ZGOMOTE

0
183

Vrum-vrum, motorul mașinii. Clinca-clinca, luminițele de bord. Fâș-fâș, cauciucurile pe caldarâm. Tronca-tronc, e proastă strada. Scârța-scârț, la curbă hai scârțâie roțile pe asfalt. Vâj-vâj, face mașina, gropile troncăne, zgomote de metal, panc-panc, lovește roata o bordură și radioul care cântă sau bombîne sau fâșâie sau fâsâie și nino-nino de la sirenă, trece vrum-vrum ambulanța, vraoum-vraoum pe lângă tine asurzitor ca o nălucă, urâtă și urlătoare un motociclist pe motocicletă tunătoare și impunătoare.

Clinc-clinc tramvaiul în intersecție și albastru-albastru-albastru strigă girofarul unui oficial. Clanc-clanc pe stânga, ușile tramvaiului se deschid și în stație mulțimea se revarsă cu zgomot de tocuri, de pungi care se freacă între ele, de buci transpirate ce scârție și ele, de cururi in lame, de moși retarzi și adolescenți cretini cu lanțuri.

Și zbang cu scheitul pe asfalt, și vram și vrâj și pizda mă-tii și zgomotul care rămâne-n spate de la căștile purtate. E Muse, e dub-step, e manele, e viața mea și viața ta, e hăăăăăăăi și ceva cu dușmanii. Și e poc, biciclistul care se lovește de mașină. Și vrum că ești la stop și sticleții în intersecție dau din aripi. Și țiu-țiu-țiu senzorul de proximitate când grasa aia trece printre mașini.

Și te dai jos și ai ajuns. Pfff fac ușile automate, ușșști urcă liftul în sus, ding-dong cafeaua se pornește și zzzzz fac becurile când d-abia ce le-ai aprins.
Push the button start the shit!


mm
Prezentator și realizator de emisiuni radio și TV din România. Personalitate media.