei. Mii, poate.”
5. „La urma urmei, sunt atât de multe lucruri fragile. Oamenii se rup atât de ușor, la fel și visele și inimile.”
6. „Monștrii vin în toate formele și dimensiunile. Unele dintre ele sunt lucruri de care oamenii se tem. Unele dintre ele sunt lucruri care arată ca lucruri de care oamenii se temeau cu mult timp în urmă. Uneori, monștrii sunt lucruri de care oamenii ar trebui să se teamă, dar nu sunt.”
7. „Fie ca anul viitor să fie plin de magie, vise și nebunie bună.”
8. „Poți să iei de la sine înțeles că oamenii știu mai mult sau mai puțin cum arată o stradă, un magazin, o plajă, un cer, un stejar. Spune-le ce îl face pe acesta diferit.”
9. „Este ca oamenii care cred că vor fi fericiți dacă merg și locuiesc în altă parte, dar care învață că nu funcționează așa. Oriunde ai merge, te iei cu tine. Dacă înțelegi ce vreau să spun.”
10. „Viața va fi întotdeauna mai ciudată decât ficțiunea, pentru că ficțiunea trebuie să fie convingătoare, iar viața nu.”
11. „Ești mereu tu și asta nu se schimbă și te schimbi mereu și nu poți face nimic în privința asta.”
12. „Poveștile pot fi foarte bine minciuni, dar sunt minciuni bune care spun lucruri adevărate și care uneori pot plăti chiria.”
13. „Ești în viață. Asta înseamnă că ai un potențial infinit. Poți să faci orice, să faci orice, să visezi orice.”
14. „Perfecțiunea este ca și cum ai urmări orizontul. Continua sa te misti.”
Citește și: Citate John Green

Citate inspirate Neil Gaiman

15. „Facem ceea ce facem datorită a ceea ce suntem. Dacă am proceda altfel, nu am fi noi înșine.”
16. „Nu trebuie să testați totul până la distrugere doar pentru a vedea dacă remediați.”
17. „Nu reușești sau nu reușești să fii o persoană, dragă.”
18. „Mergeți și faceți greșeli interesante, faceți greșeli uimitoare, faceți greșeli glorioase și fantastice. Încalcă regulile. Lasă lumea mai interesantă pentru că ești aici.”
19. „Basmele sunt mai mult decât adevărate – nu pentru că ne spun că dragonii există, ci pentru că ne spun că dragonii pot fi învinși.”
20. „Viața este uneori grea. Lucrurile merg prost, în viață și în dragoste și în afaceri și în prietenie și în sănătate și în toate celelalte moduri în care viața poate merge prost. Și când lucrurile devin grele, asta ar trebui să faci. Fă artă bună.”
21. „Când ne ținem unul pe altul, în întuneric, nu face întunericul să dispară. Lucrurile rele sunt încă acolo. Coșmarurile încă merg. Când ne ținem în brațe, nu ne simțim în siguranță, dar mai bine. „Este în regulă”, șoptăm noi, „sunt aici, te iubesc”. iar noi mințim — „Nu te voi părăsi niciodată”. Pentru o clipă sau două, întunericul nu pare atât de rău.”
22. „Sper ca în acest an care vine să faci greșeli. Pentru că dacă faci greșeli, atunci faci lucruri noi, încerci lucruri noi, înveți, trăiești, te împingi, te schimbi, îți schimbi lumea. Faci lucruri pe care nu le-ai mai facut pana acum si, mai important, faci ceva.”
23. „Singurul lucru pe care îl ai și pe care nimeni altcineva nu îl are ești tu. Vocea ta, mintea ta, povestea ta, viziunea ta. Deci scrie, desenează, construiește, joacă, dansează și trăiește așa cum poți doar tu.”
24. „Uneori, cel mai bun mod de a învăța ceva este să faci asta greșit și să te uiți la ceea ce ai făcut.”
25. „Cu cât apa este umedă și zilele sunt lungi și un prieten te va dezamăgi întotdeauna în cele din urmă.”
26. „Oamenii cred că visele nu sunt reale doar pentru că nu sunt făcute din materie, din particule. Visele sunt reale. Dar ele sunt făcute din puncte de vedere, din imagini, din amintiri și jocuri de cuvinte și din speranțe pierdute.”
27. „Mâine poate fi un iad, dar astăzi a fost o zi bună de scris, iar în zilele bune de scris nimic altceva nu contează.”
28. „Înfruntați-vă viața – durerea, plăcerea ei. Nu lăsați nicio cale neparcursă.”
29. „În momentul în care simți că, probabil, mergi pe stradă gol, este momentul în care s-ar putea să începi să înțelegi bine.”
Înrudit: Citate Paulo Coelho Citate

motivaționale Neil Gaiman

30. „Dacă nu poți fi înțelept, prefă-te că ești cineva înțelept și apoi pur și simplu comportă-te așa cum ar face.”
31. „Trebuie să crezi. Altfel, nu se va întâmpla niciodată.”
32. „Poți ști orice. Totul este acolo. Trebuie doar să-l găsești.”
33. „Orice este nevoie pentru a termina lucrurile, termină. Vei învăța mai multe dintr-un eșec glorios decât vei învăța vreodată din ceva ce nu ai terminat niciodată.”
34. „Dacă nu îndrăznești nimic, atunci când ziua se va termina, nimic nu este tot ce vei câștiga.”
35. „Nu îngheța, nu te opri, nu-ți face griji că nu este suficient de bun, sau nu este perfect, orice ar fi – artă, sau dragoste, sau muncă, sau familie sau viață. ”
36. „Fă tot ce trebuie să faci pentru a continua să faci artă.”
37. „Să începem un nou mâine, astăzi.”
38. „Frica este contagioasă. Îl poți prinde. Uneori, tot ce este nevoie este ca cineva să spună că îi este frică pentru ca frica să devină reală.”
39. „Orice ai face, ai un lucru unic. Ai capacitatea de a face artă.”
Înrudit: Citate bune de prevestire Citate

Neil Gaiman despre viață

40. „Primești ceea ce primește oricine — primești o viață întreagă.”
41. „Nici adulții nu arată ca niște adulți pe dinăuntru. Afară, sunt mari și necugetate și știu mereu ce fac. În interior, arată exact ca întotdeauna. Așa cum au făcut când aveau vârsta ta. Adevărul este că nu există adulți. Nici unul, în întreaga lume”.
42. „Presupun că face parte din creștere. Întotdeauna trebuie să lași ceva în urmă.”
43. „Viața este o boală – transmisă sexual și invariabil fatală.”
44. „Nemulțumirea este un lucru bun. Oamenii nemulțumiți își pot modifica și îmbunătăți lumile, le pot lăsa mai bune, le pot lăsa altfel.”
45. „Ar putea ajuta să înțelegem treburile umane să fie clar că cele mai multe dintre marile triumfuri și tragedii ale istoriei sunt cauzate, nu de oamenii care sunt fundamental buni sau fundamental răi, ci de oamenii care sunt fundamental oameni.”
46. ​​„Nu vreau orice vreau. Nimeni nu face. Nu chiar. Ce fel de distracție ar fi dacă aș obține tot ceea ce mi-am dorit vreodată așa, și nu ar însemna nimic .
Ce atunci

47. „Suntem oameni pentru că ne uităm la stele sau ne uităm la stele pentru că suntem oameni

48. „Toată lumea va muri într-o zi, doar dă-le timp.”
49. „Uneori, putem alege căile pe care le urmăm. Uneori, alegerile noastre sunt făcute pentru noi. Și uneori, nu avem deloc de ales.”
50. „Ai o inimă bună. Uneori, asta este suficient pentru a te vedea în siguranță oriunde ai merge. Dar în mare parte, nu este.”
51. „Viața este viață și este infinit mai bună decât alternativa, sau așa presupunem noi, pentru că nimeni nu se întoarce să o conteste.”
52. „Toți purtăm măști. Asta ne face interesanți.”
53. „S-a spus că civilizația este la 24 de ore și la 2 mese de barbarie.”
54. „Trebuie să mărturisesc că mereu m-am întrebat ce se află dincolo de viață, draga mea. Da, toată lumea se întreabă. Și, mai devreme sau mai târziu, toată lumea va afla.”

Citate Neil Gaiman despre idei, vise și speranță
55. „Uneori, modul de a face ceea ce speri să faci va fi clar, iar uneori va fi aproape imposibil să decizi dacă faci sau nu lucrul corect, pentru că va trebui să-ți echilibrezi obiectivele și speranțele cu să te hrănești, să plătești datorii, să găsești de lucru, să te mulțumești cu ceea ce poți obține.”
56. „Nu vă pierdeți speranța – ceea ce căutați va fi găsit. Aveți încredere în fantome. Ai încredere în cei pe care i-ai ajutat să te ajute la rândul lor. Ai încredere în vise. Ai încredere în inima ta și în povestea ta.”
57. „Urăsc visele. Nu mai vreau vise. Nu mai vreau nimic.”
58. „Și înțelepciunea
Înțelepciunea nu face parte din vise, un mers agil, deși visele fac parte din suma experiențelor fiecărei vieți, care este singura înțelepciune care contează. Dar revelația
Aceasta este provincia visului. Poate fi al tău, dar numai dacă inima ta este puternică.”
59. „Știam că în curând se va termina, așa că am pus totul într-o poezie, pentru a spune universului cine suntem și de ce suntem aici, și ce am spus și făcut, ce am gândit, visat și tânjim. Ne-am înfășurat visele în cuvinte și am modelat cuvintele astfel încât să trăiască pentru totdeauna, de neuitat.”
60. „Chiar și visele — cele mai delicate și intangibile lucruri — se pot dovedi remarcabil de greu de ucis.”
61. „Lucrurile nu trebuie să se fi întâmplat să fie adevărate. Poveștile și visele sunt adevărurile-umbră care vor rezista atunci când simplele fapte sunt praf și cenuşă și uitate.”
62. „Cred că este dificil să ucizi o idee pentru că ideile sunt invizibile și contagioase și se mișcă repede.”
63. „Primiți idei din visarea cu ochii deschiși. Primești idei din plictiseală. Primești idei tot timpul. Singura diferență dintre scriitori și alți oameni este că observăm când o facem.”

Citate Neil Gaiman care te aduc în lumea cititului și scrisului

64. „Citește. Citiți orice. Citiți lucrurile pe care ei spun că sunt bune pentru dvs., iar lucrurile pe care ei susțin că sunt niște gunoaie. Veți găsi ceea ce trebuie să găsiți. Doar citeste.”
65. „Voi scrie în cuvinte de foc. Le voi scrie pe pielea ta. Voi scrie despre dorință. Scrie începuturi, scrie despre păcat.”
66. „Scrie-ți povestea așa cum trebuie scrisă. Scrie-o sincer și spune-o cât de bine poți. Nu sunt sigur că există alte reguli. Nu cele care contează.”
67. „Dacă recenziile proaste de orice fel te deranjează, pur și simplu nu le citi. Nu este ca și cum ai semnat un acord cu persoana care cumpără cartea pentru a-ți schimba cartea cu opinia sa.”
68. „Nu știu cum e să citești această carte. Știu doar cum a fost să trăiești scrisul.”
69. „Crești și citești despre pirați, cowboy, spațiali și alte lucruri, și tocmai când crezi că lumea este plină de lucruri uimitoare, ei îți spun că toate sunt balene moarte, păduri tăiate și deșeuri nucleare. de milioane de ani.”
70. „Cea mai simplă modalitate de a ne asigura că creștem copii alfabetizați este să-i învățăm să citească și să le arătăm că lectura este o activitate plăcută.”
71. „Inventez lucrurile și le notez.”
72. „Tu scrii. Asta e partea grea pe care nimeni nu o vede.”
73. „Când scrii un roman, cam în asta se transformă viața: „Casa arsă”. Masina furata. Pisica a explodat. Am făcut 1500 de cuvinte ușoare, așa că, per total, a fost o zi destul de bună.”

Citate Neil Gaiman despre cărți și biblioteci

74. „Google vă poate aduce înapoi 100.000 de răspunsuri. Un bibliotecar vă poate aduce înapoi pe cel potrivit.”
75. „Bibliotecile sunt prietenii noștri.”
76. „Regula numărul unu – nu te dracu cu bibliotecarii.”
77. „Dacă nu prețuiești bibliotecile, atunci nu prețuiești informația, cultura sau înțelepciunea. Reduceți la tăcere vocile trecutului și deteriorați viitorul.”
78. „Am trăit în cărți mai mult decât am trăit în altă parte.”
79. „Mai important, în timpul evadării tale, cărțile îți pot oferi, de asemenea, cunoștințe despre lume și situația ta, îți pot oferi arme, armuri – lucruri reale pe care le poți aduce înapoi în închisoare. Abilități și cunoștințe și instrumente pe care le puteți folosi pentru a scăpa cu adevărat.”
80. „Oamenii tind să găsească cărți atunci când sunt pregătiți pentru ele.”
81. „După aceea, mai mult sau mai puțin încetase să citească. Nu puteai avea încredere în ficțiune. La ce erau bune cărțile, dacă nu te puteau proteja de așa ceva

82. „Parcă unii oameni credeau că există o diferență între cărțile de care ți se permitea să te bucuri și cărțile care sunt bune pentru tine, iar eu era de așteptat să aleg părțile. Cu toții era de așteptat să alegem părți. Și nu am crezut, și încă nu cred. Am fost și sunt încă de partea cărților pe care le iubiți.”
83. „Majoritatea cărților despre vrăjitorie vă vor spune că vrăjitoarele lucrează goale. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea cărților despre vrăjitorie au fost scrise de oameni.”
84. „A alege cinci cărți preferate este ca și cum ai alege cele cinci părți ale corpului pe care ai vrea cel mai mult să nu le pierzi.”
85. „Cărțile fac cadouri grozave pentru că au în ele lumi întregi. Și este mult mai ieftin să cumperi cuiva o carte decât să-i cumperi lumea întreagă!”
86. „Cărțile erau oricum mai sigure decât alți oameni.”
87. „O carte este un vis pe care îl ții în mâini.”
88. „Nu cred că toate cărțile vor sau ar trebui să migreze pe ecrane, așa cum mi-a subliniat odată Douglas Adams, cu mai bine de 20 de ani înainte de apariția Kindle-o carte fizică este ca un rechin. Rechinii sunt bătrâni – au existat rechini în ocean înainte de dinozauri. Și motivul pentru care există încă rechini în jur este că rechinii sunt mai buni să fie rechini decât orice altceva.”
89. „Ceea ce spun este că un oraș nu este un oraș fără o librărie. Poate că se numește un oraș, dar dacă nu are o librărie, știe că nu păcălește un suflet.”

Citate Neil Gaiman pentru a vă oferi o perspectivă asupra viziunii sale asupra lumii

90. „Fă-ți greșelile – anul viitor și pentru totdeauna.”
91. „Am pierdut ceva timp odată. Este întotdeauna în ultimul loc în care îl cauți.”
92. „Orice ți-e frică să faci, fă-o.”
93. „Pot să cred lucruri care sunt adevărate și lucruri care nu sunt adevărate și pot să cred lucruri în care nimeni nu știe dacă sunt adevărate sau nu.”
94. „De ce vorbim despre acest bine și rău
. Sunt doar nume pentru părți. Noi stim aia.”
95. „Nu este o opțiune. Ți-ai ars podurile. Așa că continuă să mergi. Fă-ți timpul.”
96. „Imaginația este un mușchi. Dacă nu este exercitat, se atrofiază.”
97. „Este prerogativa unui prost să rostească adevăruri pe care nimeni altcineva nu le va spune.”
98. „Dacă faci artă, oamenii vor vorbi despre asta. Unele dintre lucrurile pe care le spun vor fi frumoase, altele nu. Ai făcut deja acea artă, iar când vorbesc despre ultimul lucru pe care l-ai făcut, ar trebui să faci deja următorul lucru.”
99. „Să fii scriitor este un tip de muncă foarte ciudat – ești întotdeauna tu față de o foaie goală de hârtie sau un ecran alb și, deseori, bucata de hârtie goală câștigă.”
100. „Așa o faci — te așezi la tastatură și pui un cuvânt după altul până se termină. Este atât de ușor și atât de greu.”
101. „Și nu a existat niciodată un măr, în opinia lui Adam, care să nu merite necazul în care te-ai făcut pentru a-l mânca.”
102. „M este pentru magie. Toate literele sunt dacă le adunați cum trebuie.”
103. „O bibliotecă este un loc care este un depozit de informații și oferă fiecărui cetățean acces egal la aceasta. Aceasta include informații despre sănătate. Și informații despre sănătatea mintală. Este un spațiu comunitar. Este un loc sigur, un refugiu din lume.”
104. „Nu am cunoscut niciodată pe nimeni care să fie ceea ce părea; sau cel puțin, era doar ceea ce părea el sau ea. Oamenii poartă lumi în ei.”

Citate Neil Gaiman care spun povești care te pot influența

105. „Poveștile pe care le citești când ai vârsta potrivită nu te părăsesc niciodată. Poate uitați cine le-a scris sau cum se numea povestea. Uneori, vei uita exact ce sa întâmplat, dar dacă o poveste te atinge, va rămâne cu tine, bântuind locurile din mintea ta pe care le vizitezi rar.”
106. „Avem dreptul – și obligația – să spunem povești vechi în felul nostru, pentru că sunt poveștile noastre.”
107. „Îmi plac poveștile în care femeile se salvează.”
108. „Grijorările, fricile și visele noastre fac povești fantastice. Ia-le cu tine pe măsură ce crești.”
109. „Cred că poveștile sunt incredibil de importante, posibil în moduri pe care nu le înțelegem, pentru a ne permite să dăm sens vieții noastre, în a ne permite să scăpăm din viața noastră, în a ne oferi empatie și în a crea lumea pe care o avem. locuiește în.”
110. „Nuvelele sunt ferestre mici către alte lumi și alte minți și vise. Sunt călătorii pe care le poți face în partea îndepărtată a universului și totuși să te întorci la timp pentru cină.”
111. „Bucurați-vă de lucrurile care nu s-au întâmplat niciodată. Asigurați-vă din nou propria mască după ce citiți aceste povești, dar nu uitați să îi ajutați pe alții.”
112. „Nu ai nevoie de prinți să te salveze. Nu prea am răbdare pentru poveștile în care femeile sunt salvate de bărbați.”
113. „Dacă cineva îți spune despre ce este o poveste, probabil că are dreptate. Dacă îți spun că despre asta este tot ceea ce este vorba într-o poveste, cu siguranță se înșală.”
114. „Chiar nu știu ce înseamnă „te iubesc”. Cred că înseamnă „Nu mă lăsa în pace aici.”

Citate Neil Gaiman despre ficțiune, basme și mituri

115. „Ficțiunea ne oferă empatie – ne pune în mintea altor oameni, ne oferă darurile de a vedea lumea prin ochii lor. Ficțiunea este o minciună care ne spune lucruri adevărate, iar și iar.”
116. „Aceasta este o operă de ficțiune. Totuși, având în vedere un număr infinit de lumi posibile, trebuie să fie adevărat pe una dintre ele. Și dacă o poveste plasată într-un număr infinit de lumi posibile este adevărată într-una dintre ele, atunci trebuie să fie adevărată în toate. Deci, poate, nu este atât de fictiv pe cât credem.”
117. „Ficțiunea vă poate arăta o lume diferită. Te poate duce undeva unde nu ai fost niciodată. Odată ce ai vizitat alte lumi, cum ar fi cei care au mâncat fructe de zână, nu poți fi niciodată pe deplin mulțumit de lumea în care ai crescut.”
118. „Aș vrea să spun câteva cuvinte despre evadare. Aud termenul răspândit ca și cum ar fi un lucru rău. De parcă ficțiunea „escapist” ar fi un opiaceu ieftin folosit de cei încurcați și proști și înșelați, iar singura ficțiune demnă, pentru adulți sau pentru copii, este ficțiunea mimetică, oglindând ceea ce este mai rău din lume în care se află cititorul. .”
119. „Magia și pericolul ficțiunii în aceasta — ne permite să vedem prin alți ochi. Ne duce în locuri în care nu am fost niciodată, ne permite să ne pese, să ne îngrijorăm, să râdem și să plângem pentru oameni care, în afara poveștii, nu există. Sunt oameni care cred că lucrurile care se întâmplă în ficțiune nu se întâmplă cu adevărat. Acești oameni greșesc.”
120. „Este bine ca copiii să se treacă în fața elementelor unui basm – sunt bine pregătiți să se ocupe de acestea.”
121. „Amintiți-vă că uriașii dorm prea profund, că vrăjitoarele sunt adesea trădate de poftele lor, dragonii au un punct moale, undeva, întotdeauna; inimile pot fi bine ascunse și le poți trăda cu limba.”
122. „Mi-au plăcut miturile. Nu erau povești pentru adulți și nu erau povești pentru copii. Erau mai buni decât atât. Pur și simplu au fost.”

Citate Neil Gaiman despre lume

123. „Lumea pare întotdeauna mai strălucitoare când tocmai ai făcut ceva care nu era acolo înainte.”
124. „O lume în care există monștri și fantome și lucruri care vor să-ți fure inima este o lume în care există îngeri și vise și o lume în care există speranță.”
125. „Înseamnă că lumea este la fel de solidă și la fel de sigură ca un strat de smoală pe vârful unei fântâni de apă neagră care coboară pentru totdeauna și sunt lucruri în adâncuri la care nici nu vreau să mă gândesc. Înseamnă mai mult decât atât. Înseamnă că suntem doar păpuși.”
126. „Este un dat că existăm într-o lume în care trebuie să trăim în continuitate în fiecare zi; nimeni nu este imun la asta, în romanele de viață sau de dragoste. În același mod, nu este ceva ce mi se pare teribil de important.”

Citate Neil Gaiman despre schimbare

127. „Fiecare iubit este, în inima lui, un nebun; și, în capul lui, un menestrel”.
128. „Numai phoenixul se ridică și nu coboară. Și totul se schimbă. Și nimic nu este cu adevărat pierdut.”
129. „Dacă poți schimba lumea, lumea se va schimba. Potenţial. Odată ce ești mort, a dispărut. Peste. Ai făcut ceea ce ai făcut, ți-ai visat visul, ți-ai scris numele. S-ar putea să fii îngropat aici, s-ar putea chiar să mergi. Dar acest potențial este terminat.”

Deep Neil Gaiman Citate pe care le veți iubi
130. „Toți nu numai că am putut ști totul. Noi facem. Ne spunem doar că nu trebuie să facem totul suportabil.”
131. „Continuitatea nu este de fapt ceva de care să-mi fac griji vreodată. Îl folosești acolo unde trebuie și nu îl folosești acolo unde nu ai nevoie.”
132. „Cred că viața este un joc, că viața este o glumă crudă și că viața este ceea ce se întâmplă atunci când ești în viață și că ai putea la fel de bine să te întinzi și să te bucuri de ea.”
133. „Empatia este un instrument pentru formarea oamenilor în grupuri – pentru a ne permite să funcționăm ca mai mult decât indivizi obsedați de sine.”
134. „Am cunoscut oameni ambițioși fără aptitudini pentru ceea ce au făcut. Cei mai mulți dintre ei, în mod destul de terifiant, au avut tendința de a reuși.”
135. „Nu cred că există o carte proastă pentru copii.”
136. „În ceea ce mă privește, întregul motiv pentru a deveni scriitor este să nu trebuiască să mă trezesc dimineața.”
137. „Într-o lume perfectă, ai putea să te draci de oameni fără să le oferi o bucată din inima ta. Și fiecare sărut strălucitor și fiecare atingere de carne este un alt ciob de inimă pe care nu o vei mai vedea niciodată.”
138. „Uneori este o greșeală să urci; este întotdeauna o greșeală să nu faci nici măcar încercarea. Dacă nu urci, nu vei cădea. Asta este adevărat. Dar este atât de rău să eșuezi, atât de greu să cad

139. „Când am început, erau multe lucruri pe care știam că nu le pot face și multe lucruri pe care am aflat că nu le pot face doar prin mergând și făcând-o. Și nimeni nu se uita și nimănui nu-i păsa.”
140. „Tot ce trebuie să credem sunt simțurile noastre – instrumentele pe care le folosim pentru a percepe lumea, vederea, atingerea, memoria noastră.”
141. „Totdeauna a fost apanajul copiilor și al neînțelepților să sublinieze că împăratul nu are haine. Dar jumătatea de înțelepciune rămâne o jumătate de înțelepciune, iar împăratul rămâne împărat.”
142. „Întunericul în care a intrat de această dată a fost adânc și luminat de o singură stea și a fost definitiv.”
143. „Întotdeauna merită să fi încercat, chiar dacă eșuezi, chiar dacă cazi ca un meteor pentru totdeauna. Mai bine să fi aprins în întuneric, să fi inspirat pe alții, să fi trăit, decât să fi stat în întuneric, blestemând pe oamenii care au împrumutat, dar nu s-au întors, lumânarea ta.”

Mai multe citate Neil Gaiman
144. „Un cimitir nu este în mod normal o democrație, și totuși moartea este marea democrație.”
145. „Sunt egoist, privat și ușor de plictisit. Va fi aceasta o problemă

146. „Când eram copil, adulții îmi spuneau să nu inventez lucrurile, avertizându-mă despre ce s-ar întâmpla dacă aș face. Din câte îmi pot da seama până acum, se pare că implică multe călătorii în străinătate și nu trebuie să te trezești prea devreme dimineața.”
147. „Cred că iadul este ceva ce iei cu tine, nu undeva unde mergi.”
148. „Este un An Nou și odată cu el vine o nouă oportunitate de a ne modela lumea. Deci aceasta este dorința mea, o dorință pentru mine la fel de mult cât este o dorință pentru voi – în lumea viitoare, să fim curajoși, să pășim în întuneric fără teamă și să pășim în necunoscut cu zâmbetele pe buze. , chiar dacă le prefacem. Și orice ni s-ar întâmpla, orice am face, orice am învăța, să ne bucurăm de asta. Putem găsi bucurie în lume dacă este bucuria pe care o căutăm, putem bucura în actul creației. Deci aceasta este dorința mea pentru tine și pentru mine. Curaj și bucurie.”
149. „Știu că acesta este internetul și suntem cu toții anonimi și toate astea, dar într-adevăr. Nu strică să încerci să fii drăguț.”
150. „Unele lucruri sunt prea mari pentru a fi văzute; unele emoții sunt prea mari pentru a fi simțite.”

Care dintre aceste citate v-au motivat să vă urmăriți pasiunea

Scrisorile și cuvintele sunt peste tot – de la semnalizări la directoare, chitanțe la documente, mesaje text la e-mailuri și multe altele. Oriunde ne-am afla, citim ceva.
Neil Gaiman este un cititor – îi place să citească pentru că îi oferă relaxarea, confortul și degajarea creativă de care are nevoie. La patru ani, deja citea singur. Din această cauză, a fost foarte influențat de mai mulți autori de la care și-a luat inspirația în scris.
Uneori, trebuie doar să trecem la lectură pentru a descoperi o lume cu totul nouă, plină de mirare. Poate că, prin lectură, vom obține chiar inspirația de care avem nevoie pentru a ne urmări visele.
Ai învățat ceva de la Neil Gaiman
Ai citit vreuna din cărțile lui
Vă rugăm să vă împărtășiți gândurile mai jos.