Aceste citate de Michelle Obama arată suișurile și coborâșurile și lecțiile pe care le-a învățat de-a lungul vieții ei – din copilărie până când a devenit prima primă doamnă afro-americană a Statelor Unite.
În această listă, prezentăm 150 dintre cele mai bune citate ale ei care gravitează în jurul valorii de sine, dragostei, leadershipului și inegalității.
Deci, dacă sunteți în căutarea unor mementouri de zi cu zi pentru a vă menține motivat, asigurați-vă că consultați această listă.
Începeți să citiți colecția completă de mai jos.
Și nu uitați să consultați aceste citate de Barack Obama și citate de Donald Trump.

Cele mai bune citate de Michelle Obama

1. „Nu aduceți oameni în viața voastră care vă îngreunează.”
2. „Prieteniile între femei, după cum îți va spune orice femeie, sunt construite dintr-o mie de mici bunătăți, schimbate înainte și înapoi și din nou.”
3. „Una dintre lecțiile cu care am crescut a fost să fii mereu fidel cu tine și să nu lași niciodată ce spune altcineva să te distragă de la obiectivele tale.”
4. „De-a lungul anilor în care am încercat să găsesc echilibrul în viața mea, am învățat că este în regulă să schimb acele priorități și să avem grijă doar de noi înșine din când în când.”
5. „Întotdeauna întreabă: „Este nou
, nu l-am văzut până acum”. Este ca, de ce nu te superi de treaba ta
Rezolva foamea lumii. Ieși din dulapul meu.”
6. „Pentru mine, a deveni nu înseamnă a ajunge undeva sau a atinge un anumit scop. În schimb, o văd ca o mișcare înainte – un mijloc de a evolua, o modalitate de a ajunge continuu către un sine mai bun. Călătoria nu se termină.”
7. „Timpul, în ceea ce îl privea pe tatăl meu, era un cadou pe care l-ai făcut altor oameni.”
8. „Povestea ta este ceea ce ai — ceea ce vei avea întotdeauna. Este ceva de proprietate.”
9. „Este vulnerabilitatea care se înmulțește cu îndoiala de sine și apoi este escaladată, adesea în mod deliberat, de frică.”
10. „Acum, cred că este una dintre cele mai inutile întrebări pe care un adult le poate adresa unui copil: „Ce vrei să fii când vei fi mare

” De parcă a crește este finit. De parcă la un moment dat devii ceva și ăsta e sfârșitul.”
11. „Există putere în a te lăsa cunoscut și auzit, în a-ți deține povestea unică, în a-ți folosi vocea autentică. Și există har în a fi dispus să-i cunoști și să-i auzi pe alții. Pentru mine, așa devenim.”
12. „Ai încredere în instinctele tale. Relațiile bune se simt bine. Se simt bine. Nu doare. Nu sunt dureroase. Asta nu este doar cu cineva cu care vrei să te căsătorești, ci este cu prietenii pe care îi alegi. Este cu oamenii de care vă înconjurați.”
13. „Nu poți lua decizii bazate pe frică și pe posibilitatea a ceea ce s-ar putea întâmpla.”
14. „Pentru fiecare uşă care mi-a fost deschisă, am încercat să-mi deschid uşa altora.”
15. „Dacă nu ieși și nu te definești, vei fi definit rapid și incorect de către alții.”
16. „Toți cei de pe pământ, ne-ar spune ei, purtau o istorie nevăzută și numai asta merita puțină toleranță.”
17. „Ne mulțumim cu lumea așa cum este ea, sau lucrăm pentru lume așa cum ar trebui să fie

18. „Să ne invităm unul pe altul înăuntru. Poate atunci putem începe să ne temem mai puțin, să facem mai puține presupuneri greșite, să renunțați la prejudecățile și stereotipurile care ne despart în mod inutil. Poate că putem îmbrățișa mai bine felul în care suntem la fel.”
19. „Eșecul este un sentiment cu mult înainte de a fi un rezultat real.”
20. „Femeile suportă vieți întregi de aceste nedreptăți – sub formă de strigăte, bâjbâituri, atacuri, asuprire. Aceste lucruri ne rănesc. Ne slăbesc puterea.”
Înrudit: Stacey Abrams Citate Citate

Michelle Obama despre auto-valoarea și despre a vedea binele în alții
21. „Când aud de atacuri negative și false, chiar nu investesc energie în ele, pentru că știu cine sunt.”
22. „La 54 de ani, sunt încă în curs și sper că voi fi mereu.”
23. „Demnitatea ne-a făcut întotdeauna să trecem. A fost o alegere și nu întotdeauna cea ușoară, dar oamenii pe care i-am respectat cel mai mult în viață au făcut-o din nou și din nou, în fiecare zi.”
24. „Chiar dacă nu știam contextul, am fost instruiți să ne amintim că acel context a existat.”
25. „Alegerea, așa cum a văzut el, a fost aceasta: renunți sau lucrezi pentru schimbare.”
26. „Lecția este că în viață controlezi ceea ce poți.”
27. „Aceasta poate fi problema fundamentală a faptului că-ți pasă mult de ceea ce cred alții — Te poate pune pe calea stabilită — calea mea-nu-este-atât de-impresionantă — și te poate menține acolo mult timp.”
28. „Fă doar ceea ce funcționează pentru tine, pentru că întotdeauna va exista cineva care gândește diferit.”
29. „Oamenii care sunt cu adevărat puternici îi ridică pe alții. Oamenii care sunt cu adevărat puternici îi aduc pe alții împreună.”
30. „A trebuit să învăț că vocea mea are valoare. Și dacă nu-l folosesc, ce rost are să fii în cameră

31. ” Nu-ți fie frică. Fii atent. Fii hotărât. Fii plin de speranță. Fii împuternicit.”
32. „N-am avut nimic sau am avut totul. Depinde cum vrei să spui.”
33. „Totul este un proces – pași pe o cale. Devenirea necesită, în părți egale, răbdare și rigoare. A deveni nu înseamnă niciodată să renunți la ideea că este mai mult de făcut.”
34. „Urăsc atelierele de diversitate. Schimbarea reală vine din a avea suficient confort pentru a fi cu adevărat sincer și a spune ceva foarte incomod.”
35. „Concentrează-te pe ceea ce poți controla. Fii o persoană bună în fiecare zi. Vot. Citit. Tratați-vă unul pe altul cu amabilitate. Urmați legea. Nu tweetați lucruri urâte.”
35. „Sunt destul de bun
Da, sunt.”
37. „Am învățat că este mai greu să urăști de aproape.”
38. „Nimeni, mi-am dat seama, nu avea să aibă grijă de mine decât dacă am forțat pentru asta.”
39. „Când cineva este crud sau se comportă ca un bătăuș, nu te apleci la nivelul lui.”
40. „Majoritatea oamenilor erau oameni buni dacă i-ai tratat bine.”
41. „Pentru că procesul de a te strădui și de a te lupta și de a te împinge pe noi culmi – așa îți dezvolți talentul dat de Dumnezeu. Așa te faci mai puternic, mai inteligent și mai capabil să faci diferența pentru ceilalți.”
42. „Și Barack și cu mine am fost crescuți cu atât de multe dintre aceleași valori – cum ar fi, muncești din greu pentru ceea ce îți dorești în viață; că cuvântul tău este legătura ta; că faci ceea ce spui că vei face; că tratezi oamenii cu demnitate și respect, chiar dacă nu îi cunoști și chiar dacă nu ești de acord cu ei.”
43. „Am fost crescut să fiu încrezător și să nu văd limite, să cred că aș putea urmări și să obțin absolut orice îmi doream. Și mi-am dorit totul.”
44. „Speram să fiu exact ca propria mea mamă și, în același timp, să nu seamănă deloc cu ea. A fost un lucru ciudat și confuz să reflectăm. Aș putea avea totul
Aș avea tot
ce habar nu aveam.”
45. „Loviturile dor, chiar dacă am înțeles că nu au nicio legătură cu cine sunt eu cu adevărat ca persoană.”
46. ​​„Eram hotărât să fiu cineva care spunea adevărul, folosindu-mi vocea pentru a-i ridica pe cei fără voce atunci când puteam și să nu dispar printre oamenii nevoiași.”
47. „Trăim după paradigmele pe care le cunoaștem.”
48. „Nu sunt tare, doar am multe de spus.”
49. „Am încercat acum o nouă ipoteză – era posibil să fiu mai responsabil de fericirea mea decât îmi permiteam să fiu.”
50. „Am vrut să fac un apel pentru demnitate – ideea că, ca națiune, ne putem ține de lucrul de bază care mi-a susținut familia, plecând de la generații în urmă.”
51. „Avea o credință simplă și încurajatoare că, dacă te ții de principiile tale, lucrurile se vor rezolva.”

Citate Michelle Obama despre Căsătorie, dragoste și familie

52. „Ar trebui să avem întotdeauna trei prieteni în viața noastră – unul care merge înainte, pe care îl privim și îl urmăm; unul care merge lângă noi, care ne este alături la fiecare pas al călătoriei noastre; și apoi, unul pe care îl întindem înapoi și îl aducem după ce am eliberat drumul.”
53. „O căsătorie fericită poate fi o supărare – că este un contract cel mai bine reînnoit și reînnoit, chiar și în liniște și în privat – chiar și singur.”
54. „Nu am vrut să creadă vreodată că viața a început când bărbatul casei a ajuns acasă. Nu l-am așteptat pe tata. Era treaba lui acum să ne ajungă din urmă.”
55. „Distea și rezistența trăiesc împreună.”
56. „Eram profund, încântător îndrăgostită de un tip al cărui intelect puternic și ambiție ar putea ajunge să le înghită pe ale mele.”
57. „Dar Barack a ajuns în viața mea o persoană complet formată. Încă de la prima noastră conversație, mi-a arătat că nu era conștient de a-și exprima frica sau slăbiciunea și că prețuia să fie sincer.”
58. „Iată o amintire, care, ca majoritatea amintirilor, este imperfectă și subiectivă – adunată cu mult timp în urmă ca o pietricică de plajă și strecurată în buzunarul minții mele.”
59. „Cel mai important titlu al meu este încă „mama-șefa”. Fiicele mele sunt încă inima inimii mele și centrul lumii mele.”
60. „Doare să trăiești după ce cineva a murit. Pur și simplu face.”
61. „Așa cum nu m-am întrebat niciodată cum a fost pentru mama mea să fie o mamă cu normă întreagă, acasă, nu m-am întrebat niciodată ce înseamnă să fii căsătorit.”
62. „Mi s-a părut pervers – cum a continuat lumea. Cum toată lumea era încă aici, cu excepția Suzannei mele

63. „Pentru mine, căsătoria a fost mai degrabă o fuziune completă, o reconfigurare a două vieți într-una singură, cu bunăstarea unei familii având prioritate față de orice agendă sau poartă.”
64. „Ceea ce observ la bărbați, toți bărbații, este că ordinea lor sunt eu, familia mea. Dumnezeu este acolo undeva, dar eu sunt primul.”
65. „Le datorăm să rămână puternici și să lucreze în continuare pentru a crea o lume mai corectă și mai umană. Pentru ei, trebuie să rămânem atât duri, cât și plini de speranță – să recunoaștem că mai sunt multe de făcut.”
66. „Trump, cu insinuările sale zgomotoase și nesăbuite, punea în pericol siguranța familiei mele. Și pentru asta, nu l-aș ierta niciodată.”
67. „Căsătoria, mi-a spus el de la început, i s-a părut o convenție inutilă și exagerată.”
68. „Îmi place ideea de a fi riguros în privința prieteniei.”
69. „Am fost norocos să am părinți, profesori și mentori care m-au hrănit cu un mesaj consecvent și simplu – contează. Ca adult, am vrut să transmit acele cuvinte unei noi generații.”
70. „Alegem iubirea. Dragostea noastră pentru copiii noștri. Angajamentul nostru de a le lăsa o lume mai bună.”
71. „Acum că sunt adult, îmi dau seama că copiii știu, la o vârstă foarte fragedă, când sunt devalorizați, când adulții nu sunt suficient de investiți pentru a-i ajuta să învețe.”
72. „Nu sunt copii răi. Ei doar încearcă să supraviețuiască circumstanțelor nefavorabile.”
73. „Copiii se trezesc în fiecare zi crezând în bunătatea lucrurilor, în magia a ceea ce ar putea fi. Sunt necinici, credincioși în esență.”
74. „În copilărie, înveți să măsori cu mult înainte de a înțelege dimensiunea sau valoarea a ceva. În cele din urmă, dacă ai noroc, înveți că ai măsurat greșit.”
75. „Scopul ei a fost să ne împingă afară în lume. „Nu cresc copii”, ne-a spus ea. „Educ adulți.”
76. „Copiii vor investi mai mult atunci când simt că sunt investiți în.”
77. „Dup-amiezele noastre împreună m-au învățat că nu există o formulă pentru maternitate. Nicio abordare nu poate fi considerată corectă sau greșită. Acest lucru a fost util de văzut. Indiferent de cine trăia în ce fel și de ce, fiecare copil mic din acea cameră de joacă era prețuit și creștea bine.”
78. „Am lăsat vocea lui să-mi fie mângâiere. Nu purta nicio urmă de durere sau de autocompătimire, purtând doar umor și moliciune și doar cel mai mic indiciu de jazz. Am trăit din el ca și cum ar fi oxigen. A fost susținător și a fost întotdeauna suficient.”
79. „Succesele mele timpurii în viață au fost, știam, un produs al iubirii consecvente și al așteptărilor mari cu care am fost înconjurat când eram copil, atât acasă, cât și la școală.”
80. „Prietenii mei m-au sănătos, așa cum au făcut și vor face întotdeauna.”

Citate Michelle Obama despre guvernare și conducere

81. „Semănam semințe de schimbare – al cărei rod s-ar putea să nu-l vedem niciodată. A trebuit să avem răbdare.”
82. „Poate să nu ai întotdeauna o viață confortabilă și nu vei putea întotdeauna să rezolvi toate problemele lumii deodată, dar nu subestima niciodată importanța pe care o poți avea pentru că istoria ne-a arătat că curajul poate fi contagios și speranța poate căpăta o viață proprie.”
83. „Auzindu-i, mi-am dat seama că nu erau deloc mai deștepți decât noi ceilalți. Erau pur și simplu încurajați, plutind pe un val străvechi de superioritate, încurajați de faptul că istoria nu le spusese niciodată nimic diferit.”
84. „Am fost destul de norocos acum în viața mea să întâlnesc tot felul de oameni extraordinari și realizați – lideri mondiali, inventatori, muzicieni, astronauți, sportivi, profesori, antreprenori, artiști și scriitori, medici și cercetători pionieri.”
85. „Zgomotul nu dispare, dar cei mai de succes oameni pe care îi cunosc și-au dat seama cum să trăiască cu ea, să se sprijine pe oamenii care cred în ei și să-și continue obiectivele.”
86. „Toți avem un rol în această democrație. Trebuie să ne amintim puterea fiecărui vot.”
87. „De asemenea, continui să mă mențin conectat la o forță care este mai mare și mai puternică decât orice alegere, lider sau știri – și acesta este optimism. Pentru mine, aceasta este o formă de credință, un antidot împotriva fricii.”
88. „Schimbarea imaginii de ansamblu necesită timp și cel mai bun lucru de făcut este să ne concentrăm asupra lucrurilor pe care le putem face în viața noastră dacă facem toate acestea. Acesta devine colajul schimbării reale.”
89. „Cu cât ai devenit mai popular, cu atât ai dobândit mai mulți urători.”
90. „Nu totul a fost pierdut. Acesta a fost mesajul pe care trebuia să-l ducem mai departe. Este ceea ce am crezut cu adevărat. Nu era ideal, dar era realitatea noastră – lumea așa cum este. Acum trebuia să fim hotărâți, să ne menținem picioarele îndreptate în direcția progresului.”
91. „Toată lumea părea să se potrivească, cu excepția mea. Mă uit în urmă la disconfortul acelui moment și recunosc provocarea mai universală de a-ți împlini cine ești de unde vii și unde vrei să ajungi.”
92. „Coexistând cu puternicul simț al scopului lui Barack – să dormi în același pat cu el, să stau la masa de mic dejun cu el – a fost ceva la care a trebuit să mă adaptez, nu pentru că l-ar fi etalat exact, ci pentru că era atât de viu. .”
93. „În prezența certitudinii sale, a noțiunii sale că ar putea face un fel de diferență în lume, nu m-am putut abține să nu mă simt puțin pierdut prin comparație. Simțul lui al scopului mi s-a părut o provocare fără să vrea.”
94. „Fiind prima familie afro-americană de la Casa Albă, eram priviți ca reprezentanți ai rasei noastre. Știam că orice eroare sau nerespectare a judecății ar fi amplificată – citită ca ceva mai mult decât a fost.”
95. „Barack era pur și simplu diferit. A fost implicat în cerințele de zi cu zi ale vieții sale, dar în același timp, mai ales noaptea, gândurile lui păreau să cutreiere un plan mult mai larg.”
96. „Adevărul este că, pentru a obține lucruri precum îngrijirea medicală universală și un sistem de educație reînnoit, atunci cineva va trebui să renunțe la o bucată din plăcintă pentru ca altcineva să poată avea mai mult.”
97. „Mi s-a părut că exact asta a plantat ea – o sugestie de eșec cu mult înainte ca eu să încerc să reușesc.”
98. „Este greu să exprim în cuvinte ceea ce uneori culegeți în eter, nuanțele liniștite și crude ale neapartenenței – indiciile subtile care vă spun să nu riscați nimic, să vă găsiți oamenii și să rămâneți pe loc.”
99. „La baza acestei dileme se află modul în care vedem sănătatea mintală în această țară. Indiferent dacă o boală îți afectează inima, piciorul sau creierul, este totuși o boală și nu ar trebui să existe distragerea atenției.”
100. „Pentru prima dată în viața mea de adult, sunt cu adevărat mândru de țara mea. Și nu doar pentru că Barack s-a descurcat bine, ci pentru că cred că oamenii sunt înfometați de schimbare. Și am fost disperat să văd țara noastră mișcându-se în această direcție.”
101. „Când ești Prima Doamnă, America ți se arată în extremele ei.”
102. „Dacă există un lucru pe care l-am învățat în viață, acesta este puterea de a-ți folosi vocea. Am încercat tot posibilul să spun adevărul și să fac lumină asupra poveștilor oamenilor care sunt adesea dați deoparte.”
103. „Banii lui au mers în mare parte către cărți, care pentru el erau ca niște obiecte sacre, oferind balast pentru mintea lui.”
104. „Există adevăruri cu care ne confruntăm și adevăruri pe care le ignorăm.”

Citate Michelle Obama despre acțiune și stabilirea obiectivelor

105. „Când ei coboară jos, noi mergem sus.”
106. „Arta nu este doar un lucru frumos de făcut sau de făcut dacă există timp liber sau dacă cineva își permite.”
107. „Tablouri și poezie, muzică și modă, design și dialog — toate definesc cine suntem noi ca popor și oferă o relatare a istoriei noastre pentru următoarea generație.”
108. „Poți trăi în lume așa cum este ea, dar poți încă să lucrezi pentru a crea lumea așa cum ar trebui să fie.”
109. „Am început să înțeleg că versiunea lui de speranță a ajuns mult dincolo de a mea. Mi-am dat seama că una era să te scoți dintr-un loc blocat. Era cu totul altceva să încercăm să deblochezi locul în sine.”
110. „Viața mă învăța că progresul și schimbarea au loc încet. Nu în doi ani, patru ani sau chiar o viață.”
111. „Nu aveam de gând să las părerea unei persoane să disloqueze tot ceea ce credeam că știu despre mine. În schimb, mi-am schimbat metoda fără a-mi schimba obiectivul.”
112. „Imputerniciți-vă cu o educație bună, apoi ieșiți acolo și folosiți acea educație pentru a construi o țară demnă de promisiunea voastră fără margini.”
113. „Trebuie să fii de două ori mai bun pentru a ajunge la jumătate mai departe.”
114. „Pur și simplu nu permitem spațiu întuneric în inimile, mințile sau sufletele noastre. În schimb, alegem credința. Credința în noi înșine și puterea muncii grele.”
115. „Alegem excelența. Alegem să stingem tot zgomotul și ne străduim să obținem excelență în tot ceea ce facem. Fără tăieturi, fără comenzi rapide, fără plâns.”
116. „Oferim 120% de fiecare dată, pentru că excelența este cel mai puternic răspuns pe care îl poți da celor care se îndoiesc și celor care urăsc. Este, de asemenea, cel mai puternic lucru pe care îl poți face pentru tine.”
117. „Toată această încredere înnăscută a fost admirabilă, desigur, dar sincer, încearcă să trăiești cu ea.”
118. „Inspirația în sine a fost superficială; a trebuit să-l susții cu multă muncă.”
119. „În dorința mea orbitoare de a excela, în nevoia mea de a face lucrurile perfect, am ratat semnele și am luat drumul greșit.”
120. „Sunt sigur că împlinirea i-a părut îngâmfarea unei persoane bogate.”
121. „A fost dureros, dar timpul ne-a împins pe toți înainte.”
122. „Găsiți modalități de a vă adapta. Dacă ești în ea pentru totdeauna, chiar nu ai de ales.”
123. „Nu există o linie dreaptă între efort și recompensă.”
124. „Am înțeles, cu alte cuvinte, cât de ridicol de norocoși suntem și am simțit amândoi obligația să nu fim mulțumiți.”
125. „Acesta nu am fost eu și nu va fi niciodată. Aș putea să-i susțin, dar nu aș putea fi un robot.”
126. „Nu s-au străduit spre perfecțiune, dar au reușit cumva să fie întotdeauna excelenți.”

Citate Michelle Obama despre inegalitate și discriminare

127. „Bătăușii erau oameni speriați care se ascundeau în interiorul unor oameni înfricoșători”.
128. „Dominanța, chiar și amenințarea cu ea, este o formă de dezumanizare. Este cel mai urat tip de putere.”
129. „Cea mai ușoară modalitate de a ignora vocea unei femei este să o împachetezi ca o certare.”
130. „Elevii minoritari și defavorizați fac față provocării tot timpul, dar este nevoie de energie.”
131. „Este nevoie de energie pentru a fi singura persoană de culoare dintr-o sală de curs sau una dintre puținele persoane nealbe care încearcă să participe la o piesă sau să se alăture unei echipe intramurale. Este nevoie de efort, un nivel suplimentar de încredere, pentru a vorbi în acele setări și a-ți deține prezența în cameră.”
132. „Știam din propria mea experiență de viață că atunci când cineva arată un interes real pentru învățarea și dezvoltarea ta, chiar dacă doar pentru zece minute într-o zi plină, contează. Contează în special pentru femei, pentru minorități, pentru oricine societatea se grăbește să ignore.”
133. „Povara asimilării este pusă în mare parte pe umerii studenților minoritari.”
134. „Nu știi cu adevărat cât de atașat ești până nu te îndepărtezi, până nu ai experimentat ce înseamnă să fii dislocat – un dop care plutește pe oceanul altui loc.”
135. „Este mai ușor să vă păstrați propriile stereotipuri și concepții greșite. Te face să te simți îndreptățit în propria ta ignoranță. Asta e America. Așadar, provocarea pentru noi este, suntem pregătiți pentru schimbare

136. „Femeile, în special, trebuie să țină cont de sănătatea lor fizică și psihică pentru că, dacă ne grăbim la și de la întâlniri și comisioane, nu avem mult timp să avem grijă de noi înșine. Trebuie să facem o treabă mai bună de a ne pune mai sus pe propria noastră listă de lucruri de făcut.”
137. „Am zâmbit pentru fotografii cu oameni care îi spun soțului meu nume oribile la televiziunea națională, dar totuși își doresc un suvenir înrămat pentru mantie.”
138. „America nu este un loc simplu. Contradicțiile lui m-au făcut să mă învârt.”
139. „Realitatea este că, știi, ca bărbat de culoare, știi, Barack poate fi împușcat mergând la benzinărie, știi.”
140. „Am vrut doar să realizez, sau poate nu am vrut să fiu respins ca incapabil de realizare.”
141. „Când alegătorii au ajuns să mă vadă ca pe o persoană, au înțeles că caricaturile sunt neadevărate.”
142. „Este un lucru curios să realizezi intermedierea pe care o simțim afro-american în Africa. Mi-a dat un sentiment de tristețe greu de explicat, un sentiment de a fi nerădăcinat în ambele țări.”
143. „Orice deficit la care aș fi putut ajunge, venind dintr-un liceu din centrul orașului, părea că le-aș putea compensa prin acordarea de timp suplimentar, cerând ajutor atunci când aveam nevoie și învățând să mă ritm și nu. amâna.”
144. „Am vrut ca americanii să înțeleagă că cuvintele contează – că limbajul de ură pe care au auzit-o de la televizoarele lor nu reflectă adevăratul spirit al țării noastre și că am putea vota împotriva lui.”
145. „Era ca un vânt care amenința să tulbure totul.”
146. „Chiar și albii îl recunoșteau acum.”
147. „Am vrut să-i întreb pe detractorii mei care parte a acelei fraze contează cel mai mult pentru ei – este „furios” sau „negru” sau „femeie”

148. „Știam ce contează pentru mine. Nu am vrut să fiu un fel de ornament bine îmbrăcat care să apară la petreceri și tăieturi de panglici. Am vrut să fac lucruri care au fost intenționate și de durată.”
149. „Pe măsură ce americanii erau obsedați de amenințarea terorismului, mulți treceau cu vederea rasismul și tribalismul care ne sfâșiea națiunea.”
150. „Am îndurat mizeria de dragul aparențelor.”

Au influențat aceste citate de Michelle Obama tipul de persoană care vrei să devii
Fiecare are o voce și o poveste de spus lumii. Indiferent de unde ai venit sau unde vrei să ajungi în viață, ai puterea în tine de a vorbi și de a te îndrepta către obiectivele tale. Ai capacitatea de a reuși în toate aspectele vieții tale — nu trebuie să alegi între familie sau carieră, între fericire și succes. Totul depinde de tine. Fii hotărât și luptă pentru ceea ce vrei să devii.
Ce lecții ai luat de la una dintre cele mai influente femei din lume
Ce citate sunt preferatele tale
Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.