Despre mamuți si nu numai

4
1907
Mamuti
Credit foto: Whendinosaursruledthemind.wordpress.com

Sună telefonul. O voce îmi transmite o „urgență”. Un DJ amenință că se aruncă de la balcon dacă nu i se plătește salariul restant. Cred că era vorba de Mix FM al lui Căncescu, o bomboană de om.

Sunt întrebat de echipa de la știri dacă nu sunt de acord să fac un live de la fața locului. Accept, și cu un milion de km la oră ajung pe Victoriei unde se înghesuie popor, camere tv, poliție, pompieri, tot tacâmul. Mă cablez și o fată mă briefează: cine e sinucigașul, ce vrea el, chestii obișnuite, context. Aud în cască vocile celor de la tehnic. 3,2,1, live. În timp ce mă învîrt aud brusc o informație nouă. Iubita sinucigașului vrea să intre în direct. Trag de timp, lungesc frazele, umplu golul cu vorbe și aștept. O siluetă este împinsă în cadru și căscată îmi șoptește că e amanta săritorului.

Încep sa vorbesc cadențat, creez tensiune, așteptare și nevoie. O iau pe domnișoara de braț, o prezint, ea înhață microfonul și începe să urle ceva despre plata curentului. Era o anonimă care i-a păcălit pe cei din echipă și acum cu mâinile încleștate pe cadru își face numărul. Încerc să mă deplasez, să schimb unghiul să o scot.

Pe gura îmi ies numai prostii, lumea râde, haz nebun, transpir și mă gândesc la asasinate. Ridicol dar se întâmplă. Problema este cât de des. Cătălin si-a cerut scuze, eu nici azi nu pot să-mi amintesc fără să-mi tresară o vena.

Csf, n-ai csf!