Aceste 140 de citate Nina Simone pe care le-am adunat vă vor ajuta să vă inspirați din experiențele ei ca femeie puternică.
Eunice Kathleen Waymon, cunoscută drept Nina Simone, a fost o cântăreață americană și activistă pentru drepturile civile. A început de tânără și a dezvoltat un interes pentru muzică când avea doar trei ani.
Ea și-a folosit vocea pentru a face serenade oamenilor și pentru a lupta împotriva adversităților societății. Consultați întreaga colecție de mai jos pentru a afla despre ce a reprezentat ea.
Să începem.
Și asigurați-vă că citiți aceste citate Stevie Wonder și citate puternice despre femei.

Cele mai bune citate Nina Simone

1. „Viața este scurtă. Oamenii nu sunt ușor de cunoscut. Nu sunt ușor de știut, așa că dacă nu le spui cum te simți, nu vei ajunge nicăieri, simt eu.”
2. „Trebuie să înveți să părăsești masa când dragostea nu mai este servită.”
3. „Nu te poți abține. Datoria unui artist, în ceea ce mă privește, este să reflecte vremurile.”
4. „Lăcomia a înnebunit lumea. Și cred că sunt norocos că am un loc aici pe care îl pot numi acasă.”
5. „Îți voi spune ce este libertatea pentru mine – fără teamă. Adică, într-adevăr, fără teamă!”
6. „Nu cred în amestecul de rase. Mă poți cita. Nu cred în asta și nu am crezut niciodată. Nu m-am schimbat niciodată. Nu mi-am schimbat niciodată părul. Nu mi-am schimbat niciodată culoarea, am fost întotdeauna mândru de mine, iar fanii mei sunt mândri de mine că am rămas așa cum am fost întotdeauna. M-am căsătorit o dată cu un alb, dar era un nebun.”
7. „Pentru mine, suntem cele mai frumoase creaturi din întreaga lume. Persoane de culoare. Și vreau să spun asta în toate sensurile.”
8. „Mi-aș dori un bărbat acum bogat și care să-mi dea o barcă — o barcă cu pânze. Vreau să-l dețin și să-l las să plătească pentru el. Prima mea dragoste este marea și apa, nu muzica. Muzica este a doua.”
9. „Știu că sunt diferit, dar nu mă gândesc la asta.”
10. „Tot timpul, a existat greutatea așteptărilor comunității mele pe umerii mei.”
11. „De la început, a fost un nu-nu pentru un bărbat de culoare să atingă o femeie albă.”
12. „Nu trebuie să trăiești lângă mine, doar dă-mi egalitatea mea.”
13. „Ceea ce mă ținea sănătos a fost să știu că lucrurile se vor schimba și era o chestiune de a mă menține împreună până când se vor schimba.”
14. „Orice lucru uman poate fi simțit prin muzică, ceea ce înseamnă că nu există nicio limită la crearea care se poate face cu muzică. Puteți lua aceeași frază din orice melodie și o puteți tăia în atâtea moduri diferite – este infinit. Este ca Dumnezeu — știi tu .

15. „Talentul este o povară, nu o bucurie. Eu nu sunt de pe această planetă. Eu nu vin de la tine. Nu sunt ca tine.”
Înrudit: Citate Jenni Rivera Citate

inspirate Nina Simone

16. „Aceasta este lumea pe care ai făcut-o singur, acum trebuie să trăiești în ea.”
17. „Trebuie să mă reidentific în mod constant cu mine, să-mi reactivez propriile standarde, propriile convingeri despre ceea ce fac și de ce.”
18. „Eu simt ceea ce simt ei. Și oamenii care mă ascultă știu asta și îi face să simtă că nu sunt singuri.”
19. „Sunt doar un om, am defecte ca oricine.”
20. „În acest moment crucial al vieții noastre, când totul este atât de disperat, când fiecare zi este o chestiune de supraviețuire, nu cred că poți să nu fii implicat.”
21. „Știați că vocea umană este singurul instrument pur pe
care nu are note pe care niciun alt instrument nu le are
E ca și cum ați fi între clapele unui pian.”
22. „Petrecusem mulți ani urmărind excelența, pentru că despre asta este muzica clasică. Acum, era dedicat libertății și asta era mult mai important.”
23. „Iubirea mea este ca vântul și sălbatic este vântul. Dă-mi mai multe mângâieri, potolește-mi foamea. Lasă vântul să sufle prin inima ta, căci vântul sălbatic este.”
24. „Mă simt mai viu acum decât m-am simțit vreodată în viața mea. Am șansa să trăiesc, așa cum am visat.”
25. „Sunt un adevărat rebel cu o cauză.”
26. „Ca armă politică, m-a ajutat timp de 30 de ani să apăr drepturile negrilor americani și ale oamenilor din lumea a treia din întreaga lume, să le apăr cu cântece de protest. Pentru a emoționa publicul pentru a-i face conștienți de ceea ce sa făcut oamenilor mei din întreaga lume.”
27. „Aș vrea să știi ce înseamnă să fii eu, atunci ai vedea și ai fi de acord că fiecare bărbat ar trebui să fie liber.”
28. „Tot ce mi s-a întâmplat când eram copil implica muzică. Făcea parte din viața de zi cu zi, la fel de automată ca respirația.”
29. „Cred că femeile joacă un rol major în deschiderea ușilor pentru o mai bună înțelegere în întreaga lume.”
30. „Tânăr, talentat și negru. Oh, ce vis minunat și prețios.”

Frumoasa Nina Simone Citate care vorbesc despre muzică

31. „Nu-mi place deloc muzica rap. Nu cred că e muzică. Este doar o bătaie și un rap.”
32. „Muzica este o artă și arta are propriile reguli. Și una dintre ele este că trebuie să îi acordați mai multă atenție decât orice altceva în lume dacă doriți să fiți sincer cu voi înșivă. Și dacă nu o faci – și ești un artist – te pedepsește.”
33. „Pentru majoritatea oamenilor albi, jazz înseamnă negru, iar jazz înseamnă murdărie și nu asta cânt. Cânt muzică clasică neagră.”
34. „Uneori sun ca pietriș, iar uneori sună ca cafea și smântână.”
35. „Nu m-a interesat muzica. A fost un dar de la Dumnezeu.”
36. „Ceea ce m-a interesat era să transmit un mesaj emoționant, ceea ce înseamnă să folosești tot ce ai în tine uneori pentru a abia de a nota, sau dacă trebuie să te străduiești să cânți, cânți.”
37. „Muzica este la fel de aproape de Dumnezeu pe cât știu eu.”
38. „Muzica este una dintre căile prin care poți cunoaște tot ce se întâmplă în lume. Poți simți, prin muzică – uf – poți simți vibrațiile tuturor din lume în orice moment.”
39. „Este logic ca oamenii din vremuri proaste să-și reflecte sentimentele în comunicarea lor. Muzica face parte din comunicare. Dacă ai trăit-o, poți să o faci.”
40. „Prin muzică, poți deveni trist, vesel, iubitor, poți învăța. Poți învăța matematica, atingerea, ritmul — oh, Doamne! Ooh, wow, poți vedea culorile prin muzică. Orice!”
41. „Nu am fost un jazzist, ci un muzician clasic și am improvizat aranjamente de cântece populare folosind motive clasice.”
42. „Odată ce am înțeles muzica lui Bach, mi-am dorit să fiu pianist concertist. Bach m-a făcut să-mi dedic viața muzicii și a fost acel profesor care m-a introdus în lumea lui.”
43. „Jazz-ul nu este doar muzică, este un mod de viață, este un mod de a fi, un mod de a gândi – noile fraze inventive pe care le inventăm pentru a descrie lucrurile – tot ceea ce pentru mine este jazz la fel de mult ca muzica pe care o facem. Joaca.”
44. „Jazz este un termen alb pentru a defini oamenii de culoare. Muzica mea este muzica clasică neagră.”
45. „Știam doar muzică clasică, care pentru mine era singura muzică adevărată. Singurul mod în care puteam supraviețui la bar era să amestec muzica clasică cu melodii populare, iar asta însemna că trebuia să cânt.”

Citate Nina Simone despre Dragoste

46. „Spune doar că l-am iubit de la început și spune-i că îmi doresc să spun ce am în inima mea.”
47. „Nu știi cum e să iubești pe cineva așa cum te iubesc eu.”
48. „Iubește-mă sau lasă-mă și lasă-mă să fiu singur, nu mă vei crede, dar eu te iubesc doar pe tine.”
49. „Privirea iubirii spune mult mai mult decât doar cuvintele ar putea spune vreodată.”
50. „Vreau să rămân aici cu tine pentru totdeauna.”
51. „Un anumit fel de lumină, nu mi se arată niciodată; Îmi doresc ca toată viața mea să fie trăită cu tine.”
52. „Vinul de liliac este dulce și amețitor, ca iubirea mea, vinul de liliac, mă simt nesigur, ca iubirea mea.”
53. „Firtez tot timpul. Imi plac barbatii! Nu cred că ne putem lipsi de ei.”
54. „Beu mult mai mult decât ar trebui să beau pentru că mă aduce înapoi la tine.”
55. „Ce este dragostea decât un preludiu la întristare – cu durere de inimă înainte pentru scopul tău.”

Puternica Nina Simone Citate

56. „Nu sunt o cântăreață de blues, sunt o divă.”
57. „Când sunt pe scena aceea, îmi asum onoarea. Îmi asum o compensație și ar trebui.”
58. „Întotdeauna au fost Marx, Lenin și revoluție – o adevărată vorbă de fete.”
59. „Nu contează pentru mine ce se întâmplă astăzi, deoarece muzica mea cuprinde orice fel de dispoziție care există în ființele umane. Acesta este bastonul meu.”
60. „De aceea zburăm din vidul interior, pentru că Dumnezeu ar putea fura în el. Nu căutarea plăcerii și aversiunea față de efort provoacă păcatul, ci frica de Dumnezeu. Știm că nu-L putem vedea față în față fără să murim și nu vrem să murim.”
61. „Nu există nicio scuză pentru ca tinerii să nu știe cine sunt sau au fost eroii și eroinele.”
62. „Este un moment bun pentru negrii să fie în viață.”
63. „Am fost întotdeauna un politician din ziua în care oamenii pentru drepturile civile m-au ales ca cântăreț de protest.”
64. „Este dificil să-ți păstrezi standardele cu presiunea de a încerca să faci bani, care întotdeauna are regulile sale.”
65. „Si eu cred în memoria rasială. Sunt sigur că am sânge african antic în mine care are ceva de-a face cu ceea ce sunt.”
66. „Tot ceea ce vreau este egalitate pentru sora mea, fratele meu, poporul meu și pentru mine.”

Citate Nina Simone despre societate

67. „Cred că bogații sunt prea bogați și săracii sunt prea săraci. Nu cred că oamenii de culoare nu se vor ridica deloc; Cred că majoritatea dintre ei vor muri.”
68. „Sclavia nu a fost niciodată abolită din modul de gândire al Americii.”
69. „Desegregarea este o glumă.”
70. „Aveți rasism traversând strada; se află în structura societății americane”.
71. „Am ordonat lucrurile atât de mult într-un anumit fel, că suntem amorțiți. Nimeni nu îndrăznește să pună la îndoială. Acesta este ceea ce este în neregulă, simbolic, cu America.”

Citate profunde Nina Simone
72. „Cred că în cele din urmă și bogații vor trebui să cedeze, pentru că situația economică din întreaga lume nu va tolera ca Statele Unite să fie în frunte pentru totdeauna.”
73. „Vreau să zgudui oamenii atât de tare încât atunci când părăsesc un club de noapte în care am cântat, vreau doar să fie în bucăți.”
74. „Cred că artiștii care nu se implică în predicarea mesajelor sunt probabil mai fericiți – dar vezi, trebuie să trăiesc cu Nina și asta este foarte dificil.”
75. „Fiica mea este în competiție mai mare cu mine. Nu mi-am dorit niciodată să fiu mai mare decât mama mea sau să o provoc.”
76. „Am ajuns să mă aștept la disperare de fiecare dată când am pus piciorul în propria mea țară și nu am fost niciodată dezamăgit.”
77. „Având cât mai puțin de-a face cu ființele umane posibil – într-un fel ciudat, sunt în pace.”
78. „Epuizezi tot ce ai încercând să oferi fiecăruia ceea ce își dorește.”
79. „Cred că dacă aș fi acolo, în America, muzica de protest ar fi mai importantă. Dar nu merg.”
80. „Modul de a-ți pune în buzunar mândria, uneori te confrunți cu umilința.”
81. „Și această lume veche este o lume nouă și o lume îndrăzneață.”
82. „Cum explici cum e să te urci pe scenă și să faci o poezie despre care știi că se scufundă în inimile și sufletele oamenilor care nu sunt în stare să o exprime

83. „Ceea ce sa întâmplat a fost că am descoperit că am o voce plus talentul de a amesteca muzica clasică cu melodii mai populare, pe care la acea vreme le detestam.”
84. „Dar, eu sunt doar un suflet ale cărui intenții sunt bune; o, Doamne, te rog să nu mă lași să fiu înțeles greșit.”
85. „Ei nu știu că sunt mort și fantoma mea ține.”
86. „Oamenii mei au un argo foarte subtil, inflexiuni și moduri de a spune lucruri care au puțin de-a face cu cuvintele. Dacă ești din același loc, vei simți jargonul și vei ști exact ce se întâmplă. La fel cu orice pisică de cartier. Ceea ce vede și aude și simte și trăiește îl face ceea ce este. Asta este bluesul.”

Citate Nina Simone pentru a vă oferi o privire asupra personalității ei

87. „Am un mod cult de a vorbi.”
88. „Muzica este centrul vieții mele.”
89. „Îmi place să cânt melodiile lui Jacques Brel, intens. Sunt teribil de entuziasmat, doar citind câteva rânduri în oricare dintre melodiile lui.”
90. „Nu suport chitarele zgomotoase care mă fac surd.”
91. „Îmi place să călătoresc pentru a auzi diferite tipuri de muzică.”
92. „Pot citi și aranja, dar nu știu să scriu.”
93. „Pe măsură ce am îmbătrânit, deși îmi doream o viață proprie. Pregătirea clasică a fost foarte solicitantă și minuțioasă. A fost o existență foarte adăpostită. Chiar dacă uneori auzeam blues și gospel la radio, mereu mă întorceam la pian și studiem și susțin recitaluri.”
94. „Cant la pian, după ureche. Da, scriu cântece – și altele bune.”
95. „Îmi plac clasicii, dar există multe idei noi care trebuie transformate în realitate. Aș prefera să fiu preocupat de treaba mea. Există mulți maeștri ai pianului clasic, așa că le las pe seama lor.”
96. „Cred că va veni vremea când întreaga definiție a muzicii pop se va schimba. Se va ajunge la punctul în care o melodie nu va fi o melodie bună până când nu va avea un nivel ridicat de creativitate în scriere și performanță. Cu alte cuvinte, pentru a fi populare, melodiile vor trebui să îndeplinească aceste standarde înalte.”

Citate Nina Simone despre percepțiile ei

97. „Când un copil este dotat, oamenii încearcă să-l ajute.”
98. „Am auzit toată viața blues și jazz, dar nu am fost niciodată conștientă că este asociat cu cluburile de noapte și cu băutura.”
99. „Dacă vreau să iau o anumită formă de blues în altă parte, am echipamentul necesar, dar nici măcar nu m-am gândit la asta.”
100. „Aluzia a fost că eram de fapt gol. Mi-a plăcut asta. Întotdeauna a șocat destul de mult oamenii încât au devenit ai mei imediat.”
101. „Teoria și armonia mi-au lărgit mintea în muzică. Știu din ce este făcută muzica.”
102. „Există tot felul de lucruri care pot fi făcute. Poți schimba ritmurile, poți schimba acordurile, poți schimba concepte întregi. Dar va funcționa, pe un disc sau într-o performanță, doar dacă îi poți face pe oameni să-l cumpere.”
103. „Sunt un nebun pentru Bach ca compozitor.”
104. „Am fost crescut în biserică de la vârsta de trei ani. Cânt la pian de la trei ani. Am cântat la renașteri și pentru oamenii mei din Carolina de Nord timp de câțiva ani. Oamenii din oraș au strâns bani pentru a mă trimite la școală.”
105. „Este un obiectiv foarte înalt, să studiezi opt ore pe zi pentru a fi pianist concertist.”
106. „Când aleg material pentru un album, toate aceste melodii cu care am crescut îmi vin în cap.”

Citate filozofică Nina Simone pentru a vă menține interesat

107. „Presiunea spectacolului este tot timpul, iar show-ul este o afacere volubilă. Indiferent ce este popular acum, asta este tot ce contează.”
108. „Când învăţam, nu existau concertişti negri. Alegerile mele au fost intuitive și aveam tehnica pentru a o face. Oamenii au auzit muzica mea și au auzit clasicul din ea, așa că am devenit cunoscut ca un pianist clasic negru.”
109. „Dacă îmi vine o idee, o pun pe bandă și altcineva o scrie.”
110. „Cel mai rău lucru la acest tip de prejudecată – este că, în timp ce te simți rănit și furios și tot restul, te alimentează îndoielile de sine. Începi să te gândești că poate nu sunt suficient de bun.”
111. „Este un nou zori, este o nouă zi – și mă simt bine.”
112. „De multe ori mă simt diferit ca o persoană diferită.”
113. „Acesta poate fi un vis, dar îl voi spune oricum: trebuia să mă căsătoresc anul trecut și mi-am cumpărat o rochie. Când îl voi întâlni pe Nelson Mandela, voi îmbrăca această rochie și voi fi îndepărtată și lăsată deoparte și voi sărut pământul pe care merge și apoi îi sărut picioarele.”
114. „Cântarea mea, dacă vrei să-i spui așa, este doar un alt mijloc de exprimare. Doar un instrument pe care îl cânt. Așa îmi văd vocea.”
115. „Funk, gospel, blues sunt toate din vremurile de sclavie, din depresie, din tristețe.”
116. „The Beatles sunt norocoși, foarte norocoși. Dar, ceea ce li s-a întâmplat nu are nicio legătură cu ei, într-un fel. Au venit la momentul potrivit. Atenția s-a concentrat asupra lor. Au avut șansa de a crește în aproape orice direcție și-au dorit. Foarte norocos. Nu sunt excepțional de talentați.”
117. „Aștept cu nerăbdare să fac propriul meu spectacol, nu al altcuiva. Acesta a fost întotdeauna visul meu.”
118. „Este timpul să mă uit la eșecurile mele și să nu le mai numesc succese. Acum pot începe să lucrez la ceva care mă poate folosi cel mai bine.”
119. „Am aplicat pentru o bursă la Curtis Institute of Music din Philadelphia. Știam că sunt destul de bun, dar m-au refuzat. Și mi-a luat aproximativ șase luni să-mi dau seama că era pentru că eram negru. Nu am trecut niciodată peste acel zgomot de rasism la acea vreme.”
120. „Mâine, s-ar putea să fiu într-o dispoziție diferită și nu ai recunoaște vocea mea.”
121. „Îmi pare rău că nu am devenit primul pianist clasic negru din lume. Cred că aș fi fost mai fericit.”

Citate Nina Simone pentru a te ajuta să o cunoști mai bine

122. „Sunt deosebit de așezat în audiență – și de câți bani plătesc – dar mai ales de locul în care sunt așezați. Dacă am de gând să cânt ceva intim, cui îi voi cânta

123. „Pe când aveam opt ani, luam lecții de pian clasic și îmi doream să fiu pianist concertist. Dar, asta nu a mers. Am absolvit liceul și educația mea formală s-a încheiat.”
124. „Nu mă deranjează fără mâncare sau somn atâta timp cât fac ceva care merită pentru mine ca acesta.”
125. „Muzica este un dar și o povară pe care o am de când îmi amintesc cine am fost.”
126. „Nu-mi place să merg în locuri ciudate. Am fost în Italia aproximativ cinci ore în drum spre Africa.”
127. „Aș dori să știi că sunt doctor în muzică.”
128. „Nu am fost reticent să devin cântăreț. Cântul a fost o activitate pe care am făcut-o toată viața, fără să mă gândesc.”
129. „De când aveam trei ani cânt la pian. Am fost pe scenă. Mama mea este evanghelistă și obișnuiam să cânt la pian la întâlnirile ei de trezire.”

Mai multe Citate Nina Simone

130. „Este un fapt că nu primesc suficientă iubire, nu am primit niciodată suficientă iubire.”
131. „Nu-mi plac dependenții de droguri și sună ca o pisică.”
132. „Cer perfecțiune în ceea ce fac și mă antrenez foarte mult înainte de a da un concert – uneori trei până la șase ore pe zi.”
133. „Dacă jazz-ul supraviețuiește și este pus pe un piedestal ca formă de artă, la fel cum a fost muzica clasică de-a lungul anilor, peste o sută de ani copiii vor ști cine sunt, cu acest fel de respect.”
134. „Treba mea nu este făcută. Adresez cântecele mele acum lumii a treia. Sunt popular în toată Asia, Africa și Orientul Mijlociu, ca să nu mai vorbim de Africa de Sud, unde încerc să merg să-l văd pe Nelson Mandela.”
135. „În ceea ce privește pianiştii, Oscar Peterson este preferatul meu. Îmi place și McCoy Tyner. Cred că marile vedete de jazz, atât acum, cât și în trecut, cum să spun asta.
Băieții ăștia sunt la fel de grozavi ca Bach, Beethoven; toti. Oamenii nu știu încă.”
136. „Sunt doar unul dintre oamenii care sunt bolnavi de ordinea socială, bolnavi de stabiliment, bolnavi de sufletul meu de toate acestea. Pentru mine, societatea Americii nu este altceva decât un cancer și trebuie expusă înainte de a putea fi vindecată. Nu sunt doctorul care să-l vindece. Tot ce pot face este să expun boala.”
137. „Este greu să mergi pe frânghia de a face ceea ce crezi că este mai bun pentru tine și de a câștiga bani din asta.”
138. „Încerc să înot în fiecare zi ce pot și am învățat să fac scufundări și să fac snorkel.”
139. „Păsări care zboară sus, știi cum mă simt. Soare pe cer, știi cum mă simt. Briza trece, știi cum mă simt.”
140. „Pentru că numele mamei tale era singuratic, iar numele tatălui tău era durere. Și ei ți-au numit tristețe mică, pentru că nu vei mai iubi niciodată. Nu ai pe nimeni care să te țină în brațe. Nu ai pe nimeni de care să-i pese. doar dacă ai înțelege. Nimeni nu te vrea nicăieri.”

Crezi că muzica poate fi folosită ca platformă în mișcările pentru drepturile civile

Nina Simone s-a născut într-o familie cu venituri mici din Tryon, Carolina de Nord. Muzica i-a captivat sufletul cu melodia, versurile și ritmul ei.
Ea a vrut să meargă la școala de muzică din Philadelphia, dar cererea i-a fost respinsă. Mai târziu, Simone a aflat că a fost respinsă din cauza rasei sale, mai degrabă decât a abilităților ei.
Respingerile și discriminările cu care s-a confruntat au devenit o bază solidă pentru ca ea să-și folosească vocea. Luptând pentru ceea ce crede ea, ne-a învățat că avem puterea de a reuși în orice ne punem inima.
Ce lecții perspicace ați învățat de la Nina Simone
. Împărtășiți-vă gândurile în secțiunea de comentarii de mai jos!