SUNT NĂUCĂ

0
972

Am lipsit ceva vreme că mi s-a atras de atenție că nu prea am viață „spirituală”. Așa că am vrut să plec în India – lu’ mămica i-a plăcut mult filmul ăla, „O floare și doi grădinari”, cam sălbatică mămica în tinerețe, că doar cu ea semăn. Mi-a zis o fată la manichiură că ea crede în reîncarnare, io m-am speriat că abia slăbisem vreo două chile dar ea mi-a zis că nu e ce cred eu și să plec liniștită că în India dacă mănânc slăbesc oricum că mă stric la burtă. Mă rog și l-am rugat pe un domn să mă însoțească dar n-am mai ajuns că ne-am oprit la Dubai că era oricum mai cald și frumos și oricum sunt creștină așa că m-am spiritualizat la shoping.

Dar apoi m-am întors și nu am avut timp să mai votez că a ajuns avionu’ seara și de-atunci nu mai înțeleg nimic. Pe domnu’ nu l-am mai văzut că s-a prins nevastă-sa că nu era în delagație, sor-mea e dusă cu sorcova și mega-ocupată cu campania electorală iar eu stau cât e ziulica de lungă și mă gândesc și mă întreb ce s-a întâmplat cât am lipsit?

Toată lumea vorbește doar despre alegeri din turul doi. Și dacă e turul doi de ce, mă rog, sunt trei candidați? Păi cum adică sunt doar doi? Păi e VV Ponta, Puie Monta și neamțu. Eu pe neamț și pe Ponta îi știu, dar al treilea cine e? De unde vine? Cică s-a născut în „Virtual”. Să mă clarifice și pe mine cineva, în ce județ e localitatea asta? Curios e că ăia care țin cu Iohannis țin și cu Domnu Monta, că strigă când pe unu când pe altu. Cam nehotărâți băeții ăștia. Poate vor să pună doi președinți? Ca n-ar fi rău, că ar putea să dea vina unu’ pe altu’. Și în loc să se certe președintele cu guvernul, se pot certa președinții între ei. Asta o însemna separarea puterilor în stat?

Eniuei – nu știu ce înseamnă dar toată lumea folosește cuvântul ăsta și se vede bine că trebuie să-ți țuguiești nițel buzele – eu o să votez probabil la întâmplare că mi-e greu să iau decizii așa importante, vă dați seama? Dacă de votul meu depinde cine iese președinte? Brrr, mi s-a făcut pielea de găină, mai bine mă duc la o cafea că poate reușesc totuși să mă prind cine e al treilea din turul doi….