ACTORII SUNT FOARTE ADMIRATI

0
250
Actorii

Exista un reflex in televiziune – cand nu ai pe cine sa inviti, invita un actor. Actorii sunt buni pentru ca vorbesc liber si pentru ca este vorba despre arta, adica ne facem datoria fata de cetate, vorbim si despre frumos.

E amuzant insa, pentru ca apetenta pentru actori nu se transforma in cea pentru scriitori, poeti, pictori, sculptori, artisti in general. Actorul e artist in mintea televizuala si e invitat sa-si dea cu parerea despre lucruri de care nu are nici cel mai marunt habar.

Actorii trebuie vazuti in teatru, nu la televizor. E nedrept pentru ei sa-i pui, in direct, sa vorbeasca despre Hidroelectrica. Nu stiu, nu se pricep, si in cel mai bun caz, cel mai bun comentariu pe care ar putea sa-l ofere, ar fi un oftat hamletian. Asa ca trebuie iubiti la teatru si in film. Nu il pui pe Hagi sa-ti comenteze criza din Ucraina.

E o prostie sa spui ca nu ai succes datorita absentei promovarii, e o prostie sa te vaicaresti ca sala nu e plina si ca nimeni nu-ti aduce spectatori. Succesul bubuie si zgomotul sau se aude departe.

Un eveniment este propriul sau promotor si succesul tau obliga televiziunile sa te promoveze. Oricat de tare nu ti-ar conveni, ratarea e a ta! E piesa proasta, actorii mediocrii, textul de necitit.

Daca sala e plina doar de rudele tale, ce faci? Explicit ca e vina lu’ Gadea?! Tuturor celor care lacrimeaza in batista. un sfat: fiti buni si publicul va veni!

Un loc comun in discutia despre Romania este absenta promovarii. Vezi Doamne, avem munti frumosi dar nu-i canta nimeni. Credeti-ma, lumea e plina de munti frumosi si lacuri sclipitoare, codrii verzi si valuri inspumate. Diferenta o face calitatea cantecului.

Cantati si lumea va va asculta. Ce lume? Aia pe care o meritati. Fiecare cantec isi aduna publicul. Intr-un colt al parcarii oamenii danseaza cu Adrian Copilul Minune, iar pe o bancuta un hipster intelectual citeste Kafka singur.