DACA NU CITESTI, ESTI PROST

0
1245
Citesti

Si nu e vorba de citit ceva anume, ci de citit in general. Daca nu citesti, nu poti sa scrii si daca nu poti sa scrii nu poti sa fii inteles. Sa scrii inseamna si sa vorbesti, caci vorbitul e un scris in aer, in vazduh, la fel de strict ca cel de pe hartie, pardon ecran.

Daca nu citesti mananci din tine la nesfarsit. Idei noi, ganduri neastepate nu au de unde sa rasara. Trupul tau e limitat. Mintea trebuie sa cunoasca, trebuie sa se intalneasca cu neprevazutul, trebuie sa-l traduca in cap si sa-l comunice mai departe.
Daca nu citesti, nu poti sa povestesti, iar daca nu poti sa povestesti nu esti om, esti orice altceva, dar om nu. Prezenta umanitatii poate fi observata in doar doua moduri: ADN-ul si naratiunea. Am devenit intr-o fiinta printr-o poveste, iar povestea are inceput, cuprins si incheiere.
Oamenii stapanesc alti oameni, elibereaza alti oameni, prin naratiune. Fara poveste viata, asa cum o intelegem noi, nu exista. Necitind devii scalv, scalvul prostilor, sclavul bogatilor, scalvul guvernelor, scalvul povestilor mincinoase. Citeste si te vei elibera!