TEORIA RELATIVITATII EXPLICATE

0
327

Am in mana o caramiduta lucioasa in care locuieste un pitic foarte mic care sta intr-o camaruta cu o fereastra si care daca apas un buton, pentru ca e tintuit probabil de-un blestem – altfel nu-mi explic, sare tzushti si-mi deseneaza ce vede in fata ochilor. Se numeste smart phone. Acelasi pitic, daca vreau sa vorbesc cu un prieten, are un alt pitic cu care piticu meu se conecteaza, ne fura gandurile si ne imita vocile, de exact ce ma gandesc eu sa-i zic aia ma aud spunand, ca altfel nu-mi explic.

Acasa am o pictura miscatoare cu multi pitici. Cum apesi un buton cum iti deseneaza in timp real, in timp ce aia alearga, meciuri de fotbal, sau chiar si sex, n-au pic de jena piticii. Deseneaza matarangi de zici ca-s adevarate. Televizor se cheama si cica mai sunt niste pitici care fac niste pitici mai mici. Aia cica sunt viitorul, urmatoarea generatie, care cica o sa intre in tine, in timp ce tu esti mai mare asa, si o sa te umple, de pitici care o sa-ti slefuiasca ADN-ul, o sa-ti creasca dintii si in general, daca-ti taie cineva coada, o sa-ti creasca peste noapte.

Acuma cu relativitatea. E greu de explicat, dar daca tu esti aici, acum, un alt pitic la fel ca tine e in alta parte si in alt timp, in vreme ce tu te afli in timpul tau, timpul lui e in alta parte, ma intelegi? Timpulamea!

Asa, acu’ ai inteles? Cand mai ai intreaba-ma ca i-ti raspund, si daca nu-ti raspund eu, iti raspunde un alt pitic din alt timp-spatium-continuum. Ai inteles? Nu? Vezi ca esti prost, timpulamea! Esi acas’ si nu mai pune intrebari tampite! Si spune-i lu’ ma-ta sa vina cu sor-sa maine la scoala!