Dacă v-ați întrebat vreodată despre omul care a decis să arunce bomba atomică asupra Japoniei pentru a pune capăt celui de-al Doilea Război Mondial, atunci această colecție de citate Harry S. Truman ar putea fi perfectă.
Războaiele și lucruri precum bombele atomice sunt cu siguranță o mare problemă.
Cu toate acestea, Harry Truman a aflat despre bomba și detaliile războiului în desfășurare abia după ce a depus jurământul ca președinte.
De fapt, fostul președinte Roosevelt l-a ținut în mare măsură – atunci în calitate de vicepreședinte – în afara buclei când vine vorba de planurile legate de război.
Continuați cu lista de mai jos pentru a afla mai multe.
Și nu uitați să verificați aceste citate de Calvin Coolidge și citate de Andrew Jackson.

Cele mai bune citate Harry Truman

1. „Dacă nu îi poți convinge, încurcă-i.”
2. „Nu lovi niciodată cu piciorul într-o zi fierbinte.”
3. „Tactul este abilitatea de a călca pe degetele de la picioarele unui bărbat fără a-i strica strălucirea pantofilor.”
4. „Este uimitor ce poți realiza dacă nu-ți pasă cine primește creditul.”
5. „Singurul lucru nou în lume este istoria pe care nu o cunoști.”
6. „Nu toți cititorii sunt lideri, dar toți liderii sunt cititori.”
7. „Vrei un prieten în acest oraș
Ia-ți un câine!”
8. „Fama este un vapor, popularitatea este un accident, bogățiile iau aripi; cei care înveselesc azi pot blestema mâine și un singur lucru dăinuie: caracterul.”
9. „Egoismul și lăcomia, individuale sau naționale, ne cauzează majoritatea necazurilor.”
10. „Odată ce a fost luată o decizie, nu mi-am făcut griji pentru aceasta după aceea.”
11. „Republicanii cred în salariul minim – cu cât este mai mult minim, cu atât mai bine.”
12. „Trebuie să ne amintim că testul principiilor noastre religioase constă nu doar în ceea ce spunem, nu numai în rugăciunile noastre, nici măcar în a trăi vieți fără vină – ci în ceea ce facem pentru alții.”
13. „Dacă nu avem un fundal moral fundamental adecvat, vom ajunge în sfârșit cu un guvern totalitar care nu crede în drepturi pentru nimeni, cu excepția statului.”
14. „Ei cred că standardul de viață american este un lucru bun – atâta timp cât nu se răspândește la toți oamenii.”
15. „Să presupunem că ești un idiot și să presupunem că ești republican; dar mă repet.”
16. „Am găsit cea mai bună modalitate de a da sfaturi copiilor tăi este să afli ce vor ei și apoi să-i sfătuiești să facă asta.”
17. „Alegerea mea de la începutul vieții a fost fie să fiu pianist într-un buric, fie să fiu politician. Și să spun adevărul, aproape că nu există nicio diferență.”
18. „Ar trebui să rezolvăm acum că sănătatea acestei națiuni este o preocupare națională; că barierele financiare în calea obținerii sănătății vor fi înlăturate; că sănătatea tuturor cetățenilor săi merită ajutorul întregului neam”.
19. „Nu le-am dat niciodată iadul. Tocmai am spus adevărul și ei au crezut că este un iad.”

Citate Harry Truman despre credința și credințele omului

20. „Cred că trebuie să ajutăm popoarele libere să-și dezvolte propriile destine în felul lor.”
21. „Am avut credință în Israel înainte de a fi înființat, am în el acum. Cred că are un viitor glorios înaintea lui – nu doar o altă națiune suverană, ci ca o întruchipare a marilor idealuri ale civilizației noastre.”
22. „Aici, avem acum libertatea tuturor religiilor și sper că nu vom mai avea niciodată o repetare a bigotismului religios, așa cum am avut-o în anumite perioade ale propriei noastre istorii. Nu este loc pentru asemenea prostie aici.”
23. „Credința noastră religioasă ne oferă răspunsul la credințele false ale comunismului. Am sentimentul că Dumnezeu ne-a creat și ne-a adus în poziția noastră actuală de putere și putere pentru un scop măreț.”
24. „Persecuția religioasă și rasială este imbecilă în orice moment – ​​poate cea mai idioată dintre prostiile umane.”
25. „Această națiune a fost întemeiată de oameni care au crezut în Dumnezeu. Veți vedea dovezile acestei credințe religioase profunde din toate părțile.”
26. „Am parcurs un drum lung spre civilizație și toleranță religioasă și avem un exemplu bun în această țară. Aici, multe confesiuni protestante, Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă Greacă nu caută să se distrugă reciproc prin violență fizică doar pentru că nu interpretează fiecare verset al Bibliei exact în același mod.”
27. „Baza fundamentală a legii acestei Națiuni a fost dată lui Moise de pe Munte. Baza fundamentală a Declarației noastre a drepturilor vine din învățăturile pe care le primim din Exodul și Sfântul Matei, de la Isaia și Sfântul Pavel.”
28. „Desigur, există pericole în libertatea religioasă și libertatea de opinie. Dar a nega aceste drepturi este mai rău decât periculos. Este absolut fatal pentru libertate.”
29. „Amenințarea externă la adresa libertății nu ar trebui să ne determine să suprimăm libertatea acasă. Cei care doresc ca guvernul să reglementeze problemele minții și spiritului sunt ca niște oameni cărora le este atât de frică să nu fie uciși încât se sinucid pentru a evita asasinarea.”
30. „Crede și ești la jumătatea drumului.”
31. „Bărbații confundă adesea notorietatea cu faimă și preferă să fie remarcați pentru viciile lor decât să nu fie observați deloc.”
32. „Nu le-am dat niciodată iadul. Tocmai am spus adevărul și ei au crezut că este un iad.”
33. „Republicanilor nu le place ca oamenii să vorbească despre depresii. Cu greu îi poți învinovăți pentru asta. Îți amintești vechea vorbă: nu vorbi despre frânghie în casa în care cineva a fost spânzurat.
34. „Răsplata suferinței este experiența.”
35. „Trebuie să avem minți puternice gata să accepte faptele așa cum sunt.”
36. „Dacă nu poți dansa, atunci ești un învins.”
37. „Acțiunile sunt semințele destinului. Faptele cresc în destin.”
38. „Încă din copilărie, la genunchiul mamei mele, am crezut în onoare, etică și viață corectă ca propria răsplată. Găsesc o foarte mică minoritate care este de acord cu mine în această premisă.”
39. „Există o momeală în putere. Poate ajunge în sângele unui bărbat, așa cum se știe că fac jocurile de noroc și pofta de bani.”

Citate Harry Truman despre țară și leadership

40. „Tot președintele este, este un om glorificat de relații publice care își petrece timpul lingușind, sărutând și dând cu piciorul pe oameni pentru a-i determina să facă oricum ceea ce ar trebui să facă.”
41. „Nu se poate avea încredere în animalul uman pentru nimic bun decât „în masă”. Gândirea și acțiunea combinată a întregului popor de orice rasă, crez sau naționalitate va îndrepta întotdeauna în direcția corectă.”
42. „Leadership-ul este arta de a-i face pe oameni să facă ceva ce nu le place și de a le face să se bucure de asta.”
43. „Slujba legislativă a președintelui este deosebit de importantă pentru oamenii care nu au reprezentanți speciali care să-și susțină cauza în fața Congresului, iar aceasta include marea majoritate.”
44. „Președintele este reprezentantul întregii națiuni și este singurul lobbyist pe care îl au toate cele o sută șaizeci de milioane de oameni din țară.”
45. „Oamenii sunt foarte preocupați de bugabu-ul comunist.”
46. ​​„Am puțină răbdare cu oamenii care iau Carta Drepturilor de la sine înțeles. Declarația Drepturilor, cuprinsă în primele zece amendamente la Constituție, este garanția libertății fiecărui american.”
47. „Pentru mine, platformele de partide sunt contracte cu oamenii.”
48. „Dacă vrei să fii ales, dă mâna cu 25.000 de oameni între și până pe 7 noiembrie.”
49. „S-a vorbit mult în ultimul timp despre sarcinile Președinției. Deciziile pe care președintele trebuie să le ia afectează adesea viața a zeci de milioane de oameni din întreaga lume, dar asta nu înseamnă că ar trebui să ia mai mult timp.”
50. „Unii bărbați pot lua decizii, iar alții nu. Unii bărbați se îngrijorează și întârzie sub critici.”
51. „Dacă nu suporti căldura, ieși din bucătărie.”
52. „Mă întreb de câte ori trebuie să fii lovit în cap înainte de a afla cine te lovește.
Este timpul ca oamenii Americii să-și dea seama ce le-au făcut republicanii.”
53. „Sunt persoana responsabilă în ultimă instanță din această organizație. Alți oameni îmi pot da banii, dar eu nu pot să dau banii nimănui”.
54. „Statele Unite au devenit grozave pentru că noi, ca popor, am reușit să lucrăm împreună pentru obiective mărețe, chiar dacă diferăm în privința detaliilor.”
55. „Stau aici toată ziua încercând să-i conving pe oameni să facă lucrurile pe care ar trebui să aibă simțul să le facă fără a-i convinge. La asta se ridică toate puterile președintelui.”
56. „De cele mai multe ori, majoritatea oamenilor știu ce trebuie să facă. Făcând asta le dă probleme.”
57. „De-a lungul istoriei, națiunile au dat cel mai mult generalilor și cel mai puțin oamenilor care au fost primele care au căzut.”
58. „Din motive de securitate națională și din considerație pentru unii oameni încă în viață, am omis anumite materiale. O parte din acest material nu poate fi disponibil timp de mulți ani, poate pentru multe generații.”
59. „În ciuda aspectului și manierelor sale neimpresionante, era un tip strălucit, cu o minte limpede ca cristalul. Doar că, când a venit timpul ca el să se comporte ca un director, era ca mulți alți oameni. Când vine momentul să ia decizii, au dificultăți în a face acest lucru.”
60. „Democrații lucrează pentru a ajuta oamenii care au nevoie de ajutor. Cealaltă parte, ei lucrează pentru oameni care nu au nevoie de ajutor. Cam despre asta e.”
61. „Având în vedere posibilitatea de a alege între un republican și cineva care se comportă ca un republican, oamenii vor vota pentru adevăratul republican tot timpul.”
62. „Nixon este unul dintre puținii din istoria acestei țări care a candidat pentru funcții înalte vorbind din ambele părți ale gurii în același timp și mințind din ambele părți.”
63. „Nu cred că există o problemă în această țară sau în lumea de astăzi care să nu poată fi rezolvată dacă ar fi abordată prin predarea Predicii de pe Munte.”
64. „Nu vreau să cânt peste nimeni sau să văd pe cineva mâncând corb, la figurat sau altfel. Ar trebui să ne unim cu toții și să facem o țară în care toată lumea să poată mânca curcan ori de câte ori vrea.”
65. „Un om care este influențat de sondaje sau îi este frică să ia decizii care îl fac nepopular nu este un om care să reprezinte bunăstarea țării.”
66 „Aș dori să le reamintesc domnilor care fac aceste plângeri că, dacă s-ar fi permis ca evenimentele să continue așa cum se desfășurau înainte de 4 martie 1933, cei mai mulți dintre ei nu ar mai avea nicio afacere pentru guvern sau pentru ca altcineva să se amestece. cu – și aproape sigur că am avea socialism în această țară – socialism real”.
67. „Bărbații curajoși nu aparțin nici unei țări. Respect curajul oriunde o văd.
68. „Am spus de multe ori că cred că Comitetul pentru activități antiamericane din Camera Reprezentanților a fost cel mai neamerican lucru din America.”
69. „Un om care nu este interesat de politică nu își face datoria patriotică față de menținerea constituției Statelor Unite.”

Citate Harry Truman despre război, politică și pace
70. „Nu vom putea niciodată să înlăturăm suspiciunea și frica ca cauze potențiale ale războiului până când comunicarea nu va fi permisă să circule – liberă și deschisă, peste granițele internaționale.”
71. „Când chiar și un american – care nu a făcut nimic rău – este forțat de frică să-și închidă mintea și să-și închidă gura, atunci toți americanii sunt în pericol.”
72. „Experiența a arătat cât de adânc sunt plantate semințele războiului de rivalitatea economică și de nedreptatea socială.”
73. „Încercăm să prevenim un al treilea război mondial.”
74. „Absența războiului nu este pace.”
75. „El va sta acolo și va spune: „Fă asta! Fa aia!’ si nu se va intampla nimic. Săracul Ike — nu va fi deloc ca armata.
76. „Va fi la fel de ușor pentru națiuni să se înțeleagă într-o republică a lumii, precum vă este să vă înțelegeți în republica Statelor Unite. Acum, când Kansas și Colorado au o ceartă pe tema apei din râul Arkansas, ei nu cheamă garda națională din fiecare stat și nu intră în război pentru aceasta. Aceștia introduc un proces la Curtea Supremă a Statelor Unite și respectă decizia. Nu există niciun motiv în lume pentru care să nu putem face asta la nivel internațional.”
77. „Dacă nu vrem să murim împreună în război, trebuie să învățăm să trăim împreună în pace.”
78. „Cred că trebuie să fie politica Statelor Unite să sprijine popoarele libere care rezistă tentativelor de subjugare a minorităților armate sau a presiunilor externe.”
79. „Cred că ajutorul nostru ar trebui să fie în primul rând prin ajutorul economic și financiar, care este esențial pentru stabilitatea economică și procesele politice ordonate.”
80. „A vrut să știe ce asigurări le putem oferi poporului american că nu ne vom linga gudronul de către armata nord-coreeană. Nu ni s-a întâmplat niciodată. Nu se va întâmpla de data asta.”
81. „Dacă dezamăgim Coreea, sovieticii vor continua și vor înghiți un loc după altul.”
82. „Presupun că istoria își va aminti mandatul meu ca fiind anii în care Războiul Rece a început să ne umbrească viețile. Nu am nicio zi în funcție care să nu fi fost dominată de această luptă atotcuprinzătoare. Și mereu în fundal, a existat bomba atomică. Dar când istoria spune că mandatul meu a văzut începutul Războiului Rece, se va spune și că în acei opt ani am stabilit cursul care îl poate câștiga.”
83. „Este prima dată în experiența mea când aud vreodată despre un senator care încearcă să-și discrediteze propriul guvern în fața lumii. Telegrama ta nu numai că nu este adevărată și o abordare insolentă a unei situații care ar fi trebuit rezolvată între om și om, dar arată în mod concludent că nici măcar nu ești apt să ai o mână în funcționarea Guvernului Statelor Unite. ”
84. „Pot să mă descurc cu Stalin. Este cinstit, dar inteligent ca naiba.”
85. „Noi eram foarte conștienți că sfârșitul luptei nu va rezolva automat problemele apărute în urma războiului. Stabilirea păcii după încheierea luptei a fost întotdeauna o sarcină dificilă.”
86. „Trebuie să câștigăm pacea pe care o căutăm, așa cum am câștigat victoria în război; nu prin dorință, ci prin efort realist. Niciodată în istoria noastră unitatea dintre poporul nostru nu a fost atât de vitală ca în prezent. Unitatea de scop, unitatea de efort și unitatea de spirit sunt esențiale pentru a îndeplini sarcina care ne este în fața.”
87. „Statele Unite nu ar trebui, în nicio circumstanță, să ne arunce arma până când suntem siguri că restul lumii nu se poate înarme împotriva noastră.”
88. „Dacă războaiele din viitor vor fi prevenite, națiunile trebuie să fie unite în hotărârea lor de a menține pacea în condițiile legii.”
89. „Semințele regimurilor totalitare sunt hrănite de mizerie și lipsă.”
90. „Dar noi toți – acasă, în război, oriunde ne-am afla – suntem la îndemâna iubirii și puterii lui Dumnezeu. Cu toții ne putem ruga. Cu toții ar trebui să ne rugăm. Ar trebui să cerem împlinirea voinței lui Dumnezeu.”
91. „Eforturile noastre au adus o nouă speranță întregii omeniri. Am învins disperarea și defetismul. Am salvat o serie de țări de la pierderea libertății. Sute de milioane de oameni din întreaga lume sunt acum de acord cu noi, că nu trebuie să avem război – că putem avea pace.”
92, „După ce am găsit bomba, am folosit-o. L-am folosit împotriva celor care ne-au atacat fără avertisment la Pearl Harbor, împotriva celor care au murit de foame, au bătut și au executat prizonieri de război americani, împotriva celor care au abandonat orice pretenție de a respecta legile internaționale de război. L-am folosit pentru a scurta agonia războiului, pentru a salva viețile a mii și mii de tineri americani.”
93. „De îndată ce războiul s-a terminat, au trebuit să justifice ceea ce s-a făcut.”
94. „Bomba atomică nu a fost o decizie grozavă.” A fost folosită în război și, pentru informațiile tale, au fost mai mulți oameni uciși de bombe incendiare în Tokyo decât a reprezentat aruncarea bombelor atomice. Era doar o altă armă puternică din arsenalul dreptății. Aruncarea bombelor a oprit războiul, salvând milioane de vieți.”
95. „Cu excepția cazului în care Rusia se confruntă cu o mână de fier și un limbaj puternic, un altul este în pregătire. Ei înțeleg o singură limbă: „Câte divizii ai

” M-am săturat să-i fac pe sovietici”.
96. „Acum șaisprezece ore, un avion american a aruncat o bombă asupra Hiroshima. Forța din care își trage soarele puterea a fost slăbită împotriva celor care au adus război în Orientul Îndepărtat.”
97. „Trebuie să fim duri cu rușii. Ei nu știu cum să se comporte. Sunt ca taurii într-un magazin de porțelanuri. Au doar 25 de ani. Avem peste 100 de ani, iar britanicii sunt cu secole mai în vârstă. Trebuie să-i învățăm cum să se comporte.”
98. „Dar Quantrill și oamenii lui nu erau mai bandiți decât oamenii de cealaltă parte. Am fost la reuniuni ale oamenilor lui Quantrill de două sau trei ori. Tot ce încercau să facă era să protejeze proprietatea de pe partea Missouri a liniei.”
99. „În acest moment, ar trebui să ne reînnoim credința în Dumnezeu. Sărbătorim ceasul în care Dumnezeu a venit la om. Este potrivit să ne întoarcem la El, dar sunt mulți alții care sunt departe de casele lor și de cei dragi în această zi.”
100. „Au spus că suntem moale – că nu ne vom lupta, că nu putem câștiga. Nu suntem o națiune războinică. Nu mergem la război pentru câștig sau pentru teritoriu; mergem la război pentru principii și producem tineri ca aceștia. Cred că le-am spus fiecăruia dintre ei că prefer să am acea medalie – Medalia de onoare a Congresului – decât să fiu președinte al Statelor Unite.”
101. „Responsabilitatea marilor state este de a sluji și nu de a domina lumea.”
102. „Dacă nu desființăm războiul pe acest pământ, atunci într-o zi războiul ne va desființa de pe pământ.”
103. „Ignoranța și servitoarele ei – prejudecățile, intoleranța, suspiciunea față de semenii noștri – generează dictatori și generează războaie.”
104. „Există un anumit risc implicat în acțiune, există întotdeauna. Dar există mult mai mult risc în eșecul de a acționa.”
105. „Trebuie să ne confruntăm cu faptul că pacea trebuie să fie construită pe putere, precum și pe bunăvoință și fapte bune.”
106. „Planul Marshall va rămâne în istorie ca una dintre cele mai mari contribuții ale Americii la pacea lumii.”
107. „Sunt doar un politician din Missouri și sunt mândru de asta.”
108. „Sper într-un fel de pace – dar mă tem că mașinile sunt înaintea moralei cu câteva secole și când morala va ajunge din urmă, nu va exista niciun motiv pentru asta.”
109. „Politica este cu siguranță ruinarea multor oameni buni.”

Citate Harry Truman despre înțelepciune și umor despre a fi președinte

110. „A fi prea bun poate fi neinteresant.”
111. „Arta este parazită asupra vieții, la fel cum critica este parazită asupra artei.”
112. „Studiați bărbații, nu istoricii.”
113. „Ei bine, nu aș spune că am fost în clasa mare, dar m-am distrat de minune în timp ce încercam să fiu grozav.”
114. „Această administrație va fi blamată și discutată în anii următori.”
115. „Majoritatea problemelor pe care trebuie să le înfrunte un președinte își au rădăcinile în trecut.”
116. „De cărţi depinde educaţia colectivă a rasei; sunt singurele instrumente de înregistrare, perpetuare și transmitere a gândirii.”
117. „Tatăl meu nu a fost un eșec. La urma urmei, el a fost tatăl unui președinte al Statelor Unite.”
118. „Dacă aș fi știut cât de mult aș fi avut de făcut, aș fi alergat din nou.”
119. „Orice bărbat care a avut slujba pe care am avut-o și nu a avut simțul umorului nu ar mai fi aici.”
120. „Îmi amintesc când am venit prima dată la Washington. În primele șase luni, te întrebi cum naiba ai ajuns vreodată aici. În următoarele șase luni, te întrebi cum naiba au ajuns ceilalți aici.”
121. „Un președinte fie este în permanență în vârful evenimentelor, fie, dacă ezită, evenimentele vor fi în curând peste el. Nu am simțit niciodată că aș putea renunța o clipă.”
122. „Dolarul se oprește aici!”
123. „Când ajungi să fii Președinte, sunt toate acele lucruri – onorurile, cele douăzeci și unu de saluturi de armă, toate acele lucruri. Trebuie să-ți amintești că nu este pentru tine. Este pentru Președinție.”
124. „Singurele lucruri care merită învățate sunt lucrurile pe care le înveți după ce știi totul.”
125. „Nu puteți obține niciodată toate faptele dintr-un singur ziar și, dacă nu aveți toate faptele, nu puteți face judecăți adecvate despre ceea ce se întâmplă.”
126. „Înțelegerea ne dă capacitatea de a avea pace. Când înțelegem punctul de vedere al celuilalt și el ne înțelege pe al nostru, atunci ne putem așeza și ne putem rezolva diferențele.”
127. „Sentimentul intens de prea multe ori ascunde adevărul.”
128. „Poți oricând să modifici un plan mare, dar niciodată nu poți extinde unul mic. Nu cred în mici planuri. Cred în planuri suficient de mari pentru a face față unei situații pe care acum nu o putem prevedea.”
129. „Citind viețile oamenilor mari, am constatat că prima victorie pe care au câștigat-o a fost asupra lor înșiși. Autodisciplina, cu toate acestea, a fost pe primul loc.”

Citate Harry Truman despre justiție și lume

130. „Nu există nimic nou în lume în afară de istoria pe care nu o cunoști.”
131. „Casa Albă este cea mai bună închisoare din lume.”
132. „Aș prefera să am pace în lume decât să fiu președinte.”
133. „Rușii sunt mincinoși — nu poți avea încredere în ei. La Potsdam, au fost de acord cu totul și și-au încălcat cuvântul. Păcat că a doua putere mondială este așa, dar așa stau lucrurile și trebuie să ne păstrăm puterea.”
134. „În momentul actual al istoriei lumii, aproape fiecare națiune trebuie să aleagă între moduri alternative de viață. Alegerea nu este de prea multe ori una liberă.”
135. „Viața umană este ceva care ne vine dincolo de această lume, iar scopul societății noastre este să o prețuiască și să-i permită individului să atingă cea mai înaltă realizare de care este capabil.”
136. „Este organizat ca o părtășie a oamenilor, un sistem de morală, o filozofie predată pe grade prin utilizarea simbolului, poveștii, legendei, imaginilor și dramei. A servit ca centru de unire între medii, culturi și țări diferite. Ea servește ca mijloc de conciliere a prieteniei adevărate între persoane care, din cauza diferențelor, trebuie să fi rămas altfel la o distanță perpetuă.”
137. „Nu sondajele sau opinia publică contează în acest moment. Este bine și greșit și conducere – oameni cu forță, onestitate și o credință în dreptate care face epoci în istoria lumii.”
138. „Voi membrii acestei conferințe trebuie să fiți arhitecții lumii mai bune. În mâinile tale stă viitorul nostru.”
139. „Dacă spui Congresului totul despre situația mondială, ei devin isterici. Dacă nu le spui nimic, se duc la pescuit.”
140. „Bomba atomică este prea periculoasă pentru a fi slăbită într-o lume fără lege.”
141. „De ceva timp am fost deranjat de modul în care CIA a fost deturnat de la misiunea sa inițială. A devenit o componentă operațională și, uneori, un braț de elaborare a politicilor guvernului.”
142. „Deși dețin cea mai înaltă onoare civilă din lume, mi-am considerat întotdeauna rangul și titlul de Mare Maestru al Massonilor din trecut cu cea mai mare onoare care mi-a venit vreodată.”
143. „Elevii „C” conduc lumea.”
144. „Există suficient în lume pentru ca toată lumea să aibă din belșug, să trăiască fericit și să fie în pace cu vecinii săi.”
145. „Nici o națiune de pe acest glob nu ar trebui să aibă o minte mai internațională decât America, deoarece a fost construită de toate națiunile.”
146. „America nu a fost construită pe frică. America a fost construită pe curaj, pe imaginație și pe hotărâre imbatabilă de a face treaba pe care o aveam.”
147. „Astăzi, America a devenit una dintre cele mai puternice forțe spre binele de pe pământ. Trebuie să menținem așa.”
148. „Poziția eminentă a Canadei de astăzi este un tribut adus răbdării, toleranței și tăriei de caracter a poporului ei – atât din tulpinile franceze, cât și din cele britanice. Căci Canada este îmbogățită de moștenirea Franței, precum și a Marii Britanii, iar Quebecul a împărtășit Canadei vitalitatea și spiritul Franței. Realizarea notabilă a Canadei de unitate națională și progres prin acomodare, moderație și toleranță poate fi studiată cu profit de națiunile ei surori.”
149. „America în care au venit acești coloni suedezi era un pământ care avea nevoie de calitățile rezistente pe care le-au adus. Nu a fost un tărâm care avea o inimă deosebit de blândă față de noii veniți, dar toată lumea credea că fiecare ar trebui să aibă o șansă corectă, indiferent de originea sa.”
150. „Trebuie să construim o lume nouă, o lume mult mai bună – una în care demnitatea eternă a omului este respectată.”

Au servit aceste citate ca deschizători de ochi puternici care vă arată consecințele războiului
Harry Truman a fost al 33-lea președinte al Statelor Unite și a fost președinte în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și al Războiului din Coreea. În calitate de președinte, a fost supus unei presiuni imense. Cu toate acestea, atunci când a fost vorba de a lua decizii despre care credea că ar fi de folos poporului său, nu s-a clătinat. Pe lângă faptul că a decis să folosească bomba atomică ca o lovitură finală pentru a pune capăt războiului, el a stabilit și câteva politici care vor ajuta America să se ridice din nou. Unele dintre aceste politici includ promovarea asigurării universale de sănătate și creșterea salariului minim până la aproape dublarea ratei sale inițiale. Prin aceste lucruri, încet a putut să ajute țara să se recupereze de efectele războiului.
Crezi că Harry Truman a luat deciziile corecte
. Ce părere ai despre subiecte precum războiul, conflictele și politica
Anunțați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.