Alătură-te forței de neoprit a justiției prin aceste citate Fannie Lou Hamer.
Fannie Lou Hamer a fost fermier și activist pentru drepturile civile.
În ciuda faptului că a fost victimă a violenței din partea forțelor statului, ea nu a încetat să se alăture luptei pentru egalitate.
Hamer a contribuit foarte mult la amplificarea vocilor poporului de culoare.
Simțiți puterea cuvintelor ei în timp ce citiți întreaga colecție de mai jos.
Să începem.
Și nu uitați să verificați aceste citate ale Angela Davis și citate ale Maya Angelou.

Cele mai bune citate Fannie Lou Hamer

1. „Când mă eliberez, îi eliberez pe alții. Dacă nu vorbești, nimeni nu va vorbi în numele tău.”
2. „Poți să te rogi până când leșini, dar dacă nu te ridici și nu încerci să faci ceva, Dumnezeu nu îți va pune în poală.”
3. „Neprihănirea înalță o națiune. Ura face oamenii nenorociți.”
4. „Uneori, se pare că a spune adevărul astăzi este să riscăm să fii ucis. Dar dacă cad, voi cădea cinci picioare și patru centimetri înainte în lupta pentru libertate. Nu mă dau înapoi.”
5. „Să nu uităm niciodată de unde venim și să lăudăm mereu podurile care ne-au purtat.”
6. „Într-o zi, știu că lupta se va schimba. Trebuie să existe o schimbare – nu numai pentru Mississippi, nu numai pentru oamenii din Statele Unite, ci pentru oamenii din întreaga lume.”
7. „Ura nu numai că ne va distruge. Va distruge și acești oameni care urăsc.”
8. „Dacă omul Alb îți dă ceva, amintește-ți doar când se pregătește, îl va lua imediat înapoi. Trebuie să luăm pentru noi înșine.”
9. „Nimeni nu este liber până când toată lumea nu este liberă.”
10. „Trebuie să ne construim propria putere. Trebuie să câștigăm fiecare funcție politică posibilă, unde avem o majoritate de oameni de culoare. Întrebarea pentru oamenii de culoare nu este când omul alb ne va acorda drepturile noastre, sau când ne va oferi o educație bună pentru copiii noștri sau când ne va da locuri de muncă.”
11. „S-ar putea să nu trăiesc două ore după ce mă întorc acasă, dar vreau să particip la eliberarea negrului din Mississippi.”
12. „Există un lucru pe care trebuie să-l înveți despre mișcarea noastră. Trei oameni sunt mai buni decât nimeni.”
13. „Nu am venit până aici să facem compromisuri pentru nici mai mult decât am ajuns aici.”
14. „Dacă sunt cu adevărat liber, cine îmi poate spune cât de mult din libertatea mea pot avea astăzi

15. „Oamenii trebuie să se adună și să lucreze împreună. M-am săturat de tipul de opresiune pe care ni l-au provocat oamenii albi și încă încearcă să o provoace”.
Înrudit: Citate Ruby Bridges Citate

Fannie Lou Hamer Citate pentru a te inspira să lupți pentru egalitate

16. „Toate acestea se datorează faptului că vrem să ne înregistrăm, să devenim cetățeni de primă clasă și dacă Partidul Libertatea Democrat nu este acum, mă întreb. America.”
17. „Este timpul ca America să facă bine.”
18. „Frate, poți să crezi sau nu asta – m-am săturat de acest sistem de când îmi amintesc. Am auzit unii oameni vorbind despre depresie în anii ’30. În anii ’20, era „presiune”. Cu mine, Depresie.”
19. „Să sprijinim orice este corect și să aducem nedreptate acolo unde am avut atâtea nedreptate.”
20. „Este aceasta America
Țara celor liberi și casa celor curajoși, unde trebuie să dormim cu telefoanele deconectate pentru că viața noastră este amenințată zilnic pentru că vrem să trăim ca ființe umane decente în America

21. “ De aceea vreau să schimb Mississippi. Nu fugi de probleme, ci doar le confrunți.”
22. „Corpul unei femei de culoare nu a fost niciodată numai al ei.”
23. „Ceea ce simt cu adevărat că este necesar este ca oamenii de culoare din această țară să fie nevoiți să deranjeze acest cărucior cu mere. Nu mai putem ignora faptul că America nu este țara celor liberi și casa celor curajoși.”
24. „Dacă aveți un doctorat. sau nu D., suntem împreună în geanta asta. Și indiferent dacă ești din Morehouse sau fără casă, suntem încă în geanta asta împreună. Nu să luptăm pentru a încerca să ne eliberăm de oameni – acesta este un alt truc pentru a ne face să luptăm între noi – ci să lucrăm împreună cu omul negru, atunci vom avea o șansă mai bună să acționăm ca niște ființe umane și să fim tratați ca ființe umane în societatea noastră bolnavă”.
25. „Fiecare dungă roșie din acel steag reprezintă sângele negru care a fost vărsat.”
26. „Americanii albi de astăzi nu știu ce să facă pentru că atunci când ne-au lăsat în spatele lor, acolo au făcut greșeala. Ne-au lăsat în spatele lor și am urmărit fiecare mișcare pe care au făcut-o.”
27. „Ne-am săturat și ne-am săturat că oamenii noștri trebuie să meargă în Vietnam și în alte locuri pentru a lupta pentru ceva ce nu avem aici.”
28. „Singurul lucru pe care mi l-au putut face era să mă omoare și părea că au încercat să facă asta puțin pe rând de când îmi amintesc.”
29. „Nu am venit până aici fără două locuri, pentru că toți suntem obosiți.”
30. „Sunt bolnav și obosit să fiu bolnav și obosit.”

Citate care provoacă pe gânduri Fannie Lou Hamer despre experiențele ei despre opresiune
31. „Numai atunci când vorbim ce este corect, avem șansa noaptea să fim distruși în casele noastre. Putem numi asta o țară liberă când îmi este frică să dorm în propria mea casă din Mississippi

32. „M-au bătut până când corpul mi s-a tare, până când nu mi-am putut îndoi degetele sau să mă trezesc când ei mi-a spus. Așa mi s-a făcut cheag de sânge în ochiul stâng – vederea aproape că a dispărut, iar rinichiul meu a fost rănit din cauza loviturilor pe care mi le-au dat în spate.”
33. „La 10 septembrie 1962, 16 gloanțe au fost trase în casa domnului și doamnei Robert Tucker pentru mine.”
34. „A trebuit să plec, iar soțul meu a fost forțat să rămână în această plantație până după încheierea sezonului de recoltare. Și apoi, omul pentru care lucrasem, luase mașina și cele mai multe dintre puținele lucruri pe care le aveam, fuseseră furate.”
35. „Tipul de educație pe care îl primim în statul Mississippi ne va îngusta mintea atât de mult încât nu se va coordona cu corpurile noastre mari.”
36. „Am umblat prin umbrele morții pentru că a fost pe 10 septembrie ’62 când au împușcat de 16 ori într-o casă și nu era un picior peste patul în care era capul meu.”
37. „Am fost în închisoare și am fost bătut. Am fost la un atelier de înregistrare a alegătorilor, știi, la—ei doar ne instruiau și ne învățau cum să ne înregistrăm, să trecem testul de alfabetizare.”
38. „Când am intrat cu cei doi bărbați albi care mă duseseră jos și m-au blestemat până la capăt. Îmi puneau întrebări și, când încercam să răspund, îmi spuneau să tac.”
39. „M-au tot bătut și mi-au spus: „Negru târfă, te vom face să-ți dorești să fii mort”. În fiecare zi a vieții mele, plătesc cu mizeria acelei bătăi.”
40. „Dacă ești creștin, ne-am săturat să fim maltratați.”

Citate Fannie Lou Hamer despre drepturile de vot

41. „Nu auzisem niciodată până în 1962 că oamenii de culoare se pot înregistra și vota. Îmi amintesc asta până astăzi și nu o voi uita.”
42. „Sunt hotărât să înregistrez fiecare negru din statul Mississippi.”
43. „Cu câțiva ani în urmă, albii trăgeau în negri care încercau să se înregistreze. Acum, ei spun: „Du-te înainte și înregistrează-te, atunci vei muri de foame.”
44. „Nu auzisem nimic despre înregistrarea pentru a vota, pentru că când vezi acest teren plat aici, când oamenii ieșeau de pe câmp dacă ar avea un radio, ar fi prea obosiți să-l cânte. Deci nu știam ce se întâmplă în restul statului, chiar și cu atât mai puțin în alte locuri.”
45. „Într-o noapte, m-am dus la biserică. Au avut o adunare în masă, iar eu am fost la biserică și au vorbit despre cum era dreptul nostru să ne înregistrăm și să votam.”
46. ​​„Cunosc mulți oameni din Mississippi care și-au pierdut locul de muncă încercând să se înregistreze pentru a vota.”
47. „Ei vorbeau că am putea vota oamenii pe care nu i-am dorit în funcție. Ne-am gândit că nu este corect, că îi putem vota. Mi s-a părut destul de interesant încât am vrut să-l încerc.”
48. „Dacă nu cobori și nu îți retragi înregistrarea, va trebui să pleci. Nu suntem pregătiți pentru asta în Mississippi.”
49. „Plănuim să aducem unele schimbări în Sud și, pe măsură ce aducem schimbări în Sud, politicianul Northern White nu va avea nicio scuză și nu va avea unde să se ascundă.”
50. „Le arăt oamenilor că un negru poate candida pentru o funcție.”

Citate Fannie Lou Hamer pentru a vă încuraja să vă alăturați Mișcării pentru Eliberare

51. „Păcatul începe să reproșeze Americii astăzi și vrem ceea ce este de drept al nostru.”
52. „Ceea ce încerc să subliniez acum este că, când te uiți foarte atent la această societate americană, este timpul să pui la îndoială aceste lucruri.”
53. „Întotdeauna am spus că dacă trăiesc pentru a crește și am o șansă, voi încerca să obțin ceva pentru mama mea și o să fac ceva pentru omul negru din Sud, dacă îmi va costa viața. Eram hotărât să văd că lucrurile s-au schimbat.”
54. „Cu poporul, pentru popor, de către popor. Trec când aud. Eu spun, cu mâna, pentru mâna, cu mâna, pentru că asta se întâmplă cu adevărat.”
55. „Ascultăm an de an oamenii albi și ce avem
Nici măcar nu avem voie să gândim singuri. „Știu ce este mai bine pentru tine”, dar ei nu știu ce este mai bine pentru noi! Acum este timpul să le spunem ce ne datorează și ne datorează foarte mult.”
56. „Suntem aici pentru a lucra cot la cot cu acest negru în încercarea de a aduce eliberarea întregului nostru popor!”
57. „Singurul mod în care putem face ca acest lucru al egalității să devină realitate în America este să facem tot ce ne stă în putință pentru a distruge acest sistem și a scoate acest lucru la lumină care a fost sub acoperire în toți acești ani.”
58. „Dacă aceasta este o societate grozavă, nu mi-ar plăcea să văd una proastă.”
59. „Am fost forțat să plec din plantație pentru că nu m-am întors să-mi retrag, știi, testul de alfabetizare după ce am încercat să-l dau. Nu m-aș întoarce.”
60. „Metodele folosite pentru a lua vieți umane, cum ar fi avortul, pilula, inelul etc., echivalează cu genocid. Cred că avortul legal este o crimă legală.”
61. „Vrem o schimbare în această societate din America pentru că vedeți, nu mai putem ignora faptele.”
62. „Îmi pare rău pentru oricine ar putea lăsa ura să-i învelească. Nu există nimic în care să pot urî pe cineva și să sper să văd chipul lui Dumnezeu.”
63. „Le vrem pe ale noastre și ne dorim pe ale noastre acum.”
64. „Obișnuiam să pun la îndoială acest lucru de ani de zile – pentru ce au luptat copiii noștri de fapt
. Ei mergeau în serviciu, treceau prin toate astea și veneau să fie înecați într-un râu din Mississippi. Am descoperit că această ipocrizie este în toată America.”
65. „Este dreptul nostru să rămânem aici și vom rămâne și vom susține ceea ce ne aparține ca cetățeni americani pentru că nu pot spune că nu am avut răbdare.”

Citate Fannie Lou Hamer despre lupta împotriva nedreptății

66. „Nu vreau drepturi egale cu omul alb. Dacă aș fi făcut-o, aș fi un hoț și un criminal.”
67. „Ți-ar aduce lacrimi în ochi să te facă să te gândești la toți acești ani, la tipul de spălare a creierului pe care omul acesta îl va folosi în America pentru a ne ține separați de propriul nostru popor.”
68. „Un om alb a ucis catârii și vacile noastre care ne-au doborât imediat, iar lucrurile au devenit atât de grele încât am început să-mi doresc să fiu Alb.”
69. „Omul te va împușca în față în Mississippi, iar tu te întorci, te va împușca în spate aici.”
70. „Am fost tratat mult mai bine în Africa decât am fost tratat în America. Și vezi, adesea primesc scrisori de genul acesta, „Întoarce-te în Africa.”
71. „Vrei să spui să-mi spui că poziția ta este mai importantă decât viața a 400.000 de oameni de culoare
Acum, dacă pierzi această slujbă de vicepreședinte pentru că faci ce este corect pentru că ajuți MFDP, totul va fi în regulă. Dumnezeu va avea grijă de tine. Dar dacă o iei așa, de ce, nu vei putea niciodată să faci vreun bine pentru drepturile civile, pentru oamenii săraci, pentru pace sau pentru oricare dintre acele lucruri despre care vorbești. Senatorul Humphrey, mă voi ruga lui Isus pentru tine.”
72. „Guvernul american nu poate proteja minoritățile, dar când un bărbat alb este ucis în Congo, trimit oameni acolo.”
73. „Pentru că o casă divizată împotriva ei însăși nu poate rezista, iar astăzi, America este divizată împotriva ei însăși, pentru că nu vor să avem nici măcar votul aici, în Mississippi.”
74. „Creștinismul este preocupat de alții, nu de a construi o biserică de un milion de dolari în timp ce oamenii mor de foame chiar după colț. Hristos a fost o persoană revoluționară, acolo unde se întâmpla. Despre asta este Dumnezeu și de aici îmi iau puterea.”
75. „Nu putem spune că avem toată această unitate pe care spun că o avem atunci când oamenii de culoare sunt discriminați în fiecare oraș din America pe care l-am vizitat.”
76. „Optsprezece sute șaptezeci, al cincisprezecelea amendament a fost adăugat la Constituția Statelor Unite, care a oferit fiecărui om șansa de a vota pentru ceea ce crede el a fi calea corectă.”
77. „Am tot atâtea drepturi să rămân în America. De fapt, oamenii de culoare au contribuit mai mult la America decât orice altă rasă, deoarece copiii noștri au luptat aici pentru ceea ce s-a numit democrație.”
78. „Acest om alb care spune: „Este nevoie de timp”. De 300 de ani și mai mult, au avut „timp”, iar acum este timpul să asculte.”
79. „Sunt sub acoperire atât de multe lucruri care vor trebui să fie măturate și arătate întregii lumi, nu doar Americii.”
80. „Acești oameni din statul Mississippi, nu sunt în jos. Tot ce au nevoie este o șansă.”

Citate Fannie Lou Hamer pentru oamenii care au nevoie să audă adevărul despre America

81. „Acest lucru pe care ei spun despre țara celor liberi și casa celor curajoși este totul pe hârtie.”
82. „De fapt, lumea și America sunt supărate și singura modalitate de a aduce o schimbare este să o supărați mai mult.”
83. „Doar pentru că oamenii sunt grași, nu înseamnă că sunt bine hrăniți. Cele mai ieftine alimente sunt cele care îngrășează, nu cele mai hrănitoare.”
84. „Când le-au cerut să ridice mâna celor care urmau să coboare la tribunal a doua zi, le-am ridicat pe a mea. L-am avut sus, așa cum l-am putut obține. Bănuiesc că dacă aș fi avut vreun simț, aș fi fost puțin speriat, dar ce rost avea să mă sperii

85. „Latifundiarul a spus că va trebui să mă întorc să mă retrag, sau ar trebui să plec, și așa i-am spus că nu m-am dus acolo să mă înregistrez pentru el. Am fost acolo jos să mă înregistrez pentru mine.”
86. „De ce să părăsesc Ruleville și de ce să părăsesc Mississippi
Mă duc în orașul mare și, cu genul de educație pe care ne-o dau în Mississippi, am probleme. Acolo m-aș ajunge la o coadă de supă.”
87. „Sunt hotărât să-mi dau partea mea nu pentru ceea ce mișcarea poate face pentru mine, ci pentru ceea ce pot face eu pentru ca mișcarea să aducă o schimbare în statul Mississippi.”
88. „Părinții mei s-au străduit atât de mult să facă tot ce au putut pentru a ne ține la școală, dar școala nu a durat decât patru luni pe an și, de cele mai multe ori, nu aveam haine pe care să le purtăm.”
89. „Cred în creștinism pentru că scripturile spun: „Lucrurile care au fost făcute în întuneric vor fi cunoscute pe acoperișuri”.
90. „Avem în județul Sunflower 1400 de copii pe care am reușit să ieșim din ghetouri, din țară, iar cei mai mulți dintre acești copii nu văzuseră niciodată o comodă în viața lor.”
91. „De ce nu am fost noi albi

92. „Îi slujim lui Dumnezeu slujindu-ne pe semenii noștri. Copiii suferă de malnutriție. Oamenii pleacă flămând pe câmp.”
93. „Nu trebuie să-ți placi pe toată lumea, dar trebuie să-i iubești pe toată lumea.”
94. „A fost 31 august 1962 când 18 dintre noi am călătorit 26 de mile până la tribunalul județean din Indianola pentru a încerca să ne înregistrăm pentru a deveni cetățeni de primă clasă. Ne-au întâmpinat în Indianola polițiști, polițiști și ne-au permis doar doi dintre noi să susținem testul de alfabetizare în acel moment.”
95. „Vezi dacă ești profesionist și dacă nu ești profesionist, dacă nu dai serviciu semenului tău, ei bine, poți fi atât de elegant pe cât vrei, dar pur și simplu nu te duce la biserică pentru că nu este bine pentru că suntem păzitorii fratelui nostru”.

Mai multe Citate Fannie Lou Hamer pentru a-și înțelege mai bine lupta

96. „De fapt, unele dintre lucrurile pe care le-am trăit când eram copil încă persistă în ceea ce le-a făcut omul alb poporului negru din sud!”
97. „Dacă îi dai de mâncare unui flămând, el o va mânca. Dar dacă îi dai pământ, el își va crește singur hrana.”
98. „Oamenii de culoare știu ce înseamnă albii când spun „Lege și ordine”.
99. „Am văzut în Chicago, pe strada, unde o vizitam pe cumnata mea, această „Reînnoire urbană” și înseamnă un lucru, „Înlăturarea negrilor”. Vor să dărâme casele și să pună o parcare acolo.”
100. „Îmi amintesc și nu voi uita niciodată. Într-o zi, aveam șase ani și mă jucam lângă drum, iar proprietarul plantației s-a apropiat de mine și s-a oprit și m-a întrebat: „Aș putea să aleg niște bumbac
”. I-am spus că nu știu și mi-a spus , ‘Da, poti. Îți voi da lucrurile pe care le vrei de la comisariat”, și a numit o listă uriașă pe care a anulat-o. Am ales cele 30 de kilograme de bumbac în acea săptămână, dar am aflat că ceea ce s-a întâmplat de fapt este că el mă prinde în capcană să încep munca pe care trebuia să o fac și nu i-am mai scăpat niciodată de datoria.”

Te-au îndemnat cuvintele lui Fannie Lou Hamer să lupți
Statele Unite ale Americii au adoptat al cincisprezecelea amendament în 1870. Acesta acoperă dreptul de vot indiferent de rasă, culoare și condiție pe care o are individul. Cu toate acestea, forțele de stat continuă să suprime drepturile asupra capacității de vot a oamenilor de culoare.
După aproape un secol, eforturile comunității negre și ale oamenilor de culoare au fost răsplătite. Lupta pentru vot a provocat moartea multor activiști, dar acest lucru nu l-a împiedicat pe Hamer să se alăture cauzei.
Devotamentul ei a arătat doar cât de mult își iubea comunitatea și s-a străduit să o protejeze. La urma urmei, ne alăturăm mișcării nu numai pentru noi înșine, ci și pentru dragostea noastră pentru oameni.
Care citat de Fannie Lou Hamer este preferatul tău.
Ați învățat multe din această colecție
. Alăturați-vă discuției din secțiunea de comentarii de mai jos!