Obțineți o perspectivă asupra vieții celui de-al 39-lea președinte al Americii prin aceste citate Jimmy Carter.
În această colecție, vă prezentăm 130 dintre cele mai cunoscute versiuni ale sale care discută subiecte precum speranța, umanitatea, guvernarea și religia.
Cu un spectru atât de larg de subiecte, există cu siguranță multe lucruri de învățat de la acest laureat al Premiului Nobel din 2002.
Așadar, dacă aveți nevoie de o îndrumare sau chiar de un pic de reacție, această listă ar putea fi doar lucrul perfect pe care să îl verificați.
Continuați cu lista completă de mai jos.
Și nu ratați aceste citate John Kennedy și citate John Quincy Adams.

Cele mai bune citate Jimmy Carter

1. „Când oamenii sunt intimidați să aibă propriile opinii, opresiunea este la îndemână.”
2. „Trebuie să ne adaptăm vremurilor în schimbare și să păstrăm în continuare principii neschimbate.”
3. „America nu a inventat drepturile omului. Într-un sens foarte real, drepturile omului au inventat America.”
4. „Eșecul este o realitate; toți eșuăm uneori și este dureros când o facem. Dar este mai bine să eșuezi în timp ce te străduiești pentru ceva minunat, provocator, aventuros și incert decât să spui: „Nu vreau să încerc pentru că s-ar putea să nu reușesc complet.”
5. „La fel ca muzica și arta, dragostea pentru natură este un limbaj comun care poate depăși granițele politice sau sociale.”
6. „Acest lucru nu se bazează pe măsurarea succesului prin competitivitatea umană pentru bogăție, posesiuni, influență și faimă, ci aderarea la standardele lui Dumnezeu de adevăr, dreptate, smerenie, slujire, compasiune, iertare și iubire.”
7. „Războiul poate fi uneori un rău necesar. Dar oricât de necesar, este întotdeauna un rău, niciodată un bine.”
8. „Ar trebui să ne trăim viețile ca și cum Hristos ar veni în această după-amiază.”
9. „Am o viață și o șansă să o fac să conteze pentru ceva.”
10. „Republicanii sunt oameni cu viziune îngustă – cărora le este frică de viitor.”
11. „Sancțiunile împotriva deținerii unui drog nu ar trebui să fie mai dăunătoare pentru o persoană decât utilizarea drogului în sine; iar acolo unde sunt, ar trebui schimbate.”
12. „Credința mea cere să fac tot ce pot, oriunde mă aflu, oricând pot, atâta timp cât pot, cu orice trebuie să încerc să fac diferența.”
13. „Cred că oricine poate avea succes în viață, indiferent de talentul natural sau de mediul în care trăim.”
14. „Acum, credința mea depășește teologia și religia și necesită muncă și efort considerabil.”
15. „Nu vom învăța să trăim împreună în pace ucigându-și copiii unul altuia.”
16. „La începutul vieții mele am crezut că lucrurile care contează sunt lucrurile pe care le puteai vedea – cum ar fi mașina ta, casa ta, averea ta, proprietatea, biroul tău. Dar, pe măsură ce am îmbătrânit, m-am convins că lucrurile care contează cel mai mult sunt lucrurile pe care nu le poți vedea – dragostea pe care o împărtășești cu ceilalți, scopul tău interior, confortul tău cu cine ești.”
17. „Încercăm să supraviețuim timpului nostru, ca să putem trăi în al tău.”
18. „Noi am devenit nu o topire, ci un mozaic frumos – oameni diferiți, credințe diferite, dorințe diferite, speranțe diferite, vise diferite.”
19. „Sperăm într-o zi, după ce am rezolvat problemele cu care ne confruntăm, să ne alăturăm unei comunități de civilizații galactice.”

Citate Jimmy Carter despre speranță și perseverență

20. „Această înregistrare reprezintă speranța și determinarea noastră și bunăvoința noastră într-un univers vast și minunat.”
21. „Am văzut standarde vizionare adoptate de comunitatea globală care susțin pacea și drepturile omului, iar globalizarea informațiilor asigură că încălcarea acestor principii ale nonviolenței de către o democrație puternică și admirată tinde să rezoneze în întreaga comunitate mondială.”
22. „Puterea ta poate compensa slăbiciunea mea, iar înțelepciunea ta poate ajuta la minimizarea greșelilor mele.”
23. „Spiritul este ca vântul prin faptul că nu-l putem vedea, dar îi putem vedea efectele care sunt profunde.”
24. „Îmi dau seama că violența nu este mai răspândită astăzi decât în ​​perioadele anterioare ale istoriei umane, dar există o diferență.”
25. „Acesta este un cadou dintr-o lume mică, îndepărtată – un semn al sunetelor noastre, al științei noastre, al imaginilor noastre, al muzicii noastre, al gândurilor noastre și al sentimentelor noastre.”
26. „A noastră a fost prima națiune care s-a întemeiat pe ideea că toți sunt creați egali și toți merită tratament egal conform legii. În ciuda pașilor greșiți și a neajunsurilor noastre, aceste idealuri încă inspiră speranță în rândul celor oprimați și ne oferă mândrie că suntem americani.”
27. „L-am iubit și admirat, iar unul dintre obiectivele mele preeminente în viață a fost să-i câștig aprobarea. Am învățat să mă aștept la criticile lui, întotdeauna constructive, dar laudele lui au fost rare.”
28. „Acționând acum, ne putem controla viitorul în loc să lăsăm viitorul să ne controleze.”
29. „Retorica și cererile din toate părțile pot fi dure, dar există domenii evidente de acord care pot oferi o bază pentru progres.”
30. „Care sunt lucrurile pe care nu le poți vedea care sunt importante
, aș spune dreptate, adevăr, smerenie, slujire, compasiune, iubire. Ele sunt luminile călăuzitoare ale vieții.”
31. „Să creăm împreună un nou spirit național de unitate și încredere.”
32. „Speranța mea este că liderii noștri vor valorifica cele mai admirabile calități ale țării noastre.”
33. „Bunăstarea națiunii noastre ar fi sporită prin restabilirea încrederii, admirației și prieteniei de care națiunea noastră se bucura înainte între alte popoare.”
34. „Orice act de conservare a energiei ca acesta este mai mult decât bunul simț. Vă spun, este un act de patriotism.”
35. „Nu putem ignora darul nostru al viitorului.”
36. „S-a descoperit că capacitatea totală a creierului oamenilor de Neanderthal este mai mare decât cea a oamenilor moderni.”
37. „Am douăzeci și doi de nepoți și strănepoți și mă mențin tânăr.”
38. „Îți spun, sincer, că vremea discriminării rasiale a luat sfârșit.”
39. „Rugăciunea mea constantă, scopul meu numărul unu în străinătate, este să aduc pacea în Israel – și în acest proces, vecinilor lui Israel”.

Citate Jimmy Carter despre guvern, societate și națiune
40. „O națiune puternică, ca o persoană puternică, își poate permite să fie blândă, fermă, gânditoare și reținută. Își poate permite să întindă o mână de ajutor altora.”
41. „Este o națiune slabă, ca o persoană slabă, care trebuie să se comporte cu fanfaș, lăudăroși și neplăcere și alte semne de nesiguranță.”
42. „Cred că, în ceea ce privește impactul negativ asupra națiunii din întreaga lume, această administrație a fost cea mai proastă din istorie.”
43. „În aceste cazuri, rareori recunoaștem pierderile uriașe de vieți omenești și suferința prelungită în rândul oamenilor din zonele de luptă, chiar și după ce implicarea noastră în conflict s-a încheiat.”
44. „Am decis să susțin mișcările pașnice către libertate și democrație în toată emisfera.”
45. „Pedepsirea excesivă a prizonierilor și folosirea pedepsei cu moartea în Statele Unite, singure în lumea dezvoltată, au continuat să cadă cel mai mult asupra săracilor, bolnavilor mintal și oamenilor de culoare. Pe acest subiect am ținut cel mai bun discurs din viața mea.”
46. ​​„Inversarea evidentă a valorilor de bază ale Americii, așa cum au fost exprimate de administrațiile anterioare, inclusiv cele ale lui George HW Bush, și Ronald Reagan, și Richard Nixon și alții, a fost cea mai deranjantă pentru mine.”
47. „Nu putem fi atât cel mai mare campion al păcii din lume, cât și cel mai important furnizor mondial de arme de război.”
48. „În toate cazurile pe care le-am cunoscut de confruntare cu guvernul și presa, presa a avut întotdeauna dreptate. Așa că ține-o tot așa.”
49. „Mai mult decât orice altă națiune, Statele Unite au fost aproape constant implicate în conflicte armate și, prin alianțe militare, au folosit războiul ca mijloc de soluționare a disputelor internaționale și locale.”
50. „America ar trebui să fie punctul focal în jurul căruia alte națiuni se pot aduna împotriva amenințărilor la adresa calității mediului nostru comun.”
51. „În unele dintre aceste țări nu existau „ghete pe pământ”; în schimb, am folosit bombardiere la mare altitudine sau drone cu telecomandă.”
52. „Centrul nostru ar fi nepartizan; am fi cât se poate de inovatori, fără a ne duplica sau a concura cu alte organizații care abordează probleme cu succes; nu ne-ar fi frică de un posibil eșec dacă obiectivele noastre ar merita și am funcționa întotdeauna cu un buget echilibrat.”
53. „De generații, politica oficială a SUA a fost de a sprijini aceste regimuri împotriva oricărei amenințări din partea propriilor cetățeni, care au fost catalogați automat drept comuniști.”
54. „Viața fiecărei ființe umane de pe pământ poate depinde de experiența, judecata și vigilența persoanei din Biroul Oval.”
55. „Ar trebui să fim văzuți ca un campion neclintit al drepturilor omului, atât în ​​rândul propriilor cetățeni, cât și în cadrul comunității globale.”
56. „Thomas Jefferson, în zilele inițiale ale țării noastre, a spus că se temea că biserica ar putea influența statul să ia libertatea omului.”
57. „O țară va avea autoritate și influență din cauza factorilor morali, nu a puterii sale militare; pentru că poate fi umil și nu flagrant și arogant; pentru că poporul nostru și țara noastră vor să-i slujească pe alții și nu să-i domine pe alții.”
58. „Există trei cuvinte care caracterizează acest brand de fundamentalism – mândrie, dominație și excludere.”
59. „Doar o oligarhie cu mită politică nelimitată.”
60. „Pentru prima dată, am recunoscut un mediu care ia obiectele noastre obișnuite, de zi cu zi, cum ar fi bolurile, coșurile și pilotele și le ridică la forme de artă care rivalizează cu pictura și sculptura în impactul lor.”
61. „Pentru mine și pentru națiunea noastră, vreau să-i mulțumesc predecesorului meu pentru tot ce a făcut pentru a vindeca pământul nostru.”
62. „Guvernul nostru ar trebui să fie cunoscut ca fiind opus războiului, dedicat soluționării disputelor prin mijloace pașnice și, ori de câte ori este posibil, dornic să împlinească acest scop.”
63. „Orice începe în California, din păcate, are tendința de a se răspândi.”
64. „Globalizarea, așa cum este definită de oamenii bogați ca noi, este un lucru foarte frumos – vorbești despre internet, vorbești despre telefoane mobile, vorbești despre computere. Acest lucru nu afectează două treimi dintre oamenii lumii.”
65. „Am devenit, acum, o oligarhie în loc de o democrație. Cred că acesta a fost cel mai mare prejudiciu adus standardelor morale și etice de bază ale sistemului politic american pe care l-am văzut vreodată în viața mea.”
66. „Dacă ești total analfabet și trăiești cu un dolar pe zi, beneficiile globalizării nu vin niciodată la tine.”
67. „Guvernul este un mecanism al înțelepciunii umane pentru a asigura nevoile umane. Oamenii au dreptul să se aștepte ca aceste dorințe să fie asigurate de această înțelepciune.”
68. „Aș fi vrut să fi știut când am fost la Casa Albă ceea ce știu acum despre Lumea a Treia.”
69. „La Centrul Carter lucrăm cu victimele opresiunii și acordăm sprijin eroilor drepturilor omului.”

Citate Jimmy Carter despre umanitate

70. „Identitatea umană nu mai este definită de ceea ce face cineva, ci mai degrabă de ceea ce deține.”
71. „Dacă ți-e teamă să înnebunești pe cineva, atunci încerci în cele din urmă cel mai mic numitor comun al realizărilor umane.”
72. „Mulți bărbați nu sunt de acord, dar rămân liniștiți pentru a se bucura de beneficiile statutului lor dominant.”
73. „O persoană ar trebui să aibă drept scop complet agape – iubirea de sacrificiu de sine.”
74. „Ce mai mult ne putem aștepta de la o societate este să instituim justiție simplă.”
75. „Ne-am ridicat ca societate pentru a lupta împotriva poliomielitei. De ce nu acționăm cu mai multă forță pentru a opri flagelul și mai mare de astăzi

76. „Acest sistem se bazează pe prezumția că bărbații și băieții sunt superiori femeilor și fetelor și este susținut de unii lideri religioși bărbați care denaturează Sfânta Biblie, Coranul și alte texte sacre, pentru a-și perpetua afirmația că femeile sunt, în unele moduri de bază, inferioare lor, necalificate să-L slujească pe Dumnezeu în condiții egale.”
77. „Ca americani, suntem binecuvântați cu circumstanțe care ne protejează drepturile omului și libertatea noastră religioasă, dar pentru mulți oameni din întreaga lume, privațiunile și persecuția au devenit un mod de viață.”
78. „Măsura unei societăți se găsește în modul în care își tratează cei mai slabi și neputincioși cetățeni.”
79. „Oricine și orice ar fi „celălalt”, ea trebuie tratată cu demnitate, bunătate, dragoste și respect.”
80. „Trebuie pur și simplu să echilibrăm cererea noastră de energie cu resursele noastre care se micșorează rapid.”
81. „Există un sistem similar de discriminare, extinzându-se cu mult dincolo de o mică regiune geografică la întregul glob; atinge fiecare națiune, perpetuând și extinzând traficul de sclavi umani, mutilarea corpului și chiar crima legitimată la scară masivă.”
82. „Durerea cauzată unuia este durerea împărtășită de toți.”
83. „’Alții” transcend sexul, rasa, clasa, orientarea sexuală sau casta.”
84. „Decizia echipajului K-1 a fost un indiciu al modului în care tratamentul rasial egal a fost acceptat – și savurat. Eram foarte mândru de nava mea.”
85. „O națiune fără moralitate își va pierde în curând influența în întreaga lume.”
86. „Mi-ai dat o mare responsabilitate – să stau aproape de tine, să fiu demn de tine și să exemplific ceea ce ești.”
87. „Ar trebui să fim dispuși să conducem prin exemplul împărtășind marea noastră bogăție cu cei aflați în nevoie.”
88. „Toți americanii ar putea fi uniți într-un angajament comun de a reînvia și a hrăni valorile politice și morale pe care le-am îmbrățișat și căutat în ultimii 240 de ani.”
89. „Propria noastră societate ar trebui să ofere șanse egale tuturor cetățenilor și să se asigure că li se asigură nevoile de bază ale vieții.”
90. „Principiul de a trata pe ceilalți în același mod în care cineva ar dori să fie tratat are ecou în cel puțin douăsprezece religii ale lumii.”
91. „Nu voi spune niciodată o minciună. Nu voi face niciodată o declarație înșelătoare. Nu voi trăda niciodată încrederea pe care vreunul dintre voi a avut-o în mine. Și nu voi evita niciodată o problemă controversată.”
92. „Dacă ambele părți nu câștigă, niciun acord nu poate fi permanent.”
93. „Nu este necesar să ne temem de perspectiva eșecului, ci să fii hotărât să nu eșuezi.”
94. „Drepturile omului sunt sufletul politicii noastre externe, pentru că drepturile omului sunt chiar sufletul sentimentului nostru de națiune.”
95. „Agresiunea, fără opoziție, devine o boală contagioasă.”
96. „Poziția mea a fost întotdeauna, împreună cu mulți alți oameni, ca orice diferență să fie rezolvată într-un mod nonviolent.”
97. „Înțelegerea mea despre discriminarea rasială când eram copil a fost foarte distorsionată, deoarece cel mai proeminent bărbat din tirul cu arcul era un episcop afro-american. Când a venit acasă din nord, unde era responsabil de bisericile AME din cinci state, era o știre de prima pagină. A fost cel mai de succes om din viața mea.”
98. „Avem tendința de a condamna oamenii care sunt diferiți de noi, de a defini păcatele lor ca fiind primordiale și propria noastră păcătoșenie ca fiind nesemnificativă”.
99. „A te testa pe tine însuți este cel mai bine atunci când faci singur.”

Citate Jimmy Carter despre religie și credințe
100. „Dumnezeu răspunde mereu la rugăciuni. Uneori este „da”. Uneori răspunsul este „nu”. Uneori este „trebuie să glumești.”
101. „În Dumnezeu și Fiul Său mă străduiesc să înțeleg lumea în care trăim.”
102. „M-am uitat la multe femei cu poftă. Am comis adulter în inima mea de multe ori. Dumnezeu știe că voi face asta și mă iartă.”
103. „Poți să faci ceea ce trebuie să faci și, uneori, o poți face chiar mai bine decât crezi că poți.”
104. „Vinovația și anxietatea noastră sunt ușurate când realizăm că Dumnezeu ne-a acceptat deja și ne iubește așa cum suntem.”
105. „Prin rugăciune, Dumnezeu îmi oferă mângâiere, liniște, satisfacție, curaj, speranță și pace.”
106. „Când mamele, soțiile, surorile și fiicele noastre sunt considerate atât diferite, cât și inferioare în ochii Dumnezeului căruia îl închinăm, această credință tinde să pătrundă în societate și toată lumea suferă.”
107. „Acei creștini care rezistă înclinației către fundamentalism și care urmează natura, acțiunile și cuvintele lui Isus Hristos ar trebui să considere oamenii care sunt diferiți de noi ca fiind demni de grija noastră, generozitatea, iertarea, compasiunea și iubirea altruistă”.
108. „Dumnezeu nu construiește un gard protector în jurul vieții mele, nu mă ferește de necazuri, nu-mi împlinește dorințele personale sau nu îmi garantează succesul.”
109. „Nu sunt în favoarea ca guvernul să impună o rugăciune în școală, deoarece țara noastră a fost întemeiată pe faptul că nicio credință religioasă anume nu ar avea ascendență sau tratament preferențial față de oricare alta.”
110. „Ieși pe un mădular. Acolo sunt fructele.”
111. „Nu putem schimba istoria trecutului.”
112. „Dumnezeu nu este valetul meu personal.”
113. „Sângele vărsat în Țara Sfântă încă strigă către Dumnezeu – un strigăt îndurerat pentru pace”.
114. „Isus a îmbrățișat smerenia, slujirea conducătorilor și dărâmarea zidurilor dintre oameni.”
115. „Pe măsură ce îi cerem lui Dumnezeu o binecuvântare, avem obligația de a participa noi înșine la împlinirea acelor vise, aspirații, speranțe și idei.”
116. „Trebuie să ai doar două iubiri în viața ta – pentru Dumnezeu și pentru persoana din fața ta în orice moment.”
117. „Toate ființele umane au fost făcute puțin mai jos decât îngerii și avem responsabilitatea de a le trata în consecință.”
118. „El explică adevăratul caracter al Dumnezeului iubirii și ne asigură că puterea supremă pe pământ va fi bună, nu rea.”
119. „Această premisă falsă oferă o justificare pentru discriminarea sexuală în aproape toate domeniile vieții seculare și religioase.”
120. „Dimpotrivă, frica se referă la o amenințare sau un obiect specific, identificabil, care poate fi înfruntat sau suportat cu curaj.”
121. „El a observat că Hristos însuși, deși Fiul lui Dumnezeu, a fost întotdeauna blând cu cei săraci sau slabi”.
122. „Domnul nu m-a înălțat numai pe mine sau pe un grup special; Dumnezeu i-a înălțat pe toți.”
123. „Sunt liber să aleg ce este acel ceva, iar ceea ce am ales este credința mea.”
124. „Fiecare dintre noi a fost făcut puțin mai jos decât îngerii. Ce compliment de neînțeles! Dar nu este doar un compliment; este, de asemenea, o responsabilitate – pentru că statutul nostru special ne egalează cu alți oameni în ochii lui Dumnezeu”.
125. „Isus nu a spus niciodată un cuvânt despre homosexualitate. În toate învățăturile sale despre mai multe lucruri, nu a spus niciodată că homosexualii ar trebui condamnați. Personal cred că este foarte bine ca homosexualii să se căsătorească în cadrul ceremoniilor civile.”
126. „În treburile religioase și laice, credințele mai fervente atrag adepți. Dacă ești moderat în orice privință, dacă ești moderat în ceea ce privește avortul, dacă ești moderat în controlul armelor sau dacă ești moderat în credința ta religioasă, nu evoluează într-o cruciadă în care sunteți fie drept, fie greșit, bun sau rău, cu noi sau împotriva noastră.”
127. „Nu poți divorța de credința religioasă și de serviciul public. Nu am detectat niciodată vreun conflict între voia lui Dumnezeu și datoria mea politică. Dacă o încalci pe una, o încalci pe cealaltă.”
128. „Este bine să ne dăm seama că, dacă dragostea și pacea pot predomina pe pământ și dacă ne putem învăța copiii să onoreze darurile naturii, bucuriile și frumusețile în aer liber vor fi aici pentru totdeauna.”
129. „Nu putem echivala democrația cu creștinismul, deoarece cea mai mare democrație de pe pământ este India, care este în primul rând hindusă. A treia democrație ca mărime este Indonezia, care este islamică. Democrația și libertatea nu depind de credințele creștine.”
130. „Trebuie doar să ai o credință simplă.”

Te-au făcut aceste citate de la Jimmy Carter să vrei să lupți pentru propriile tale advocații
Un lucru este să crezi în ceva, dar este cu totul altceva să acționezi și să lupți pentru ceea ce crezi. De-a lungul carierei sale, el a urmărit activ și a luptat pentru susținerea lui. Și deși mandatul său s-a încheiat, el și-a continuat eforturile și a jucat un rol activ în problemele legate de drepturile omului și prevenirea bolilor la nivel global. Tragem câteva lecții valoroase de la Jimmy Carter – și depinde de noi să găsim următorul pas pe care trebuie să-l facem, astfel încât să ne putem apropia de obiectivele și de advocacy.
V-au inspirat aceste citate să continuați să mergeți mai departe
Care dintre aceste citate din Jimmy Carter sunt cele mai potrivite pentru dvs.
Comentați-le mai jos.