RADIOUL SI LIBERTATEA

1
877
Andrei Gheorghe la radio

Cel mai mare cadou pe care ti-l poate face un radio este libertatea. Esti tu, microfonul si ascultatorul. Nu sunt camere, nu sunt lumini, nu sunteti decat voi doi. Tu si El. Orice-i spui el te asculta, te crede, te intelege, gandeste ca tine, e audienta ta. Si precum spuneam nimic nu sta intre voi doi.

Asta e faza unu, faza minunata si romantica a radioului, faza in care totul este la inceput, experiementul este permis, si in general este perioada de iubire, cand bate inima tare si totul este intens.

Faza doi, odata ce a aparut succesul este nevoie de investitie, investitiile apar si isi impun regulile, ca doar d-aia am dat un ban. Te bucuri de fotoliile noi, de sculele noi, de departamentele de marketing si PR, de play-listul tot mai performant, si intre tine si ascultator incepe sa se interupuna o lume. O lume in care tu incepi sa existi tot mai putin, o lume in care intr-o ora spui numele statiei, temperatura, ora exacta, anunti stirile, bagi publicitatile, faci concursurile, citesti briefurile si prezinti piesele. Din tine pe post nu mai ramane nimic. In zece ani de zile in locul vostru or sa fie roboti, voci trase, pre-programate, inregistrate si difuzate cu mai mare rigoare decat un D.J. care fumeaza in pauza, intarzie la program si ciupeste secretarea de cur.

Faza trei. Back to the fucking basics! Intre tine si ascultator nu-i nimic. Sunteti fata in fata. Sparge-i capul in momentele alea, rupe-i mintile, fura-i gandurile si fugi cu ele undeva… unde lui mintea inca nu a visat ca sa viseze! Foloseste secundele de libertate, pune-te pe tine in program, fa tot ceea ce-ti cer aia perfect! Dar nu uita ca tu esti cel care emite, cel care creeaza continut,ca tu esti stapinul momentului. Fii neobisnuit, pregateste-te sa te urasca lumea, fa-te D.J. Fa-te real, coaie frate! Atat.