Aceste citate Woodrow Wilson vă vor ajuta să vă înțelegeți puțin mai bine trecutul și, în același timp, vă vor oferi un punct de vedere diferit pentru modul în care vedem lucrurile astăzi.
Această colecție oferă fragmente de înțelepciune de la cel de-al 28-lea președinte al Americii, care a asistat direct la unele dintre cele mai tumultoase vremuri din istorie, inclusiv Războiul Civil, Gripa și Primul Război Mondial.
Începeți să citiți colecția completă de mai jos.
Și nu uitați să verificați aceste citate James Madison și Bill Clinton.

Cele mai bune citate Woodrow Wilson

1. „Prietenia este singurul ciment care va ține vreodată lumea unită.”
2. „Sunteți aici pentru a îmbogăți lumea și vă sărăciți dacă uitați treaba.”
3. „Istoria guvernării este o istorie a rezistenței.”
4. „Un conservator este un bărbat care stă și gândește – mai ales stă.”
5. „Unii dintre noi lăsăm aceste vise să moară, dar alții le hrănesc și le protejează; alăptează-i în zilele rele, până când îi aduc la soare și la lumină, care vine întotdeauna pentru cei care speră sincer că visele lor se vor împlini.”
6. „Nu folosesc doar tot creierul pe care îl am, ci tot ce pot împrumuta.”
7. „Ai cel mai mare suflet, cea mai nobilă natură, cea mai dulce, mai iubitoare inimă pe care am cunoscut-o vreodată; și dragostea mea, reverența mea, admirația mea pentru tine, ai crescut într-o seară, așa cum ar fi trebuit să cred că doar o viață întreagă de asociere intimă și iubitoare le-ar fi putut crește.”
8. „Suntem cetățeni ai lumii. Tragedia vremurilor noastre este că nu știm asta.”
9. „Dacă vrei să-ți faci dușmani, încearcă să schimbi ceva.”
10. „Nu ești aici doar pentru a-ți câștiga existența. Sunteți aici pentru a permite lumii să trăiască mai amplu, cu o viziune mai mare, cu un spirit mai fin de speranță și realizare.”
11. „Dacă un câine nu vine la tine după ce te-a privit în față, ar trebui să mergi acasă și să-ți cercetezi conștiința.”
12. „Omul care înoată împotriva pârâului știe puterea acestuia.”
13. „Libertatea nu a venit niciodată de la guvern. Libertatea a venit întotdeauna de la subiecții guvernului.”
14. „De când am intrat în politică, mi s-au încredințat mai ales părerile bărbaților în mod privat.”
15. „Creștem grozavi prin vise. Toți oamenii mari sunt visători.”
16. „Ești mai minunat și mai drăguț în ochii mei decât ai fost vreodată înainte; iar mândria, bucuria și recunoștința mea că ar trebui să mă iubești cu o dragoste atât de desăvârșită sunt dincolo de orice expresie, cu excepția unei poezii grozave pe care nu o pot scrie.”
17. „Istoria libertății este istoria limitării guvernării, nu a creșterii acesteia.”
18. „Vrem ca o clasă de persoane să aibă o educație liberală și vrem ca o altă clasă de persoane – o clasă de necesitate mult mai mare în fiecare societate – să renunțe la privilegiul unei educații liberale și să se poată pregăti pentru a efectua un manual dificil specific. sarcini.”
19. „Unii dintre cei mai mari bărbați din Statele Unite, în domeniul comerțului și al producției, se tem de ceva.”
Citește și: Citate Theodore Roosevelt

Citate Woodrow Wilson despre putere și câștig

20. „Ei știu că există o putere undeva atât de organizată, atât de subtilă, atât de vigilentă, atât de interconectată, atât de completă, atât de omniprezentă, încât ar fi bine să nu vorbească peste răsuflarea lor când vorbesc pentru a condamna aceasta.”
21. „Aș prefera să pierd într-o cauză care într-o zi va câștiga, decât să câștig într-o cauză care va pierde într-o zi!”
22. „Să renunțăm să spunem acel cuvânt de parcă ar conține o insultă. Dacă vrei să câștigi în acțiunea de partid, iau de la sine înțeles că vrei să atragi majoritatea de partea ta.”
23. „Sămânța revoluției este represiunea.”
24. „Războiul nu este declarat în numele lui Dumnezeu; este o afacere în întregime umană.”
25. „Dar dreptul este mai de preț decât pacea și vom lupta pentru lucrurile pe care le-am purtat întotdeauna mai aproape de inimile noastre.”
26. „Dacă trebuie să vorbesc zece minute, am nevoie de o săptămână pentru pregătire; dacă cincisprezece minute, trei zile; dacă o jumătate de oră, două zile; dacă o oră, sunt gata acum”.
27. „Toată afacerea adaptării a fost a lor și au întreprins-o cu mintea deschisă, uneori chiar cu îndrăzneală și un strop de îndrăzneală.”
28. „Ce este ceea ce reprezintă America
Dacă ea reprezintă un lucru mai mult decât altul, este pentru suveranitatea oamenilor care se autoguvernează.”
29. „Când oamenii iau armele pentru a elibera alți oameni, există ceva sacru și sfânt în război.”
30. „Știm că există un standard stabilit pentru noi în ceruri, un standard revelat nouă în această carte – Biblia – care este standardul fix și etern după care ne judecăm pe noi înșine.”
31. „Un politician, un om implicat în concursuri de partid, trebuie să fie un oportunist.”
32. „Odată ce conduci oamenii în război, ei vor uita că a existat vreodată un asemenea lucru ca toleranță.”
33. „Nimeni nu poate să trăiască, să se închine sau să-și iubească aproapele în mod rațional pe stomacul gol.”
34. „Nu i-am acordat științei un loc prea mare în educația noastră, dar am făcut o greșeală periculoasă dându-i o preponderență prea mare în metodă în orice altă ramură de studiu.”
35. „America trăiește în inima fiecărui om de pretutindeni care dorește să găsească o regiune în care să fie liber să-și rezolve destinul după cum alege.”
36. „Cum să știe profesorul, națiunea, care băiat are nevoie de biciuire

37. „Dacă Germania ar câștiga, aceasta ar schimba cursul civilizației noastre și ar face din Statele Unite o națiune militară și i-ar verifica politica pentru un cod etic internațional mai bun.”
38. „Muncitorii caucazieni nu puteau concura cu chinezii, nu puteau trăi cu un pumn de orez și să muncească pentru o miză și s-au trezit în mod constant îndepărtați de la ocupație după ocupație de către orientalii cumpătați și iscusiți, care, cu pielea lor galbenă și obiceiurile de viață ciudate, înjositoare, nu li s-au părut aproape deloc, ci mai degrabă un spirit rău.”
39. „America este singura națiune idealistă din lume.”
40. „Golful este o încercare ineficientă de a pune o minge evazivă într-o gaură obscure, cu unelte neadaptate scopului.”
41. „Revoluția americană a fost un început, nu o desăvârșire.”
42. „Am ajuns încet în posesia puterilor pe care le am. Primesc opiniile zilei mele. Eu nu le concep. Dar le primesc într-o minte vie.”
43. „Singura utilizare a unui obstacol este să fie depășit.”
44. „Uneori oamenii mă numesc idealist. Ei bine, așa știu că sunt american.”
45. „Un grup mic de bărbați voiți, care nu reprezintă o părere decât a lor, au făcut marele guvern al Statelor Unite neputincios și disprețuitor.”
46. ​​„Spune-mi ce este corect și voi lupta pentru asta.”
47. „Afacerile stau la baza tuturor lucrurilor din viața noastră națională, inclusiv viața noastră spirituală.”
48. „Este ca și cum ai scrie istoria cu fulger și singurul meu regret este că totul este atât de teribil de adevărat.”
49. „Prin radical, îl înțeleg pe cel care merge prea departe; de conservator, unul care nu merge suficient de departe; prin reacționar, unul care nu va merge deloc”.

Citate Woodrow Wilson despre democrație și guvern

50. „Guvernul, care a fost conceput pentru oameni, a ajuns în mâinile șefilor și a angajatorilor lor – interesele speciale.”
51. „Uităm că în rezistența minorității s-au realizat unele dintre cele mai mari lucruri din istoria noastră, iar omul care se uită la stelele și dungi și nu are dreptul să spună nu aproapelui său , chiar dacă vecinul este din partidul mai mare, a uitat istoria țării sale.”
52. „Este un băiat de fermier sărac sau fiul unei văduve sărace care va trebui să lupte și să moară.”
53. „Îmi este ușor, ca președinte, să declar război.”
54. „Nimic nu face America mare decât acceptarea ei a acelor standarde de judecată care sunt scrise mari pe paginile revelației.”
55. „O națiune care nu-și amintește ce a fost ieri, nu știe ce este astăzi și nici ce încearcă să facă.”
56. „Nu trebuie să lupt, și nici domnii de pe deal care acum strigă pentru asta.”
67. „Există mai mult din politica unei națiuni de scos din poezia sa, decât din toți scriitorii ei sistematici despre afaceri publice și constituții.”
58. „Vin din sud și știu ce este războiul, pentru că i-am văzut ruinele și ruinele îngrozitoare.”
59. „Procesul de modificare formală a constituției a fost făcut atât de dificil de prevederile constituției însăși, încât rareori a fost fezabil să-l folosească; iar dificultatea modificării formale a făcut, fără îndoială, instanțele mai liberale, ca să nu spunem mai laxe, în interpretarea lor decât ar fi fost altfel.”
60. „Uităm că există mult mai mult patriotism în a avea îndrăzneala de a diferi de majoritatea decât în ​​a alerga în fața mulțimii.”
61. „Știm că legislaturii noastre nu gândesc la fel, dar nu suntem siguri că oamenii noștri nu gândesc la fel.”
62. „Vechea teorie a suveranității statelor, care folosea astfel pentru a ne angaja pasiunile, și-a pierdut vitalitatea.”
63. „Am început o luptă, care poate fi nevoie de multe generații pentru a o duce la bun sfârșit, dar știți că oamenii nu sunt puși în această lume pentru a merge pe calea ușurinței; sunt puși în această lume pentru a merge pe calea durerii și a luptei.”
64. „Aș prefera să aparțin unei națiuni sărace, care era liberă, decât unei națiuni bogate care a încetat să mai fie îndrăgostită de libertate.”
65. „Nu încercăm să ne ferim de necazuri; încercăm să păstrăm bazele pe care pacea poate fi reconstruită”.
66. „Libertatea există doar acolo unde oamenii au grijă de guvern.”
67. „Președintele are libertatea, atât în ​​drept, cât și în conștiință, să fie un om cât poate de mare.”
68. „Principalul instrument prin care legea Constituției a fost extinsă pentru a acoperi faptele dezvoltării naționale a fost, desigur, interpretarea judiciară – deciziile instanțelor”.
69. „Războiul dintre state a stabilit, cel puțin acest principiu, că Guvernul Federal este, prin instanțele sale, judecătorul final al propriilor sale puteri”.
70. „Suntem nerăbdători cu parlamentele statale pentru că ni se par mai puțin reprezentative pentru opinia atentă a țării decât este Congresul.”
71. „Știi cât de imposibil este, pe scurt, să ai o națiune liberă, dacă este o națiune militară și sub ordine militare.”
72. „Este adevărat în special în cazul guvernului constituțional că atmosfera sa este opinie.”
73. „America s-a născut o națiune creștină.”
74. „Ceea ce trebuie să stabilim acum este dacă suntem suficient de mari, dacă suntem suficient de bărbați, dacă suntem suficient de liberi, pentru a prelua din nou stăpânirea guvernului care este al nostru.”
75. „Nemurirea lui Thomas Jefferson nu constă în nici una dintre realizările sale, sau în seria realizărilor sale, ci în atitudinea sa față de omenire și concepția pe care a căutat să o realizeze prin acțiunea serviciului datorat de America față de restul lumii.”
76. „Ar fi ironia destinului dacă administrația mea ar trebui să se ocupe în principal de afaceri externe.”
77. „Există intervale binecuvântate când uit, într-un fel sau altul, că sunt președintele Statelor Unite.”
78. „Neutralitate este un cuvânt negativ. Nu exprimă ceea ce America ar trebui să simtă.”
79. „Ca un țăran să devină rege nu face regatul democratic.”

Citate Woodrow Wilson despre perseverență și obținerea succesului
80. „Diferența dintre un om puternic și unul slab este că primul nu renunță după o înfrângere.”
81. „Încercăm să facem un lucru zadarnic dacă nu știm de unde venim sau despre ce am fost.”
82. „Citim, dacă avem pofta și plăcerea cititorului adevărat, să nu creștem mai științi, ci să fim mai puțin strânși și legați într-un cerc mic, ca aceia care își iau plăcerea, și nu ca cei care caută cu trudă instruire. , ca mijloc de a vedea și de a te bucura de lumea oamenilor și a treburilor.”
83. „Ne-am dat viețile întreprinderii, iar aceasta este mai bogată și morala este mai mare.”
84. „America s-a născut pentru a exemplifica devotamentul față de elementele dreptății care sunt derivate din revelațiile Sfintei Scripturi.”
85. „Lumea are un obicei de a merge mai departe.”
86. „Există un preț care este prea mare pentru a fi plătit pentru pace și acel preț poate fi pus într-un singur cuvânt.”
87. „Dacă îți pierzi averea, nu ai pierdut nimic; dacă îți pierzi sănătatea, ai pierdut ceva; dar dacă îți pierzi caracterul, ai pierdut totul.”
88. „Dar noi nu vom fi săraci dacă iubim libertatea, pentru că națiunea care iubește libertatea îl lasă pe fiecare om liber să facă tot ce poate și să fie mai bun.”
89. „Spiritul de brutalitate nemiloasă va pătrunde în fiecare fibră a vieții noastre naționale, infectând Congresul, instanțele, polițistul de la bătaie, omul din stradă.”
90. „Nu există nimic care să reușească în viață ca îndrăzneala, cu condiția să crezi că ești de partea dreaptă.”
91. „Un imperiu invizibil a fost înființat deasupra formelor democrației.”
92. „Am descoperit că nimeni nu poate obține nimic în viață care să merite fără a lupta pentru asta.”
93. „În general, tinerii sunt considerați radicali. Aceasta este o concepție greșită populară.”
94. „Dacă există bărbați în această țară suficient de mari pentru a deține guvernul Statelor Unite, ei îl vor deține.”
95. „Ne putem permite să exercităm reținerea unei națiuni cu adevărat mari care își dă seama de propria sa putere și disprețuiește să o folosească greșit.”
96. „Devorezi o carte menită să fie citită, nu pentru că te-ai umple sau ai avea grija nerăbdătoare de a fi hrănit, ci pentru că conține astfel de lucruri.”
97. „Trebuie să existe nu un echilibru de putere, ci o putere comunitară; nu rivalități organizate, ci o pace comună organizată.”
98. „Nu este un adevărat om al lumii care să cunoască doar modurile actuale ale ei.”
99. „În ceea ce privește colegiile, spectacolele secundare înghit circul.”
100. „Princeton nu mai este un lucru pentru care bărbații din Princeton să-și facă plăcere. Princeton este un lucru cu care oamenii din Princeton trebuie să satisfacă țara.”
101. „Chestiunea armelor, fie pe uscat, fie pe mare, este cea mai imediată și intens întrebare practică legată de viitoarele averi ale națiunilor și ale omenirii.”
102. „Lumea trebuie să fie sigură pentru democrație. Pacea sa trebuie să fie plantată pe fundamentele testate ale libertății politice.”
103. „Nu poate exista egalitate sau șansă dacă bărbații, femeile și copiii nu sunt protejați în viața lor de consecințele marilor procese industriale și sociale pe care nu le pot modifica, controla sau cu care singuri nu le pot face față.”
104. „În rugăciunea Domnului, prima cerere este pentru pâinea zilnică”.
105. „Nu poți, în experiența umană, să te repezi în lumină. Trebuie să treci prin amurg până în ziua care se lărgește înainte de a veni amiaza și soarele plin este pe peisaj.”
106. „Golful este un joc în care cineva se străduiește să controleze o minge cu unelte neadaptate pentru acest scop.”
107. „Prosperitatea este în mod necesar prima temă a unei campanii politice.”
108. „Atenția este agentul confidențial al egoismului.”
109. „Orice om care preia funcția la Washington fie crește, fie se umflă, iar când îi ofer unui bărbat un birou, îl urmăresc cu atenție pentru a vedea dacă crește sau se umflă.”

Citate Woodrow Wilson despre prietenie și relații

110. „Unii oameni au un cerc mare de prieteni, în timp ce alții au doar prieteni care le plac.”
111. „Numai pacea între egali poate dura.”
112. „Lucru de făcut este să furnizezi lumină și nu căldură.”
113. „Dacă un om este un prost, cel mai bun lucru este să-l încurajezi să facă publicitate prin vorbire.”
114. „Nu se poate plăti prețul respectului de sine.”
115. „Desigur, ca orice alt om cu inteligență și educație, cred în evoluția organică. Mă surprinde că la această dată târzie ar trebui puse astfel de întrebări.”
116. „Sfatul meu urgent pentru tine ar fi, nu numai să te gândești mai întâi la America, ci întotdeauna, de asemenea, să te gândești mai întâi la umanitate. Nu iubești umanitatea dacă cauți să împarți omenirea în tabere geloase. Omenirea poate fi unită numai prin iubire, prin simpatie, prin dreptate, nu prin gelozie și ură.”
117. „A lucra pentru binele comun este cel mai mare crez.”
118. „Nu există religie mai înaltă decât serviciul uman.”
119. „Proprietatea în comparație cu umanitatea, în comparație cu sângele roșu al poporului american, trebuie să ocupe locul al doilea, nu primul.”

Citate Woodrow Wilson despre politică și afaceri de stat

120. „Nu am auzit niciodată de vreun om în simțurile lui care să fi pescuit pentru o minoritate.”
121. „Nici o națiune nu este aptă să judece vreo altă națiune”.
122. „Nici o societate nu este reînnoită de sus și fiecare societate este reînnoită de jos.”
123. „Nu rămâne fix sub nicio formă neschimbătoare, ci crește odată cu creșterea și se modifică odată cu schimbarea nevoilor și scopurilor națiunii.”
124. „Nu putem avea nicio simpatie cu cei care caută puterea guvernului de a-și promova propriile interese sau ambiții personale.”
125. „Tot ceea ce face un obstacol cu ​​oamenii curajoși nu este să-i sperie, ci să-i provoace.”
126. „Nimeni să nu creadă că progresul poate fi despărțit de religie sau că există vreo altă platformă pentru slujitorii reformei decât platforma scrisă în declarațiile Domnului și Salvatorului nostru.”
127. „Conducerea nu poartă întotdeauna hamul compromisului.”
128. „Thomas Jefferson a fost un mare conducător al oamenilor pentru că a înțeles și a interpretat spiritele oamenilor.”
129. „Dacă oamenii de culoare au făcut o greșeală votând pentru mine, ar trebui să o corecteze.”
130. „Mulți oameni nefericiți i-au fost de mare slujire pentru sine și pentru lume.”
131. „Vom descoperi în momentul de față că nu suntem atât de îndepărtați, până la urmă, că punctele asupra cărora ne deosebim sunt puține și punctele asupra cărora suntem de acord sunt multe și că dacă avem doar răbdare, candoare și dorință pentru a ne aduna, ne vom reuni.”
132. „Dorim companie și reînnoire a spiritului, îmbogățirea gândirii și aventura deplină a minții; și dorim o companie corectă și o lume mai mare în care să le găsim.”
133. „Nu încercați niciodată să ucideți un bărbat care se sinucide.”
134. „Urechea conducătorului trebuie să sune de vocile oamenilor.”
135. „O judecată rece valorează cât o mie de sfaturi grăbite.”
136. „La fiecare criză din viața cuiva, este o mântuire absolută să ai un prieten simpatic căruia să poți gândi cu voce tare, fără reținere sau nedumerire.”
137. „Un conservator este cineva care nu face nicio schimbare și își consultă bunica atunci când are îndoieli.”
138. „Există puțin pentru cea mai mare parte a istoriei lumii, în afară de lacrimile amare ale milei și lacrimile fierbinți ale mâniei.”
139. „Interesele nu leagă națiunile; uneori îi separă. Dar simpatia și înțelegerea îi unesc.”
140. „America nu este nimic dacă este formată din fiecare dintre noi. Este ceva doar dacă este format din noi toți.”
141. „M-am bucurat de multă vreme de prietenia și compania republicanilor pentru că sunt din instinct profesor și aș vrea să-i învăț ceva.”
142. „Trezirea poporului Chinei la posibilitățile sub guvernare liberă este cel mai semnificativ, dacă nu cel mai important eveniment al generației noastre.”
143. „Dacă te gândești prea mult la a fi reales, este foarte greu să meriti reales.”
144. „Nu sunt sigur că este de prima importanță să fii fericit.”
145. „Identitatea absolută cu cauza cuiva este prima și marea condiție a conducerii de succes.”
146. „America a fost înființată nu pentru a crea bogăție, ci pentru a realiza o viziune, pentru a realiza un ideal – pentru a descoperi și menține libertatea printre oameni.”
147. „În comparație cu politicianul de facultate, articolul adevărat pare un amator.”
148. „Nu voi vorbi cu lipsă de respect față de Partidul Republican. Eu vorbesc mereu cu respect pentru trecut.”
149. „Lumea nu caută slujitori, sunt destui din ele; dar pentru stăpâni, oameni care își formează scopurile și apoi le duc la îndeplinire, să fie consecințele ceea ce pot.”
150. „Politica, eu cred că nu sunt altceva decât știința progresului ordonat al societății pe liniile celei mai utile și convenabile pentru ea însăși.”

Aceste citate te-au făcut să vrei să câștigi în viață
În viață, ne confruntăm cu multe provocări. Și uneori, nu știm dacă greutățile noastre se vor termina vreodată. Cu toate acestea, cel mai important este să le înfrunți pe rând și să nu renunți niciodată. Ele pot părea fără sfârșit, dar la un moment dat, dacă continuăm să continuăm, vom vedea în cele din urmă lumina și vom reuși. În timpul vieții sale, Woodrow Wilson și-a asumat responsabilități și s-a confruntat cu provocări pe care cei mai mulți dintre noi nici nu le putem imagina. El a luptat mai departe – pentru el însuși, pentru națiunea lui și pentru pacea în lume. În cele din urmă, a primit Premiul Nobel pentru Pace pentru munca sa la sfârșitul războiului mondial și pentru crearea Societății Națiunilor.
Cum sunt aceste citate relevante pentru ceea ce te confrunți în acest moment
Te-au inspirat într-un fel
Spune-ne cum te-au afectat acestea în secțiunea de comentarii de mai jos.