Următoarele sunt cele mai bune citate Osho cu imagini frumoase. Am întocmit o listă cu cele mai bune citate și proverbe Osho despre viață, dragoste, fericire, frică, curaj și multe altele.

Cele mai bune citate Osho despre viață, dragoste, fericire, frică, curaj

1. „Întunericul este o absență a luminii. Ego-ul este o absență a conștientizării.”
2. „Cea mai mare frică din lume este părerea altora, iar în momentul în care nu ți-e frică de mulțime, nu mai ești o oaie, devii un leu. Un vuiet mare se ridică în inima ta, vuietul libertății.”
3. „Este nevoie de un anumit întuneric pentru a vedea stelele.”
4. „Respectă viața, respectă viața. Nu există nimic mai sfânt decât viața, nimic mai divin decât viața.”
5. „Nu aparține niciodată unei mulțimi; Nu aparține niciodată unei națiuni; Nu aparține niciodată unei religii; Nu aparține niciodată unei rase. Aparțin întregii existențe. De ce să te limitezi la lucruri mărunte,
când întregul este disponibil.”
6. „Minte: un servitor frumos, un stăpân periculos.”
7. „Este frumos să fii singur, este și frumos să fii îndrăgostit, să fii cu oamenii. Și sunt complementare, nu contradictorii.”
8. „Dragostea este scopul, viața este călătoria.”
9. „Iubește persoana, dar dă-i persoanei libertate totală. Iubește persoana, dar de la bun început spune clar că nu îți vinzi libertatea.”
10. „Când iubești, iubește ca și cum persoana ar fi un zeu, nu mai puțin de atât. Să nu iubești niciodată o femeie ca pe o femeie și să nu iubești niciodată un bărbat ca pe un bărbat.”
11. „Fii o floare de lotus. Fii în apă și nu lăsa apa să te atingă.”
12. „Dacă iubești o persoană, accepți persoana totală. Cu toate defectele. Pentru că acele defecte fac parte din persoană. Nu încerca niciodată să schimbi o persoană pe care o iubești, pentru că însuși efortul de a schimba spune că iubești jumătate, iar cealaltă jumătate din persoană nu este acceptată. Când iubești, pur și simplu iubești.”
13. „Mâine nu vine niciodată, este întotdeauna astăzi.”
14. „Îmi trăiesc viața pe baza a 2 principii. Unu, trăiesc ca și cum azi ar fi ultima mea zi pe pământ. Doi, trăiesc astăzi ca și cum aș trăi pentru totdeauna.”
15. „Nu căuta, nu căuta, nu cere, nu bat, nu cere – relaxează-te.
Dacă te relaxezi, vine, dacă te relaxezi este acolo. Dacă te relaxezi, începi să vibrezi cu ea.”
16. „Ieși din cap și intră în inima ta. Gandeste mai putin, simte mai mult.”
17. „Conștientizarea funcționează aproape ca o magie.”
18. „Oamenii spun că dragostea este oarbă pentru că nu știu ce este iubirea. Vă spun că numai dragostea are ochi; în afară de iubire, totul este orb.”
19. „Viața nu este o problemă. A o privi ca pe o problemă înseamnă a face un pas greșit. Este un mister să fii trăit, iubit, experimentat.”
20. „Curajul este o poveste de dragoste cu necunoscutul.”
21. „Găsește extazul în tine. Nu este acolo. Este în cea mai interioară înflorire a ta. Cel pe care îl cauți ești tu.”
22. „Aveți nevoie doar de puțină atenție pentru a vedea și a afla: Viața este într-adevăr un mare râs cosmic.”
23. „Comiți cât mai multe greșeli, amintindu-ți doar un singur lucru: nu mai comite aceeași greșeală. Și vei crește.”
24. „Dragostea în forma sa cea mai pură este o împărtășire a bucuriei. Nu cere nimic în schimb, nu așteaptă nimic. Dragostea este un fenomen spiritual; pofta este fizică. Ego-ul este psihologic; iubirea este spirituală.”
25. „Fii – nu încerca să devii.”
26. „Când spun să fiți creativi nu vreau să spun că ar trebui să mergeți cu toții și să deveniți mari pictori și mari poeți. Vreau să spun pur și simplu lasă-ți viața să fie un tablou, lasă-ți viața să fie o poezie.”
27. „Ce este disciplina
Disciplina înseamnă crearea unei ordini în interiorul tău. Așa cum ești, ești un haos.”
28. „Femininul este mai puternic decât masculinul, moale este mai puternic decât dur, apa este mai puternică decât stânca.”
29. „Viața începe acolo unde se termină frica.”
30. „Nu încerca să înțelegi viața. Traieste! Nu încerca să înțelegi dragostea. Treci în dragoste. Atunci vei ști și acea cunoaștere va ieși din experiența ta.”
31. „Iubește-te și respectă-te și nu face compromisuri niciodată. Și atunci vei fi surprins cât de multă creștere începe să se întâmple de la sine… ca și cum pietrele ar fi fost îndepărtate și râul a început să curgă.”
32. „Numai râsul îl îmbogățește pe om, dar râsul trebuie să fie fericit.”
33. „Pentru a evita durerea, ei evită plăcerea. Pentru a evita moartea, ei evită viața.”
34. „Îmi place viața. De aceea dau învățături de sărbătoare, sărbătoresc totul. De la trup la suflet, de la fizic la spiritual, de la sex la supraconștiință, totul este divin pentru mine.”
35. „Fii realist: Planifică un miracol.”
36. „Renunță la ideea de a deveni cineva, pentru că ești deja o capodopera. Nu poți fi îmbunătățit. Trebuie doar să ajungi la ea, să o cunoști, să-ți dai seama.”
37. „Fără gând, fără minte, fără alegere – doar să fii tăcut, înrădăcinat în tine.”
38. „Nu vă fie rușine niciodată de lacrimile voastre. Fii mândru că ești încă natural. Fii mândru că poți exprima inexprimabilul prin lacrimi.”
39. „Orice simți, devii. Este responsabilitatea ta.”
40. „Pentru a fi o persoană fericită, trebuie să renunți la orice comparație. Renunțați la toate aceste idei stupide de a fi superior și inferior. Nu ești nici superior, nici inferior. Pur și simplu ești tu însuți! Nu există nimeni ca tine, nimeni cu care să fii comparat. Apoi, dintr-o dată, ești acasă.”
41. „Creativitatea este cea mai mare rebeliune existentă.”
42. „A fi creativ înseamnă a fi îndrăgostit de viață. Poți fi creativ doar dacă iubești viața suficient de mult încât să-i dorești să-i sporești frumusețea, vrei să-i aduci puțin mai multă muzică, puțin mai multă poezie, puțin mai multă dans.”
43. „Amintește-ți întotdeauna să judeci totul după sentimentul tău interior de fericire.”
44. „Dacă iubești o floare, nu o ridica. Pentru că dacă o ridici, moare și încetează să mai fie ceea ce iubești. Deci, dacă iubești o floare, lasă-o să fie. Dragostea nu este despre posesie. Dragostea înseamnă apreciere.”
45. „Nu te mișca așa cum te face frica să te miști. Mișcă-te așa cum te face dragostea să te miști. Mișcă-te așa cum bucuria te face să te miști.”
46. ​​„Se spune: Gândește-te de două ori înainte să sari. Eu zic: Sari mai intai si apoi gandeste-te cat vrei!”
47. „Trebuie fie să creezi ceva, fie să descoperi ceva. Fie aduce-ți potențialul la realitate, fie mergi în interior pentru a te regăsi, dar fă ceva cu libertatea ta.”
48. „Nu fi atât de lipsit de încredere și nu te grăbi. Dacă spun ceva, așteaptă, caută și vei găsi calea.”
49. „Un singur moment de iubire este egal cu întreaga eternitate a iubirii.”
50. „Dacă vrei cu adevărat pace pe pământ, creează pace în inima ta, în ființa ta. Acesta este locul potrivit pentru a începe și apoi a se răspândi.”
51. „Dacă suferi, este din cauza ta, dacă te simți fericit este din cauza ta. Nimeni altcineva nu este responsabil – doar tu și tu singur. Tu ești iadul tău și raiul tău.”
52. „O femeie trebuie iubită, nu înțeleasă. Aceasta este prima înțelegere.”
53. „Prietenia este cea mai pură iubire. Este cea mai înaltă formă de Iubire în care nu se cere nimic, nicio condiție, în care pur și simplu îți place să dăruiești.”
54. „Nimeni nu are puterea să facă doi pași împreună; poți face doar un pas o dată.”

Citate Osho profunde și semnificative
55. „Priviți doar viața cu ochi mai jucăuși. Nu fi serios. Seriozitatea devine ca o orbire. Nu te preface că ești un gânditor, un filozof. Pur și simplu fii o ființă umană.”
56. „Fii obișnuit, dar adu o calitate a conștientizării vieții tale obișnuite. Adu-L pe Dumnezeu în viața ta obișnuită, introdu-L pe Dumnezeu în viața ta obișnuită. Dormi, mănâncă, iubește, roagă-te, meditează, dar să nu crezi că faci sau faci ceva special – și atunci vei fi special.”
57. „Adevărul nu se găsește afară. Nici un profesor, nicio scripturi nu ți-l poate da. Este în interiorul tău și dacă vrei să-l atingi, caută-ți propria companie. Fii cu tine însuți.”
58. „Tristețea dă profunzime. Fericirea dă înălțime. Tristețea dă rădăcini. Fericirea dă ramuri. Fericirea este ca un copac care merge în cer, iar tristețea este ca rădăcinile care coboară în pântecele pământului. Ambele sunt necesare, iar cu cât un copac merge mai sus, cu atât merge mai adânc, simultan. Cu cât copacul este mai mare, cu atât rădăcinile lui vor fi mai mari. De fapt, este întotdeauna proporțional. Acesta este echilibrul lui.”
59. „Milioane de oameni suferă: vor să fie iubiți, dar nu știu să iubească. Iar iubirea nu poate exista ca monolog; este un dialog, un dialog foarte armonios.”
60. „Numai un orb poate defini cu ușurință ce este lumina. Când nu știi, ești îndrăzneț. Ignoranța este întotdeauna îndrăzneață; cunoașterea ezită. Și cu cât știi mai multe, cu atât simți mai mult că pământul de dedesubt se dizolvă. Cu cât știi mai multe, cu atât simți mai mult cât de ignorant ești.”
61. „Ascultă-ți ființa. Îți oferă în mod continuu indicii; este o voce calmă, mică. Nu strigă la tine, este adevărat. Și dacă tăceți puțin, veți începe să vă simțiți drumul. Fii persoana care ești. Nu încerca niciodată să fii altul și vei deveni matur. Maturitatea înseamnă a accepta responsabilitatea de a fi tu însuți, indiferent de cost. A risca totul să fii tu însuți, despre asta înseamnă maturitatea.”
62. „Fiecare persoană vine în această lume cu un destin specific – are ceva de îndeplinit, un mesaj trebuie să fie transmis, o anumită muncă trebuie finalizată. Nu ești aici accidental – ești aici cu sens. Există un scop în spatele tău. Întregul intenționează să facă ceva prin tine.”
63. „Îndrăgostindu-te, rămâi copil; ridicându-te în dragoste te maturizezi. Treptat, dragostea devine nu o relație, ea devine o stare a ființei tale. Nu că ești îndrăgostit – acum ești dragoste.”
64. „Te simți bine, te simți rău, iar aceste sentimente clocotesc din propria ta inconștiență, din propriul tău trecut. Nimeni nu este responsabil în afară de tine. Nimeni nu te poate enerva și nimeni nu te poate face fericit.”
65. „Nimeni nu poate spune nimic despre tine. Orice spun oamenii este despre ei înșiși. Dar devii foarte tremurat, pentru că încă te agăți de un centru fals. Acest centru fals depinde de alții, așa că te uiți mereu la ceea ce spun oamenii despre tine.”
66. „În momentul în care se naște un copil, se naște și mama. Ea nu a existat niciodată înainte. Femeia a existat, dar mama, niciodată. O mamă este ceva absolut nou.”
67. „Acesta este simplul secret al fericirii. Orice ai face, nu lăsa trecutul să-ți miște mintea; nu lăsa viitorul să te deranjeze. Pentru că trecutul nu mai există, iar viitorul nu este încă. A trăi în amintiri, a trăi în imaginație, înseamnă a trăi în inexistențial. Și când trăiești în inexistențial, îți lipsește ceea ce este existențial. Desigur, vei fi nefericit, pentru că îți va lipsi toată viața.”
68. „Dacă ești părinte, deschide-i copilului ușile către direcții necunoscute, astfel încât să poată explora. Nu-l face să se teamă de necunoscut, acordă-i sprijin.”
69. „Tristețea tace, este a ta. Vine pentru că ești singur. Îți oferă șansa de a intra mai adânc în singurătatea ta. În loc să sari de la o fericire superficială la alta fericire superficială și să-ți irosești viața, este mai bine să folosești tristețea ca mijloc de meditație. Fii martor. Este un prieten! Ea deschide ușa singurătății tale eterne.”
70. „Ar trebui să trăiești în lume, dar să nu fii atins de ea. Ar trebui să rămâneți în lume, dar lumea să nu rămână în voi.”
71. „Fii mai puțin judecător și vei fi surprins că atunci când devii martor și nu te judeci pe tine însuți, încetezi să-i mai judeci și pe alții. Și asta te face mai uman, mai plin de compasiune, mai înțelegător.”
72. „Fama este o prostie, este fără rost, fără sens. Chiar dacă întreaga lume te cunoaște, cum te face mai bogat
Cum îți face viața mai fericită
Cum te ajută să fii mai înțelegător, să fii mai conștient
Să fii mai alert, să fii mai viu

73. „Este Este un lucru ciudat, că fiecare copil se naște cu mâna închisă și fiecare trup moare cu mâna deschisă.”
74. „Dacă trăiești cu oameni nesănătoși, a fi sănătos este periculos. Dacă trăiești cu oameni nebuni, atunci a fi sănătos este periculos. Dacă locuiești într-o casă de nebuni, chiar dacă nu ești supărat, măcar pretinde-te că ești nebun; altfel nebunii aceia te vor ucide.”
75. „Viața în sine nu are sens. Viața este o oportunitate de a crea sens.”
76. „Oriunde ți-e frică, încearcă să explorezi și vei găsi moartea ascunsă undeva în spate. Toată frica este de moarte. Moartea este singura sursă de frică.”
77. „Dacă vrei să înveți ceva, învață încredere – nu este nevoie de nimic altceva. Dacă ești nefericit, nimic altceva nu te va ajuta – învață încrederea. Dacă nu simți niciun sens în viață și te simți fără sens, nimic nu te va ajuta – învață încrederea. Încrederea dă sens pentru că încrederea te face capabil să permiti întregului coborâre asupra ta.”
78. „Oriunde simți moartea, simți-o. Nu scapi. Moartea este frumoasă; moartea este cel mai mare mister, mai misterios decât viața.”
79. „Te învăț și pe tine să te iubești mai întâi pe tine însuți. Nu are nimic de-a face cu ego-ul. De fapt, iubirea este o astfel de lumină încât întunericul ego-ului nu poate exista deloc în ea. Dacă îi iubești pe alții, dacă iubirea ta este concentrată asupra altora, vei trăi în întuneric. Întoarce-ți mai întâi lumina către tine, mai întâi devii o lumină pentru tine. Lasă lumina să-ți risipe întunericul interior, slăbiciunea ta interioară. Lăsați dragostea să vă facă o putere extraordinară, o forță spirituală.”
80. „Chiar dacă pot găsi un iubit, ei cer perfecțiune, iar dragostea este distrusă din cauza acestei cereri.”
81. „Întreaga mea dragoste și respect este pentru persoana care se acceptă total, așa cum este. Are curaj. El are curaj să facă față întregii presiuni a societății care este înclinată să-l împartă în diviziuni – în buni și răi, în sfânt și păcătos. El este cu adevărat o ființă curajoasă, curajoasă, care stă împotriva întregii istorii a omului, a moralității și își declară cerului realitatea, oricare ar fi ea.”
82. „Inteligenta vine din meditație, inteligența vine din rebeliune, inteligența nu vine din memorie.”
83. „Ajută lumea să devină mai bună. Nu lăsa lumea exact așa cum ai găsit-o – fă-o puțin mai bună, fă-o puțin mai frumoasă.”
84. „Nici o relație nu poate crește cu adevărat dacă te reții. Dacă rămâi inteligent și continui să te protejezi și să te protejezi, doar personalitățile se întâlnesc, iar centrele esențiale rămân singure. Atunci doar masca ta are legătură, nu tine. Ori de câte ori se întâmplă așa ceva, sunt patru persoane în relație, nu două. Două persoane false continuă să se întâlnească, iar cele două persoane reale rămân lumi separate.”
85. „Nu este o chestiune de bani, putere și prestigiu; este o întrebare a ceea ce vrei să faci în mod intrinsec. Fă-o, indiferent de rezultate, și plictiseala ta va dispărea.”
86. „Ești învățat totul, dar nu ești învățat să fii tu însuți. Aceasta este cea mai urâtă formă de societate posibilă, pentru că îi face pe toți nenorociți.”
87. „Așa că al doilea lucru de reținut este să nu ceri niciodată perfecțiunea. Nu ai dreptul să ceri nimic de la nimeni. Dacă cineva te iubește, fii recunoscător, dar nu cere nimic – pentru că celălalt nu are obligația să te iubească.”