Am adunat aceste citate Jane Goodall pentru a te inspira să faci o diferență în lume, indiferent cât de mare sau mică.
Jane Goodall este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de știință și cercetători din lume. Este renumită pentru că a studiat cimpanzeii în Africa. Lucrările ei din Africa au făcut-o un pionier în domeniu și o sursă de inspirație pentru tinerele femei din întreaga lume.
Jane Goodall este o inspirație pentru mulți. Aflați mai multe despre viața și călătoria ei și despre cum continuă să inspire oamenii să își pună amprenta în lume.
Citiți aici.
Și nu uitați să verificați aceste citate Steve Irwin.

Cele mai bune citate Jane Goodall

1. „Schimbarea are loc ascultând și apoi pornind un dialog cu oamenii care fac ceva ce nu crezi că este corect.”
2. „Fiecare individ contează. Fiecare individ are un rol de jucat. Fiecare individ face diferența.”
3. „Iată-ne, cea mai inteligentă specie care a trăit vreodată. Deci, cum putem distruge singura planetă pe care o avem

4. „Ceea ce faci face diferența și trebuie să decizi ce fel de diferență vrei să faci.”
5. „Misiunea mea este să creez o lume în care să putem trăi în armonie cu natura.”
6. „Cuvintele pot fi spuse cu amărăciune și furie și adesea pare să existe un element de adevăr în răutate. Și cuvintele nu dispar, ci doar răsună în jur.”
7. „Cel mai mare pericol pentru viitorul nostru este apatia.”
8. „Empatia este cu adevărat importantă. Numai atunci când creierul nostru inteligent și inima noastră umană lucrează împreună în armonie ne putem atinge întregul potențial.”
9. „Să dezvoltăm respectul pentru toate lucrurile vii.”
10. „Cel puțin pe care pot să fac este să vorbesc pentru cei care nu pot vorbi pentru ei înșiși.”
11. „Cred că cel mai important lucru este să rămâi activ și să speri că mintea ta rămâne activă.”
12. „Nu poți trece o singură zi fără a avea un impact asupra lumii din jurul tău.”
13. „Există o forță puternică dezlănțuită atunci când tinerii se hotărăsc să facă o schimbare.”
14. „Dacă ucidem sălbăticia, atunci ne ucidem o parte a sufletului.”

Citate celebre Jane Goodall

15. „Pentru mine, cruzimea este cel mai rău dintre păcatele omului. Odată ce acceptăm că o creatură vie are sentimente și suferă durere, atunci provocând suferință cu bună știință și deliberat acelei creaturi, suntem vinovați, fie că este uman sau animal.”
16. „Ceea ce ne face umani, cred, este capacitatea de a pune întrebări, o consecință a limbajului nostru vorbit sofisticat.”
17. „Fără răbdare, nu aș fi putut niciodată să reușesc.”
18. „Fiecare etapă a vieții mele a pregătit scena pentru următoarea și, în fiecare moment, tot ce trebuia să fac a fost să spun „da” și să nu mă gândesc prea mult la consecințe.”
19. „Natura poate câștiga dacă îi dăm o șansă.”
20. „Fiecare dintre noi trebuie să-și asume responsabilitatea pentru propria viață și, mai presus de toate, să arate respect și dragoste față de lucrurile vii din jurul nostru, în special unul față de celălalt.”
21. „Cimpanzeii, mai mult decât orice altă creatură vie, ne-au ajutat să înțelegem că nu există o linie ascuțită între oameni și restul regnului animal.”
22. „Este ușor să devii fără speranță. Așa că oamenii trebuie să aibă speranță – creierul uman, rezistența naturii, energia tinerilor și genul de inspirație pe care o vezi de la atâtea sute de oameni care se ocupă de sarcini care sunt imposibile și nu renunță niciodată și nu reușesc.”
23. „Îmi plac unele animale mai mult decât unii oameni, unii oameni mai mult decât unele animale.”
24. „Doar dacă înțelegem, ne poate păsa. Doar dacă ne pasă, vom ajuta. Numai dacă ajutăm, vom fi mântuiți.”
25. „Suntem prea mulți. Este o planetă cu resurse limitate și le consumăm. Și asta va însemna atât de multă suferință în viitor.”
26. „Trebuie până acum de mers pentru a ne realiza potențialul uman de compasiune, altruism și iubire.”
27. „Femeile tind să fie mai intuitive sau să admită că sunt intuitive, și poate că abordarea științifică nu este atât de atractivă. Modul în care se preda știința este foarte rece. Nu aș fi devenit niciodată om de știință dacă aș fi fost învățat așa.”
28. „Otrăvim pământul, otrăvim animale și cred cu adevărat că ne otrăvim pe noi înșine.”
29. „Astăzi este general acceptat că, deși cei mai timpurii oameni au mâncat probabil puțină carne, era puțin probabil să fi jucat un rol major în dieta lor. Plantele ar fi fost o sursă mult mai importantă de hrană.”

Citate profunde Jane Goodall

30. „Avem posibilitatea de a folosi darul vieții noastre pentru a face lumea un loc mai bun sau pentru a nu ne deranja.”
31. „Slujba mea acum este să încerc să ajut oamenii să înțeleagă că fiecare dintre noi face diferența. Și, cumulativ, alegerile înțelepte în ceea ce privește modul în care acționăm în fiecare zi pot începe să schimbe lumea.”
32. „Cred că pentru a fi pe deplin umani, trebuie să avem sens în viața noastră și asta încerc să îi ajut pe acești tineri să găsească.”
33. „Din perspectiva mea, cred cu desăvârșire într-o putere spirituală mai mare, cu mult mai mare decât mine, din care am obținut putere în momentele de tristețe sau frică. Asta cred și a fost foarte, foarte puternic în pădure.”
34. „Cred că trebuie să ne agățăm de speranța pe care o putem vedea în marele eroism, curajul pompierilor și polițiștilor și revărsarea de grijă și îngrijorare care a venit din întreaga lume.”
35. „Cred că cunoștințele exacte sunt foarte, foarte importante, dar află asta în timpul liber. Nu lăsați să preia fiecare oră a zilei. Poate cel mai important, vorbiți despre asta.”
36. „Nu am vrut niciodată să renunț. M-am gândit că ar putea fi nevoie. Mai ales la început, când cimpanzeii nu mai văzuseră niciodată o persoană albă. Au aruncat o privire la mine și au fugit! Erau speriați, dar în cele din urmă le-am primit încrederea.”
37. „Ceea ce trebuie să faci este să intri în inimă. Și cum intri în inimă
Cu povești.”
38. „Schimbarea de durată este o serie de compromisuri. Și compromisul este în regulă, atâta timp cât valorile tale nu se schimbă.”
39. „Orice lucru mic care ne readuce în comuniune cu lumea naturală și cu puterea spirituală care pătrunde toată viața ne va ajuta să mergem puțin mai departe pe calea evoluției morale și spirituale umane.”
40. „A reconecta cu natura este cheia dacă vrem să salvăm planeta.”
41. „Să încercăm să înlocuim violența și intoleranța cu înțelegere și compasiune. Si iubire.”
42. „Am putea schimba lumea mâine dacă milioanele de oameni din întreaga lume ar acționa așa cum credeau ei.”
43. „Împreună putem aduce schimbare în lume, înlocuind treptat frica și ura cu compasiune și iubire. Iubire pentru toate ființele vii.”
44. „Avem o responsabilitate față de celelalte forme de viață ale planetei noastre a căror existență continuă este amenințată de comportamentul necugetat al propriei noastre specii umane. Responsabilitatea pentru mediu, pentru că dacă nu există Dumnezeu, atunci, evident, depinde de noi să îndreptăm lucrurile.”

Citate Jane Goodall despre cimpanzei și alte animale

45. „Cimpanzeii, gorilele și urangutanii trăiesc de sute de mii de ani în pădurea lor, trăind vieți fantastice, nu suprapopulează niciodată, nu distrug niciodată pădurea. Aș spune că au avut într-un fel mai mult succes decât noi în ceea ce privește armonia cu mediul.”
46. ​​„Găsim animale care fac lucruri pe care noi, în aroganța noastră, obișnuiam să le credem că sunt „doar umane”.
47. „Întotdeauna susțin responsabilitatea umană. Având în vedere că cimpanzeii și multe alte animale sunt sensibile și înțelepte, atunci ar trebui să-i tratăm cu respect.”
48. „Oamenii spun că poate avem suflet și cimpanzeii nu. Simt că este foarte posibil ca, dacă avem suflet, cimpanzeii să aibă și suflete.”
49. „Animalele de fermă sunt mult mai conștiente și inteligente decât ne-am imaginat vreodată și, în ciuda faptului că au fost crescute ca sclave domestice, sunt ființe individuale în sine. Ca atare, merită respectul nostru.”
50. „Studiul cimpanzeului a fost—ei bine, încă continuă și cred că ne-a învățat poate mai mult decât orice altceva să fim puțin umili — că suntem, într-adevăr, primate unice, noi oamenii, dar pur și simplu nu suntem la fel de diferit de restul regnului animal cum credeam noi.”
51. „Am învățat de la câinele meu cu mult înainte de a merge la Gombe că nu suntem singurele ființe cu personalități. Ceea ce au făcut cimpanzeii a fost să mă ajute să-i conving pe alții.”
52. „Cimpanzeii sunt foarte rapidi să aibă o luptă bruscă sau un episod agresiv, dar sunt la fel de buni la reconciliere.”
53. „Cimpanzeii pot face tot felul de lucruri pe care am crezut că doar noi le putem face – cum ar fi fabricarea de instrumente, abstractizarea și generalizarea. Ei pot învăța o limbă – limbajul semnelor și pot folosi semnele. Dar când te gândești la intelectul nostru, chiar și cel mai strălucitor cimpanzeu arată ca un copil foarte mic.”
54. „Când întâlnești cimpanzei întâlnești personalități individuale. Când un pui de cimpanzeu se uită la tine, este exact ca un bebeluș uman. Avem o responsabilitate față de ei.”

Citate Jane Goodall care vă oferă o perspectivă asupra gândurilor și convingerilor ei
55. „În fiecare zi, am putea fi într-un accident de mașină, așa că trebuie să ne continuăm viața și să nu ne imaginăm teroarea la fiecare colț.”
56. „Creierul nostru este pe deplin capabil să controleze comportamentul instinctiv. Totuși, nu suntem foarte buni la asta, nu

57. „Și m-am gândit cât de trist a fost că, pentru tot intelectul nostru sofisticat, pentru toate aspirațiile noastre nobile, comportamentul nostru agresiv nu era doar asemănător în multe privințe cu cel al cimpanzeii. A fost și mai rău. Mai rău pentru că ființele umane au potențialul de a se ridica peste instinctele lor mai josnice, în timp ce cimpanzeii probabil nu o fac.”
58. „Terorismul este alimentat, de obicei, de sărăcie și de credința fanatică a teroriștilor care cred cu adevărat că, cu cât ucid mai mulți oameni care nu subscriu credinței lor, cu atât răsplata lor în ceruri este mai mare.”
59. „Nu cred că acea credință, indiferent de ceea ce ești credincios, poate fi explicată științific. Și nu vreau să explic această afacere toată viața prin adevăr, știință. E atât de mult mister. Este atât de multă uimire.”
60. „Cred că orice este mai bun decât războiul. În ce măsură se poate negocia cu fanatici, habar n-am. Nu știu.”
61. „A ști ce se poate face le dă oamenilor curajul de a lupta.”
62. „Dacă putem învinge cruzimea față de oameni și animale, cu dragoste și compasiune ne vom situa în pragul unei noi ere în evoluția morală și spirituală umană – și vom realiza, în sfârșit, calitatea noastră cea mai unică – umanitatea.”
63. „Orice credem despre felul în care am ajuns să fim creaturile extraordinare care suntem astăzi este mult mai puțin important decât să ne punem inteligența în influență asupra modului în care ne adunăm acum în întreaga lume și ieșim din mizeria pe care am făcut-o. Asta e cheia acum. Nu contează cum am ajuns să fim ceea ce suntem.”
64. „Din fericire, natura este uimitor de rezistentă. Locurile pe care le-am distrus, le-am dat timp și ajutor, pot susține din nou viața, iar speciilor pe cale de dispariție li se poate oferi o a doua șansă. Și există un număr tot mai mare de oameni, în special tineri, care sunt conștienți de aceste probleme și luptă pentru supraviețuirea singurei noastre cămin, planeta pământ. Trebuie să ne alăturăm cu toții acestei lupte înainte de a fi prea târziu.”
65. „Dacă te uiți prin toate culturile diferite. Încă din primele zile ale religiilor animiste, am căutat să avem un fel de explicație pentru viața noastră, pentru ființa noastră, care este în afara umanității noastre.”
66. „Fiecare individ poate face diferența. Dacă continuăm să lăsăm luarea deciziilor în seama așa-zișilor factori de decizie, lucrurile nu se vor schimba niciodată.”
67. „Cel mai important lucru este să te gândești cu adevărat la ceea ce faci. Să conștientizezi și să te gândești efectiv la efectul a ceea ce faci asupra mediului și asupra societății. Aceasta este cheia și asta stă la baza tuturor celorlalte.”
68. „Sincer, nu a contat cum am ajuns noi oamenii să fim așa cum suntem, dacă evoluția sau creația specială a fost responsabilă. Ceea ce a contat și a contat cu disperare a fost dezvoltarea noastră viitoare. Oare vom continua să distrugem creația lui Dumnezeu, să ne luptăm între noi, să rănim celelalte făpturi ale planetei Sale

69. „Nu poți să-ți împarți viața cu un câine, așa cum făcusem eu în Bournemouth, sau cu o pisică, și nu știi perfect bine că animalele au personalități, minți și sentimente.”

Citate Jane Goodall despre adevăr și realitate
70. „Dacă permitem distrugerea mediului, putem vedea că teroriștii au câștigat cu desăvârșire și distrug viitorul copiilor și nepoților noștri. Nu trebuie să lăsăm asta să se întâmple.”
71. „Dacă ne adunăm cu toții, putem face cu adevărat o diferență, dar trebuie să acționăm acum. Fereastra timpului se închide.”
72. „Speciația culturală a afectat creșterea morală și spirituală umană. A împiedicat libertatea de gândire, ne-a limitat gândirea, ne-a închis în culturile în care ne-am născut.”
73. „Tinerii, când înțeleg problemele, sunt împuterniciți să ia măsuri. Când le ascultăm vocile, ei chiar schimbă lumea și o fac mai bună pentru oameni, pentru animale și pentru mediu, deoarece totul este interconectat.”
74. „Din ce în ce mai mulți tineri din întreaga lume iau măsuri acum, astăzi, în proiecte de care sunt cu adevărat pasionați.”
75. „În toate prelegerile și cărțile mele, mă concentrez pe motive pentru speranță. Dar astăzi, devine din ce în ce mai greu să duci acel mesaj de speranță în întreaga lume. Tinerii din ziua de azi – oriunde merg – sunt atât de entuziasmați și împuterniciți. Le ascultăm vocile. Asta ne dă un motiv să sperăm.”
76. „Deciziile, alegerile, acțiunile cumulativ mici fac o diferență foarte mare.”
77. „Nu putem lăsa oamenii într-o sărăcie absolută, așa că trebuie să creștem nivelul de trai pentru 80% dintre oamenii lumii, în timp ce îl reducem considerabil pentru cei 20% care ne distrug resursele naturale.”
78. „Ce o face să meargă
Momente prețioase în care pot face o plimbare rapidă în natură. Sper mereu să întâlnesc și să salut un câine, să iau o soluție pentru câine — orice câine bătrân al cărui proprietar este de acord.”
79. „Suntem, într-adevăr, adesea cruzi și răi. Nimeni nu poate nega asta. Ne grupăm unii pe alții, ne chinuim unii pe alții, atât cu cuvinte, cât și cu fapte, ne luptăm, ne ucidem.”

Citate puternice Jane Goodall pentru a te inspira să aduci schimbarea

80. „Mama mea ne-a învățat întotdeauna că, dacă oamenii nu sunt de acord cu tine, important este să-i asculți. Dar dacă i-ai ascultat cu atenție și tot crezi că ai dreptate, atunci trebuie să ai curajul convingerilor tale.”
81. „Cum zilele tale, așa va fi puterea ta”.
82. „Aceste calități incontestabile ale iubirii umane, compasiunii și sacrificiului de sine îmi dau speranță pentru viitor.”
83. „Majoritatea dintre noi nu realizează diferența pe care am putea face. Ne place să ridicăm din umeri propriile noastre responsabilități, să arătăm cu degetul către alții. „Cu siguranță”, spunem noi, „poluarea, deșeurile și alte rele nu sunt vina noastră. Ei sunt vina industriei, afacerilor, științei. Ei sunt vina politicienilor’, acest lucru duce la o apatie distructivă și potențial mortală.”
84. „Dacă nu facem ceva pentru a ajuta aceste creaturi, ne batem joc de întreg conceptul de dreptate.”
85. „Suntem, de asemenea, capabili de cel mai nobil, generos și eroic comportament.”
86. „Cu siguranță, dacă te uiți la comportamentul uman din întreaga lume, trebuie să recunoști că putem fi foarte agresivi.”
87. „Pentru a încetini schimbările climatice, trebuie să rezolvăm patru probleme aparent de nerezolvat. Trebuie să eliminăm sărăcia. Trebuie să schimbăm stilurile de viață nesustenabile ale atâtor dintre noi. Trebuie să desființăm corupția. Și trebuie să ne gândim la populația noastră umană în creștere, dar cred că avem o fereastră de timp pentru a avea un impact.”
88. „Dar să nu uităm că dragostea și compasiunea umană sunt la fel de adânc înrădăcinate în moștenirea noastră de primate.”
89. „Cred că cele mai bune seri sunt atunci când avem mesaje, lucruri care ne pun pe gânduri, dar putem să râdem și să ne bucurăm de compania celuilalt.”

Citate informative Jane Goodall pentru a vă spune mai multe despre natură și mediu
90. „S-a dovedit prin destul de multe studii că plantele sunt bune pentru dezvoltarea noastră psihologică. Dacă ecologezi o zonă, rata criminalității scade. Victimele torturii încep să-și revină atunci când petrec timp afară, într-o grădină cu flori. Așa că avem nevoie de ele, într-un sens psihologic profund, pe care presupun că nimeni nu îl înțelege cu adevărat încă.”
91. „Pentru mine, copacii sunt ființe vii și au propriile lor personalități.”
92. „Copacul pe care l-am avut în grădină în copilărie, fagul meu, mă urcam acolo sus și petreceam ore întregi. Mi-am luat temele acolo sus, cărțile, m-am dus acolo sus dacă eram trist și m-am simțit foarte bine să fiu acolo sus, printre frunze verzi și păsări și cer.”
93. „Cea mai grea parte a întoarcerii la un mediu cu adevărat sănătos poate fi schimbarea culturii actuale, total nesustenabile, a consumului de carne grea a unui număr tot mai mare de oameni din întreaga lume.”
94. „Dacă ferma din fabrică se destramă într-adevăr și trebuie, atunci există speranță că putem, treptat, să inversăm daunele aduse mediului pe care le-a provocat.”

Citate Jane Goodall despre lucrurile pe care le-a experimentat în viață

95. „De mic copil în Anglia, am avut acest vis de a merge în Africa. Nu aveam bani și eram fată, așa că toată lumea, cu excepția mamei, a râs de asta. Când am plecat de la școală, nu aveam bani să merg la universitate, așa că m-am dus la secretariat și m-am angajat.”
96. „Când aveam doi ani, o libelulă a zburat lângă mine. Un bărbat a doborât-o la pământ și a călcat pe ea. Îmi amintesc că am plâns pentru că am făcut ca libelula să fie ucisă.
97. „Când aveam 10 ani, iubeam—mi plăceau cărțile și bântuiam o librărie second-hand. Și am găsit o cărțiță pe care mi-o puteam permite, am cumpărat-o și am luat-o acasă. Și m-am cățărat în copacul meu preferat și am citit acea carte din scoarță în scoarță. Și acesta a fost Tarzan al Maimuțelor. M-am îndrăgostit imediat de el.”
98. „Mi-e dor de primele zile; Fac. Am fost atat de norocos. Practic, am avut-o pentru mine, afland despre acești cimpanzei. Nimeni nu știa nimic despre ei. Descoperirea diferitelor lor personalități, a diferitelor istorii de viață. Am fost norocos.”
99. „Când am început în 1960, individualitatea nu era un lucru acceptat de căutat, era vorba despre comportamentul specific speciei. Dar comportamentul animal nu este o știință grea. Există loc pentru intuiție.”
100. „M-am născut la Londra, în Anglia, în 1934. Am trecut, în copilărie, prin ororile celui de-al Doilea Război Mondial, printr-o perioadă în care mâncarea era rațională și am învățat să fim foarte atenți și nu aveam niciodată mai mult de mâncat. decât ceea ce aveam nevoie să mâncăm. Nu a fost nicio risipă. Totul a fost folosit.”
101. „Am făcut această carte „Harvest for Hope” și am învățat atât de multe despre mâncare. Și un lucru pe care l-am învățat este că nu avem curajul unui carnivor, ci al unui ierbivor. Curacele erbivorelor sunt foarte lungi pentru că trebuie să obțină ultima parte de hrană din frunze și alte lucruri.”
102. „Tot timpul am fost tot mai aproape de animale și natură și, ca urmare, mai aproape de mine și din ce în ce mai în ton cu puterea spirituală.”
103. „Un lucru pe care l-am învățat urmărind cimpanzeii cu copiii lor este că a avea un copil ar trebui să fie distractiv.”
104. „Cea mai mare problemă pe care o avem ca activiști de mediu este să luptăm cu puterea banilor.”

Mai multe Citate Jane Goodall Te vei iubi

105. „Și mereu am acest sentiment – ​​care poate să nu fie deloc adevărat – că sunt folosit ca mesager.”
106. „De fapt, nu este nevoie de mult pentru a fi considerată o femeie dificilă. De aceea suntem atât de mulți.”
107. „Te gândești să pui oameni de știință în cuști mici și să faci cercetări asupra lor. Mi-aș dori să se întâmple uneori.”
108. „Într-o zi vom privi înapoi la această eră întunecată a agriculturii și vom clătina din cap. Cum am fi putut crede vreodată că este o idee bună să ne cultivăm hrana cu otrăvuri

109. „Am devenit total absorbit de existența acestei păduri.”
110. „Suntem unici. Cimpanzeii sunt unici. Câinii sunt unici. Dar noi, oamenii, nu suntem atât de diferiți pe cât credeam.”
111. „Și dacă îndrăznim să privim în acești ochi, atunci vom simți suferința lor în inimile noastre. Din ce în ce mai mulți oameni au văzut această atracție și au simțit-o în inimile lor. Peste tot în lume, există o trezire a înțelegerii și a compasiunii și a înțelegerii care ajunge să ajute animalele care suferă din țările lor natale care dispar.”
112. „Mii de oameni care spun că iubesc animalele se așează o dată sau de două ori pe zi pentru a se bucura de carnea unor creaturi care au fost complet lipsite de tot ceea ce le-ar putea face viața să merite trăită și care au îndurat suferința îngrozitoare și teroarea abatoarelor. .”
113. „Oricine încearcă să îmbunătățească viața animalelor este invariabil criticat din partea celor care cred că astfel de eforturi sunt deplasate într-o lume a umanității suferinde.”
114. „Am înțeles de ce cei care au trecut prin război sau dezastre economice și care și-au construit o viață bună și un nivel de trai înalt, erau pe bună dreptate mândri că pot oferi copiilor lor acele lucruri pe care ei înșiși nu le-au făcut. a avut. Și de ce copiii lor, inevitabil, au luat acele lucruri de la sine înțeles. Însemna că noi valori și noi așteptări s-au strecurat în societățile noastre, împreună cu noile standarde de viață.”
115. „Dar consumatorii, cel puțin dacă nu trăiesc în sărăcie, au și ei un rol enorm de jucat. Dacă nu vă place felul în care afacerea își face afacerile, nu cumpăra produsele lor. Acest lucru începe să creeze schimbare. Oamenii ar trebui să se gândească la consecințele micilor alegeri pe care le fac în fiecare zi.”
116. „În principal pentru că pe măsură ce educația femeilor crește pe întreaga planetă, constatăm că dimensiunea familiei tinde să scadă.”
117. „Nu am nicio idee despre cine sau ce este Dumnezeu. Dar eu cred într-o mare putere spirituală. O simt, mai ales când sunt în natură. Este doar ceva care este mai mare și mai puternic decât ceea ce sunt eu sau ceea ce este oricine. Îl simt. Și îmi este suficient.”
118. „Poate să nu crezi în evoluție și asta e în regulă. Modul în care noi, oamenii, am ajuns să fim așa cum suntem, este mult mai puțin important decât modul în care ar trebui să acționăm acum pentru a ieși din mizeria pe care ne-am creat-o.”
119. „M-a cuprins un sentiment de calm. Din ce în ce mai des m-am trezit gândindu-mă: „Acesta este locul meu. Pentru asta am venit pe lumea asta să fac.”
120. „În ce termeni ar trebui să ne gândim la aceste ființe, neumane, dar care posedă atât de multe caracteristici asemănătoare omului.
Cum ar trebui să le tratăm
. Cu siguranță ar trebui să le tratăm cu aceeași considerație și bunătate pe care le arătăm altor oameni și cum recunoaștem oamenii drepturi, la fel ar trebui să recunoaștem și drepturile marilor maimuțe
Da.”

Te-au inspirat aceste citate despre Jane Goodall să faci o diferență

Jane Goodall a ajutat lumea să înțeleagă mai bine rudele cele mai apropiate ale omenirii, cimpanzeii. Tot prin aceste studii a devenit foarte faimoasă și cunoscută în întreaga lume.
Ideea ei despre cimpanzei a început când era încă copil și cu influența mamei sale. În mulți ani de cercetare, studiile, lucrările și documentația ei sunt considerate una dintre cele mai vitale pentru cercetătorii actuali și viitori.
Bunătatea și compasiunea lui Jane Goodall sunt o inspirație pentru mulți. Dacă toți am avea compasiune și bunătate, sărăcia nu ar exista, iar natura ar fi într-un loc mai bun. Sperăm că această colecție a fost capabilă să vă inspire să trăiți o viață mai plină de scop și mai liniștită.
Ce părere aveți despre citatele lui Jane Goodall
Care citat a fost cel mai relevant pentru dvs.
Vă rugăm să ne împărtășiți părerile dvs.!