BONJOUR, SUNT AGLAIA.

0
508

Mda, eram sigura – acum e partea aia in care va hahaiti din cauza numelui meu penibil. O sa numar in gand, ca sa aveti timp sa va potoliti. 1, 2, 3, gata? V-ati calmat? Norocul vostru ca, in atata amar de milenii, m-am obisnuit. Ar fi putut sa fie mai nasol, sa ma cheme Eufrosina, de exemplu, ca pe sor’mea a mare. Ce sa spun, zeita distractiei. Asta e, ce sa faci, simt al umorului la zei – asa or fi crezut celestii nostri parinti ca ne fac nemuritoare.

Si cand te gandesti ca unii imi ziceau Aglaea. Da’ le-am taiat-o scurt si le-am zis ca nu sunt nici Marean si nici Adriean, sa fie clar! Bine ca sunt a mai tanara si frumoasa. De-aia ma si pun ciumele astea de Eufrosina si Thalia sa pozez cu spatele in toate grupurile statuare. Se vede, draga, de la o varsta gravitatia nu iarta, stiu si ele ca le-as pune in dezavantaj. Mi-a dat dreptate si tanti Afrodita, ca am fost impreuna la mare de curand. „Lasa tu, ca mai ai sanse. Astea nu se mai marita nici peste inca o vesnicie, cu tine e altceva … tu ai un profil clasic, stii sa pui pe tine un chiton doric, nu un jaf din ala ionic, de serie.”

Cum ziceam, am fost si noi la Pontul Euxin. Ca de Grecia ne-am saturat si oricum, e plin Thassos-ul de romani. N-am ce spune, nume de statiuni unul si unul – Olimp, Neptun, Saturn, Venus – am fost flatate, draga. Chiar si un hotel Meduza, unde era sa impietrim cand am vazut preturile la all inclusive. Si antice unele dintre hotelurile astea, oameni buni, de ne-am simtit, va spun drept, ca acasa.

Mocheta nu cred ca mai fusese schimbata de pe vremea Hydrei rosii, iar frigiderul ascundea tot felul de chestii dubioase, de ziceai ca ai deschis cutia Pandorei. Oricum, a fost bine ca aveam televizor – cum l-am aprins, am dat cu ochii de una blonda, Elena. Avea pana si marul discordiei, ce sa vezi. Am crezut initial ca e telenovela cu razboiul din Troia, da’era de fapt un telejurnal.

Pe plaja era o aglomeratie si o caldura ca in Hades, iar pentru o inghetata plateai de ziceai ca iti cumperi Lana de Aur. Ma rog, a fost distractiv, pana a venit o urata, intepata de ziceai ca e cel putin Atena, si ne-a spus ca sa ne fie rusine, aia nu e plaja unde sa faci topless, acolo vin familii cu copii mici.

Hai, va pup, v-as mai povesti, da’ e tanti Afrodita la telefon – precis vrea sa imi aranjeze iar un blind date cu Hefaistos!

scris de: Cele Trei Gratii