Obțineți un gust al literaturii și culturii ruse prin această colecție de cele mai bune citate Anton Cehov.
Dacă sunteți curios despre cum i-a ajutat pe ruși în timpul său cu citirea literaturii, atunci asigurați-vă că citiți întreaga colecție de mai jos.
Anton Cehov a scris cu claritate, umor și simplitate, astfel încât toată lumea să poată înțelege mesajele pe care încearcă să le transmită.
Cu toate acestea, deși simple, lucrările sale nu au fost niciodată mai puțin semnificative.
Ambele personaje și intriga lui aveau suflete care descriu în mod clar natura umană și tipul de societate și mediu în care a trăit.
Astăzi, acoperim multe dintre subiectele despre care a scris, cum ar fi pasiunea, experiențele umane, dragostea și scrisul.
Începeți să citiți întreaga colecție aici.
Și nu uitați să consultați aceste citate Lev Tolstoi și Arthur Conan Doyle.

Cele mai bune citate Anton Cehov

1. „Lumea nu este, desigur, altceva decât concepția noastră despre ea.”
2. „Orice idiot se poate confrunta cu o criză; această viață de zi cu zi este cea care te epuizează.”
3. „Când a fost întrebat: „De ce porți mereu negru
” El a spus: „Îmi plâng viața.”
4. „Nu-mi spune că luna strălucește; arată-mi sclipirea luminii pe sticla spartă.”
5. „Rolul artistului este să pună întrebări, nu să le răspundă.”
6. „Înțelepciunea nu vine din vârstă, ci din educație și învățare.”
7. „Poate că omul are o sută de simțuri, iar când moare, doar cele cinci simțuri pe care le cunoaștem pierd odată cu el, iar celelalte nouăzeci și cinci rămân în viață.”
8. „Ce vreme frumoasă azi! Nu pot alege dacă să beau ceai sau să mă spânzur.”
9. „Mă minunez de tine care schimbi raiul cu pământul. Nu vreau să te înțeleg.”

Implicare Anton Cehov Citate

10. „Nu ar trebui să puneți o pușcă încărcată pe scenă dacă nimeni nu se gândește să o tragă.”
11. „Cred că nimic nu trece fără să lase urme și că fiecare pas pe care îl facem, oricât de mic, are o semnificație pentru existența noastră prezentă și viitoare.”
12. „Totul, în afară de ceea ce gândim sau facem noi înșine când uităm de scopurile superioare ale vieții și demnitatea noastră umană.”
13. „Lumea este largă și frumoasă și există multe locuri minunate în ea.”
14. „Trebuie să fii un barbar fără minte pentru a arde o asemenea frumusețe într-o sobă, pentru a distruge ceea ce nu putem crea.”
15. „Înțeleg că în munca noastră – indiferent dacă este vorba de actorie sau de scris – ceea ce contează nu este faima sau farmecul, nici unul dintre lucrurile la care visam. Este capacitatea de a îndura.”
16. „În cărțile tale, m-am aruncat în groapa fără fund, am făcut minuni, am ucis, am ars orașe, am predicat religii noi, am cucerit regate întregi.”
17. „Fiecare existență individuală se învârte în jurul misterului și poate că acesta este motivul principal pentru care toți indivizii cultivați insistă atât de tare pe respectul datorat secretelor personale.”
18. „Întregul nostru scop – întregul simț al vieții noastre – este să evităm iluziile mărunte care ne împiedică să fim liberi și fericiți. Mai departe, mai departe!”
19. „Geniile din toate epocile și din toate țările vorbesc limbi diferite, dar aceeași flacără arde în toate. O, dacă ai ști ce fericire nepământeană simte acum sufletul meu de a le putea înțelege.”

Citate filosofic Anton Cehov

20. „Poate că sentimentele pe care le trăim când suntem îndrăgostiți reprezintă o stare normală. A fi îndrăgostit arată unei persoane cine ar trebui să fie.”
21. „Omul este ceea ce crede”.
22. „Nu există nimic mai îngrozitor, jignitor și mai deprimant decât banalitatea.”
23. „Omul va deveni mai bun când îi arăți cum este.”
24. „Se spune că filozofii și înțelepții sunt indiferenți. Gresit. Indiferența este o paralizie a sufletului – o moarte prematură.”
25. „Tot ceea ce a fost sincer și nu s-a înșelat pe sine, tot ceea ce a făcut nucleul vieții sale, a fost ascuns de ceilalți oameni”.
26. „Dacă vrei să lucrezi la arta ta, lucrează la viața ta.”
27. „Fă lucruri prostii. Prostia este mult mai vitală și mai sănătoasă decât eforturile și eforturile noastre pentru o viață plină de sens.”
28. „Nimic nu poate fi realizat prin logică și etică.”
29. „Bine. Din moment ce ceaiul nu vine, haideți să avem o conversație filozofică.”

Citate Anton Cehov care te vor face să gândești

30. „Dacă ți-e frică de singurătate, nu te căsători.”
31. „A te teme de iubire înseamnă a te teme de viață, iar cei cărora le este frică de viață sunt deja în trei părți morți.”
32. „Omul fericit se simte în largul său doar pentru că nefericiții își poartă povara în tăcere. Fără această tăcere, fericirea ar fi imposibilă.”
33. „Chiar și în Siberia, există fericire.”
34. „Asigură-te că nu discuti despre starea de spirit a eroului tău. Faceți clar din acțiunile lui.”
35. „A avut două vieți — una, deschisă, văzută și cunoscută de toți cei care țineau să cunoască — pline de relativ adevăr și de relativă falsitate, exact ca și viețile prietenilor și cunoscuților săi; și o altă viață care își urmărește cursul în secret.”
36. „Numai în momentele grele oamenii ajung să înțeleagă cât de greu este să fii stăpân pe sentimentele și gândurile lor.”
37. „Spune-mi ce vrei și îți voi spune cine ești.”
38. „Când cineva nu are viață reală, se trăiește prin miraje. Totuși e mai bine decât nimic.”
39. „Și ce înseamnă – a muri

Citate Anton Cehov despre dedicația sa față de cunoaștere

40. „Medicina este soția mea legală, iar literatura este amanta mea. Când m-am săturat de unul, îmi petrec noaptea cu celălalt.”
41. „Sarcina unui scriitor nu este să rezolve problema, ci să enunțe corect problema.”
42. „Și disprețuiesc cărțile tale, disprețuiesc înțelepciunea și binecuvântările acestei lumi. Totul este lipsit de valoare, trecător, iluzoriu și înșelător, ca un miraj.”
43. „Există foarte multe opinii în această lume și o bună jumătate dintre ele sunt mărturisite de oameni care nu au avut niciodată probleme.”
44. „Când sunt sugerate o mulțime de remedii pentru o boală, înseamnă că nu poate fi vindecată.”
45. „Dragă și respectată bibliotecă! Salut existența ta, care de peste o sută de ani a fost dedicată idealurilor strălucitoare ale bunătății și dreptății.”
46. ​​„Ar trebui să cred că voi fi un student perpetuu.”
47. „Ce trebuie să fie ființele umane pentru a distruge ceea ce nu pot crea niciodată

48. „Iată-mă cu tine și totuși nu uit nici măcar o clipă că mă așteaptă un roman neterminat.”
49. „Iluzia care ne înalță ne este mai dragă decât zece mii de adevăruri.”

Citate Anton Cehov despre chestiuni ale inimii și relațiilor
50. „Ar trebui să existe mai multă sinceritate și inimă în relațiile umane, mai multă tăcere și simplitate în interacțiunile noastre.”
51. „Fii nepoliticos când ești supărat, râzi când ceva este amuzant și răspunde când ești întrebat.”
52. „O femeie poate deveni prietena unui bărbat doar în următoarele etape – mai întâi, o cunoştinţă; în continuare, o amantă; și abia atunci un prieten.”
53. „Și cu o durere arzătoare în inimă, mi-am dat seama cât de inutil, cât de meschin și cât de înșelător este tot ceea ce ne împiedicase să iubim.”
54. „Dacă viața mea îți poate fi vreodată de folos, vino și revendică-o.”
55. „Doar cel care iubește își poate aminti atât de bine.”
56. „Am înțeles că atunci când iubești, trebuie fie, în raționamentul tău despre acea iubire, să pleci de la ceea ce este mai înalt, de la ceea ce este mai important decât fericirea sau nefericirea, păcatul sau virtutea în sensul lor acceptat, fie nu trebuie să raționezi. deloc.”
67. „M-am tot gândit cât de minunat ar fi dacă mi-aș putea smulge cumva inima – care era atât de grea – din piept.”
58. „Și abia acum, când avea părul cărunt, se îndrăgostise în mod corespunzător – complet – pentru prima dată în viața lui.”
59. „Avea un dor pasionat de grădină, de întuneric, de cerul curat, de stele.”

Citate Anton Cehov despre viață și experiențele sale

60. „Vom găsi pacea. Vom auzi îngerii. Vom vedea cerul strălucind cu diamante.”
61. „Vezi copacul acela
Este moartă, dar încă se leagănă în vânt cu ceilalți. Cred că așa ar fi cu mine – că dacă aș muri, aș fi totuși parte din viață într-un fel sau altul.”
62. „Am fost asuprit de un sentiment de vag nemulțumire și nemulțumire față de propria mea viață, care trecea atât de repede și de neinteresantă, și mă tot gândeam că ar fi un lucru bun dacă mi-aș putea smulge inima din sân, acea inimă. care devenise atât de obosit de viață”.
63. „Cred că ființele umane trebuie să aibă credință sau trebuie să caute credință. Altfel, viața noastră este goală.”
64. „În ansamblu, viața devine din ce în ce mai complexă în fiecare zi și se mișcă din propria ei bunăvoință, iar oamenii devin din ce în ce mai proști și se izolează de viață într-un număr din ce în ce mai mare.”
65. „Este foarte greu să simți că nu ești decât o piesă de mobilier nedorită în această lume.”
66. „Mă îmbrac în negru pentru a se potrivi cu viața mea. Sunt nefericit.”
67. „Priviți la viață – insolența și lenevia celor puternici, ignoranța și brutalitatea celor slabi, sărăcia incredibilă peste tot în jurul nostru, supraaglomerarea, degenerarea, beția, ipocrizia, minciuna.”
68. „Această viață a noastră – viața umană – este ca o floare care înflorește glorios într-o poiană, vine o capră, o mănâncă, nu mai e nicio floare.”
69. „Să învățăm să apreciem că vor exista momente când pomii vor fi goi și să așteptăm cu nerăbdare momentul când vom putea culege fructele.”

Citate Anton Cehov despre înțelegerea vieții

70. „De ce suntem obosiți
De ce noi, care începem atât de pasionați, curajoși, nobili, credincioși, devenim total falimentați până la vârsta de treizeci sau treizeci și cinci de ani

71. „Acești oameni au învățat nu din cărți, ci pe câmp, în pădure, pe malul raului. Învățătorii lor au fost chiar păsările, când le-au cântat, soarele când a lăsat în spate o strălucire de purpuriu la apus, chiar copacii și ierburile sălbatice.”
72. „A trăi și a nu ști de ce zboară cocorile, de ce se nasc copii, de ce sunt stele pe cer. Trebuie să știi de ce ești în viață, altfel totul este o prostie, doar suflă în vânt.”
73. „N-ai înțeles niciodată ce fel de persoană sunt și nici nu vei înțelege peste un milion de ani. Crezi doar că sunt un nebun care și-a aruncat viața. Odată ce spiritul liber a pus stăpânire pe un om, nu există nicio modalitate de a-l scăpa de el.”
74. „În mod evident, omul fericit se simte în largul său doar pentru că nefericiții își poartă poverile în tăcere, iar fără această tăcere fericirea ar fi imposibilă.”
75. „În tot universul, nimic nu rămâne permanent și neschimbat decât spiritul.”
76. „Va veni o vreme când toată lumea va ști de ce, în ce scop, există toată această suferință și nu vor mai fi mistere. Dar acum trebuie să trăim – trebuie să muncim, doar să muncim!”
77. „La Moscova, stai într-o cameră imensă la un restaurant; nu cunosti pe nimeni si nimeni nu te cunoaste si, in acelasi timp, nu te simti ca un strain. Dar aici, îi cunoști pe toată lumea și toată lumea te cunoaște și totuși ești un străin.”
78. „A nutrezi sentimente pline de rău împotriva oamenilor obișnuiți pentru că nu sunt eroi este posibil doar pentru bărbații cu mintea îngustă sau amărâți.”
79. „Nu înțeleg nimic despre balet; tot ce știu este că în intervale balerinii duh ca caii.”

Citate Anton Cehov despre scrierea și lucrul minții

80. „Scrieți despre acest om care, picătură cu picătură, stoarce din sine sângele sclavului până când se trezește într-o zi și găsește sângele unei ființe umane adevărate – nu al unui sclav care curge prin el. vene.”
81. „Doar filosofăm, ne plângem de plictiseală sau bem vodcă.”
82. „Ei spun: „Spune-mi ce ai citit și îți voi spune cine ești.”
83. „Propria mea experiență este că, odată ce o poveste a fost scrisă, trebuie să tăiați începutul și Sfârșit. Acolo noi, autorii, ne mințim cea mai mare parte.”
84. „În afișarea psihologiei personajelor tale, detaliile minute sunt esențiale. Doamne ferește-ne de vagi generalizări!”
85. „Pentru numele lui Dumnezeu, ai un oarecare respect de sine și nu fugi la gură dacă creierul tău e liber la prânz.”
86. „Este un gânditor emancipat, căruia nu se teme să scrie lucruri prostii.”
87. „Cât de ușor este, doctore, să fii filozof pe hârtie și cât de dificil în viața reală!”
88. „Când vrei să atingi inima cititorului, încearcă să fii mai rece. Oferă durerii lor, parcă, un fundal, pe care se evidențiază cu mai multă ușurare.”
89. „Zi și noapte, sunt ținut în strânsoarea unui singur gând năpădător, să scriu, să scriu, să scriu! Abia am terminat o carte, atunci ceva mă îndeamnă să scriu alta, apoi o a treia, apoi o a patra — scriu neîncetat.”

Citate Anton Cehov despre înțelepciune și perspectivă

90. „Este atât de clar, vezi tu, că, dacă vrem să începem să trăim în prezent, trebuie mai întâi să ne răscumpărăm trecutul și apoi să terminăm cu el pentru totdeauna.”
91. „Nu ar trebui să arătăm viața așa cum este și nici așa cum ar trebui să fie, ci așa cum o vedem în visele noastre.”
92. „Nu te înțeleg, tu nu mă înțelegi și noi nu ne înțelegem pe noi înșine.”
93. „Nu am fost niciodată îndrăgostit. Am visat la asta zi și noapte, dar inima mea este ca un pian frumos pe care nimeni nu poate cânta, pentru că s-a pierdut cheia.”
94. „Nefericirea nu unește oamenii, ci îi desparte. Și chiar și acolo unde s-ar plăcea ca oamenii să fie uniți prin asemănarea durerii lor, se generează mult mai multă nedreptate și cruzime decât într-un mediu relativ calm.”
95. „Un câine flămând nu crede decât în ​​carne.”
96. „Un om naiv nu este nimic mai bun decât un prost. Dar voi, femeile, vă străduiți să fiți naive în așa fel încât în ​​voi să pară dulce, blând și potrivit, și nu atât de prostesc cum este cu adevărat.”
97. „Gândurile mele despre fericirea umană, dintr-un motiv ciudat, au fost întotdeauna nuanțate de o anumită tristețe.”
98. „Nu există nimic nou în artă în afară de talent.”
99. „Oh, cât de mult le place oamenilor să dispară din viața ta. Mai ales când te-ai atașat deja de ei.”

Citate Anton Cehov despre umanitate și valori

100. „Care călău este mai uman – cel care te ucide în câteva minute sau cel care trage viața din tine în decurs de mulți ani

101. „Nu vorbi niciodată femeilor despre tine propriile calități bune. Lasă-i să afle singuri.”
102. „Ești mai îndrăzneț, mai cinstit, mai profund decât noi, dar gândește-te doar, fii doar puțin mărecios și ai milă de mine.”
103. „Lenea este lenea, iar slăbiciunea este slăbiciune. Nu găsesc alte nume pentru ei. sunt pierdut, sunt pierdut; nu există nicio îndoială în acest sens.”
104. „Dacă un om inteligent, educat și sănătos începe să se plângă de soarta lui și să coboare dealul, nu mai are nimic de făcut decât să coboare până când ajunge la fund – nu există nicio speranță pentru el.”
105. „Încercați să vă uitați la voi înșivă puțin mai des și să vedeți ce vieți gri duceți cu toții. Cât de mult din ceea ce spui este inutil.”
106. „Priviți cu îndrăzneală înainte, nu pentru că nu puteți prevedea sau aștepta nimic groaznic, pentru că până acum viața a fost ascunsă de ochii tăi tineri

107. „O minciună dulce este mai plină de milă pentru noi decât un adevăr virulent, dar real. .”
108. „Sfântul meu al sfintelor este corpul uman, sănătatea, inteligența, talentul, inspirația, iubirea și libertatea absolută – libertatea de violență și minciună, indiferent de modul în care se manifestă ultimele două.”
109. „Dragostea, prietenia și respectul nu unesc oamenii la fel de mult ca ura comună pentru ceva.”

Citate Anton Cehov despre munca grea și dedicarea meșteșugului său

110. „Singurul mod prin care ne putem răscumpăra trecutul este prin suferință și dăruindu-ne unei munci excepționale, unei munci statornice și nesfârșite.”
111. „Numai entropia vine ușor.”
112. „Arta, în special scena, este o zonă în care este imposibil să mergi fără să te poticnești.”
113. „Profesorul trebuie să fie un actor, un artist – îndrăgostit pasional de opera sa.”
114. „Trebuie să fug, trebuie să scap chiar în această zi, altfel îmi ies din minți.”
115. „Îți sunt pregătite multe zile nereușite și sezoane întregi fără succes. Vor fi mari neînțelegeri și dezamăgiri profunde. Trebuie să fii pregătit pentru toate acestea, să te aștepți la ele și, totuși, să-ți urmezi cu încăpățânare, fanatic propriul drum.”
116. „Nu trebuie decât să începi să faci orice pentru a afla cât de puțini oameni cinstiți și onorabili sunt.”
117. „În căutarea adevărului, ființele umane fac doi pași înainte și un pas înapoi. Suferința, greșelile și oboseala vieții i-au împins înapoi, dar setea de adevăr și încăpățânare îi vor împinge înainte. Și cine știe
Poate că vor ajunge în sfârșit la adevăr.”
118. „Odată ce un bărbat are o idee fixă, nu mai este nimic de făcut.”
119. „Este mai bine să trăiești cu un scandal decât să-ți strici viața.”
120. „Dacă cineva vrea să ducă o viață bună – o viață umană – trebuie să muncească.”

Ai dobândit o perspectivă asupra vieții tale prin aceste citate Anton Cehov
Uneori apelăm la lectură pentru a experimenta o lume cu totul nouă, care este complet diferită de viețile pe care le trăim. Dar, uneori, apelăm la cărți pentru a găsi personaje și intrigi care rezonează cu propria noastră ființă și personalitate. Căutăm oameni cu care ne putem raporta, nu într-un sens fizic, ci la un nivel mai profund – emoțiile, luptele, dorințele, eșecurile și triumfurile lor. Anton Cehov ne oferă exact asta prin personajele și povestirile sale. Se poate compara cu operele lui Shakespeare, care a fost, de asemenea, capabil să contureze clar natura și conștiința umană. El ne oferă o formă de evadare și, în același timp, un sentiment de apartenență și înțelegere – că indiferent prin ce trecem astăzi, cineva, undeva, la un moment dat, a experimentat același lucru. Nu suntem singuri, iar eșecul este normal. A greși este uman, așa cum se spune.
Ce ați învățat de la Anton Cehov
Sunteți familiarizat cu lucrările sale
Care citat din colecția de astăzi v-a frapat cel mai mult
Ne-ar plăcea să auzim de la dvs., așa că asigurați-vă că lăsați un comentariu mai jos!