Dacă trebuie să vă perfecționați cunoștințele despre îngrijirea sănătății, politică și egalitate, atunci aceste citate de Bernie Sanders ar trebui să fie primul lucru pe care îl citiți.
Cu mai mult de 100 dintre cele mai bune citate ale sale, 15 minute sunt suficiente pentru a vă oferi o rezumat a realizărilor sale ca cel mai longeviv membru independent al Congresului SUA.
Bernie Sanders a fost, de asemenea, autorul mai multor cărți, inclusiv Revoluția noastră, Unde mergem de aici și Discursul.
Am inclus unele dintre cele mai bune versuri ale sale din aceste cărți și în colecția noastră, așa că asigurați-vă că nu le ratați!
Începeți să citiți colecția completă de mai jos.
Și nu ratați aceste citate de Barack Obama și citate de Thomas Jefferson.

Cele mai bune citate Bernie Sanders
1. „Când stăm împreună, nu există nimic pe care să nu putem realiza.”
2. „Problemele cu care ne confruntăm nu coboară din ceruri. Sunt luate de decizii umane rele, iar deciziile umane bune le pot schimba.”
3. „Există ceva profund în neregulă atunci când o familie deține mai multă bogăție decât cele 130 de milioane de americani.”
4. „Poporul american vrea să știe că atunci când împrumută o carte de la bibliotecă sau cumpără o carte, guvernul nu se va uita peste umăr.”
5. „Acest tip de economie imorală, nesustenabilă nu este ceea ce ar trebui să fie America. Acest lucru trebuie să se schimbe și împreună îl vom schimba.”
6. „Nu poți obține scutiri uriașe de taxe în timp ce copiii din această țară sunt înfometați. Nu puteți continua să ne trimiteți locurile de muncă în China în timp ce milioane de oameni își caută de lucru. Nu vă puteți ascunde profiturile în Insulele Cayman și în alte paradisuri fiscale, în timp ce există nevoi masive nesatisfăcute în fiecare colț al acestei națiuni.”
7. „Corporațiile bogate și mari se îmbogățesc, directorii executivi câștigă pachete de compensații uriașe, iar când lucrurile se înrăutățesc, nu vă faceți griji; Unchiul Sam și contribuabilii americani sunt aici pentru a te salva.”
8. „Nu poți deveni un miliardar călcând peste copiii care dorm pe stradă.”
9. „Când ai probleme, ei bine, pur și simplu nu ne putem permite să te ajutăm dacă faci parte din clasa muncitoare sau din clasa de mijloc a acestei țări.”
10. „Și permiteți-mi să fac afirmația radicală că nu cred că puteți spune ceva profund în cele 140 de caractere care compun un tweet.”
11. „Schimbarea începe atunci când spunem clasei miliardarului: „Nu poți să ai totul.”
12. „Trăim în cea mai bogată națiune din istoria lumii, dar această realitate înseamnă puțin, deoarece aproape toate acea bogăție este controlată de o mână minusculă de indivizi.”
13. „Toată lumea vrea să lupte împotriva terorismului, dar trebuie să o facem într-un mod care să protejeze libertatea americană.”
14. „Lăcomia ta trebuie să se termine. Nu puteți profita de toate beneficiile Americii dacă refuzați să vă acceptați responsabilitățile ca americani.”
15. „Nu vrem să vedem copiii și nepoții noștri să fie prima generație din istoria modernă a Americii care are un nivel de viață mai scăzut decât părinții lor.”
16. „Această campanie nu a fost niciodată doar despre alegerea unui președinte al Statelor Unite – la fel de extrem de importantă pe cât a fost aceasta. Această campanie a fost despre transformarea Americii.”
17. „Democrația nu este un sport pentru spectatori.”
18. „Republicanii au cultivat, într-o artă plastică, capacitatea de a împărți oamenii după rasă, gen, naționalitate sau orientare sexuală. Asta fac ei. Aceasta este esența politicii lor. Ei fac ca un grup să se lupte cu un alt grup, în timp ce prietenii lor bogați și contribuatorii la campanie se îmbogățesc și râd până la bancă.”
19. „Dacă o instituție financiară este prea mare pentru a eșua, este prea mare pentru a exista.”

Citate Bernie Sanders despre economie și îngrijire medicală

20. „Fie menținem un sistem de sănătate bazat pe profit, a cărui funcție principală este de a îmbogăți anumite persoane și instituții, fie dezvoltăm un sistem nonprofit, eficient din punct de vedere al costurilor, care oferă îngrijiri medicale de calitate pentru toți oamenii ca drept de cetățenie.”
21. „Trăim într-o națiune care se închină mai degrabă bogăției decât să se îngrijească de săraci. Nu cred că aceasta este națiunea în care ar trebui să trăim.”
22. „Mai multe scutiri de taxe pentru cei foarte bogați este doar un simptom al unui sistem economic și politic care eșuează grotesc americanul obișnuit.”
23. „Costa mult mai mulți bani să bagi pe cineva în închisoare decât să-l trimiți la Universitatea din Virginia.”
24. „Securitatea socială, care a transformat viața bătrânilor din această țară, a fost socialistă. Conceptul de salariu minim a fost văzut ca o intruziune radicală în piață și a fost descris drept socialist.”
25. „O națiune nu va supraviețui moral sau economic atunci când atât de puțini au atât de mult și atât de mulți au atât de puțin.”
26. „Statele Unite trebuie să se alăture restului lumii industrializate – să garanteze îngrijirea sănătății tuturor oamenilor ca drept”.
27. „Hillary Clinton vrea să vadă că toți americanii au dreptul de a alege o opțiune publică în schimbul lor de asistență medicală.”
28. „Înainte de existența asigurării sociale, aproximativ jumătate dintre cetățenii în vârstă ai Americii trăiau în sărăcie.”
29. „În 49 de țări din întreaga lume, inclusiv toată Europa, oamenii au ocazia să știe dacă mănâncă sau nu alimente care conțin ingrediente modificate genetic. În Statele Unite, noi nu”.
30. „Când o mamă merge la magazin și cumpără mâncare pentru copilul ei, ea are dreptul să știe cu ce își hrănește familia.”
31. „Corporațiile de combustibili fosili ar trebui să plătească guvernului drepturi de autor pe piață în schimbul dreptului de a fora pe terenuri publice sau în apele federale.”
32. „Ar trebui să ne luăm un angajament financiar major pentru a ne îmbunătăți drumurile și podurile.”
33. „Pentru fiecare miliard de dolari pe care îl investim în transportul public, creăm 30.000 de locuri de muncă, economisim mii de dolari pe an pentru fiecare navetist și reducem dramatic emisiile de gaze cu efect de seră.”
34. „Companiile private de asigurări din America culeg profituri uriașe.”
35. „Ted Kennedy și-a dedicat întreaga viață protejării celor mai nevoiași, iar zeci de milioane de americani au fost beneficiarii.”
36. „Capitalismul face o serie de lucruri foarte bine – ajută la crearea unui spirit antreprenorial; îi motivează pe oameni să vină cu idei noi, iar acesta este un lucru bun.”
37. „Dacă vom inversa cursa până la capăt, lucrătorii trebuie să aibă dreptul de a se angaja în negocieri colective.”
38. „În fiecare an, Statele Unite pierd aproximativ 100 de miliarde de dolari pe an din venituri fiscale din cauza abuzurilor fiscale offshore ale corporațiilor bogate și mari.”
39. „Criza deficitului este reală și trebuie abordată, dar nu poate fi rezolvată pe spatele celor slabi și vulnerabili.”
40. „Oamenii nu au încredere în companiile private de asigurări de sănătate din toate motivele corecte.”
41. „Trebuie să existe un pachet major de redresare economică care să-i pună pe americani să lucreze la salarii decente.”
42. „Să fim sinceri. Îngrijirea dentară în America este extrem de scumpă, punct.”
43. „Vrei să știi cum să strângi bani.
Pune o taxă de tranzacție pe Wall Street, așa că poate putem stărui o parte din speculații și să strângem niște bani.”
44. „Nu știu nimeni care să creadă că Bank of America este o ființă umană care ar trebui să aibă aceleași drepturi constituționale ca și oamenii din țara noastră.”
45. „Securitatea socială este o promisiune pe care nu o putem și nu trebuie să o încălcăm.”
46. ​​„CEO ai marilor corporații câștigă de 400 de ori mai mult decât câștigă angajații lor. Nu despre asta ar trebui să fie America.”
47. „Securitatea socială nu are nimic de-a face cu deficitul.”
48. „Rezerva Federală are responsabilitatea de a asigura siguranța și soliditatea instituțiilor financiare și de a limita riscurile sistemice pe piețele financiare.”
49. „Este de neînțeles că companiile de medicamente încă scapă cu taxarea americanilor de două ori mai mult, sau mai mult, decât cetățenii din Canada sau Europa pentru exact aceleași medicamente fabricate de exact aceleași companii.”

Citate Bernie Sanders despre America și politică
50. „Când vorbesc despre o revoluție politică, la ce mă refer este nevoia de a face mai mult decât să câștigăm următoarele alegeri.”
51. „Este vorba de a crea o situație în care implicăm milioane de oameni în proces care nu sunt acum implicați și de a schimba natura mass-media, astfel încât acestea să vorbească despre probleme care reflectă nevoile și durerile pe care atât de mulți dintre oamenii noștri le sunt. simt în prezent.”
52. „Cred că poporul american, în multe cazuri, vrea să transforme sistemul nostru energetic.”
53. „Washingtonul este dominat de bani mari.”
54. „Aceștia sunt aceiași oameni care cred că, în unele cazuri, guvernul federal nu ar trebui să joace niciun rol în furnizarea de îngrijire medicală oamenilor noștri sau în protejarea mediului.”
55. „O campanie trebuie să fie mult mai mult decât obținerea de voturi și alegerea. Trebuie să ajute la educarea oamenilor, la organizarea oamenilor. Dacă putem face asta, putem schimba dinamica politicii în anii și anii următori.”
56. „Dacă 80 până la 90% dintre oamenii din această țară votează, dacă știu care sunt problemele, Washingtonul și Congresul vor arăta foarte, foarte diferit de Congresul dominat în prezent de bani mari și care se ocupă doar de problemele atât de mari. vrea să aibă de-a face cu ei.”
57. „Știi, cred că mulți oameni au impresia greșită că Congresul reglementează Wall Street. Într-adevăr, nu este cazul. Adevărul adevărat este că Wall Street reglementează Congresul.”
58. „Din punctul meu de vedere, o corporație nu este o persoană. O corporație nu are dreptul de a cheltui atât de mulți bani pe cât dorește, fără dezvăluire, într-o campanie politică, conform Primului Amendament.”
59. „Majoritatea americanilor înțeleg foarte puțin gradul în care proprietatea media în America – ceea ce vedem, auzim și citim – este concentrată în mâinile câtorva corporații gigantice.”
60. „Democrația înseamnă o persoană, un vot.”
61. „Se pare că democrația era bună pentru sănătatea cuiva.”
62. „Cred că ceea ce spune poporul american este suficient. Această țară – această țară mare – ne aparține tuturor. Nu poate continua să fie controlat de o mână de miliardari care se pare că vor totul.”
63. „Este timpul să facem ca guvernul nostru să lucreze pentru noi toți și nu doar pentru 1%.”
64. „Trebuie să schimbăm structura puterii în America. Trebuie să punem capăt oligarhiei politice.”
65. „Pentru mine, socialismul democratic înseamnă democrație. Înseamnă să creăm un guvern care să ne reprezinte pe toți, nu doar pe cei mai bogați oameni din țară.”
66. „Desigur, republicanii au vrut de mult să privatizeze Securitatea Socială și să o distrugă. Dar Securitatea Socială a fost cel mai important și mai valoros program social din istoria Statelor Unite.”
67. „Socialismul democratic înseamnă că într-o societate democratică, civilizată, cei mai bogați oameni și cele mai mari corporații trebuie să-și plătească cota echitabilă de taxe.”
68. „Datoria noastră este să facem două lucruri – să-l învingem pe Donald Trump și să o alegem pe Hillary Clinton. Este ușor să huiduiești, dar este mai greu să-ți privești copiii în față dacă trăim sub președinția lui Trump”.
69. „Orice observator obiectiv va concluziona că, pe baza ideilor ei și a conducerii ei, Hillary Clinton trebuie să devină următorul președinte al Statelor Unite.”
70. „Împreună, prieteni, am început o revoluție politică pentru a transforma America și acea revoluție – revoluția noastră – continuă!”
71. „Rezerva Federală are responsabilitatea de a proteja drepturile de credit ale consumatorilor.”
72. „Văd un viitor în care companiile americane conduc lumea în producția de mașini hibride plug-in și vehicule electrice.”
73. „Trebuie adoptată o legislație care să repare prejudiciul cauzat de dereglementarea excesivă. Asta înseamnă reinstalarea firewall-urilor de reglementare care au fost smulse în 1999.”
74. „Ceea ce poporul american vrea să vadă la președintele lor este cineva care nu poate câștiga neapărat fiecare luptă, dar ei vor să-l vadă ridicându-se și luptă pentru ceea ce crede el și să-și ducă cazul poporului american.”
75. „În cel mai rău caz, Washingtonul este un loc în care politicile partizane neplăcute de prea multe ori depășesc politica.”
76. „La bine și la rău, când vorbește senatorul Inhofe, urmează Partidul Republican. Și când urmează Partidul Republican, este imposibil să se realizeze o muncă reală în Congres.”
77. „Există o mulțime de oameni inteligenți, onești și progresiști ​​care cred că pot fi președinți buni.”
78. „Constituția SUA este un document extraordinar. Din punctul meu de vedere, nu ar trebui modificată des.”
79. „Fiecare familie care lucrează din America știe cât de greu este astăzi să găsești îngrijire sau educație pentru copii la prețuri accesibile.”

Citate Bernie Sanders despre înțelepciune și egalitate

80. „Schimbarea vine, chiar și în fața unor șanse copleșitoare. Iar recunoașterea schimbărilor pe care le-am făcut deja, a ceea ce am câștigat, ne inspiră să luptăm și mai mult.”
81. „Este vorba despre noi toți să ne unim pentru a determina viitorul țării noastre. Nu este vorba de o mână de miliardari care cumpără alegeri sau de guvernatori care suprimă votul refuzând dreptul de vot oamenilor săraci sau de culoare.”
82. „Datoria noastră este să fim împreună pentru a învinge deriva către oligarhie și pentru a crea o democrație vibrantă.”
83. „Este o provocare cu care se confruntă progresiştii din toată ţara. Pierdem când suntem împărțiți. Câștigăm când suntem uniți.”
84. „Nu mă consider un paria.”
85. „Avem nevoie de o agendă foarte progresistă și puternică pentru a aduce oamenii în procesul politic, deoarece îmi fac foarte multe griji pentru viitorul democrației americane în care atât de mulți oameni renunță.”
86. „Nu sunt așa de socialist în comparație cu Eisenhower.”
87. „Frați și surori, acum nu este timpul pentru a gândi mic, acum nu este timpul pentru aceeași veche, aceeași veche politică de instituție și idei învechite în interiorul Beltway-ului.”
88. „Nu sunt democrat. Sunt independent, dar fac caucus cu democrații.”
89. „Sunt sigur că există unii susținători ai plătitorului unic care cred că singurul lucru pentru care merită să lupți este plătitorul unic.”
90. „Ideea este că schimbarea poate apărea, dar apare doar atunci când milioane de oameni sunt implicați activ în lupta politică. Miliardarii pot avea bani, dar noi avem oamenii.”
91. „O America în care fiecare persoană, indiferent de rasă, dizabilitate sau orientare sexuală, realizează promisiunea deplină a egalității care este dreptul nostru de naștere ca americani.”
92. „Dreptul americanilor la libertatea de exprimare nu ar trebui să fie proporțional cu conturile lor bancare.”
93. „Singurul mod în care se produce schimbarea este atunci când oamenii se implică mai semnificativ în procesul politic.”
94. „Este mai bine să apari decât să renunți.”
95. „Guvernul nostru ne aparține tuturor și nu doar mâna de miliardari.”
96. „În sfârșit, să înțelegem că atunci când stăm împreună, vom câștiga întotdeauna.”
97. „Când bărbații și femeile stau împreună pentru dreptate, câștigăm. Când oamenii de culoare, albi și hispanici se unesc pentru dreptate, câștigăm.”
98. „Schimbarea reală nu are loc niciodată de sus în jos, ci întotdeauna de jos în sus.”
99. „Cred că sunt mulți oameni care, când aud cuvântul „socialist”, devin foarte, foarte nervoși.”
100. „Forța și vitalitatea comunităților noastre trebuie restabilite.”
101. „Am șapte nepoți frumoși, dintre care patru sunt fete.”
102. „Istoria va consemna că decizia unitară a cetățenilor este una dintre cele mai rele din istoria țării noastre.”
103. „Finlanda nu este o utopie.”
104. „Nu știu cum reușiți din punct de vedere politic când insultați femeile, care mult mai mult decât bărbații, vă oferă în mod constant marje mari de sprijin.”
105. „Cetățenii într-o democrație au nevoie de diverse surse de știri și informații.”
106. „Nu mă prea plac speculațiile.”
107. „Știi, lasă-mă să fiu foarte clar. L-am susținut inițial pe Barack Obama.”
108. „Nu sunt întotdeauna un tip zâmbitor.”
109. „Persoane cu venituri mici, minorități rasiale sau etnice, femei însărcinate, vârstnici, oameni cu nevoi speciale, oameni din zonele rurale – toți au un timp mult mai greu să acceseze un stomatolog decât alte grupuri de americani.”
110. „Avem nevoie de conducere în această țară, care va îmbunătăți viața familiilor muncitoare, a copiilor, a bătrânilor, a bolnavilor și a celor săraci. Avem nevoie de leadership care să ne unească oamenii și să ne facă mai puternici.”

Pentru tine, ce înseamnă să fii un lider de succes și să ai o țară de succes

. Sunt străini care caută înăuntru. Cu toate acestea, pentru cei care trăiesc de fapt în sistemul și politica sa, s-ar putea să nu fie întotdeauna cazul. Acest lucru este subliniat de Bernie Sanders.
De-a lungul carierei sale – de la senator al SUA în 2007 până la candidatul de două ori la președinție – a militat pentru o societate și un tratament mai drept și mai egal pentru toți. Acest lucru a condus la implementarea diferitelor politici precum Medicare pentru toți și la creșterea salariului minim federal.
Totuși, America are mult mai mult loc de îmbunătățire. Și prin Bernie Sanders și oameni care au aceeași credință, succesul pe care îl urmăresc poate fi atins doar dacă toți sunt uniți în aceeași cauză.
Sunteți inspirat să lucrați pentru acest obiectiv comun al egalității sociale
Ce lecții ați luat din această colecție de citate Bernie Sanders
Asigurați-vă că lăsați comentariul dvs. mai jos.