Am adunat o listă de 100 de citate de Howard Thurman pentru a vă ajuta să înțelegeți filosofia vieții lui!
Howard Thurman a fost un lider american pentru drepturile civile, filozof și activist pentru justiția socială.
Cea mai faimoasă lucrare a sa, Isus și cei dezmoșteniți, a avut un impact semnificativ asupra lui Martin Luther King Jr.
Această colecție include citate din capodoperele sale binecunoscute. Sperăm să luați în considerare mesajul lui și să îl aplicați în viața voastră.
Începeți să citiți aici.
Și asigurați-vă că consultați aceste citate Mahatma Gandhi și Henry David Thoreau.

Cele mai bune citate Howard Thurman

1. „Nu întreba de ce are nevoie lumea. Întreabă-te ce te face să prinzi viață și fă-o. Pentru că lumea are nevoie de oameni care au prins viață.”
2. „În vremuri de război, ura devine destul de respectabilă, chiar dacă trebuie să se mascareze adesea sub masca patriotismului.”
3. „Urmează boabele din lemnul tău”.
4. „În liniștea liniștii, dacă ascultăm, putem auzi șoapta inimii dând putere slăbiciunii, curaj fricii, speranță disperării.”
5. „Orice ar fi tensiunile și stresul unei anumite zile, există întotdeauna la îndemână frumusețea care se urmărește a bucuriei uitate sau a păcii neamintite.”
6. „Există ceva în fiecare dintre voi care așteaptă și ascultă sunetul autenticului din voi înșivă. Este singurul ghid adevărat pe care îl veți avea vreodată. Și dacă nu o poți auzi, toată viața îți vei petrece zilele la capetele sforilor pe care altcineva le trage.”
7. „Un vis este purtătorul unei noi posibilități, al orizontului lărgit, al marii speranțe.”
8. „Trebuie să rămână mereu în fiecare viață, un loc pentru cântatul îngerilor, un loc pentru ceea ce în sine este fără suflare și frumos.”
9. „Soarta este materia primă a experienței. Vin neinvitați și adesea neprevăzuți. Destinul este ceea ce face un om cu aceste materii prime.”
10. „Există un curaj liniștit care vine dintr-un izvor interior de încredere în sensul și semnificația vieții. Un astfel de curaj este un râu subteran, care curge mult sub evenimentele schimbătoare ale experienței cuiva, menținând în viață o mie de mici izvoare de acțiune.”
11. „În orice sens, acest an este un an nou pentru tine, fie ca momentul să te găsească nerăbdător și fără teamă, gata să-l iei de mână cu bucurie și recunoștință.”
12. „Sunt două întrebări pe care trebuie să ni le punem. Primul este: „Unde mă duc
”, iar al doilea este „Cine va merge cu mine

” Dacă primești vreodată aceste întrebări în ordinea greșită, ai probleme.”
13. „Dragostea nu are conștientizarea meritului sau a demeritului; nu are scară — dragostea iubește; aceasta este natura lui.”
14. „Dacă un bărbat știe exact ce poate să-ți facă sau ce epitet poate arunca împotriva ta pentru a te face să-ți pierzi cumpătul – echilibrul – atunci te poate ține mereu sub supunere.”
15. „Dragostea perfectă este întârziată de mult.”

Citate inspirate de Howard Thurman
16. „Este adevărat că în mâinile unui om ca Hitler, puterea este exploatată și îndreptată spre scopuri care produc ravagii și mizerie; dar acest lucru nu ar trebui să ne facă să ignorăm temeinicia de bază a teoriei pe care a operat.”
17. „Păstrează în fața mea momentele înaltei mele hotărâri.”
18. „A iubi înseamnă a face din inima cuiva o ușă batantă.”
19. „Viața umană este una și toți oamenii sunt mădulare unii altora”.
20. „Creșterea implică întotdeauna riscul de eșec.”
21. „Nu taci; nu există nicio limită pentru puterea care poate fi eliberată prin tine.”
22. „Fă ceea ce arde în interiorul tău. Mai des decât orice altceva, lumea are nevoie de oameni care sunt în flăcări.”
23. „Obește individul față de toate valorile de valoare, chiar dacă acestea se aplică lui însuși și semenilor săi. Ura dă roade mortale și amare. Este oarbă și nediscriminatorie.”
24. „Adesea, a fi liber înseamnă abilitatea de a face față realităților propriei situații pentru a nu fi depășit de acestea.”
25. „Angajamentul înseamnă că este posibil ca un om să cedeze centrul nervos al consimțământului său pentru un scop sau cauză, o mișcare sau un ideal, care poate fi mai important pentru el decât dacă trăiește sau moare.”
26. „Păstrează viu visul; pentru că atâta timp cât un om are un vis în inima lui, nu poate pierde semnificația vieții.”
27. „În centrul vieții se află o intenție dură, o hotărâre de a trăi.”
28. „Amurg – un moment de pauză când natura își schimbă garda. Toate ființele vii ar dispărea și ar muri din cauza prea multă lumină sau prea mult întuneric dacă amurgul nu ar fi.”
29. „Un om este om, nici mai mult, nici mai puțin. Conștientizarea acestui fapt marchează momentul suprem al demnității umane.”
30. „Nu poți sta în mijlocul lumii și să lupți pentru o schimbare fundamentală decât dacă stai în propriul tău spațiu și cauți schimbarea în interior.”

Citate Howard Thurman despre Dumnezeu și viața creștină

31. „Rugăciunea este o formă de comunicare între Dumnezeu și om și om și Dumnezeu. Sunt întotdeauna impresionat de faptul că este consemnat că singurul lucru pe care ucenicii i-au cerut lui Isus să-i învețe cum să facă a fost să se roage.”
32. „Nu se poate nega că prea des greutatea mișcării creștine a fost de partea celor puternici și puternici și împotriva celor slabi și asupriți – asta, în ciuda Evangheliei.”
33. „Isus a respins ura pentru că a văzut că ura înseamnă moartea minții, moartea Duhului și moartea comuniunei cu Tatăl Său. El a afirmat viața, iar ura a fost marea negare.”
34. „Așa cum un pescăruș zăce în curentul vântului, așa mă așez eu în Duhul lui Dumnezeu.”
35. „Ascultă liniștea lungă: O nouă viață se mișcă, noi vise sunt în aripă, noi speranțe se pregătesc. Omenirea modelează o nouă inimă. Omenirea își formează o minte nouă. Dumnezeu este la lucru. Acesta este anotimpul promisiunii.”
36. „Trăind într-un climat de nesiguranță profundă, Isus, confruntat cu o marjă atât de îngustă de garanții civile, a trebuit să găsească o altă bază pe care să-și stabilească un sentiment de bunăstare.”
37. „Desigur, Dumnezeu are grijă de iarba câmpului, care trăiește o zi și nu mai este, sau de vrăbiia care cade neobservată pe marginea drumului. El ține, de asemenea, stelele în locurile lor rânduite, își lasă amprenta în fiecare ființă vie.”
38. „Cei care Îl caută pe Dumnezeu din toată inima trebuie totuși să-L întâlnească într-o zi pe drumul lor pe Isus.”
39. „În fața tuturor incertitudinilor care înconjoară orice decizie, omul înțelept acționează în lumina celei mai bune judecăți a sa, luminat de integritatea celor mai profunde intuiții spirituale ale sale.”
40. „Ar fi loc pentru toți și niciun om nu ar fi o amenințare pentru fratele său. Împărăția lui Dumnezeu este înăuntru. Duhul Domnului este peste mine pentru că m-a uns să propovăduiesc Evanghelia săracilor.”
41. „Trebuie să vă puneți viața pe altarul schimbării sociale, astfel încât oriunde vă aflați, acolo Împărăția lui Dumnezeu să fie aproape!”
42. „Este un miracol când un om, stând în locul lui, este capabil – în timp ce rămâne acolo – să se pună în locul altuia. Să-și trimită imaginația pentru a stabili un cap de plajă în spiritul altui om și, din acel punct de vedere, să se îmbine cu peisajul celuilalt, astfel încât ceea ce vede și simte să fie autentic. A experimenta acest lucru înseamnă a fi legănat până la temelia cuiva.”
43. „Oriunde omul are acest simț al Eternului în spiritul său, el îl vânează în casa lui, în munca sa, printre prietenii săi, în plăcerile sale și în toate nivelurile funcției sale.”
44. „Atunci restul este în mâinile viitorului și în mintea lui Dumnezeu. Posibilitatea erorii, a erorii profunde și teribile, este în același timp înălțimea și profunzimea libertății omului. Pentru aceasta, Dumnezeu să fie lăudat!”
45. „Credința mea simplă este că acesta este genul de univers care susține acest tip de aventură și ceea ce vedem vag acum în confuzia și haosul agitat din vremurile noastre furtunoase va fi într-o zi experiența comună a tuturor copiilor oamenilor. pretutindeni.”

Deep Howard Thurman Citate despre viață
46. ​​„A iubi viața cu adevărat înseamnă a fi întreg în toate părțile, iar a fi întreg în toate părțile înseamnă a fi liber și fără teamă.”
47. „Și acesta este cel mai ciudat dintre toate paradoxurile aventurii umane; trăim în interiorul oricărei experiențe, dar ne este permis să dăm mărturie numai în exterior. Aceasta este ghicitoarea vieții și povestea trecerii zilelor noastre.”
48. „Lucrul greu când îmbătrânești este să-ți ții orizontul deschis.”
49. „Un bigot este o persoană care face un idol din angajamentele sale.”
50. „Prima parte a vieții tale totul este în fața ta, tot potențialul și promisiunea ta. Dar de-a lungul anilor, iei decizii; te sculptezi într-o formă dată. Apoi, provocarea este să descoperi în continuare marginea de creștere verde.”
51. „Deoarece viața este dinamică și suntem profund vii, sfârșitul anului poate însemna doar sfârșitul anului, nu sfârșitul vieții, nu sfârșitul nostru, nici măcar sfârșitul timpului.”
52. „Mișcarea Duhului lui Dumnezeu în inimile bărbaților și femeilor îi cheamă adesea să acționeze împotriva spiritului vremurilor lor sau îi face să anticipeze un spirit care este încă în formare. Într-un moment de dăruire, li se oferă înțelepciune și curaj pentru a îndrăzni o faptă care provoacă și pentru a aprinde o speranță care inspiră.”
53. „Viața uzează marginile minții.”
54. „Dar nevoia de inimă este o cameră pentru pace – pacea spiritului care filtrează prin toată confuzia și îi răpește puterea.”
55. „Când orice speranță pentru o eliberare în această lume pare nerealistă și neîntemeiată, inima se îndreaptă către o cale de evadare dincolo de ordinea prezentă.”

Citate puternic Howard Thurman despre frică

56. „Când se analizează baza unei astfel de frici, este clar că ea provine dintr-un sentiment de izolare și neputință în fața diferitelor dimensiuni ale violenței la care sunt expuși cei defavorizați.”
57. „Cine se teme este dat pieirii”.
59. „Frica este unul dintre câinii persistenti ai iadului care cântă pe urmele săracilor, deposedați, dezmoșteniți. Nu există nimic nou sau recent în frică – este, fără îndoială, la fel de veche ca viața omului de pe planetă.”
59. „Este ceea ce se teme de iepure, care în cele din urmă nu poate scăpa de câini.”
60. „Frica sunt de multe feluri – frica de obiecte, apoi există frica care are de-a face cu aspecte ale experienței și stări detaliate ale minții.”
Citate Howard Thurman care te vor face să te gândești
61. „Întotdeauna, am fost copleșit de numărul mare de ființe umane care scăpau și curgeau precum valurile mării.”
62. „Orizontul unui om poate deveni atât de complet dominat de caracterul intens al urii sale, încât să nu rămână nici un reziduu creator în mintea lui și să dea idei mari, concepte mari.”
63. „Măsura aprecierii forței tale de către un bărbat este tipul de arme pe care simte că trebuie să le folosească pentru a te ține strâns într-un loc stabilit.”
64. „Crăciunul așteaptă să se nască: în tine, în mine, în toată omenirea”.
65. „Adanc din acea ordine, el a proiectat un vis, a cărui logică ar oferi tuturor siguranța necesară.”
66. „Dacă un om este convins că este în siguranță doar atâta timp cât își folosește puterea pentru a da altora un sentiment de nesiguranță, atunci măsura securității lor este în mâinile lui. Dacă securitatea sau insecuritatea este la cheremul unui singur individ sau grup, atunci controlul comportamentului devine o rutină. Tot imperialismul funcționează în acest fel.”
67. „Faptul de bază este că creștinismul, așa cum s-a născut în mintea acestui gânditor și profesor evreu, apare ca o tehnică de supraviețuire pentru cei asupriți.”
68. „Crăciunul este o stare de spirit, o calitate, un simbol. Nu este niciodată doar un fapt.”
69. „Când cântarea îngerilor se liniștește, când steaua de pe cer a dispărut, când regii și prinții sunt acasă când păstorii se întorc cu turma lor. Începe lucrarea Crăciunului – de a găsi pe cei pierduți, de a vindeca pe cei stricați, de a hrăni pe cei flămând, de a elibera prizonierul, de a reconstrui neamurile, de a aduce pace între frați, de a face muzică în inimă.”
70. „Voi aprinde lumânări de Crăciun – lumânări care vor arde tot anul.”
71. „Există o anumită măreție și noblețe în administrarea nevoilor altuia din plinătatea și belșugul cuiva.”
72. „Comunitatea nu poate să se hrănească mult timp din ea însăși, ea poate înflori doar odată cu venirea altora și dincolo de – surorile și frații lor necunoscuți și nedescoperiți.”
73. „În urma deciziei, da, chiar și ca parte a deciziei în sine, energia este eliberată. Actul de decizie mătură totul înaintea lui, iar viața individului poate fi schimbată pentru totdeauna.”
74. „El a recunoscut cu realism autentic că oricine îi permite altuia să determine calitatea vieții sale interioare dă în mâinile celuilalt cheile destinului său.”
75. „Tensiunea radicală dintre bine și rău, așa cum o vede și o simte omul, nu are ultimul cuvânt despre sensul vieții și natura existenței.”

Citate Howard Thurman care vă vor stârni curiozitatea
76. „Poate fi ceva foarte simplu și lipsit de importanță în sine. Dar, înjunghie treaz, alarmează, deranjează. Într-o clipită, cineva obține o imagine vie despre sine și trece. Rezultatul este o decizie – o decizie clară, definitivă.”
77. „Biserica creștină a avut tendința de a trece cu vederea originile ei iudaice, dar adevărul este că Isus din Nazaret era un evreu din Palestina când s-a ocupat de treburile Tatălui său, anunțând anul acceptabil al Domnului.”
78. „Tinerii își pierduseră sentimentul de apartenență. Nu au numărat; nu exista un centru de speranță pentru ego-urile lor marginale. Potrivit prietenului meu, Hitler le-a spus: „Nimeni nu vă iubește — eu vă iubesc; nimeni nu vă va da de muncă — vă voi da muncă; nimeni nu te vrea — eu te vreau.”
79. „Apoi, el va continua să arate cum a fost voia lui Dumnezeu ca noi să fim sclavi și cum, dacă am fi sclavi buni și fericiți, Dumnezeu ne-ar binecuvânta. I-am promis Creatorului meu că, dacă voi învăța vreodată să citesc și dacă va veni vreodată libertatea, nu voi citi acea parte a Bibliei.”
80. „Prea adesea prețul impus de societate pentru securitate și respectabilitate este că mișcarea creștină, în expresia sa formală, trebuie să fie de partea celor puternici împotriva celor slabi.”
81. „Simpla predicare nu este suficientă. Ce sunt cuvintele, oricât de sacre și de puternice, în prezența faptelor sumbre ale luptei zilnice pentru supraviețuire
. Orice încercare de a face față acestei situații pe baza unor valori care ignoră lupta pentru supraviețuire pare a fi în sine un compromis cu viața. ”
82. „O operație profundă trebuie să aibă loc în chiar psihicul celor dezmoșteniți înainte ca marea revendicare a religiei lui Isus să poată fi prezentată.”
83. „În prezența unei sincerități copleșitoare din partea celor dezmoșteniți, dominantii înșiși sunt prinși fără apărare. Sunt aruncați înapoi asupra lor pentru evaluarea lor.”
84. „Dacă te-aș întreba care este lucrul pe care ți-l dorești cel mai mult în viață în această după-amiază, ai spune o mulțime de lucruri din capul tău, dintre care majoritatea nu le-ai crede, dar ai crede că spuneau lucrurile pe care am crezut că ar trebui să crezi că ar trebui să le spui.”
85. „Nimic mai puțin decât o mare îndrăzneală în fața unor șanse copleșitoare poate atinge securitatea interioară în care frica nu poate supraviețui.”
86. „Opoziţia faţă de cei care lucrează pentru schimbarea socială nu vine doar de la cei care sunt garanţii status quo-ului. Din nou și din nou, s-a demonstrat că liniile sunt ținute de cei a căror stăpânire asupra securității este sigură doar atâta timp cât status quo-ul rămâne intact.”
87. „Au fost perioade lungi în care fiecare dintre noi a fost angajat într-o lume privată de viniete care se schimbau rapid.”
88. „Mai presus și dincolo de orice altceva trebuie avut în vedere că ura tinde să secate izvoarele gândirii creatoare în viața celui care urăște, astfel încât inventivitatea lui devine complet concentrată asupra aspectelor negative ale mediului său. Nevoile urgente ale personalității de exprimare creativă sunt înfometate.”
89. „Ceea ce am scris nu este decât o insinuare trecătoare a exteriorului a ceea ce un om vede și poate spune despre calea pe care o umblă. Nimeni nu împărtășește secretul unei vieți; nimeni nu intră în inima misterului”.
90. „Trebuie exercitate o îndemânare și o putere extraordinare pentru a arăta celor dezmoșteniți rezultatele îngrozitoare ale rolului de înșelăciune negativă în care au fost aruncate viețile lor. Cum să faci asta este poate cea mai mare provocare cu care se confruntă religia lui Isus în viața modernă.”

Mai multe Citate Howard Thurman

91. „Numai atunci când oamenii trăiesc într-un mediu în care nu li se cere să depună un efort suprem pentru a menține în viață, par să fie capabili să aleagă scopuri în afară de cele ale simplei supraviețuire fizică.”
92. „Există un duh în om și în lume care lucrează mereu împotriva lucrurilor care distrug și risipesc.”
93. „Cred că dacă ai fost dezbrăcat de tot ceea ce există în tine, care este literal și ireductibil și ai încerca să răspunzi la acea întrebare, răspunsul poate fi cam așa: vreau să simt că sunt înțeles complet și complet, așa că că din când în când pot să-mi cobor garda și să privesc în jurul meu și să nu simt că voi fi distrus cu apărarea în jos.”
94. „Posibilitatea efectivă a unei părtășii religioase vitale, care are un caracter atât de creator, atât de convingător în calitate, încât inspiră mintea să multiplice experiențele de unitate – care experiențe de unitate devin din nou și din nou și din nou mai convingătoare decât conceptele, modurile de viață, sectele și crezurile care separă oamenii.”
95. „În ciuda tuturor atributelor psihologice pozitive ale urii pe care le-am conturat, ura distruge în cele din urmă miezul vieții celui care urăște. Cât durează, arzând în căldură albă, efectul său pare pozitiv și dinamic. Dar, în cele din urmă, se transformă în scrum, pentru că garantează o izolare definitivă de semeni.”
96. „Din nou și din nou, sunt conștient că lumina nu numai că luminează, ci și arde.”
97. „Vreau să mă simt complet vulnerabilă, complet goală, complet expusă și absolut în siguranță.”
98. „Numai o femeie devine parte a experienței creației; numai ea vede ca perimetrul sinelui se estompează în forța vieții și reapar, iar din nou se estompează și reapar. Ea știe un secret pe care tatăl nu îl poate experimenta niciodată”.
99. „Spun că crezurile, dogmele și teologiile sunt invenții ale minții.”
100. „Este o gafă gravă să presupunem că înțelegerea este întotdeauna simpatică.”

Ce lecții perspicace ați învățat de la Howard Thurman

Howard Thurman nu a trăit o viață fără griji și fără griji. A fost supus la diferite forme de discriminare timp de mulți ani.
Mai târziu, a fost hirotonit ca slujitor baptist și și-a început slujirea la Biserica Baptistă Mount Zion din Ohio. De asemenea, a fost activ și binecunoscut în comunitatea din Boston, unde a avut un impact asupra multor lideri.
Pentru Thurman, în fiecare asuprire cu care ne confruntăm, ar trebui să luptăm într-o manieră dreaptă. Permite ca cuvintele puternice de înțelepciune ale lui Dumnezeu să fie scutul tău!
Care dintre aceste citate sunt preferatele tale
. Aveți alte citate de Howard Thurman pe care doriți să le adăugați
Distribuiți-le mai jos!