Aflați mai multe despre cum o femeie extraordinară a schimbat pentru totdeauna lumea asistenței medicale prin această colecție de citate de top Florence Nightingale!
Onorata ca „fondatoare a asistentei medicale moderne”, Florence Nightingale a stiut de la inceput ca vrea sa urmeze asistenta medicala si ca vrea sa-si lase amprenta asupra lumii.
În mulți ani în domeniu, ea a lăsat urme radicale și revoluționare în materie de igienă și salubritate, asistență medicală și bunăstare și statistici.
Consultați lista completă de mai jos.
Și nu uitați să citiți aceste citate Ben Carson și Viktor Frankl.

Cele mai bune citate Florence Nightingale

1. „Viața este un cadou splendid – nu este nimic mic în ea.”
2. „Cu cât dobândim mai multă experiență, cu atât putem face mai multe progrese.”
3. „Sunt convins că cei mai mari eroi sunt cei care își fac datoria în treburile interne zilnice, în timp ce lumea se învârte ca o dreidel înnebunitoare.”
4. „Noaptea ne este dată să tragem aer, să ne rugăm, să bem adânc la izvorul puterii. Ziua, să folosim puterea care ne-a fost dată, să mergem să lucrăm cu ea până seara.”
5. „Nu subestima niciodată efectele vindecătoare ale frumuseții.”
6. „Să nu ne considerăm niciodată asistente terminate. Trebuie să învățăm toată viața.”
7. „Cât de puțin se poate face sub spiritul fricii.”
8. „Îmi atribui succesul acestui lucru – nu am dat și nici nu am luat nicio scuză.”
9. „Numai natura vindecă. Ceea ce trebuie să facă asistenta este să pună pacientul în cea mai bună condiție pentru ca natura să acționeze asupra lui.”
10. „Asistența medicală este o artă progresivă, astfel încât a sta pe loc înseamnă a merge înapoi.”
11. „Asistența medicală este o artă. Iar dacă trebuie făcută o artă, ea necesită o devotament exclusivă, o pregătire la fel de grea ca opera oricărui pictor sau sculptor; căci ce legătură are cu pânza moartă sau marmura moartă, în comparație cu a avea de-a face cu trupul viu, templul spiritului lui Dumnezeu
Este una dintre Artele Plastice. Aproape că spusesem „cea mai bună dintre artele frumoase.”
12. „Lucrurile cele mai mari cresc prin Legea lui Dumnezeu din cele mai mici.”
13. „Trăiește viața când o ai.”
14. „Cred că sentimentele cuiva se irosesc în cuvinte; toate ar trebui să fie distilate în acțiuni care să aducă rezultate.”
15. „Cea mai importantă lecție practică care poate fi dată asistentelor este să le înveți ce să observe.”
16. „Pentru a-ți trăi viața, trebuie să o disciplinezi. Nu trebuie să-l zdrobiți cu un scop corect, un act greșit, o voință inconstantă, ci trebuie să faceți ca gândurile voastre, actele voastre, toate să lucreze la același scop și acel scop, nu pe voi, ci pe Dumnezeu. Acesta este ceea ce numim caracter.”
17. „Oricine este responsabil să-și păstreze această întrebare simplă în capul ei – nu, cum pot eu să fac întotdeauna acest lucru corect, ci cum pot să asigur ca acest lucru corect să fie întotdeauna făcut

18. „Pentru noi, cei care alăptăm, Alăptarea noastră este un lucru care, dacă nu facem progrese în fiecare an, în fiecare lună, în fiecare săptămână, credeți-mă pe cuvânt, ne întoarcem.”
19. „Viața este o luptă grea — o luptă, o luptă cu principiul răului, mână la mână, picior la picior. Fiecare centimetru din drum este disputat.”
Înrudit: Citate Jane Elliott

Citate Florence Nightingale despre îngrijirea bolnavilor și alăptarea

20. „Prima cerință într-un spital este să nu facă rău bolnavilor.”
21. „Pentru cei bolnavi, este important să aibă ce este mai bun.”
22. „Am pus tratamentul trupurilor atât de sus decât cel al sufletelor, încât medicul ocupă un loc mai înalt în societate decât profesorul de școală.”
23. „Folosesc cuvântul asistență medicală din lipsă de un lucru mai bun. S-a limitat să însemne puțin mai mult decât administrarea de medicamente și aplicarea de cataplasme.”
24. „Simptomele sau suferințele considerate, în general, a fi inevitabile și incidente bolii, de multe ori nu sunt deloc simptome ale bolii, ci ale ceva cu totul diferit – al lipsei de aer proaspăt, sau de lumină sau de căldură, sau de liniste, sau de curatenie, sau de punctualitate si grija in administrarea alimentatiei, a fiecaruia sau a tuturor acestora.”
25. „Eu stau la altarul bărbaților uciși și, cât voi trăi, mă lupt pentru cauza lor”.
26. „Dacă un pacient este răcit, dacă un pacient are febră, dacă un pacient este leșin, dacă este bolnav după ce a luat mâncare, dacă are o escare, în general nu este vina bolii, ci a asistență medicală.”
27. „Spitalele sunt doar o etapă intermediară a civilizației, niciodată menite să cuprindă întreaga populație bolnavă.”
28. „Fie ca să sperăm că va veni ziua în care fiecare persoană săracă și bolnavă va avea ocazia să participe la o asistentă medicală raională la domiciliu.”
29. „Doctrina specifică a bolii este marele refugiu al minților slabe, neculte și instabile, așa cum guvernează acum în profesia medicală.”
30. „Nu există boli specifice; există boli specifice.”
31. „Poate părea un principiu ciudat să enunț ca prima cerință într-un spital că nu ar trebui să facă rău bolnavilor. Cu toate acestea, este absolut necesar să se stabilească un astfel de principiu.”
32. „Cu cât știm puțin despre felul în care suntem afectați de formă, culoare și lumină, știm asta – că au un efect fizic real. Varietatea formei și strălucirea culorii în obiectele prezentate pacienților sunt mijloace reale de recuperare.”
33. „Orice boală, la o anumită perioadă sau alta a cursului ei, este mai mult sau mai puțin un proces reparator, nu însoțit neapărat de suferință – un efort al naturii de a remedia un proces de otrăvire sau de degradare, care a avut loc săptămâni, luni. , uneori cu ani înainte, neobservată.”
34. „Nu sunt încă vrednic; și voi trăi pentru a merita să fiu numită asistentă calificată.”
35. „Nu știm nimic despre principiul sănătății – al cărui pozitiv este negativul patologiei, decât din observație și experiență. Nimic decât observația și experiența ne vor învăța modalitățile de a menține sau de a readuce starea de sănătate.”
36. „Se crede adesea că medicina este procesul curativ. Nu este așa ceva; medicina este intervenția chirurgicală a funcțiilor, așa cum chirurgia propriu-zisă este cea a membrelor și a organelor.”
37. „Nici un om, nici măcar un medic, nu dă vreodată altă definiție a ceea ce ar trebui să fie o asistentă decât aceasta – devotată și ascultătoare. Această definiție ar fi la fel de bine pentru un portar. S-ar putea chiar să fie potrivit pentru un cal. Nu ar fi potrivit pentru un polițist.”
38. „Cantitatea de ușurare și confort experimentată de bolnavi după ce pielea a fost spălată și uscată cu grijă, este una dintre cele mai frecvente observații făcute la un pat de bolnav.”
39. „Când vezi pofta naturală și aproape universală în engleză bolnavă pentru ceaiul lor, nu poți decât să simți că natura știe despre ce este vorba. Puțin ceai sau cafea le restaurează. Nu s-a descoperit încă nimic care să înlocuiască pacientul englez pentru ceașca lui de ceai.”
40. „Înseși elementele a ceea ce constituie o bună asistență medicală sunt la fel de puțin înțelese pentru cei bine, precum și pentru cei bolnavi.”
41. „Aceleași legi ale sănătății sau ale alăptării, căci sunt în realitate aceleași, se obțin printre cei sănătoși și printre bolnavi. Relatarea pe care o dă despre asistente bate tot ce știu până și eu.”
42. „Dorința de întoarcere a zilei, pe care bolnavii o evidențiază atât de constant, nu este în general altceva decât dorința de lumină.”
43. „A venit vremea când femeile trebuie să facă ceva mai mult decât vatra casnică – ceea ce înseamnă să alăpteze bebelușii, să păstreze o casă frumoasă, să aibă o cină bună și o petrecere distractivă.”
44. „Lăsați oamenii care trebuie să observe boala și moartea să se uite înapoi și să încerce să înregistreze în observația lor aparițiile care au precedat recidiva, atacul sau moartea, și să nu afirme că nu au existat sau că nu au fost cele potrivite.”
45. „A nu permite niciodată ca un pacient să fie trezit, intenționat sau accidental, este o condiție sine qua non a oricărei bune îngrijiri medicale.”
46. ​​„Lipsa obiceiului de a respecta condițiile și un obicei inveterat de a lua medii sunt adesea la fel de înșelătoare.”
47. „Prima posibilitate de curățenie rurală constă în alimentarea cu apă.”
48. „Ce sunt ororile războiului, nimeni nu-și poate imagina. Nu sunt răni și sânge și febră, pete și scăzute, sau dizenterie, cronice și acute, frig și căldură și foamete. Ele sunt intoxicarea, brutalitatea beată, demoralizarea și dezordinea din partea celui inferior; gelozii, ticăloșie, indiferență, brutalitate egoistă din partea superiorului.”
49. „Nu pot să-mi amintesc un moment în care să nu fi tânjit după moarte. Ani și ani, obișnuiam să urmăresc moartea, așa cum niciun bolnav nu a urmărit vreodată dimineața.”
Înrudit: Citate Maica Tereza

Citate Florence Nightingale despre Obicei, Excelență și Cunoaștere

50. „Prima noastră călătorie este să găsim acel loc special pentru noi.”
51. „Suntem ceea ce facem în mod repetat. Prin urmare, excelența nu este un act, ci un obicei.”
52. „Statistica este cea mai importantă știință din întreaga lume, căci de ea depinde aplicarea practică a oricărei alte științe și a fiecărei arte – știința esențială pentru orice administrație politică și socială, pentru toată educația, pentru orice organizare bazată pe experiență, pentru că dă doar rezultate ale experienței noastre.”
53. „Pentru a înțelege gândurile lui Dumnezeu, trebuie să studiezi statisticile, pentru că acestea sunt măsura scopului Său”.
54. „Acea religie nu este devotament, ci muncă și suferință pentru dragostea lui Dumnezeu – aceasta este adevărata doctrină a misticilor.”
55. „A începe o slujbă și a munci din greu este cum să ai succes.”
56. „Ce este misticismul
nu este încercarea de a te apropia de Dumnezeu, nu prin rituri sau ceremonii, ci prin dispoziție interioară.”
57. „Următorul Hristos va fi poate un Hristos feminin”.
58. „Misticismul — să ne oprim asupra celor nevăzute, să ne retragem din lucrurile simțurilor în comuniune cu Dumnezeu, să ne străduim să ne împărtășim din natura divină; adică a sfințeniei”.
59. „Isus Hristos a ridicat femeile deasupra condiției de simple sclave, simpli slujitori ai patimilor omului, le-a ridicat prin simpatia Lui, pentru a fi slujitori ai lui Dumnezeu”.
60. „Religia a fost importantă pentru mine. Familia mea și cu mine eram foarte religioși. De fapt, cred că munca pe care am făcut-o a fost o chemare a lui Dumnezeu însuși”.
61. „Dacă aș putea să vă dau informații despre viața mea, ar fi pentru a arăta cum o femeie cu abilități foarte obișnuite a fost condusă de Dumnezeu pe căi ciudate și neobișnuite să facă în slujba Lui ceea ce El a făcut în ea. Și dacă aș putea să vă spun totul, ați vedea cum Dumnezeu a făcut totul, iar eu nimic. Am muncit mult, foarte mult, atâta tot; și nu i-am refuzat niciodată lui Dumnezeu nimic”.
62. „Oamenii spun că efectul este doar asupra minții. Nu este așa ceva. Efectul este și asupra corpului.”
63. „Pasiune, intelect, activitate morală — acestea trei nu au fost niciodată satisfăcute la o femeie. În această atmosferă convențională rece și apăsătoare, ei nu pot fi satisfăcuți. A spune mai multe despre acest subiect ar însemna a intra în întreaga istorie a societății, a stării actuale a civilizației.”
64. „Volumele sunt acum scrise și rostite cu privire la efectul minții asupra corpului. Multe dintre ele sunt adevărate. Dar aș vrea să se gândească puțin mai mult la efectul corpului asupra minții.”
65. „Adevăratul fundament al teologiei este acela de a constata caracterul lui Dumnezeu. Cu ajutorul Statisticii, legea în sfera socială poate fi constatată și codificată, iar anumite aspecte ale caracterului lui Dumnezeu pot fi astfel revelate. Studiul statisticilor este astfel un serviciu religios.”
66. „O femeie nu poate trăi în lumina intelectului. Societatea o interzice. Acele frivolități convenționale, care sunt numite „datoriile” ei, o interzic. „Datoriile ei domestice”, cuvintele care sună înalt, care, în cea mai mare parte, nu sunt decât obiceiuri proaste de care nu are curajul să se acorde, puterea de a străpunge, interzice-o.”
67. „Când vom vedea o viață plină de entuziasm constant, mergând direct spre ținta ei, zburând spre casă, așa cum este acum acea pasăre, împotriva vântului, cu calmul și încrederea celui care cunoaște legile lui Dumnezeu și poate aplica ei

68. „Sublim în cel mai înalt stil de frumusețe intelectuală, intelect fără efort, fără suferință, nici o trăsătură nu este corectă, dar întregul efect este mai expresiv de grandoare spirituală decât orice mi-aș fi putut imagina. Îi face impresia pe care o fac mii de voci, unindu-se într-un singur sentiment unanim simultan de entuziasm sau emoție, despre care se spune că îl depășește pe cel mai puternic om.”
69. „Mediile ne seduc departe de observațiile minute.”
70. „Am trăit și am dormit în același pat cu contese engleze și femei de fermă prusace. Nicio femeie nu a excitat pasiuni printre femei mai mult decât mine.”
71. „Într-o cameră de bolnav sau într-un dormitor, nu ar trebui să fie niciodată obloanele închise.”
72. „Marii reformatori ai lumii se transformă în marii mizantropi, dacă circumstanțele sau organizarea nu le permit să acționeze.”
73. „Raiul nu este nici un loc, nici un timp”.
74. „Legea lui Newton nu este altceva decât statistica gravitației. Nu are nicio putere.”
75. „Să scăpăm cu totul de ideea de putere din lege. Apelați la tabularea legii a faptelor, exprimarea faptelor sau ceea ce doriți; orice, mai degrabă decât să presupunem că fie explică, fie obligă.”
76. „Hristos, dacă ar fi fost o femeie, ar fi putut fi altceva decât un mare plâns.”
77. „Oamenii religioși sunt și trebuie să fie eretici acum – pentru că nu trebuie să ne rugăm, decât într-o formă de cuvinte, făcute dinainte, sau să ne gândim la Dumnezeu, dar cu o idee prestabilită.”
78. „Căci se poate spune cu siguranță, nu că obiceiul de a observa gata și corectă ne va face prin el însuși asistente folositoare, ci că fără el vom fi inutili cu toată devotamentul nostru.”
79. „Asceza este mărunțișa unui entuziast cu puterea sa, o cochetărie puerilă cu egoismul sau vanitatea sa, în absența oricărui obiect suficient de mare pentru a-l folosi pe primul sau a-l învinge pe ultimul.”

Citate Florence Nightingale despre viață și experiență
80. „Îngrijirea, incertitudinea, așteptarea, așteptarea, teama de surpriză fac pacientului mai mult rău decât orice efort.”
81. „Bolile, după cum arată toată experiența, sunt adjective, nu substantive substantive.”
82. „Mai degrabă, de zece ori, mori în surf, vestind drumul către o lume nouă, decât să stai cu mâinile în brațe pe țărm.”
83. „Niciodată să nu dai și să nu iei o scuză.”
84. „O ființă umană nu încetează să existe la moarte. Este schimbarea, nu distrugerea, ceea ce are loc.”
85. „Zgomotul inutil este cel mai crud abuz de îngrijire care poate fi aplicat fie bolnavului, fie celui sanatos.”
86. „Amintiți-vă numele meu – îl veți țipa mai târziu.”
87. „Fie să sperăm că, atunci când vom fi cu toții morți și plecați, vor apărea lideri care au fost personal experimentați în munca grea, practică, dificultățile și bucuriile de a organiza reformele asistenței medicale și care vor conduce cu mult dincolo de orice am făcut!”
88. „Oamenii vorbesc despre imitarea lui Hristos și Îl imită în lucrurile formale mărunte, cum ar fi spălarea picioarelor, rostirea rugăciunii Sale și așa mai departe; dar dacă cineva încearcă să-L imite cu adevărat, nu există limite pentru strigătul cu care este condamnată prezumția acelei persoane.”
89. „Împărăția Cerurilor este într-adevăr în interior, dar trebuie să creăm și una în afară, pentru că ne propunem să acționăm în funcție de circumstanțele noastre.”
90. „Femeia nu are decât afecțiunile ei, iar asta o face în același timp mai iubitoare și mai puțin iubită.”
91. „Lumea este pusă înapoi de moartea tuturor celor care trebuie să sacrifice dezvoltarea darurilor sale specifice convenționalității.”
92. „Nu pierd niciodată ocazia de a îndemna un început practic, oricât de mic, pentru că este minunat cât de des în astfel de chestiuni germinează și se înrădăcinează semințele de muștar.”
93. „Dacă nu ar fi nimeni nemulțumit de ceea ce are, lumea nu ar ajunge la ceva mai bun.”
94. „Nu există nicio parte din viața mea la care să mă pot uita înapoi fără durere.”
95. „Este rezultatul necalificat al tuturor experienței mele cu bolnavii care, pe lângă nevoia lor de aer proaspăt, este nevoia lor de lumină; că, după o cameră închisă, ceea ce îi doare cel mai mult este o cameră întunecată și că nu doar lumină, ci și lumina directă a soarelui ei doresc.”
96. „Prin deşertăciunea mortifică, nu ne facem nici un bine. Lipsa de interes pentru viața noastră este cea care o produce; umplând această lipsă de interes în viața noastră, singuri o putem remedia.”
97. „Familia folosește oamenii, nu pentru ceea ce sunt ei, nici pentru ceea ce se intenționează să fie, ci pentru ceea ce îi dorește – propriile sale utilizări. Ea nu consideră la ei ceea ce i-a făcut Dumnezeu, ci la ceva ce a aranjat că vor fi.”
98. „Martirul se sacrifică cu totul în zadar. Sau mai bine zis, nu degeaba; căci ei îl fac pe egoist mai egoist, pe leneș mai leneș, pe cel îngust mai îngust”.
99. „Femeile nu au nicio jumătate de oră în toată viața lor, cu excepția înainte sau după ce cineva este sus în casă, pe care să o poată numi pe cont propriu, fără teama de a jigni sau de a răni pe cineva.”
100. „Nu mă pot aștepta la nicio simpatie sau ajutor din partea familiei mele.”
101. „Nu vă angajați în niciun războaie de hârtie. Nu vei convinge pe nimeni și nu vei ajunge la nicio satisfacție.”
102. „Este foarte bine să spui: „Fii prudent. Ai grija. Încercați să vă cunoașteți. Dar cum să vă cunoașteți

103. „Activitate morală Aproape
că este posibil așa ceva! Totul este supus. Lumea nu face altceva decât să schițeze.”
104. „Căsătoria este singura șansă și nu este decât o șansă oferită femeilor pentru a scăpa de această moarte și cu cât de nerăbdător și cu cât de ignorant este îmbrățișată.”
105. „Există o imposibilitate fizică, nu morală, de a satisface nevoile intelectului în starea de civilizație la care am ajuns.”
106. „În prezent, trăim pentru a ne împiedica reciproc satisfacția – concurența, viața domestică, societatea. Ce este totul în afară de asta

107. „Pot să ies în evidență în război cu orice om.”
108. „Eram foarte limitat ca femeie. A fost foarte dificil să-i faceți pe militari să vadă că unitățile medicale sunt nesănătoase, împreună cu multe alte lucruri, cum ar fi obținerea unei educații bune și, de asemenea, găsirea unei cariere bune.”
109. „Oamenii au întemeiat vaste scheme pe foarte puține cuvinte.”

Citate Florence Nightingale despre societate și comunitate

110. „Legea nu este o explicație pentru nimic; dreptul este pur și simplu o generalizare, o categorie de fapte. Legea nu este nici o cauză, nici un motiv, nici o putere, nici o forță coercitivă. Nu este altceva decât o formulă generală, un tabel statistic.”
111. „Femeile nu au nicio simpatie, iar experiența mea cu femeile este aproape la fel de mare ca Europa.”
112. „Poezia și imaginația încep viața.”
113. „Un copil va cădea în genunchi pe pietriș și va merge la vederea unui păducel roz în plină floare, când este singur, pentru a-L lauda pe Dumnezeu pentru el.”
114. „Femeile visează până nu mai au puterea de a visa acele vise împotriva cărora se luptă atât de cinstit, de viguros și de conștiincios și atât de zadarnic, totuși care sunt viața lor, fără de care nu ar fi putut trăi; acele vise se duc în sfârșit.”
115. „Poate că, dacă ne îndepărtăm prematur din această lume, toți s-ar putea chiar să fie nevoiți să sufere din nou – nașterea prematură poate să nu contribuie la producerea unei alte ființe, care trebuie să fie reluată de la început.”
116. „Patriotismul nu este suficient, nu trebuie să existe ură sau amărăciune pentru nimeni.”
117. „Ce greșeli crude fac uneori bărbații și femeile binevoitoare în chestiuni de afaceri despre care nu pot ști nimic și cred că știu multe.”
118. „Trebuie să mă străduiesc să văd numai pe Dumnezeu în prietenii mei și pe Dumnezeu în pisicile mele.”
119. „Managementul înțelept și uman al pacientului este cea mai bună protecție împotriva infecției.”
120. „O casă întunecată este întotdeauna o casă nesănătoasă, întotdeauna o casă prost aerisită, întotdeauna o casă murdară. Dorința de lumină oprește creșterea și promovează scrofula și rahitismul în rândul copiilor. Oamenii își pierd sănătatea într-o casă întunecată și, dacă se îmbolnăvesc, nu se pot face din nou bine în ea.”

Aceste citate Florence Nightingale v-au făcut să realizați că a face ceea ce vă place este cea mai mare realizare dintre toate
Florence Nightingale este cu siguranță una dintre cele mai împuternicite femei din epoca ei – și poate chiar așa până în prezent. A acumulat numeroase premii și recunoaștere pentru talentele și serviciile sale și a fost chiar prima femeie care a primit vreodată Ordinul de Merit în 1907. Drumul ei către a fi asistentă nu a fost chiar așa de simplu, așa cum părinții ei s-au opus decizia ei. Dar ea a continuat și chiar a publicat o carte în 1859, intitulată Notes on Nursing: What is and What it is Not. Chemarea ei era clară pentru ea și ia servit drept forță motrice pentru a reuși. Era clar că își urmărea pasiunea în timp ce mergea dincolo de ceea ce era necesar. Aceasta este o lecție de la Florence Nightingale din care putem învăța cu toții: găsiți ceea ce vă place și găsiți-vă pasiunile. Odată ce le găsiți, munciți din greu pentru a le stăpâni. Dacă toți trăim făcând ceea ce iubim,
Ce părere ai despre Florence Nightingale și moștenirea ei
Te-au inspirat aceste citate să-ți urmezi pasiunile în viață
Să discutăm în secțiunea de comentarii de mai jos.