Dacă sunteți în căutarea acestui impuls care să vă ajute să vă exprimați gândurile și sentimentele lumii, atunci aceste citate Virginia Woolf ar putea ajuta!
Virginia Woolf a fost o autoare engleză care este considerată astăzi una dintre cele mai importante și pioniere scriitoare moderniste și feministe ale timpului ei.
Pe lângă faptul că a avut succes în lucrările ei ca autoare, ea a fost creditată și prin munca ei privind reforma educației.
Astăzi, am adunat primele 140 de citate ale ei care acoperă subiecte precum singurătatea, tăcerea și scrisul.
Aflați mai multe despre ea și lucrările ei prin citatele de mai jos.
Și nu uitați să consultați aceste citate Stan Lee și Charles Dickens.

Cele mai bune citate Virginia Woolf
1. „Ca femeie, nu am țară. Ca femeie, nu vreau nicio țară. Ca femeie, țara mea este lumea întreagă.”
2. „Într-o noapte era o stea călare printre nori și i-am spus stelei: „Consumă-mă.”
3. „M-aș îndrăzni să ghicesc că Anon, care a scris atâtea poezii fără să le semneze, a fost adesea o femeie. .”
4. „Nimic mai gros decât lama unui cuțit nu desparte fericirea de melancolie.”
5. „„Vreau să scriu un roman despre Tăcere”, a spus el, „lucrurile pe care oamenii nu le spun.”
6. „Scrisul este ca sexul. Mai întâi o faci din dragoste, apoi o faci pentru prietenii tăi și apoi o faci pentru bani.”
7. „Nu pot decât să observ că trecutul este frumos pentru că nu-ți dai seama niciodată de o emoție în acel moment. Se extinde mai târziu și astfel nu avem emoții complete despre prezent, ci doar despre trecut.”
8. „De ce sunt femeile mult mai interesante pentru bărbați decât bărbații pentru femei

9. „Când te gândești la lucruri precum stelele, treburile noastre nu par să conteze prea mult, nu-i așa

10. „Femeile au servit tuturor aceste secole ca ochelari de vedere care posedă puterea magică și delicioasă de a reflecta figura omului la dublul dimensiunii sale naturale.”
11. „Închide-ți bibliotecile dacă vrei; dar nu există nicio poartă, nici lacăt, nici șurub pe care să-l pui asupra libertății minții mele.”
12. „Atâta timp cât ea se gândește la un bărbat, nimeni nu se opune ca o femeie să gândească.”
13. „A crește înseamnă a pierde unele iluzii pentru a dobândi altele.”
14. „Nu se poate gândi bine, iubește bine, dormi bine, dacă nu ai mâncat bine.”
15. „Ochii altora, închisorile noastre; gândurile lor, cuștile noastre.”
16. „Cărțile sunt oglinzile sufletului.”
17. „Sunt înrădăcinat, dar curg”.
18. „Nu trebuie să te grăbești. Nu este nevoie să strălucească. Nu este nevoie să fii altcineva în afară de tine însuți.”
19. „Prefer bărbații decât conopida.”

Citate Virginia Woolf despre povestire și scriere

20. „Cărțile de mâna a doua sunt cărți sălbatice, cărți fără adăpost; s-au reunit în stoluri vaste de pene pestrițe și au un farmec de care le lipsește volumele domesticite ale bibliotecii.”
21. „O femeie trebuie să aibă bani și o cameră a ei dacă vrea să scrie ficțiune.”
22. „Orlando a iubit în mod natural locurile solitare, priveliștile vaste și să se simtă pentru totdeauna și pentru totdeauna singur.”
23. „Citesc șase cărți deodată, singurul mod de a citi; deoarece, după cum veți fi de acord, o carte este doar o singură notă neînsoțită și pentru a obține sunetul complet, aveți nevoie de alte zece în același timp.”
24. „Atâta timp cât scrii ceea ce vrei să scrii, asta este tot ce contează; și dacă contează pentru veacuri sau doar pentru ore, nimeni nu poate spune.”
25. „Căci s-ar părea – cazul ei a dovedit-o – că scriem nu cu degetele, ci cu întreaga persoană. Nervul care controlează stiloul se înfășoară în jurul fiecărei fibre a ființei noastre, înțeapă inima, străpunge ficatul.”
26. „Am vrut să scriu despre moarte, doar viața a apărut ca de obicei.”
27. „Literatura este presărată cu rămășițele celor care s-au gândit dincolo de rațiune la opinia altora.”
28. „Fiecare are trecutul închis în el ca pe frunzele unei cărți cunoscute pe de rost și prietenii lui pot citi doar titlul.”
29. „Ficțiunea este ca o pânză de păianjen, atașată poate chiar atât de ușor, dar încă atașată de viață în toate cele patru colțuri.”
30. „De câte ori au folosit oamenii un pix sau o pensulă pentru că nu au putut apăsa pe trăgaci

31. „Adesea, într-o zi umedă, încep să număr ce am citit și ce nu am citit.”
32. „Și poemul, cred, este doar vocea ta care vorbește.”
33. „Dar, atunci, oricine valorează orice citește exact ceea ce îi place, pe măsură ce îi place starea de spirit și cu un entuziasm extravagant.”
34. „Gustul pentru cărți a fost unul timpuriu. În copilărie, a fost găsit uneori la miezul nopții de o pagină care încă citea. I-au luat coniul și el a crescut viermi strălucitori pentru a-și îndeplini scopul. Ei au luat viermii strălucitori și aproape că a ars casa cu o tidă.”
35. „Mergeam mereu la bibliotecă pentru o altă înghițitură din specificul divin.”
36. „De aceea, v-aș ruga să scrieți tot felul de cărți, ezitând asupra oricărui subiect, oricât de banal sau de vast.”
37. „Cine va măsura căldura și violența inimii unui poet atunci când este prins și încurcat în trupul unei femei

38. „Căci cărțile continuă una pe cealaltă, în ciuda obiceiului nostru de a le judeca separat.”
39. „Pe scurt, era afectat de dragoste pentru literatură. A fost natura fatală a acestei boli să înlocuiască o fantomă cu realitatea.”
40. „Cel mai extraordinar lucru despre scris este că atunci când ai lovit vena corectă, oboseala dispare. Trebuie să fie un efort, să gândești greșit.”
41. „Femeile și ficțiunea rămân, în ceea ce mă privește, probleme nerezolvate.”
42. „De ce, dacă a fost o iluzie, nu lăudați catastrofa, oricare ar fi ea, care a distrus iluzia și a pus adevărul la locul ei

43. „Urgența momentului și-a ratat mereu semnul. Cuvintele au fluturat lateral și au lovit obiectul la câțiva centimetri prea jos.”
44. „Momentele ca acesta sunt muguri pe pomul vieții. Flori ale întunericului, ele sunt.”
45. „Am inventat mii de povești; Am umplut nenumărate caiete cu fraze pe care să le folosesc când am găsit povestea adevărată – singura poveste la care se referă toate aceste fraze. Dar nu am găsit încă povestea. Și încep să întreb: „Există povești

46. „Nu sunt unul și simplu, ci complex și mulți.”
47. „Viața ei a fost un țesut de vanitate și înșelăciune”.
48. „Viața nu este o serie de lămpi de concert dispuse simetric. Viața este un halou luminos – un plic semitransparent care ne înconjoară de la începutul conștiinței până la sfârșit.”
49. „Dacă nu spui adevărul despre tine, nu-l poți spune despre alți oameni.”

Citate Virginia Woolf despre singurătate și viață
50. „Cât de mai bună este tăcerea; ceașca de cafea, masa. Cu cât mai bine să stau singură ca pasărea de mare solitare care își deschide aripile pe țăruș. Lasă-mă să stau aici pentru totdeauna cu lucruri goale, această ceașcă de cafea, acest cuțit, această furculiță, lucruri în sine, eu fiind eu însumi.”
51. „Care este sensul vieții
Asta a fost tot — o simplă întrebare; una care tindea să se apropie de una cu anii, marea revelație nu venise niciodată. Marea revelație poate că nu a venit niciodată. În schimb, erau mici minuni zilnice, lumini, chibrituri lovite pe neașteptate în întuneric; aici a fost unul.”
52. „Toate extremele sentimentelor sunt aliate cu nebunia.”
53. „Melancolie erau sunetele într-o noapte de iarnă.”
54. „Deocamdată, nu trebuie să se gândească la nimeni. Ar putea fi ea însăși, singură. Și asta simțea acum adesea nevoia – să gândească; bine nici măcar să mă gândesc. A fi tacut; a fi singur.”
55. „Toată ființa și ceea ce face, expansiv, sclipitor, vocal, evaporat; și cineva s-a micșorat, cu un sentiment de solemnitate, la a fi el însuși, un miez de întuneric în formă de pană, ceva invizibil pentru ceilalți, iar acest sine care și-a pierdut atașamentele era liber pentru cele mai ciudate aventuri.”
56. „Ar putea fi posibil ca lumea în sine să fie fără sens.”
57. „Doamna Dalloway dă mereu petreceri pentru a acoperi tăcerea.”
58. „A dori și a nu avea, a trimis pe tot corpul ei o duritate, o goluri, o încordare. Și apoi a dori și a nu avea – a vrea și a vrea – cum asta a zdrobit inima și a storcat-o iar și iar!”
59. „M-am săturat de moartea acestui sine particular. vreau altul.”
60. „Prin cârlig sau prin escroc, sper că veți avea suficienți bani pentru a călători și a lenevi, pentru a contempla viitorul sau trecutul lumii, pentru a visa la cărți și a zăbovi la colțurile străzilor și a lăsa linia gândirii scufundă-te adânc în pârâu.”
61. „Ea a simțit cum viața, de la a fi alcătuită din mici incidente separate, pe care le-a trăit unul câte unul, s-a ondulat și întreagă ca un val care o purta cu ea și o aruncă cu ea, acolo, cu o liniuță pe plajă.”
62. „Simt atât de intens plăcerea de a te închide într-o mică lume proprie, cu imagini și muzică și tot ce este frumos.”
63. „Să ne prefacem din nou că viața este o substanță solidă, în formă de glob, pe care o învârtim cu degetele. Să ne prefacem că putem desluși o poveste simplă și logică, astfel încât atunci când o chestiune este trimisă – dragostea de exemplu – să trecem, într-o manieră ordonată, la următoarea.
64. „Am nevoie de tăcere și să fiu singur și să ies și să economisesc o oră pentru a mă gândi la ce s-a întâmplat cu lumea mea, la ce a făcut moartea lumii mele.”
65. „Scrisul de poezie nu a fost o tranzacție secretă, o voce care răspunde unei voci

66. „Peter ar crede că este sentimentală. Așa a fost. Căci ajunsese să simtă că era singurul lucru care merita spus – ceea ce simțea cineva.”
67. „Nu văd nimic. S-ar putea să ne scufundăm și să ne așezăm pe valuri. Marea îmi va bate în urechi. Petalele albe vor fi întunecate cu apă de mare. Vor pluti o clipă și apoi se vor scufunda. Răsturnarea peste valuri mă va purta sub umăr. Totul cade într-un duș extraordinar, dizolvându-mă.”
68. „Prin adevăr suntem desființați. Viața este un vis. „Trezirea este cea care ne omoară.”
69. „Da, merit o primăvară — nu datorez nimic nimănui.”

Citate Virginia Woolf despre dragoste, dorință și feminitate

70. „Dragostea, spunea poetul, este întreaga existență a unei femei.”
71. „O femeie știe foarte bine că, deși un înțelept îi trimite poeziile sale, îi laudă judecata, îi solicită criticile și îi bea ceaiul, aceasta nu înseamnă în niciun caz că îi respectă opiniile, îi admiră înțelegerea sau că va refuza, cu toate că i se refuză spaca, să alerge prin trup cu condeiul”.
72. „Mi-ai oferit cea mai mare fericire posibilă. Ai fost, din toate punctele de vedere, tot ce putea fi oricine.”
73. „Ceea ce vreau să spun este că îți datorez toată fericirea vieții mele. Ai fost complet răbdător cu mine și ai fost incredibil de bun.”
74. „Adevărul este că adesea îmi plac femeile. Îmi place neconvenționalitatea lor. Îmi place completitatea lor. Îmi place anonimatul lor.”
75. „Dacă cineva ar fi putut să mă salveze, ai fi fost tu.”
76. „Nu cred că doi oameni ar fi putut fi mai fericiți decât am fost noi.”
77. „A crezut-o frumoasă, a crezut-o impecabil de înțeleaptă; a visat-o, i-a scris poezii, pe care, ignorând subiectul, le-a corectat cu cerneală roșie.”
78. „Ce contează creierul în comparație cu inima

79. „Am o dorință profund ascunsă și nearticulată pentru ceva dincolo de viața de zi cu zi.”
80. „Orice se poate întâmpla atunci când feminitatea a încetat să mai fie o ocupație protejată.”
81. „A zâmbit cel mai rafinat zâmbet, acoperit de memorie, nuanțat de vise.”
82. „Au intrat și au ieșit unul din mintea celuilalt fără niciun efort.”
83. „Doar în cazul în care vei uita vreodată, nu mă gândesc niciodată la tine.”
84. „Este o mie de milă să nu spui niciodată ceea ce simți cineva.”
85. „A iubi îl face pe cineva singur.”
86. „Pentru acest moment – ​​acest moment – ​​suntem împreună. Te pres la mine. Vino, durere, hrănește-te cu mine. Îngroagă-ți colții în carnea mea. Sfâșie-mă. plâng, plâng.”
87. „Chiar nu sfătuiesc o femeie care vrea să aibă lucruri în felul ei pentru a se căsători.”
88. „Vreau ca cineva să stea lângă mine după urmărirea zilei și toată suferința ei, după ascultarea ei, și așteptările ei și suspiciunile ei. După ceartă și împăcare, am nevoie de intimitate – să fiu singur cu tine, să pun ordine în această agitație. Căci sunt la fel de îngrijit ca o pisică în obiceiurile mele.”
89. „Prieteniile, chiar și cele mai bune dintre ele, sunt lucruri fragile. Unul se depărtează.”

Citate înțeleaptă Virginia Woolf
90. „M-am gândit cât de neplăcut este să fii închis; și m-am gândit că este mai rău, poate, să fii încuiat.”
91. „Istoria opoziției bărbaților față de emanciparea femeii este poate mai interesantă decât povestea acelei emancipări în sine.”
92. „Mi-am pierdut prieteni – unii din cauza morții, alții din cauza neputinței de a traversa strada.”
93. „Să privești viața în față, întotdeauna, să privești viața în față și să o cunoști așa cum este, în sfârșit, să o iubești așa cum este și apoi, să o lași deoparte.”
94. „Nu voi fi celebru, grozav. Voi continua să mă aventurez, să mă schimb, să-mi deschid mintea și ochii, refuzând să fiu ștampilat și stereotip. Chestia este să te eliberezi de sine – să-l lași să-și găsească dimensiunile, să nu fie împiedicat.”
95. „Dă vina sau lăudați-l, nu se poate nega calul sălbatic din noi.”
96. „Și toate viețile pe care le-am trăit vreodată și toate viețile viitoare sunt pline de copaci și frunze în schimbare.”
97. „Frumusețea lumii are două margini – una de râs, una de angoasă; tăind inima în bucăți.”
98. „Am chef să mă dizolv pe cer.”
99. „Detest punctul de vedere masculin. Mă plictisesc de eroismul, virtutea și onoarea lui. Cred că tot ce pot face acești oameni este să nu mai vorbească despre ei înșiși.”
100. „Aranjați orice piese vă ies în cale.”
101. „În lenevia noastră, în visele noastre, adevărul scufundat își iese uneori drum la suprafață.”
102. „Simt că o mie de capacități izvorăsc în mine. Sunt arcuit, gay, languid, melancolic pe rând.”
103. „Propriul meu creier este pentru mine cea mai nesocotită mașinărie – mereu bâzâit, zumzet, plutește, urlă, se scufundă și apoi este îngropat în noroi. Și de ce pentru
ce este această pasiune

104. „Cel care ne fură visele ne fură viața.”
105. „A fost un vis prostesc, a fi nefericit.”
106. „Nu trebuie să urăsc pe nimeni; nu mă poate răni. Nu trebuie să măgulesc pe niciun bărbat; nu are ce să-mi dea.”
107. „Cu cât omul crește mai în vârstă, cu atât îi place mai mult indecența.”
108. „Nu are rost să încerci să rezumați oamenii.”
109. „Căci capodoperele nu sunt nașteri singure și solitare; sunt rezultatul a mulți ani de gândire în comun, de gândire de către corpul oamenilor, astfel încât experiența masei să fie în spatele vocii unice.”
110. „Iluziile sunt pentru suflet ceea ce este atmosfera pentru pământ.”
111. „Ce se înțelege prin realitate
S-ar părea a fi ceva foarte neregulat, foarte nesigur – acum de găsit pe un drum prăfuit, acum într-un fragment de ziar de pe stradă, acum o narcise la soare.”
112. „Viața stă pe loc aici.”
113. „Acolo era înaintea ei – viața. Viața, se gândi ea, dar nu și-a încheiat gândul. Ea a aruncat o privire asupra vieții, pentru că avea un sentiment clar despre ea acolo, ceva real, ceva privat, pe care nu l-a împărtășit nici cu copiii ei, nici cu soțul ei.”
114. „Când trupul a scăpat de mutilare, rareori inima a mers în mormânt fără cicatrici.”
115. „Memoria este croitoreasă și chiar capricioasă. Memoria își trece acul înăuntru și afară, în sus și în jos, încoace și încoace.”
116. „Nu știm ce urmează sau ce urmează după.”
117. „La marginea fiecărei agonie stă un tip observator care arată.”
118. „Ea aparținea unei alte vârste, dar fiind atât de întreagă, atât de completă, s-a ridicat mereu la orizont, albă ca piatra, eminentă, ca un far care marchează o etapă trecută în această călătorie aventuroasă, lungă, lungă, această interminabilă. — această viață interminabilă.”
119. „Floarea a înflorit și a pălit. Soarele a răsărit și s-a scufundat. Iubitul a iubit și a plecat. Și ceea ce poeții au spus în rima, tinerii au transpus în practică.”

Citate Virginia Woolf despre credință și morală
120, „Când se va ivi Ziua Judecății și oamenii, mari și mici, vor veni pentru a-și primi răsplata cerească, Atotputernicul se va uita la simplii viermi de carte și va spune lui Petru: „Iată, aceștia nu au nevoie de răsplată. Nu avem ce să le dăm. Le place să citească.”
121. „Singur, deseori cad în neant. Trebuie să-mi împing piciorul pe furiș, ca să nu cad de pe marginea lumii în neant. Trebuie să mă lovesc cu capul de o ușă tare ca să mă chem înapoi la corp.”
122. „Avea simțul perpetuu, în timp ce privea taxiurile, de a fi afară, afară, departe de mare și singură; ea a avut întotdeauna senzația că este foarte, foarte, periculos să trăiești chiar și o zi.”
123. „Sunt făcut și refăcut continuu. Oameni diferiți trag cuvinte diferite de la mine.”
124. „Te văd peste tot — în stele, în râu. Pentru mine, tu ești tot ceea ce există – realitatea tuturor.”
125. „Nu cred în îmbătrânire. Cred în schimbarea permanentă a aspectului cuiva față de soare.”
126. „Când nu pot vedea cuvintele curgându-se ca niște inele de fum în jurul meu, sunt în întuneric – nu sunt nimic.”
127. „Te închin, dar urăsc căsătoria. Îi urăsc îngâmfarea, siguranța, compromisul și gândul că mă interferezi cu munca mea, mă împiedici; ce ai răspunde tu

128. „Ea a crezut că nu există zei; nimeni nu era de vina; și așa a dezvoltat religia acestui ateu de a face bine de dragul bunătății.”
129. „Într-adevăr, nu-mi place natura umană decât dacă este totul confisat cu artă.”
130. „Este mult mai greu să ucizi o fantomă decât o realitate.”
131. „Nu lăsa pe nimeni să ghicească că ai mintea ta. Mai presus de toate, fii curat.”
132. „Nici o pasiune nu este mai puternică în sânul unui om decât dorința de a-i face pe alții să creadă așa cum crede el. Nimic nu ia atât de mult la rădăcina fericirii și îl umple de furie decât sentimentul că altul apreciază mai jos ceea ce el apreciază mare.”
133. „Frumusețea nu a fost totul. Frumusețea a avut această penalizare – a venit prea ușor, a venit prea complet. A liniștit viața – a înghețat-o.”
134. „Lumea s-a clătinat și a tremurat și a amenințat să ia foc.”
135. „Inteligenta era o prostie. Trebuie să spunem pur și simplu ceea ce a simțit.”
136. „Mă bucur acum de primăvară mai mult decât de toamnă. O face, cred, pe măsură ce îmbătrânește.”
137. „Mai bine ar fi să rămână necunoscut și să lași în urmă un arc, apoi să arzi ca un meteor și să nu lași praf.”
138. „Ea cunoștea fericirea – fericire rafinată, fericire intensă – și a argintit valurile aspre puțin mai puternic, pe măsură ce lumina zilei se stingea, iar albastrul ieșea din mare și se rostogolea în valuri de lămâie pură care se curba și se umflau și s-a spart pe plajă și extazul i-a izbucnit în ochi și valuri de încântare pură s-au repezit pe podeaua minții ei și a simțit: E de ajuns! Este destul!”
139. „Dar nimic nu este atât de ciudat când cineva este îndrăgostit ca indiferența totală a altor oameni.”
140. „Rigid, doar scheletul obișnuinței susține cadrul uman.”

V-au inspirat aceste citate Virginia Woolf să vă lăsați vocea să fie auzită
Virginia Woolf a fost crescută într-o gospodărie distinsă și notabilă și, în copilărie, a avut o personalitate foarte strălucitoare și a fost mereu curioasă de lumea din jurul ei. Cu toate acestea, din cauza unor probleme personale cu care s-a confruntat, a suferit crize profunde de depresie – păstrând unele lucruri în ea pentru o lungă perioadă de timp. În timp, doar prin scris a reușit să le exprime. Unul dintre citatele ei cele mai de impact: „Vreau să scriu un roman despre tăcere”, a spus el, „lucrurile pe care oamenii nu le spun”, se leagă de mulți oameni, cu atât mai mult în ziua de azi, când fiecare este închis pe cont propriu pentru că de carantină. Uneori, credem că doar să păstrăm tăcerea în legătură cu problemele noastre este calea mai ușoară. Credem că îngroparea emoțiilor noastre negative va fi bine. Cu toate acestea, pentru ca noi să fim cu adevărat liberi și fericiți de viața noastră, trebuie să-i dăm afară și să fie auziți.
De asemenea, ține lucrurile să zboare în tine
. Crezi că această colecție te-a ajutat să recunoști că este timpul să-ți împărtășești sentimentele cu ceilalți
Nu uita să lași un comentariu mai jos